8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
februar-juni, september-november
Rejseperiode

  Oplev Alpujarras’ imponerende mauriske kulturarv og Granadas prægtige Alhambra.

  Gå ad smukke bjergstier, der ligger i en perfekt højde for helårsvandring.

  Gå på opdagelse i de charmerende hvidvaskede landsbyer med smalle, snoede gader.

  Nyd de dramatiske udsigter over de sneklædte Sierra Nevada-bjerge.

  Smag det lækre lokale køkken, der bl.a. byder på tørret skinke og eksotiske gryderetter.


Denne selvguidede vandretur, der starter og slutter i Granada, bringer dig gennem maleriske hvidvaskede landsbyer beliggende på bjergskråninger, som omhyggeligt har været anlagt i terrasser og overrislet siden mauriske tider. I baggrunden ses den dramatiske, sneklædte Sierra Nevada-bjergkæde. Alpujarras ligger i en perfekt højde for helårsvandring og med veltrådte stier, der forbinder de enkelte landsbyer, er det et område, der i den grad kalder på at blive udforsket til fods.

På de lavereliggende strækninger dyrkes alle de traditionelle middelhavsafgrøder som oliven, appelsiner, citroner, mandler, figner og vindruer. Alle disse ingredienser finder vej til de lækre lokale retter sammen med lam, kanin og den berømte tørrede skinke fra Trevélez. Køkkenet har bevaret sin mauriske påvirkning, og retterne er ofte farverige og tilsmagt med arabiske krydderier.

Som du bevæger dig højere op i bjergene, vil du opdage et ældgammelt stinet, som fører dig gennem landlige småbyer med fladtagede huse, der byder på panoramiske udsyn over det bjergrige landskab, mens de snoede gader inviterer til yderligere udforskning.

Når du kommer tilbage til Granada, kan du afslutte dit andalusiske eventyr med et besøg i det pragtfulde Alhambra, der i sandhed er et af verdens vidundere!

8 DAGE Fra 3.999 kr. pr. person i dobbeltværelse.*

*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Dine to overnatninger i Granada er på et godt centralt 3-stjernet hotel, mens overnatningerne i Alpujarras er på små, charmerende familiedrevne hoteller i de smukke hvide landsbyer

Nedenstående hoteller er omhyggeligt udvalgt på grund af deres beliggenhed, atmosfære og/eller enestående service. Alle værelser er en suite og det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE Hele året bortset fra juli og august (på grund af meget høje temperaturer). Det bedste vandretidspunkt i Las Alpujarras er mellem april og midten af juni og fra midten af september til den første del af november, hvor temperaturerne er ideelle og vegetationen er særligt farverig.
INKLUDERET
7 overnatninger med morgenmad
5 x aftensmad i Alpujarras
Bagagetransport på dag 3, 4 og 6
Detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk) og kort
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Aftensmad i Granada
Frokost
Transport til Granada eller mellem Granada og Alpujarras
Bagagetransport mellem Granada og Alpujarras
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI
 Ekstra overnatninger
 Enkeltværelsestillæg

 

1

Dag 1: Ankomst til Granada

På afstand udgør de sneklædte Sierra Nevada-bjerge et spektakulært bagtæppe til et af Europas mest bemærkelsesværdige bylandskaber. På tættere hold viser Granada sig at være et fascinerende mix af gammelt og nyt. Byens mauriske kulturarv er tydelig at få øje på, og den ubestridte kronjuvel er naturligvis det pragtfulde Alhambra-palads med sine fantastiske islamiske udsmykninger og anlagte haver.

Granada har også en overflod af mauriske badeanstalter, autentiske flamenco-klubber og tapasbarer, der stadig serverer gratis tapas, når man bestiller en drink! Dit overnatningssted er Hotel Reina Cristina, som er et dejligt hotel i byens centrum – lige ved siden af katedralen.

Overnatning i Granada.

2

Dag 2: Bus til Capileira og vandring i Río Poqueira-dalen

Mulighed A:

Distance: 10 km | Opstigning: 560 m | Nedstigning: 560 m| Tid: ca. 5½ t.

Mulighed B:

Distance: 7,4 km | Opstigning: 350 m | Nedstigning: 350 m| Tid: ca. 3½ t.

Efter morgenmad tager du (sammen med din bagage) en lokal bus til Capileira, som er den største og højst beliggende (1.436 m.) af landsbyerne i Alpujarras. Denne smukke by har et godt udvalg af restauranter og en lang tradition for at producere lædervarer i topkvalitet. Capileiras mauriske kulturarv er stadig meget synlig med dens hvidvaskede huse, der klynger sig til bjergsiden, dens bittesmå torve med springvand og dens mystiske netværk af stejle, smalle gader.

Når du har tjekket ind på hotellet og efterladt din bagage, kan du vælge mellem to forskellige rundvandringer i Río Poqueira-dalen, fra Capileira via Bubion til Pampaneira, hvor du bl.a. kommer forbi nogle ældgamle tærskecirkler, idet du bevæger dig gennem landbrugsområderne på de høje bjergskråninger.

Overnatning: Capileira.

3

Dag 3: Capileira til Pórtugos

Distance: 12 km | Opstigning: 385 m | Nedstigning: 520 m| Tid: ca. 5 t.

På dagens rute til Pórtugos kommer du gennem de maleriske hvide landsbyer Bubion, Pitres, Mencina-Fondales og Atalbéitar og kan samtidig nyde varierede bjerglandskaber. Den første strækning går gennem skove, der bl.a. inkluderer fyrtræsplantager og en ældgammel middelhavsskov domineret af stenege. Til slut kommer du til Pórtugos, hvor du finder dit hotel. Pórtugos er en skøn, autentisk andalusisk landsby med traditionelle fladtagede huse, der ligger spredt i en labyrint af smalle, snoede gader, som blot venter på at blive udforskede.

Overnatning: Pórtugos.

4

Dag 4: Vandring i Trevélez-dalen

Distance: 14,6 km | Opstigning: 750 m | Nedstigning: 530 m | Tid: Ca. 6 t.

Dette er en lang, men forholdsvis let rute gennem Trevélez-dalen, der byder på fantastiske udsigtspunkter. Ruten bringer dig til den højst liggende landsby i Alpujarras og endda (sådan lyder påstanden) i hele Spanien.Trevélez er med rette berømt blandt madelskere som hjemsted for noget af den fineste skinke i Spanien. Denne tørrede jamón serrano modnes perfekt i Sierra Nevadas tynde bjergluft og nydes bedst med et glas lokal vin og udsigt over det spektakulære bjerglandskab.

Overnatning: Trevélez.

5

Dag 5: Udvalg af vandreture fra Trevélez

Mulighed 1: Distance: 18 km | Opstigning/nedstigning: 1.400 m | Tid: ca. 8 t.

Mulighed 2: Distance: 14 km | Opstigning/nedstigning: 500 m | Tid: ca. 5½ t.

Mulighed 3: Distance: 12 km | Opstigning/nedstigning: 285 m | Tid: ca. 3 t.

I dag har du valget mellem tre fantastiske vandreture; en spektakulær længere tur, der fører højt op i Sierra Nevada-bjergene, en rundvandring i de Trevélez’ smukke omgivelser eller en kortere tur ad den historiske Camino de Granada.

Overnatning: Trevélez.

6

Dag 6: Til Bérchules via El Portichuelo

Distance: 16 km | Opstigning: 620 m | Nedstigning: 880 m | Tid: ca. 5½ t.

En behagelig rute ad smalle stier gennem skyggefulde skove. Den sidste del byder på storslåede udsigter over Sierra Nevada. I klart vejr kan man se det afrikanske kontinent fra det højeste punkt, El Portichuelo.

Overnatning: Bérchules.

7

Dag 7: Vandring i Río Grande-dalen og bus til Granada

Distance: 10 km | Opstigning: 170 m | Nedstigning: 170 m | Tid: ca. 3 t.

På din sidste dag kan du enten tage en bus til Granada om morgen og bruge dagen der, eller du kan tage en sidste vandretur i Alpujarras og tage videre til Granada om eftermiddagen.Vandreturen, som går gennem dalen nord for Bérchules, følger en gammel vandingskanal til ruinerne af en maurisk bygning fra 1200-tallet, hvor der blev vasket silke.Når du er tilbage i Granada, må du endelig ikke snyde dig selv for at besøge det storslåede Alhambra. Tidlig aften er et godt tidspunkt at besøge dette magiske sted. Billetter er ikke inkluderet i din vandreferie, men man kan forhåndsbestille dem her (https://www.alhambra.org/en/alhambra-tickets.html).

Overnatning: Granada.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende. Vi bestiller gerne ekstra overnatninger til dig i Granada, hvis du ønsker at udforske området yderligere. Skriv blot dette i kommentarfeltet på bestillingssiden, når du booker.

 

Find vej til Granada

De nærmeste lufthavne er Málaga Lufthavn (AGP) og Granada Lufthavn (GRX).
/ Der går direkte busser fra Málaga Lufthavn til Granada. Tjek tider på www.alsa.es. Du kan også tage med enten bus, tog eller taxa fra Málaga Lufthavn til centrum af Málaga, hvorfra der går busser videre til Granada. Rejsetiden er ca. 2 timer.

Fra Granada til Capileira

/ Du kan komme med bus fra Granada til Capileira (ca. 2½ t.). Tjek tider på www.alsa.es. Bemærk: Busstationen i Granada ligger i udkanten af byen, så planlæg derefter.

Find vej fra Bérchules

/ Fra Bérchules er der dagligt to direkte busser til Granada (ca. 3½ t.). Se tider på www.alsa.es. Hvis du flyver fra Granada Lufthavn kan du komme med offentlig transport fra centrum af Granada til lufthavnen. Hvis du flyver fra Málaga Lufthavn, er der direkte forbindelser fra Granada eller via centrum af Málaga (ca. 2 t. 15 min.).
Trevelez hiking
Alpujarras hiking
trekking i Alpujarras
vandring alpujarras
vandring portugos
Capileira
Capileira hiking
Pampaneira
Granada vanderferie
Alhambra-victoriano-izquierdo-109924-unsplash

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering