4 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Danmark
Sted
marts-oktober
Rejseperiode

Liv og glade dage på Vedbæk Havn med badeområder, sejlsport og hyggelige spisesteder.

Gå langs idylliske Mølleåen og få indblik i møllernes historie, der går helt tilbage til middelalderen.

Nyd de dejlige udsigter og ældgamle træer ved Danmarks dybeste sø, Furesø.

Hold udkig og lyt efter fugle i det fredede urskovsagtige vådområde Vaserne.

Bestig Nordsjællands højeste punkt Maglebjerg ’ude midt i Rude Skov’.


Kort selvguidet rundvandreferie fra Vedbæk

På denne korte vandreferie i Nordsjælland har vi kombineret flere af områdets bedste vandrestier og skabt en rundvandring gennem varieret natur, der også byder på spændende historie. Turen starter ved Øresunds kyst i skønne Vedbæk, hvorfra det går indlands langs en fredet del af Mølleåen, som er rig på industrihistorie, der trækker tråde helt tilbage til Middelalderen. Du følger åen gennem Kgs. Lyngby, hvorefter den breder sig ud i Lyngby Sø og kort efter i Danmarks dybeste sø, Furesø. Du følger Furesøen rundt (tag badetøj med – der er flere gode badesteder!) gennem ældgamle skove og med fantastiske udsigter over søen.

Ved den nordlige del af Furesøen kommer du gennem det spændende vådområde Vaserne, som du følger nordpå væk fra søens bred. Dette lidt urskovsagtige, fredede område, der er rig på både flora og fauna, er især kendt for sine mange nattergale, der fra maj til slutningen af juni gør vandringen til en musikalsk oplevelse. Man kan også være heldig at spotte den sjældne lille flagspætte, og først på efteråret er der chance for at opleve fiskeørnen på jagt efter fisk.

Fra Furesøen og Vaserne går turen nordpå til Rude Skov, som de fleste kender fra sangen ’Ude midt i Rude Skov’. Her vrimler det med større og mindre søer i det bakkede terræn, hvor man også finder Nordsjællands højeste punkt, Maglebjerg, som Christian 6. holdt meget af at besøge. Fra Rude Skov følger du RudersdalRuten forbi Søllerød Golfbane, gennem hyggelige Gammel Holte og langs Kikhanerenden tilbage til Vedbæk. Hvis du har lyst, kan du tage en ekstra overnatning i Vedbæk og slappe af ovenpå en veloverstået vandreferie, inden det går hjemad næste dag.

4 DAGE / 3 NÆTTER Fra 3.299 kr. pr. person i delt dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på fire eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende: 1.300 kr.

INDKVARTERING

På denne tur kommer du til at overnatte på tre rigtig gode 3-stjernede hoteller. Alle værelser er med eget bad/toilet, og en lækker morgenmad er inkluderet alle dagene. Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle stederne.
REJSEPERIODE 1. marts til 31. oktober
INKLUDERET
3 x overnatninger på hoteller
3 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse
GPS tracks
Daglig telefonassistance fra 9-19 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Rejseforsikring
Transport til og fra Vedbæk
Lokale tog, busser og både
Frokost og aftensmad
Drikkevarer og snacks
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Vedbæk

Vedbæk ligger ca. 25 km nord for København lige ud til Øresund. Fra Københavns Hovedbanegård kan du tage Kystbanen direkte til Vedbæk Station (26 min.), som ligger tæt på dit første overnatningssted. Vedbæk har et skønt havne- og strandområde, der summer af liv om sommeren. Her er flere gode restauranter, caféer og isboder, og så er der gode muligheder for at bade eller dyrke sejlsport. Strandvejen løber gennem Vedbæk og vidner med sine prægtige gamle villaer om fordums storhedstider, hvor velstående københavnere rejste til byen for at tilbringe sommeren som landliggere i deres fornemme sommerhuse.

Overnatning: Vedbæk

2

Dag 2: Mølleådalen: Vedbæk til Frederiksdal

Distance: 19½ km | Opstigning: 100 m | Nedstigning: 79 m | Tid: ca. 5 t.

På din første vandredag kommer du til at følge Mølleåen, der forbinder de fire store søer: Bastrup Sø, Farum Sø, Furesø og Lyngby Sø. Du kommer til at gå opstrøms, idet du følger åen fra Øresund, hvor den har sit udløb, til Frederiksdal på den sydøstlige side af Furesøen. Den idylliske rute går gennem Mølleådalens fredede, naturskønne landskab med ellesump og rørskove, åbne søflader og skovbevoksede bakker. Derudover er den rig på industrihistorie, for Mølleåens vandkraft har været udnyttet siden middelalderen. Du passerer således hele ni historiske vandmøller samt dæmninger og game fabrikker. Møllerne har været brugt til alt fra korn, papir og mønter til krudt, våben, værktøj og klæde.

Det er muligt at forkorte dagens vandrerute til 14 km ved at tage en båd fra Lyngby til Frederiksdal og på den måde skippe den sidste sektion. Du kan finde information om tider og priser på Baadfartens hjemmeside.

Overnatning: Frederiksdal

3

Dag 3: Rundt om Furesøen: Frederiksdal til Holte

Distance: 14½ km | Opstigning: 99 m | Nedstigning: 86 m | Tid: ca. 3½ t.

Dagens vandring følger en smuk rute rundt om Danmarks dybeste sø, Furesø. Du starter med at gå gennem Frederiksdal Skov og Nørreskov ad stier, der løber helt nede ved Furesøens sydlige og vestlige bredder. De stejle slugter og skrænter ned mod søen har sandsynligvis aldrig været opdyrket, så nogle af Nørreskovs mange gamle træer menes at nedstamme fra oldtidens urskove. Efter ca. 5½ km kommer du til den kunstigt anlagte badestrand ved Furesøbad, hvor du kan hoppe i vandet eller nyde en is.

Herfra går du videre i nordøstlig retning og følger en sti højt over Furesøens nordlige bred med herlige udsigter over søen. Du drejer kortvarigt ind i landet, hvor ruten byder på en overraskende landlig sektion mellem majsmarker, inden du når Vaserne. Dette fredede urskovsagtige vådområde er et slaraffenland for fuglekiggere. Fra maj til sidst i juni er der gode muligheder for at høre den karakteristiske nattergalesang og først på efteråret kan man være heldig at opleve fiskeørnen styrtdykke ned i vandet.

Overnatning: Holte

4

Dag 4: RudersdalRuten: Holte til Vedbæk

Distance: 16 km | Opstigning: 152 m | Nedstigning: 193 m | Tid: ca. 4 t.

På din sidste vandredag bliver du først ledt en tur rundt i Rude Skov (den fra sangen!), der byder på stejle skrænter, dybe søer, moser og Nordsjællands højeste punkt Maglebjerg (91 m). I 1700-tallet var Maglebjerg et yndet udflugtsmål for Christian 6. og hans familie, som fik anlagt en vej, så de kunne køre helt til toppen i deres hestevogn.

Bagefter følger du RudersdalRuten hele vejen tilbage til Vedbæk, hvor du startede. RudersdalRuten er en marathonrute på 42,195 km, der snor sig gennem Rudersdal Kommune fra kysten til Birkerød. På vejen kommer du igennem Gammel Holte, der er en meget idyllisk lille by med masser af stråtækte huse, og på det sidste stykke følger du det lille vandløb Kikhanerenden.

Hvis du har lyst, kan du tage en ekstra overnatning i Vedbæk, så du har tid til at puste ud efter din sidste vandredag, inden det går hjemad.


Find vej til og fra Vedbæk

Fra Københavns Hovedbanegård kan du tage Kystbanen direkte til Vedbæk Station (26 min.), som ligger tæt på dit første overnatningssted. Planlæg din rejse på www.rejseplanen.dk.
Hvis du er bil, kan du parkere den ved dit hotel i Vedbæk og have den stående her, til du kommer tilbage. Spørg blot efter et p-skilt i receptionen.

Vandring paa Rudersdalruten i Nordsjaelland
Vedbæk Havn
Vedbæk Kirke
Udsigt over Raadvad Dam
Brede Værk, som i dag er et museum for industrikultur
Lyngby Mølle
Lyngby Sø
Baadfarten på Mølleåen nær Frederiksdal
Frederiksdals Kanal
Furesø om sommeren
Skovsti ved Furesø
Vandring på badebro ved Furesø
En af de mange badebroer ved Furesøbad
Udsigt over Furesø
Udsigt til Furesøbad
En del af det fredede vådområde Vaserne
Kigger på fugle i Vaserne
Stubbesø i Rude Skov
Vandring på RudersdalRuten i Rude Skov
Vandring i Rude Skov
Udsigt over Løjesø i Rude Skov

Turanmeldelser

4.00 baseret på 1 anmeldelse
27/06/2022

Utrolig fin naturoplevelse langs Mølleåen og rundt om Furesøen.
Gode rutebeskrivelser.
Udmærkede overnatnigssteder.
Dog var vi skuffede/overraskede over
Comwel i Holte. Kunne ikke købe aftensmad på hotellet. Måtte bestille
Takeaway fra Holte, da der er langt
at gå til andre restauranter.
Kaffe efter maden kunne vi heller ikke købe😩
Bagagetransport var lidt kompliceret
første dag, men alle implicerede var så flinke, så det kom til at fungere efterfølgende.
Tak for en dejlig arrangeret tur👍
Tina, Karna, Preben og Kirsten

Skriv en anmeldelse

Vurdering