6 dage, 11 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Irland
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Gå mellem Irlands højeste bjerge ad landets længste vandrerute.

Nyd de fantastiske udsyn over Killarneys søer.

Oplev Iveragh-halvøens rå, uspolerede skønhed og Kerrys dramatiske Atlanterhavskyst.

Udforsk afsidesliggende dale og charmerende landsbyer, man ikke ser på køreruten Ring of Kerry.

Hold udkig efter kronhjorte i den smukke Killarney National Park, som er et UNESCO Biosfæreområde.


The Kerry Way: selvguidet vandretur med bagagetransport

Oplev den irske atlanterhavskysts rå og uspolerede skønhed på The Kerry Way, som er en 210 km lang rundtur, der starter og slutter i den livlige turistby Killarney. Vandreruten følger i hovedtræk den verdensberømte kørerute Ring of Kerry, men går bl.a. igennem afsidesliggende dale, som ikke er tilgængelige i bil. Og så har man naturligvis bedre tid til at værdsætte landskabets skønhed til fods. Vandreruten følger gamle kvægdriverveje og historiske stier, der har været i brug i århundreder.

”Kerrys utrolige skønhed gør det til en af Irlands mest populære turistdestinationer. Men hvis du gerne vil undgå de store menneskemængder, er der altid et bjergpas, en afsondret vig eller en ubetrådt sti, der venter på at blive opdaget.” – Lonely Planet

Ruten går gennem varieret landskab – fra Killarneys søer til skove, heder og bjerge. Irlands højeste bjergkæde Macgillycuddy’s Reeks løber gennem County Kerry, og The Kerry Way følger bjergenes nedre skråninger, før den slår en sløjfe ud omkring den smukke halvø Iveragh, der er rig på kulturhistorie og legender. Langs hele ruten er der spektakulære udsigter ud over Kerrys kystlinje og Atlanterhavet.

6 DAGE / 5 NÆTTER 4.699 kr. pr. person i dobbeltværelse.

Killarney – Black Valley – Glencar – Glenbeigh – Cahersiveen – Afgang

11 DAGE / 10 NÆTTER 8.199 kr. pr. person i dobbeltværelse.

Den fulde Kerry Way med start og afslutning i Killarney.

SOLOTILLÆG Et solotillæg vil blive opkrævet, hvis man ønsker enkeltværelse.
INDKVARTERING De hoteller og B&Bs, der benyttes på denne tur, er omhyggeligt udvalgt på grund af deres beliggenhed, komfort og atmosfære. Værterne er vant til vandrere, som bydes hjertelig velkommen, og hver morgen tilbydes man en fyldig, irsk mogenmad, som ligger en god bund for dagens vandring.
REJSEPERIODE April til oktober
INKLUDERET
5 eller 10 overnatninger på B&Bs med en suite-faciliteter
5 eller 10 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse
GPS tracks
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til og fra Killarney
Taxa eller offentlig transport, hvis du vælger at springe en etape over
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
 Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
 Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Terrænet, man vandrer i, er en blanding af stille asfaltveje, åben hede samt skov- og markstier. Nogle af de åbne hedestrækninger ligger temmelig isoleret og kan ofte være våde og mudrede. Der er ikke nogen krævende opstigninger på denne tur, men nogle af dagene er lange og udfordrende på grund af de mange timer, man er i gang.
1

Dag 1: Ankomst til Killarney

Killarney er den by på Irlands sydvestkyst, der tiltrækker flest turister, og det er der en god grund til: få kilometer vest herfor finder man nemlig en fantastisk natur med stille, spejlblanke søer og en storslåede bjerge. Der er et stort udvalg af restauranter og pubber i Killarney og masser af muligheder for at høre levende irsk folkemusik.

Overnatning: Killarney

2

Dag 2: Killarney til Black Valley

Distance: 22 km | Opstigning: 385 m | Nedstigning: 383 m | Tid: ca. 6 t.

Efter at have forladt Killarney befinder man sig snart i Killarney National Parks rolige omgivelser. Parken er det eneste sted i Irland, hvor der lever kronhjorte, og man kan også være heldig at se havørne, der for nylig er blevet genindført i området. Man går gennem parkanlægget ved det historiske Muckross House og forbi vandfaldet Torc.

En stejl opstigning herfra fører dig ud af skoven til et åbent hedelandskab. Du følger The Old Kenmare Road, som længe har været afspærret for biler, over bjergene. Til sidst går det nedad gennem endnu en skov, til du når den idylliske Upper Lake, hvor der er mulighed for at stoppe og få sig nogle forfriskninger ved Lord Brandon’s Cottage. Herefter fortsætter du til dit overnatningssted i den lille landsby Black Valley.

Overnatning: Black Valley

3

Dag 3: Black Valley til Glencar

Distance: 22/28 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 595 m | Tid: ca. 6-7 t.

Denne dag vandrer man gennem et spektakulært bjerglandskab i en af Irlands mest forrevne, men storslåede egne, hvor der er flere får, end der er mennesker. Man vandrer på små veje, på skov- og bjergstier og passerer søen Cummeenduff Lough samt Irlands højeste bjerg Carrauntoohil (1.039 m).

Cooky Monsters Café er et ideelt sted ca. halvvejs at gøre holdt og få sig en sandwich og hjemmelavet is – energi, der bliver hårdt brug for, når du kaster dig over den hårde stigning ud af Bridia-dalen. Når du når toppen af bjergpasset, bliver du belønnet med fantastiske udsigter over Lough Acoose og Dingle-halvøen bagved. Stien bevæger sig stejlt nedad til Derrynafeana-dalen, inden den drejer gennem en skov, hvorefter den munder ud i en asfalteret vej, som du følger den sidste kilometer til Climbers Inn i Glencar. Nyd en velfortjent drink i baren, mens du venter på dit lift til dit overnatningssted, eller gå de sidste 6 km dertil ad fredfyldte stier gennem skov og langs flod.

Overnatning: Glencar

4

Dag 4: Glencar til Glenbeigh

Distance: 13½ km | Opstigning: 439 m | Nedstigning: 399 m | Tid: ca. 4 t.

En forholdsvis let dag, hvor man går ad stille skovstier, indtil det går opad til The Windy Gap, hvor man kan nyde fantastiske udsigter over Rossbehy Point, Inch Strand og Dingle-halvøen. Herfra går det nedad hele vejen til Glenbeigh, som er en imødekommende kystby med hyggelige, gamle pubber og et livligt folkemusikmiljø.

Det er også muligt at tage en længere variant af turen, hvor man kommer rundt om Seefin-bjerget og har fine udsigter over Lough Caragh til Macgillycuddy’s Reeks bagved.

Overnatning: Glenbeigh

5

Dag 5: Glenbeigh til Cahersiveen

Distance: 21/30 km | Opstigning: 505 m | Nedstigning: 515 m | Tid: ca. 5-7 t.

Dagens rute byder på The Kerry Ways første kyststrækning. Du forlader Glenbeigh og krydser Behy-floden, inden du starter opstigningen; først gennem Behy-skoven og derefter rundt om Drung Hills skråninger langs en gammel hestevognsrute. Mens du vandrer, kan du nyde de fantastiske panoramaudsyn over Rosbeigh Beach og Dingle-bugten til Dingle-halvøen.

Du fortsætter ad den gamle hestevognsrute højt over en gammel jernbaneviadukt, inden det går nedad gennem Ferta-dalen til Foilmore. Herfra kan der arrangeres et lift til dit overnatningssted i Cahersiveen, men ellers fortsætter du yderligere 9 km til fods gennem hyggelige landbrugsområder. Fra målbyen Cahersiveen er der udsigt til den majestætiske bjergtinde Knocknadobar.

Overnatning: Cahersiveen

Man kan overveje at tage en ekstra overnatning her, da Cahersiveen er et godt udgangspunkt for at besøge den smukke Valentia Island eller øen Skellig Michael, som er på UNESCOS verdensarvsliste.

6

Dag 6: Cahersiveen til Waterville*

Distance: 21½ km | Opstigning: 659 m | Nedstigning: 736 m | Tid: ca. 6 t.

Efter morgenmaden får du et lift til dagens udgangspunkt på The Kerry Way.

Denne dag vandrer man først ind i landet og bevæger sig gradvist op ad en lyngklædt højderyg, indtil man når toppen af Knockavahaun (371 m), hvor man bliver belønnet med storslåede udsyn over Valentia Island og den vestlige ende af Iveragh-halvøen. Herefter er der nogle sektioner langs stille veje, inden det igen går opad til endnu en højderyg med udsigt over Ballinskelligs Bay og Lough Currane.

En støt nedstigning bringer dig til den farverige kystby Waterville, hvor en bronzestatue af Charlie Chaplin hilser dig velkommen på promenaden. Chaplin besøgte regelmæssigt Waterville, og byen er vært for den årlige Charlie Chaplin Comedy Film Festival.

Overnatning: Waterville

*Hvis du har booket 6-dagsudgaven af The Kerry Way, ender din vandreferie efter denne dags morgenmad. Der er en regelmæssig busforbindelse mellem Cahersiveen og Killarney. Fra Killarney kommer du let videre til Dublin med enten bus eller tog. Vi sender dig alle detaljer og køreplaner på forhånd.

7

Dag 7: Waterville til Caherdaniel

Distance: 13 km | Opstigning: 305 m | Nedstigning: 285 m | Tid: ca. 4 t.

En relativt kort dag, hvor der vandres ad en vidunderligt smuk rute, der rangerer blandt Irlands smukkeste kystruter. Ruten følger en blanding af smalle veje og bjergstier, der leder forbi gamle stenmure og ringborge oven over Derrynane-bugten.

Der er mulighed for at tage en kort afstikker og besøge Derrynane House and Gardens, som er Daniel O’Connells slægtshjem. O’Connell er kendt som ‘The Liberator’ eller på dansk ‘befrieren’, da han spillede en afgørende rolle i ophævelsen af unionen mellem Irland og Storbritannien.

Overnatning: Caherdaniel

8

Dag 8: Caherdaniel til Sneem

Distance: 18½ km | Opstigning: 409 m | Nedstigning: 430 m | Tid: ca. 5 t.

Dagens rute følger ‘The Old Butter Road’, som i 1800-tallet blev brugt til at transportere smør til Cork. Man følger stenede stier opad gennem fåreterræn med bjergtagende udsyn over Kenmare Bay til Beara-halvøen. Hvis man har lyst, kan man tage en kort afstikker til ringborgen Staigue fra det 3. århundrede.

Overnatning: Sneem

9

Dag 9: Sneem til Kenmare

Distance: 31 km | Opstigning: 552 m | Nedstigning: 549 m | Tid: ca. 8 t.

Dette er en lang, men relativt let sektion af The Kerry Way uden de store opstigninger. Man følger Kenmare Bays stenede kystlinje langs landlige veje og lavtliggende bjergstier og passerer bl.a. gennem skoven ved Dromore Castle, før det går nedad til den kønne gourmetby Kenmare.

Overnatning: Kenmare

10

Dag 10: Kenmare til Killarney

Distance: 24 km | Opstigning: 632 m | Nedstigning: 612 m | Tid: ca. 7 t.

På denne maleriske sidste del forlader man kysten og vandrer gennem bakker, til man når tilbage til egetræsskovene i Killarney National Park med udsigt over søerne.

Man kan fejre vandreturens afslutning med et godt måltid mad og en velfortjent drink i en af Killarneys mange traditionelle pubber.

Overnatning: Killarney

11

Dag 11: Afgang fra Killarney

Din vandreferie er ved vejs ende. Der er gode bus- og togforbindelser fra Killarney, og vi forsyner dig med al den information, du har brug for for at komme tilbage til lufthavnen eller til din næste destination.


Find vej til og fra Killarney

Der er gode forbindelser mellem København og Dublin; både SAS, Norwegian og Ryanair har direkte ruter. Flytiden er ca. 2 timer.
/ Fra Dublin Lufthavn kan man tage bussen Dublin Coach N7 (afgår en gang i timen) til Red Cow (20 min.). Fra Red Cow går bussen Dublin Coach M7 Express direkte til Killarney (4 t.). Man kan finde information om tider og priser på hjemmesiden for Dublin Coach. Det anbefales at bestille billetter på forhånd.

Fra Dublin Lufthavn kan man også tage bussen Airlink 747 (afgår hvert kvarter) til Dublin Heuston Rail Station. Fra Heuston Rail Station kan man tage et tog direkte til Killarney (3 t.). Man kan finde information om tider og priser på hjemmesiden for Irish Rail.


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Udsigt til Scarriff Island fra The Kerry Way
Søen Lough Leane og Ross Castle tæt på Killarney, som er udgangspunktet for The Kerry Way
Muckross House i Killarney National Park
En af søerne i Killarney National Park, som man kommer igennem på The Kerry Way
Kronhjorte i Killarney National Park
Søen Upper Lake i Killarney National Park, som man kommer igennem på The Kerry Way
Vandresti gennem Black Valley på The Kerry Way
Gammelt tilgroet stenhus i Black Valley
En sulten ged langs The Kerry Way
Vandrekortet studeres i Black Valley på The Kerry Way
Udsigt til søen Lough Acoose på The Kerry Way
To kalve indrammer et fantastisk irsk landskab langs The Kerry Way
Caragh River nær Glencar med bjerge i baggrunden
Udsigt over Rossbeigh Strand tæt på Glenbeigh langs The Kerry Way
Vandring ad The Kerry Way forbi en tilgroet ruin
Blomstrende lyng på The Kerry Way med søer og bjerge i baggrunden
Nysgerrige køer langs The Kerry Way
En stente passeres omkring Spunkane hill på The Kerry Way
Udsigt over kysten fra Spunkane Hill langs The Kerry Way
Udsigt over Derrynane Bay tæt ved Caherdaniel
En velfortjent pint på The Blind Piper i Caherdaniel efter dagens vandring

Turanmeldelser

5.00 baseret på 7 anmeldelse
02/08/2023

Vi havde en fantastisk tur på trods af ømme fødder og regnfulde dage. Sindssygt smuk natur og søde mennesker. Alt kørte bare med bookingen og vores bagage ventede altid på os, når vi ankom. Tak for gode tips og anvisninger på hele turen! 🍀❤️

14/09/2022

Fantastisk smuk tur og meget velorganiseret rejse af wild Rover Travel. super hyggelige B&B med god morgenmad. Vi gik den lange tur 210 km. Utrolig smuk vandretur, og gode velafmærkede ruter. Havde et par dag hvor ruten var længer end angivet, så man skal være i god vandreform, men ingen af ruterne var tekniske svære.
Vi vil helt sikker rejse med Wild Rover Travel igen.

08/08/2022

Rigtigt god tur som tog os igennem nogle flotte landskaber og som tit endte i nogle hyggeligt steder. Din downloadede GPX Tracks fungere rigtigt godt og da stierne var godt afmærket var vi på intet tidspunkt i tvivl om vejen.
Vejret var lidt bask, men det er en del af charmen.

03/08/2022

Det var virkelig en fornøjelse at rejse med wildrover travel! Materialet var helt i top og det fungerede super med bagagetransport.

Vi kunne godt have ønsket lidt mere materiale om området eller historien – kun på etapen til fra Waterville til Caherdaniel var der oplysningsplancher osv.

Skiltningen på ruten fungere og overnatningerne var generelt fine – og virkelig søde og venlige mennesker på ruten!

01/08/2022

The Kerry Way var og er en fantastisk vandrerute, den smukkeste natur.
Alt det praktiske spillede max og vi kunne derfor nøjes med at gå med en dagsrygsæk. Overnatningsstederne på diverse B&B’s var velvalgte og alle var super venlige.

21/04/2022

Virkelig dejlig tur. Gik hele turen, alt var bare veltilrettelagt og selvom de ene overnatningssted aflyste var wild rower travel hurtig til at arrangere et andet. Skøn tur men også lidt hård, men det er det hele værd

07/07/2019

Ring of Kerry er fantastisk.. Vi tog den store pakke og rundede de 200 km til fods. Alt det praktiske klappede, så vi gik kun med dagrygsæk. B&B var velvalgte og alle vi mødte var virkelig venlige. Eventyrlig natur… super tur.

Skriv en anmeldelse

Vurdering