Selvguidede vandreferier i Bulgarien

Alle vores selvguidede vandreferier i Bulgarien inkluderer bagagetransport, kort og detaljeret rutebeskrivelse samt indkvartering og privat transport fra og til lufthavnen i Sofia ved ankomst og afgang.

For vandrere, der er på udkig efter en ny destination, der kan udgøre et alternativ til Alperne eller Dolomitterne, er Bulgarien et godt bud. Landet har et stort og godt netværk af vandrestier med landskaber, der kan matche de fleste steder, hvad angår skønhed og grandiositet. Dette stolte Balkanland rummer et væld af spektakulær natur, der bl.a. inkluderer mægtige bjergkæder, frodige græsgange, glitrende gletsjersøer, brusende floder og vandfald samt unik flora og fauna.

Især den sydlige del af Bulgarien er domineret af bjerge, hvoraf flere rejser sig mere end 2.000 m over havets overflade. Vi tilbyder en 8-dages vandreferie i Rila- og Pirin-bjergene, som kombinerer enestående bjergruter i pragtfulde alpinlandskaber med et besøg på Bulgariens fineste arkitekturskat; det UNESCO-fredede Rila-kloster.

For dem, der er på udkig efter en lidt blidere vandretur i Bulgarien, er Rodopebjergene et godt område at gå på opdagelse i. Området, der ifølge sagn fra den græske mytologi var hjemsted for den berømte sanger og profet Orfeus, byder på nogle skønne vandreruter i idylliske græsningslandskaber med charmerende, maleriske landsbyer for ikke at nævne imponerende naturfænomener som den dybe Trigradsko Zhdrelo-slugt og Dyavolsko Garlo-hulerne (’Dyavolsko Garlo’ betyder ’Djævlens Hals’).


I Orfeus’ fodspor

Selvguidet vandring i Bulgariens mystiske Rodopebjerge
8 dage
Moderat-udfordrende

Vandring i Rila- og Pirin-bjergene

Knejsende bjergtinder og glitrende gletsjersøer langs Bulgariens bedste alpinruter
8 dage
Udfordrende