Selvguidede vandreferier i Bulgarien

For vandrere, der er på udkig efter en ny destination, der kan udgøre et alternativ til Alperne eller Dolomitterne, er Bulgarien et godt bud. Landet har et veludviklet netværk af vandrestier med landskaber, der kan matche de fleste steder, hvad angår skønhed og storslåethed. Dette stolte Balkanland rummer et væld af spektakulær natur, der bl.a. inkluderer mægtige bjergkæder, frodige græsgange, glitrende gletsjersøer, brusende floder og vandfald samt unik flora og fauna.

Især den sydlige del af Bulgarien er domineret af bjerge, hvoraf flere rejser sig mere end 2.000 m over havets overflade. Vi tilbyder en 8-dages vandreferie i Rila- og Pirinbjergene, som kombinerer enestående bjergruter i pragtfulde alpinlandskaber med et besøg på Bulgariens fineste arkitekturskat; det UNESCO-fredede Rilakloster.

For dem, der er på udkig efter en lidt blidere vandretur i Bulgarien, er Rodopebjergene et godt område at gå på opdagelse i. Området, der ifølge sagn fra den græske mytologi var hjemsted for den berømte sanger og profet Orfeus, byder på nogle skønne vandreruter i idylliske landskaber med charmerende landsbyer og imponerende naturfænomener som den dybe Trigradsko Zhdrelo-slugt og Dyavolsko Garlo-hulerne (’Dyavolsko Garlo’ betyder ’Djævlens Hals’).

Begge vores selvguidede vandreferier i Bulgarien inkluderer bagagetransport, kort og detaljeret rutebeskrivelse samt indkvartering og privat transport fra og til lufthavnen i Sofia ved ankomst og afgang.


I Orfeus’ fodspor

Selvguidet vandring i Bulgariens Rodopebjerge med overnatning i charmerende landsbyer.
8 dage
Moderat-udfordrende

Vandring i Rila- og Pirinbjergene

Knejsende bjergtinder og glitrende gletsjersøer langs Bulgariens bedste alpinruter.
8 dage
Udfordrende