1: Om vores ture

Alle vores ture inkluderer indkvartering med morgenmad, en omfattende informationspakke med bl.a. kort og rutebeskrivelse og telefon- og mailassistance, mens du er af sted.

Bagagetransport er inkluderet på alle ture med undtagelse af kør-selv-ture og ture, hvor man bor det samme sted.

Aftensmad er generelt ikke inkluderet, medmindre du overnatter i afsidesliggende områder uden spisesteder. Dette giver dig fleksibiliteten til at spise, hvor du har lyst, i stedet for at være begrænset til hotelrestauranten.

Der kan være flere ting inkluderet på nogle af turene, hvilket fremgår af listen under fanen ’overblik’ på de enkelte tursider.

En ‘selvguidet’ tur betyder, at du ikke har nogen guide med. Vi forsyner dig med al den information, du behøver for at kunne finde vej på egen hånd. Udover de basale instruktioner inkluderer vores rutebeskrivelse også information om restauranter, caféer, interessante steder på vejen og små afstikkere, som er værd at tage (f.eks. til et udsigtspunkt).

Hvis du får brug for hjælp undervejs, kan du kontakte os eller vores lokale samarbejdspartnere på telefon eller mail.

Udover at være en billigere måde at rejse på, tilskynder en selvguidet tur også til selvstændig opdagelse, og giver dig mulighed for at nyde din egen unikke oplevelse i et tempo, der passer dig.

Vi har et stort udvalg af selvguidede vandre- og cykelferier med ruter, der passer til forskellige formniveauer, så der er noget for enhver smag. Vores rangeringssystem er designet til at give dig en ide om, hvor hård hver tur er og hjælpe dig med at vælge den ferie, der passer til lige netop dig.

Overordnet set betyder niveau 1 korte distancer på relativt flade stier, mens niveau 5 betyder længere distancer på ofte kuperede stier.

Rangeringen af turene er naturligvis en overordnet vurdering, og der vil derfor være dage på hver enkelt tur, der vil være hårdere eller nemmere end andre dage. Da alle vores ture er selvguidede, har du mulighed for at tilpasse tempoet, så det altid passer til dig. Niveaubeskrivelserne nedenfor har til hensigt at give nogle overordnede retningslinjer, som sammen med en grundig gennemgang af turbeskrivelsen kan hjælpe dig til at vælge den rigtige tur. Hvis du er i tvivl, så kontakt os endelig med de spørgsmål, du måtte have.

 1. Let
  Forholdsvis korte dage på gode stier med få op- og nedstigninger, måske en enkelt længere dag.
 2. Let til moderat
  Lidt længere dage med nogle op- og nedstigninger på gode, men somme tider stenede stier.
 3. Moderat
  Moderat vandring/cykling i varieret terræn med nogle lange dage og regelmæssige op- og nedstigninger. Nogle dage vil være mere udfordrende end andre.
 4. Moderat til udfordrende
  Længere dage med mere anstrengende vandring/cykling i et mere ujævnt terræn, forholdsvis lange og måske stejle op- og nedstigninger de fleste dage.
 5. Udfordrende
  Anstrengende vandring/cykling med lange dage, der byder på lange, stejle op- og nedstigninger i udfordrende terræn. Her kræves erfaring og god form.

2: Booking

 • Først udfylder du den lille formular ‘Book turen’ på siden med den tur, du ønsker at bestille, og trykker ‘Book nu’.
 • Dette bringer dig til bestillingssiden, hvor du kan se den samlede pris for turen og skal angive dine oplysninger samt godkende vores handelsbetingelser. Når dette er gjort klikker du på ‘Godkend ordre’.
 • Vi modtager så din booking, hvorefter vi vil kontakte indkvarteringsstederne for at høre, om der er ledige værelser på de datoer, du har valgt. Hvis nogle af stederne er fuldt bookede, kontakter vi dig for at diskutere alternative muligheder.

Bemærk at din booking er bindende, når du har trykket ‘Godkend ordre’.

Så snart vi har fået bekræftet, at overnatningsstederne er ledige på dine valgte datoer, sender vi dig en bekræftelsesmail og en faktura med betalingsinformation. Dette plejer vi at gøre inden for fem hverdage efter bestillingen. Et depositum på 20% af turens samlede pris skal betales senest tre hverdage, efter du har modtaget fakturaen, og de resterende 80% skal betales senest en måned inden turens start.

Du skal booke din tur minimum 3 uger i forvejen. Da indkvarteringsmulighederne er begrænsede, anbefales det dog at booke 6 uger eller mere i forvejen. Vi foreslår, at du booker, så snart du kender dine datoer. Hver tur har rejseperioder, der er mere populære end andre, og på grund af de ofte øde beliggenheder, kan overnatningsstederne hurtigt blive fuldt bookede. Med andre ord: Jo før du booker jo bedre.

3: Forberedelse

Vandreferie

Nej, der er ingen klatring involveret på nogen af vores ture, så det er ikke nødvendigt med særligt udstyr. Vandrestave kan være nyttige på nogle ture, men det er individuelt, om man foretrækker at vandre med eller uden stave. På alle turene anbefaler vi at medbringe komfortabelt tøj (gerne flere lag), regntøj, gode, tilgåede vandrestøvler og en dagsrygsæk, der sidder godt på ryggen.

Cykelferie

Hvis du vil minimere risikoen for vabler og gnavesår, kan det anbefales at anskaffe cykelshorts, cykelhandsker og sko med stive såler. Derudover anbefaler vi selvfølgelig kraftigt brug af cykelhjelm.

Det er også en god ide at medbringe reparationsudstyr og pumpe.

Desuden kan det anbefales at medbringe en holder til mobilen, som kan sættes fast på styret. På den måde kan man nemt holde øje med sine GPS tracks og tjekke, om man er på rette vej.

Derudover anbefaler vi at medbringe regntøj og en cykeltaske eller rygsæk.

Dette afhænger af den specifikke tur, men en nogenlunde god grundform er nødvendig, da du kommer til at vandre eller cykle 3-4 timer hver dag. Alle vores ture er rangeret fra let til udfordrende, så denne rangering skulle gerne give dig en indikation af, hvor god form den enkelte tur kræver. Husk på, at bagagetransport er inkluderet på alle turene, så du skal ikke bekymre dig om ekstra vægt ud over fra din dagsrygsæk. Desuden er alle vores ture selvguidede, hvilket betyder, at du kan vandre/cykle i lige præcis det tempo, der passer dig.

Ja. Det anbefales på det kraftigste, at du har tegnet en rejseforsikring, der dækker dig på turen, hvis du f.eks. skulle få brug for lægehjælp eller blive udsat for tyveri. Det er dit eget ansvar at sikre dig, at din rejseforsikring dækker alle de former for aktiviteter, der er inkluderet i din tur.

Hvis ikke du allerede har en rejseforsikring, eller ikke ved, hvad du skal vælge, kan vi anbefale Gouda, som er specialister i rejseforsikring.

4: Transport og indkvartering

Ja. Prisen for turen inkluderer ikke fly- eller togbilletter, så det er op til dig selv at arrangere transport til turens startsted og ligeledes fra turens slutsted. Under fanen ‘Rejseinfo’ på de forskellige tursider kan du finde hjælp til, hvordan du lettest kommer frem og tilbage. Vi anbefaler kraftigt, at du venter med at bestille flybilletter eller arrangere anden form for transport, til du har modtaget den endelige bekræftelse af turen fra os.

Alle vores ture inkluderer bagagetransport (bortset fra kør-selv-ture og ture, hvor man bor det samme sted). Hver morgen inden et bestemt tidspunkt efterlader du blot din taske/kuffert (en pr. person) et angivet sted på dit hotel eller B&B. Vi sender dig bagagemærker, som du skal sætte på dine tasker, så chaufføren kan identificere dem. Det eneste, du altså behøver at medbringe på dagens tur, er en dagsrygsæk med de mest nødvendige ting.

Din bagage vil blive transporteret til dit næste overnatningssted, hvor du kan finde den i receptionen, når du ankommer. Det vil fremgå af din informationspakke, hvis der er vægtbegrænsninger eller andre restriktioner, du skal være opmærksom på.

Da vi arrangerer selvguidede ture, har vi mulighed for at booke små, autentiske overnatningssteder, som store turgrupper ikke ville kunne benytte. Det er typisk små hoteller, kroer og B&Bs. I valget af overnatningssteder har vi lagt vægt på hyggelige omgivelser, komfort og god service. I mere afsidesliggende områder såsom de høje alper kan nogle af overnatningsstederne være af mere basal karakter såsom bjerghytter med sovesale. Hvor det er muligt, booker vi altid værelser med eget bad/toilet, men på nogle ture vil der enkelte steder være fælles bad/toilet.

Ja, det er ikke noget problem at forlænge din tur ved at tilføje en eller flere ekstra nætter før, i løbet af eller efter turen. Vi kan arrangere dette for dig, hvis du ønsker det. Når du udfylder booking-formularen, kan du blot skrive dette i kommentarfeltet med angivelse af antal ekstra nætter og datoer. Vi sender dig en pris på de ekstra overnatninger, inden vi går videre med bestillingen. Du er også velkommen til at skrive til os for at få en pris, inden du booker.