Selvguidede vandreferier i Schweiz

Som det land i Europa med flest bjergtinder på over 4.000 m er Schweiz en af verdens helt store vandredestinationer. Landet er verdensberømt for sine velafmærkede og velholdte vandrestier, som snor sig gennem storslåede, dramatiske landskaber. Du kan sikkert allerede se det for dig: Snetoppede bjerge mod en klar blå himmel, glitrende gletsjere, spejlblanke bjergsøer, græssende køer på frodige grønne enge, charmerende landsbyer med rustikke træhytter… Schweiz har alt, hvad vandrehjertet kan begære!

Selvom Berner Oberland ikke længere er hjemsted for bjørne, er der stadig masser af spændende fauna og flora at opleve på områdets berømte vandrerute Bear Trek (Bärentrek på tysk), som er en del af langdistanceruten Via Alpina. På denne storslåede tur vandrer man bl.a. over spektakulære bjergpas og gennem smukke alpindale i skyggen af de tre mægtige bjerge Eiger, Mönch og Jungfrau.

Den solrige kanton Valais ligger i det sydvestlige Schweiz og har ikke mindre end 300 solskinsdage om året. Især Valais’ høje alpinområde er lidt af et vandreparadis. Vandreruten Gletscherweg Aletsch går gennem det UNESCO-fredede område omkring Aletsch-gletsjeren og byder på pragtfulde udsigter over Alpernes to længste gletsjere. Tour de Monte Rosa er en legendarisk vandrerute gennem de Italienske og Schweiziske Alper, og vores tur inkluderer den schweiziske del af ruten. Her vandrer man på Europas næsthøjeste bjergmassiv, og turen slutter i Zermatt ved foden af ikoniske Matterhorn. Og så er der selvfølgelig Mont Blanc. Det legendariske ’hvide bjerg’ er Europas højeste top og det tredje mest besøgte naturområde i verden. Tour du Mont Blanc, der går gennem både Schweiz, Frankrig og Italien, er en af ​​verdens mest populære vandreruter og er et must for mange vandrere.

Hvis man er på udkig efter en lidt mere afsidesliggende rute, kan man med fordel tage til kantonen Graubünden i det østligste Schweiz. Her kan man gå Via Engiadina, som er en smuk vandrerute gennem den fantastiske Engadine-dal, der byder på glitrende akvamarinblå søer.

Schweiz har et fremragende offentligt transportsystem, hvilket betyder, at bjergområder kan nås overraskende hurtigt og nemt fra de internationale lufthavne i Genève, Bern og Zürich.

Alle vores vandreferier i Schweiz inkluderer håndplukket indkvartering og bagagetransport samt detaljerede rutebeskrivelser og GPS tracks.


Alperne: Tour du Mont Blanc

Gå den fulde Tour du Mont Blanc blandt sneklædte bjerge og blomstrende enge
11 dage
Moderat-udfordrende

Gletscherweg Aletsch

Storslået vandring gennem det uberørte Valais-gletsjerlandskab.
6 dage
Moderat-udfordrende

Tour de Monte Rosa

Selvguidet vandreferie på den spektakulære schweiziske del af Tour de Monte Rosa.
5 dage
Udfordrende

Via Alpina: ”Bear Trek”

Gå gennem Berner Oberland under bjergtinderne Eiger, Mönch og Jungfrau.
8 dage
Udfordrende

Via Engiadina

Vandreferie i den smukke, højtliggende schweiziske dal Engadin.
7 dage
Moderat