8 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Italien
Sted
juni-oktober
Rejseperiode

Kast dig ud i de udfordrende vandreruter langs gamle bjergstier.

Oplev både stille, afsondrede bjerge og smukke, vilde dale.

Gå gennem gamle, fredfyldte landsbyer og vidtstrakte græsgange.

Bo på charmerende og komfortable overnatningssteder i stille bjerglandsbyer.

Smag den lækre lokale mad fra det occitanske og italienske køkken.


Vandring i Valle Maira

Selvguidet vandreferie i De Italienske Alper

I de sydvestlige italienske Alper nær den franske grænse ligger den smukke Valle Maira midt i et uspoleret landskab med stille landsbyer og fine kirker. Dalen er langsomt ved at blive kendt som lidt af et vandreparadis. Her finder du ingen trafikerede veje, skibakker og masseturisme, men blot et uberørt bjerglandskab, masser af solskin, små charmerende overnatningssteder og lækker, italiensk mad.

Indbyggerne i Valle Maira har i løbet af historien haft mere kontakt med Frankrig end Italien, da den franske grænse kun ligger få timers vandring derfra og er let at komme til via bjergpassene, mens ruten gennem en stenet kløft til de italienske sletter og Po-dalen var noget hårdere. Først da vejen blev bygget, kom der flere italienere til området, og i dag tales der stadig occitansk, som er et romansk sprog, der også tales i Sydfrankrig.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 7.999 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for tre personer i tremandsværelse. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i sommerperioden.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Du kommer til at bo i hyggelige, renoverede bondehuse, der ligger i små, rolige landsbyer. Alle værelser er rummelige og har eget bad/toilet. Du bliver taget varmt imod, og overnatningsstedernes ejere deler gerne ud af deres store viden om lokalområdet og vandreruterne. Overnatningsstedet i Viviere er en charmerende hytte, men der er kun få værelser. Hvis der ikke er ledige værelser her, booker vi et værelse til dig i landsbyen Chialyetta, der ligger 2 km derfra (og 200 m lavere). Hver morgen bliver der serveret en stor morgenmad, og på vandredage får du en frokostmadpakke med fra overnatningsstedet. Denne tur er med halvpension, og der bliver serveret en lækker middag med lokale specialiteter hver aften i overnatningsstedets restaurant.

De overnatningssteder, vi normalt samarbejder med, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af stederne er optaget, vil vi forsøge at finde andre steder af samme standard og informere om det.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle stederne.

REJSEPERIODE 1. juni til 5. oktober
INKLUDERET
7 overnatninger på dobbeltværelse i komfortable bjerghytter
7 x morgenmad
7 x aftensmad
6 x picnicfrokost
Dag 1: Transport fra Prazzo Inferiore til San Michele Prazzo
Dag 3: Bagagetransport fra San Michele Prazzo til Ponte Maira (max. 15 kg)
Dag 4: Transport til starten af ruten i Chiappera og fra rutens afslutning
Dag 5: Transport til starten af ruten i Sorgente Maira og fra rutens afslutning
Dag 6: Bagagetransport fra Ponte Maira til Viviere (max. 15 kg)
Dag 8: Transport til busstoppestedet i Acceglio
Kort over Valle Maira (1:20.000)
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Transport til Prazzo Inferiore og fra Acceglio
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
Transport fra togstationen i Cuneo (eller fra Dronero) til San Michele Prazzo. Skriv til os for pris.
Transport fra Viviere til togstationen i Cuneo. Skriv til os for pris.
SVÆRHED Ruterne på denne tur går gennem bjergenge, ad skovstier og stenede bjergstier, og når man nærmer sig landsbyerne, vil der være afsnit langs asfalterede veje. Nogle af vandringerne er lange og en smule krævende, da de opadgående sektioner kan være ret stejle. Alle stierne er velafmærkede og bliver hele tiden holdt ved lige.
1

Dag 1: Ankomst til San Michele Prazzo

Din tur starter i landsbyen San Michele Prazzo, der ligger i 1.370 meters højde, og hvor du bl.a. kan besøge den smukt malede sognekirke.

Du bliver hentet ved busstoppestedet i Prazzo Inferiore ca. 5 km fra San Michele og kørt til dit første overnatningssted.

Overnatning i San Michele Prazzo.

2

Dag 2: Rundvandring: Lou Viol Dal Genesté San Michele

Distance: 10 km | Opstigning: 600 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 4½ t.

Dagens vandring foregår langs de sydlige skråninger oven over San Michele og følger en del af ruten ’Lou Viol Dal Genestè’. Du kommer i tæt kontakt med naturen, der bl.a. byder på lærke- og granskove, græsgange, klipper og ’genestè’ (gyvel). Langs stien får man let øje på forskellige dyr, der bor i området, såsom murmeldyr og stenbukke.

Overnatning i San Michele Prazzo.

3

Dag 3: San Michele til Ponte Maira

Distance: 18½ km | Opstigning: 1.000 m | Nedstigning: 1.000 m | Tid: ca. 7½ t.

En udfordrende vandretur højt over dalen med smukke udsigter. Ruten går gennem skove og enge, og du kommer kun forbi nogle enkelte bittesmå landsbyer undervejs. Til slut ankommer du til dit overnatningssted i Acceglio, hvor du har god tid til at nyde den hyggelige, fredfyldte atmosfære.

Overnatning i Ponte Maira.

4

Dag 4: Rundvandring: Chiappera

Distance: 11 km | Opstigning: 700 m | Nedstigning: 700 m | Tid: ca. 6½ t.

En kort transfer bringer dig om morgenen til Chiappera, der er en restaureret landsby i 1.620 meters højde og udgangspunktet for dagens vandretur. Landsbyen har en bar og en kirke med meget smukke freskoer. Den første opadgående strækning til det iøjefaldende bjerg Rocca Provenzale er hård, men efter Colle Greguri (2.309 m) har du en magelig tur tilbage til Chiappera, hvor du bliver hentet og kørt tilbage til dit overnatningssted.

Overnatning i Ponte Maira.

5

Dag 5: Rundvandring: Sentiero dei Frassati

Distance: 17,4 km | Opstigning: 900 m | Nedstigning: 1.100 m | Tid: ca. 7½ t.

Denne dag starter også med en kort transfer – denne gang til Sorgente Maira, hvor dagens vandring på Sentiero Frassati starter. Ruten går forbi nogle mindre og større bjergsøer som den dybblå Lago Apzoi i 2.300 meters højde samt nogle bunkere, som Mussolini byggede ved den franske grænse. Ved rutens afslutning bliver du hentet og kørt tilbage til dit overnatningssted.

Overnatning i Ponte Maira.

6

Dag 6: Ponte Maira til Viviere

Distance: 11½ km | Opstigning: 800 m | Nedstigning: 500 m | Tid: ca. 5½ t.

I dag forlader du Ponte Maira til fordel for den lille bjerglandsby Viviere, som ligger på Valle Mairas køligere og mere skovklædte nordlige bjergside. En lang opadgående strækning fører dig til Colle Ciarbonet (2.206 m), hvorfra det går nedad til Viviere og dit overnatningssted, som er en hyggelig, imødekommende bjerghytte.

Overnatning i Viviere.

7

Dag 7: Colle Oserot

Distance: 15½ km | Opstigning: 950 m | Nedstigning: 950 m | Tid: ca. 7 t.

Turens sidste etape bringer dig til Colle Oserot. Det er en skøn rute langs stejle kalkstensklipper og grønne enge med fantastiske panoramaudsigter. Du kan stoppe og få en forfriskning ved Rifugio Gardetta på Gardetta-plateauet.

Overnatning i Viviere.

8

Dag 8: Arrivederci Valle Maira!

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Fra Viviere bliver du kørt til busstoppestedet i Acceglio.


Find vej til Valle Maira

Det letteste er at flyve til lufthavnen i Torino. Alternativt kan man flyve til Nice, men det tager noget længere tid at komme frem herfra.
/ Den togstation, der ligger tættest på turens start i San Michele Prazzo er stationen i Cuneo.
  • Fra Torino Lufthavn skal du til togstationen Torino Porta Nuova, hvorfra du kan komme med et tog (Trenitalia) til Cuneo.
  • Fra Nice Lufthavn skal du enten med offentlig transport eller taxa til togstationen Gare de Nice Ville (ca. 30-40 min.). Herfra skal du med tog (SNCF) til Ventimiglia (ca. 55 min.). Fra Ventimiglia skal du med et nyt tog (Trenitalia) til Cuneo (ca. 2½-3 t.).

Fra Cuneo skal du enten med bus 78 (evt. med skift i Dronero) eller med taxa til Prazzo Inferiore, hvor du bliver hentet og kørt til dit overnatningssted.

Du kan tjekke forbindelser og togtider på:

Du kan forudbestille transport fra Cuneo eller Dronero til dit første overnatningssted. Skriv blot dette i kommentarfeltet, når du booker, så vender vi tilbage med en pris.

Hvis du rejser i bil, så kan du parkere gratis ved det første overnatningssted. Efter turen er der inkluderet en transfer tilbage til din bil.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Vandring i Maira-dalen
Skyer i Maira-dalen
Valle Maira vandreferie
Vandresti til Priet
En bjergbæk i Maira-dalen
San Michele vandresti
Gardetta Plateau i Maira-dalen
Kirk i Maira-dalen
Vandresti i Maira-dalen
Udsigt over visaisa-søen
Chiappera
cow bells in Valle Maira
Den smukke Maira-dal
Vandring i Valle Maira
Vandresti til Ceaglio i Maira-dalen
Lago Nero

Turanmeldelser

5.00 baseret på 1 anmeldelse
02/10/2022

I turned 50, and on that occasion my wife and I decided to take a proper mountain trip. Found this trip on Wildrover’s pages and took the chance. It was a wonderful experience that I will never forget. Everything was arranged with good food and great accommodation. it was very rustic but at the same time clean and really charming. the trips up in the mountains I can’t describe in any other way a “WOW”. There were majestic mountains and we took one step at a time and had no problems with our bodies. We had taken care to go on a few trips with a backpack before we took the trip, which I think is wise at our age. We saw lots of marmots, and there were many cows and horses grazing in the Alps, which also had its charm. We started going after breakfast every day, around 09.00 in the morning. We were mostly at home between 14:00 and 16:00. then we sat down in a good chair with a bottle of wine to share and a good book each. Then there was a 4-course dinner and then it was off to bed. thank you Wildrover for an unforgettable trip, will never forget!

Skriv en anmeldelse

Vurdering