8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Italien
Sted
marts-november
Rejseperiode

  Vandring i Gudernes fodspor langs Amalfikystens mest berømte vandrerute Sentiero degli Dei.

  Gå på opdagelse i Amalfikystens hyggelige, pastelfarvede småbyer.

 Smag på lokale delikatesser som citronlikøren Limoncello, gnocchi alla sorrentina og den berømte insalata Caprese fra Capri.

  Forlad turistskarerne på Capri og udforsk øens skønne natur i ro og mag.

  Slap af med en afkølende dukkert i det smukke, blå Middelhav efter dagens vandring.


Selvguidet vandreferie på Amalfikysten og Capri

Amalfikysten er kendt for at være en af Europas smukkeste kyststrækninger – nogle hævder sågar, at det simpelthen er verdens smukkeste kyststrækning. Den godt 40 km lange strækning på sydsiden af Sorrentohalvøen blev i 1997 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste for sin enestående natur og kulturarv. Den er kendetegnet ved de stejle klipper, der tårner sig op direkte fra det blå Middelhav, de små, pastelfarvede byer, der klamrer sig til den forrevne kyst, og de frodige, grønne bjerge, der udgør et smukt bagtæppe.

På grund af dens skønhed har Amalfikysten i mange år været en turistmagnet, men så snart man bevæger sig bare lidt væk fra de overfyldte byer, er man pludselig omgivet af citronlunde og skovklædte bjerge, hvor ældgamle hyrdestier snor sig op og ned. Bjergene, der ligger bag og oven over byerne er med andre ord perfekt vandreterræn i salig fred og ro med utrolige panoramaudsigter over kysten og havet.

Ud for Sorrentohalvøens spids ligger øen Capri, der vel nok er lige så berømt som Amalfikysten og kendt som ’Napolibugtens perle’. Capri tiltrækker ligesom Amalfikysten horder af turister, men de fleste holder sig til øens to hovedbyer. På vandrestierne uden for byerne har man det fantastiske landskab og de smukke udsigter stort set for sig selv.

På denne fleksible vandreferie, hvor man hver dag kan vælge mellem ruter af forskellig distance og sværhedsgrad, har man tre forskellige baser. Første stop er den elegante klippetop-by Sorrento, hvor færgen til Capri afgår fra. Dernæst to overnatninger i den charmerende lille kystby Marina del Cantone, hvorfra der er nogle vidunderlige vandreture, der byder på udsigter til Capri, Amalfikysten, Napolibugten og Vesuv. Den sidste base er byen Amalfi, hvor man for alvor får stiftet bekendtskab med verdens måske smukkeste kyststrækning.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 5.999 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat for tre personer i tremandsværelse. Kontakt os for pris.
*Denne rejse er desværre ikke tilgængelig for enkeltrejsende.

INDKVARTERING 3-stjernede hoteller med morgenmad. Alle hoteller er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er en-suite.
Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.
REJSEPERIODE Marts til november
INKLUDERET
7 overnatninger på 3-stjernede hoteller med morgenmad
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
Bagagetransport (max 1 stk. pr. person og max 20 kg pr. stk.)
Dag 3: taxa fra Sorrento til Termini og bagagetransport til Marina del Cantone
Dag 5: taxa fra Marina del Cantone til Sant’Agata og bagagetransport til Amalfi
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til Sorrento og fra Amalfi
Tog, busser og både hvor nødvendigt
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Enkeltværelse(r)
Ekstra overnatninger

1

Dag 1: Ankomst til Sorrento

Sorrento har med sin spektakulære klippetopsplacering, elegante butiksgader og smukke haver tiltrukket udenlandske besøgende i mere end to hundrede år. Fra byen er der udsigt til Napolibugten og Vesuv, og den historiske bymidte vrimler med butikker, cafeer og restauranter. Neden for byen ligger den gamle havn Marina Grande, hvor man finder hyggelige restauranter og en lille strand. Der er derfor nok at tage sig til, hvis man ankommer tidligt, og man kan glæde sig til turens første italienske middag.

Overnatning i Sorrento.

2

Dag 2: Capri

Distance: 5,3/6,5/6 km | Opstigning: 240/280/275 m | Nedstigning: 240/560/280 m | Tid: ca. 1½/2/2 t.

Tag færgen fra havnen i Sorrento til Capri – ‘Napolibugtens perle’. Her kan du vælge mellem to forskellige vandreruter; en kort, let rute fra byen Capri til den romerske Villa Jovis, der tilhørte Kejser Tiberius, eller en længere kystrute fra byen Anacapri ned til øens vestkyst, hvorfra du har mulighed for at forlænge din vandretur med yderligere 6 km langs kysten til Den Blå Grotte. Du kan komme rundt på øen med bus eller svævebane. Sidst på eftermiddagen tager du færgen tilbage til Sorrento.

Overnatning i Sorrento.

3

Dag 3: Sorrento til Marina del Cantone

Distance: 10/17 km | Opstigning: 445/590 m | Nedstigning: 750/1280 m | Tid: ca. 3/6 t.

Efter morgenmaden får du et lift fra Sorrento til enten Sant’Agata sui Due Golfi eller, hvis du ønsker en kortere tur, til Termini. Herfra vandrer du til Punta Campanelle, som er spidsen af Sorrentohalvøen, der skiller Napolibugten fra Salernobugten. Her er fantastisk smukt, og der er flotte udsigter til Capri. Ruten byder også på udsyn over Amalfikysten på den ene side og Napolibugten med Vesuv på den anden. Dagens vandring ender med en nedstigning til den charmerende lille kystby Marina del Cantone, hvor man kan tage sig en dukkert og hvile de trætte ben på en liggestol på stranden.

Overnatning i Marina del Cantone.

4

Dag 4: Rundvandring fra Marina del Cantone

Distance: 11 km | Opstigning: 420 m | Nedstigning: 700 m | Tid: ca. 4 t.

Dagens rute er ikke så lang, men meget smuk. Hvis man vil undgå det første stejle stykke fra Marina del Cantone til Nerano, kan man tage en bus. Fra Nerano vandrer man til den dejlige lille Ieranto-bugt med flotte udsigter til Capri og Amalfikysten. Stranden ved Ieranto-bugten er et oplagt sted at holde sin frokostpause og nyde en afkølende dukkert i det blå Middelhav, så husk badetøj! Følg den samme vej tilbage, som du kom ad til Marina del Cantone.

Overnatning i Marina del Cantone.

5

Dag 5: Sant'Agata til Colli di San Pietro

Distance: 9½ km | Opstigning: 329 m | Nedstigning: 416 m | Tid: ca. 2½ t.

Dagen starter med et lift til Sant’Agata sui Due Golfi. Ruten følger landlige småveje og stier, der snor sig gennem landbrugsterrasser og oliven- og citronlunde. Den første del af ruten følger en panoramisk sti med skønne udsigter over Amalfikysten. Halvvejs på ruten er der en stejl opstigning, og herefter går det nedad til Colli di San Pietro. Herfra du tager en bus til Amalfi, hvor du har de næste tre overnatninger.

Overnatning i Amalfi.

6

Dag 6: Sentiero degli Dei

Distance: 13 km | Opstigning: 600 m | Nedstigning: 660 m | Tid: ca. 5-5½ t.

Fra Amalfi tager du den lokale bus til Bomerano, som er udgangspunktet for Amalfikystens mest berømte vandrerute: Sentiero degli Dei eller på dansk ‘Gudernes sti’. Storslåede panoramaudsyn over kysten og havet ledsager én hele vejen fra Bomerano til farvestrålende Positano, hvor stien ender. Det er i sandhed en sti, der er guderne værdig, og fotomulighederne er mange! Når du har udforsket smukke Positano, der er kendt for at tiltrække jet-settere, så tag tilbage til Amalfi med enten bus eller båd.

Overnatning i Amalfi.

7

Dag 7: Rundvandring fra Amalfi

Distance: 12,8 km | Opstigning: 350 m | Nedstigning: 650 m | Tid: ca. 4 t.

ELLER

Distance: 6 km | Opstigning: 415 m | Nedstigning: 665 m | Tid: ca. 3 t.

På din sidste vandredag ​​kan du vælge mellem en længere eller kortere vandrerute. Den længere rute fører dig gennem naturreservatet Valle delle Ferriere, der ligger bag Amalfi. Denne rute går gennem landsbyerne Pontone og Pogerola og byder på spektakulære udsigter over Salernobugten. Nær slutningen af ​​ruten har du desuden en fantastisk udsigt over Amalfi bagfra.

Den kortere rute følger de gamle stier, der forenede kystbyerne med de højereliggende landsbyer. Du starter med at vandre op til smukke Ravello, der byder på prægtige haver og smukke udsigter. Når du er færdig med at udforske Ravello, vandrer du ned til Minori, hvorfra du kan tage en bus, taxa eller færge tilbage til Amalfi.

Overnatning i Amalfi.

8

Dag 8: Arrivederci Amalfi!

Din vandreferie er ved vejs ende. Du kan evt. tage en båd fra Amalfi til Salerno, hvorfra der går tog til både Napoli og Rom.


Find vej til Sorrento

/ Den hurtigste måde at komme til Sorrento på er at tage et fly til Napoli. Fra Københavns Lufthavn har både SAS og Ryanair direkte fly. Fra Napoli Lufthavn kan man tage en direkte bus til Sorrento (se tider på www.curreriviaggi.it) eller man kan tage Circumvesuviana-toget fra Napolis Hovedbanegård.En alternativ mulighed er at tage et direkte fly til Rom (fra Billund Lufthavn er der afgange hertil med Ryanair). Herfra skal man med bus til Termini (Roms Hovedbanegård), hvorfra der går direkte tog til Napoli. Fra Napolis Hovedbanegård skal man med Circumvesuviana-toget til Sorrento.

Find vej fra Amalfi

/ Fra Amalfi kan man tage den lokale bus til Sorrento, hvorfra man kan tage enten toget eller bussen til Napoli Lufthavn.Man kan også tage en bus eller en båd fra Amalfi til Salerno, hvorfra der går direkte tog til Napolis Hovedbanegård og til Roms Hovedbanegård Termini. Fra Hovedbanegården i enten Napoli eller Rom skal man videre med bus til den respektive lufthavn.Man kan finde yderligere information på www.sorrentoinfo.com/how-to-get-to-sorrento
Amalfikysten vandreferie
Marina Grande på Capri
Vandring på Monte Solaro, Capri
Punta Carena, Capri
Vandring til Punta Carena fyr på Capri
Baia di Leranto, Punta Campanella
Udsigt til Capri fra Punta Campanella
Marina del Cantone
Udsigt til Capri fra Baia di Leranto
Amalfi
Vandring langs Amalfikystens mest berømte vandrerute Sentiero degli Dei
Vandring langs den berømte vandrerute Sentiero degli Dei
Flot udsigt fra vandresti Sentiero degli Dei
Amalfikystens mest berømte vandrerute Sentiero degli Dei
Montepertuso, Amalfykysten
Vandring ned til Positano
Udsigt over Positano fra vandresti Sentiero degli Dei
Vandring ned til Positano
Positano
Valle delle Ferriere, Amalfi
Udsigt over Amalfi fra naturreservatet Valle delle Ferriere
Vandring i naturreservatet Valle delle Ferriere
Valle delle Ferriere, Pogerola
Vandring i naturreservatet Valle delle Ferriere, der ligger bag Amalfi
Udsigt over Amalfikysten fra Ravello

Turanmeldelser

5.00 baseret på 2 anmeldelse
24/10/2022

Vi er lige kommet hjem fra en skøn tur – 8 dage på Amalfikystenog Capri, medio oktober. Perfekt tur til efterårsferien.
Vejret var fantastisk.
Ruterne var perfekt planlagt, så vi blev udfordret i løbet af dagen, og sluttede af med sol og dyp i det smukke Middelhav inden aftenens drink og gode italienske mad.
Vi brugte kun app’en Active Nav, som virkede upåklageligt for os.
Der er flere valgmuligheder mht ruter og sværhedsgrader, og det fungerede rigtig godt for os. Vi nød den fantastiske udsigt som vi har overalt, og ikke mindre variationen af planter og blomster.
Hotellerne var ok, og alle centralt beliggende. Dog er både Sorrento og Amalfi sædvanligvis velbesøgt af turister, så vi vil ikke anbefale at komme i højsæsonen maj-september. I oktober var det rigtig fint!
En rigtig dejlig, og udfordrende ferie, som helt sikkert har givet os inspiration til andre rejsemål på denne måde.
Dorrit & Axel

06/04/2019

Vi havde 8 dage på Amalfikysten i Italien, slut marts start april. Godt tidspunkt at vandre på, ikke for varmt og ikke overrendt.
Før turen havde vi en god kontakt med Cecilia og Neill, der svarede dag til dag på vores spørgsmål.
Vi modtog godt og fyldigt materiale, som vi brugte tid på at sætte os ind i, men det var godt givet ud. Også gode praktiske informationer, pakkelister etc.
Selve vandreture var spændende og varierede, med flere valgmuligheder. Vi planlagde typisk den kommende dag aftenen før, og fik gået ruter vi nok ikke selv ville have fundtet. Tilsendte kort med vandringsruter var lette at navigere efter, og vi brugte også ViewRanger App, med GPS/GPX navigation, det fungerede perfekt.
Hotellerne var ok, lidt rigeligt med larm og benzinos i Sorronto og Amalfi, men centralt beliggende. Hotellet i Marina del Cantone var til gengæld roligt og fantastisk beliggende til havet.
Kan varmt anbefales.
Jette og Hans Peter

Skriv en anmeldelse

Vurdering