8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Grækenland
Sted
marts-oktober
Rejseperiode

Opdag Athen til fods og besøg berømte Akropolis, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen.

Vandring gennem fyrskove og stille landområder på den frodige ø Poros.

Svøm ved de skønne lokale strande og smag på det traditionelle græske køkken.

Ankom til Hydra med færge og udforsk den velbevarede gamle by med de brostensbelagte muldyrstier.

Nyd bilfri Hydras tilbagelænede stemning, og gå i fuldstændig fred og ro.


Vandreferie i Athen, Poros og Hydra

På denne kombinerede øhop- og vandreferie kommer du til at udforske den historiske græske hovedstad samt to vidt forskellige øer syd for Athen i Den Saroniske Bugt: Poros og Hydra. Mens Poros er en grøn ø dækket af fyrskove, er Hydra mere stenet med skønne vandremuligheder og fantastiske udsigter. Fraværet af motoriserede køretøjer på Hydra gør denne ø til et sandt vandreparadis.

Turen starter med en overnatning i Athens historiske centrum, hvor du kan slentre igennem den frodige bypark Ethnikós Kípos og forbi det oprindelige olympiske stadion Panathinaiko Stadion. Du skal naturligvis også forbi Akropolis og se Parthenon-templet og alle de andre kendte oldtidsruiner.

Selvom De Saroniske Øer Poros og Hydra ikke ligger langt fra det græske fastland, er der en verden til forskel mellem dem og storbylivet i Athen. Du tager først færgen til skovbeklædte Poros, hvor der venter en prægtig vandretur til det gamle Poseidon-tempel. I Poros’ gamle bydel, der stikker ud på en lille halvø, kan man slentre gennem smalle gader og nyde en ouzo og en ’meze’ (græsk tapas) på en af de hyggelige caféer på kajen.

Turens sidste destination er Hydra, som er en fuldstændig bilfri ø, der byder på et stort netværk af stier, som man kun deler med æsler! Byen Hydra er en køn kunstnerkoloni med herskabsvillaer, smalle brostensgader og butikker, der sælger særprægede smykker og keramik. En af vandreturene starter, efter man har taget en lokal vandtaxa til den afsondrede Ledeza-bugt. Når du skal hjem, sejler du tilbage til havnen i Piraeus med katamaranbåd på blot to timer, og herfra kan du komme videre til lufthavnen.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 4.599 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på tre eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

REJSEPERIODE 21. marts til 25. oktober. Hvis du ønsker at rejse i løbet af vinteren, bedes du henvende dig til os, så undersøger vi mulighederne. Hotellet Hydrousa i Hydra er lukket fra november til marts, så her kommer du til at bo på et andet hotel. Dette kan muligvis også blive tilfældet på Poros, da Hotel Saga somme tider holder lukket i kortere perioder i løbet af vinteren.
INDKVARTERING 7 overnatninger med morgenmad. Alle overnatningsstederne er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er en suite, og de fleste har desuden en balkon eller terrasse. Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne. Vi kan også booke et hotel i Athen til dig før og/eller efter din vandreferie.
INKLUDERET
7 overnatninger med en suite-faciliteter
7 x morgenmad
Taxatransport fra hotellet i Athen til havnen i Piraeus
Færge fra Piraeus til Poros (turistklasse)
Hurtigfærge mellem Poros og Hydra og mellem Hydra og Piraeus (turistklasse)
Bagagetransport til og fra havnen på Poros
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Vandrekort over Hydra
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Al transport, der ikke er nævnt under inkluderet
Entrébilletter o.l.
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Transport fra og til lufthavnen
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
Vandtaxa fra Hydra til Ledeza-bugten (kan også arrangeres lokalt)
SVÆRHED Denne tur har overordnet sværhedsgraden let til moderat. Den er velegnet til alle i nogenlunde god form. Man går hovedsageligt på en blanding af brostensbelagte muldyrstier og almindelige jordstier.
1

Dag 1: Ankomst til Athen og udforskning af det historiske centrum

Du ankommer til lufthavnen i Athen, hvorfra du enten kan tage offentlig transport eller en taxa til dit hotel.

Hvis tiden tillader det, kan du udforske Athens centrum og nyde atmosfæren i den gamle bydel med de mange farverige butikker, tjekke det centrale fiske- og kødmarked og se det gamle kvarter Plaka, der ligger lige ved Akropolis. På toppen af Akropolis finder du det berømte Parthenon-tempel, og ved foden af højen kan du opleve det nye Akropolis Museum.

Overnatning i Athen.

2

Dag 2: Fra Athen til Poros

Distance: 5 km | Opstigning: 120 m | Nedstigning: 120 m | Tid: ca. 2 t.

Du bliver hentet på dit hotel i Athen og kørt til havnen i Piraeus, hvorfra du skal med færgen til Poros.

Om eftermiddagen er der tid til en dejlig gåtur på halvøen, hvor Poros’ hovedby af samme navn som selve øen, breder sig. Du kan slentre langsomt gennem denne unikke by med de mange farvestrålende bygninger og fortsætte op til ruinerne af en gammel vindmølle. Her kan du nyde bjergtagende udsigter over den smalle Galatas-kanal med Peloponnes’ høje bjerge i baggrunden. Du følger en delvis brolagt sti (kalderimi) hele vejen langs kanten af halvøen, til du når kirken Agioi Anargyroi. Foran kirken kan du sidde og nyde en 360 grader panoramaudsigt. Du går tilbage ned til byen ad en anden sti og kan bagefter slappe af i en af de mange caféer eller restauranter.

Overnatning på Poros.

3

Dag 3: Rundvandring på Poros

Distance: 10 km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 500 m | Tid: ca. 3½ t.

Dagens vandring leder dig først langs kysten til Kyani Akti, hvorfra du går opad gennem skovklædte områder og små olivenlunde til den arkæologiske udgravning af en Poseidon-helligdom, der fortjener et besøg. Den ligger i en strategisk position 200 m over havoverfladen og var dedikeret til tilbedning af Poseidon, som var havets gud. Herefter fortsætter du opad langs en skovsti og når dagens højeste punkt, inden det går nedad gennem skov til Perlia-kysten, hvor dit hotel ligger.

Overnatning på Poros.

4

Dag 4: Færge til Hydra og eftermiddagsvandring

Distance: 10/16 km | Opstigning/nedstigning: 150/350 m | Tid: ca. 3-5 t.

I dag tager du hurtigfærgen fra Poros til Hydra (der er flere daglige afgange). Den markante forskel mellem grønne Poros og Hydra bliver tydelig, når du nærmer dig øen og ser de forrevne kalkstensklipper, der rejser sig over hovedbyen Hydra. På trods af dets umiddelbare forrevne udseende, bliver Hydra betragtet som ’Perlen i Den Saroniske Bugt’. Det er den eneste græske ø, der er fuldstændig fri for motoriserede køretøjer, og dens hovedby og havnen er blandt de smukkeste i Grækenland med velbevarede nyklassicistiske herskabsvillaer, hvidvaskede landsbyhuse og smalle, brostensbelagte gader, der går stejlt opad fra den hesteskoformede havn. Hele byen er med rette bevaret som et nationalt monument.

Om eftermiddagen kan du gå en dejlig tur på Hydra og se nærmere på både byen og øens tyndtbefolkede indre.

Overnatning på Hydra.

5

Dag 5: Til stranden Bisti

Distance: 10/16 km | Opstigning/nedstigning: 150/350 m | Tid: ca. 3-5 t.

Den første af de to hovedruter, der krydser Hydra begynder ved hovedbyen og slutter på den vestlige side af øen ved Bisti-stranden og den lille kirke Agios Georgos. Denne side af øen er dækket af en rig vegetation, og fyrskoven strækker sig hele vejen ned til stranden og danner en kontrast til det golde, stenede landskab, man normalt forbinder med Hydra.

Rutens første del bringer dig langs nordkysten gennem landsbyerne Kaminia, Vlychos, Plakes og forbi Palamidas-bugten. Derfra har du mulighed for at vende tilbage til Hydra via en anden rute ELLER fortsætte videre ind i landet op til landsbyen Episkopi. Efter Episkopi fortsætter stien i sydvestlig retning mod kysten. Du kan nyde imponerende udsigter, mens du vandrer gennem den frodige vegetation. Din rute ender ved den maleriske Bisti-bugt og den lille kirke Agios Georgos. Du vender tilbage til Hydra med vandtaxa (ikke inkluderet).

Overnatning på Hydra.

6

Dag 6: Rundvandring på Hydra

Distance: 10 km | Opstigning: 700 m | Nedstigning: 700 m | Tid: ca. 6 t.

Dagens cirkulære rute tager dig til toppen af bjerget Eros (588 m). En bred ’kalderimi’ (brostensbelagt muldyrsti) snor sig opad fra Hydra til Profitis Elias-klosteret, der ligger blot 100 m fra toppen. Herfra leder en sti op til toppen, hvor der er fantastiske udsigter over Hydra, de omkringliggende øer og Peloponnes. Returruten til Hydra følger en anden sti, der går gradvist nedad til landsbyen Episkopi og derfra hurtigt tilbage til Hydra.

Overnatning på Hydra.

7

Dag 7: Ledeza til Hydra

Distance: 10/17 km | Opstigning: 468 m | Nedstigning: 440 m | Tid: ca. 3½-6½ t.

Denne dag starter med en tur i vandtaxa til Ledeza-bugten. Herfra tager du en zigzaggende trappe op til det afsondrede Zourvas-kloster på toppen af en klippe. Du kan vælge at vandre direkte tilbage Hydra via skovklædte områder med ceder- og egetræer. Ruten passerer klostrene Aghia Matrona og Aghia Triada. Via en jordsti når du klosteret Aghios Nikolaos og vandrer herfra ned til Hydra.

Hvis du vælger den længere rute, fortsætter du først mod øst til Zourvas-fyrtårnet via kirken Agios Ioannikios. Kirken ser ud, som om den hænger på klipperne, mens havet funkler og skinner 100 m nedenunder. Ruten ender ved Zourvas-fyrtårnet. De eneste gæster i området er vilde geder, der strejfer omkring og græsser. Du går tilbage til Zourvas-klosteret og følger herfra standardruten til Chora via en sadel (en fordybning mellem bjergene) markeret med vindmøller.

Overnatning på Hydra.

8

Dag 8: Afgang

Fra havnen i Hydra tager du hurtigfærgen tilbage til Piraeus. Det er muligt at booke transport herfra til lufthavnen i Athen, og du har også mulighed for at bestille ekstra overnatninger i Athen.


Find vej til hotellet i Athen

/ Det letteste er naturligvis at flyve direkte til lufthavnen i Athen. Herfra kommer du let med offentlig transport til dit hotel i centrum af Athen. Ved turens afslutning kan du tage en offentlig Expres-bus eller en taxa fra Piraeus til Athen Lufthavn.

Det er muligt at bestille en taxa fra og til lufthavnen på forhånd. Skriv blot dette i kommentarfeltet på bestillingssiden, så arrangerer vi det for dig.

Hydra self-guided walking tour
Athens Acropolis
Athens Odeon
Athen Parthenon
Poros hiking
Poros fisherman
Poros hiking landscape
Poros hiking sign
Poros street
Poros marina
Hydra-hiking-signpost
Hydra priest on donkey
Hydra hilltop village
Hydra cove
Hydra yacht
Hydra bay
Hydra Cafe
Poros octopus
Hydra donkey

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering