7 dage
Varighed
Udfordrende
Sværhedsgrad
Grækenland
Sted
juni-oktober
Rejseperiode

Gå blandt Grækenlands højeste bjergtoppe langs spektakulære højtliggende stier.

Betragt de ærefrygtindgydende toppe, der rejser sig direkte fra det dybblå Ægæiske Hav.

Oplev mytiske og ikoniske Olympen – de gamle græske guders hjem.

Bo i hyggelige bjerghytter og i den livlige landsby Litochoro.


Vandretur på det mytiske bjerg Olympen

Dette er en 7-dages hytte-til-hytte-vandretur langs de højtliggende vandrestier på det mytiske bjerg Olympen i det nordlige Grækenland. Olympen, der er et af verdens mest ikoniske bjerge, er med sine 2.917 m det højeste bjerg i Grækenland og kendt som de gamle græske guders legendariske hjem. De lavereliggende stier snor sig gennem skove og over floder, mens udsigterne fra toppen over de nærliggende bjerge, Thessaloniki og Det Ægæiske Hav er intet mindre end fantastiske.

Ved at bo i det historiske landsby Litochoro i starten og slutningen af din tur får du mulighed for at dykke ned i den lokale kultur i denne meget traditionelle del af Grækenland.

Turen starter med to overnatninger i Litochoro, som er en historisk og livlig landsby for foden af Olympen. På din første vandredag kommer du gennem Enipeas-kløften til det hellige kloster Agios Dionysios. Næste morgen starter du fra klostret og vandrer gennem tyk fyrskov for til sidst at nå den alpine zone, hvor du kan nyde prægtige udsigter over kløften og Det Ægæiske Hav. Din rute fortsætter til toppen af Skolio (2.911 m), og efter nedstigningen herfra vandrer du langs den såkaldte Zonaria-sti, til du når alpinsletten Mousson. Du fortsætter nedstigningen via de østlige skråninger til den nye Koromilia-bjerghytte, hvor du skal overnatte. På din sidste vandredag går du ned til kirken Agios Konstantinos, hvorfra du bliver samlet op af en taxa og kørt til Litochoro.

7 DAGES VANDRETUR 3.499 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat for grupper på tre eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

REJSEPERIODE 1. juni til 12. oktober
INDKVARTERING 6 overnatninger med morgenmad. Dobbeltværelse med en suite-faciliteter er KUN mulig på dag 1, 2 og 6 i Litochoro. På dag 3 til 5 overnatter man i køjeseng på sovesal i bjerghytter med delte badeværelsesfaciliteter.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne. Vi kan også booke et hotel i Thessaloniki eller Athen til dig før og/eller efter din tur.

MÅLTIDER Morgenmad er inkluderet alle dage, og der kan købes aftensmad på alle overnatningsstederne. Man kan købe frokost til vandreturen i de lokale butikker eller bestille en madpakke fra overnatningsstedet aftenen i forvejen.
BAGAGETRANSPORT Man kan efterlade 1 stk. bagage pr. person (med ekstra tøj og andre personlige ejendele, som man ikke får brug for fra dag 3 til 5) på hotellet i Litochoro. Du kan medbringe en mindre taske med de ting, du skal bruge til de tre overnatninger i bjerghytterne. Du bliver genforenet med resten af din bagage, når du kommer tilbage til Litochoro på dag 6.
INKLUDERET
3 overnatninger på hoteller med en suite-faciliteter
3 overnatninger i bjerghytter på sovesal
6 x morgenmad
Dag 2: Taxatransport fra Agios Dionysios til Litochoro
Dag 3: Taxatransport fra Litochoro til Agios Dionysios
Dag 6: Taxatransport fra Agios Konstantinos til Litochoro
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Al transport, der ikke er nævnt under inkluderet
Entrébilletter o.l.
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Transport fra og til lufthavnen
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r) på dag 1, 2 og 6
SVÆRHED Denne tur har overordnet sværhedsgraden udfordrende. Der er lange opstigninger i høje bjerge, hvor du skal bære på de ting, du har brug for til flere overnatninger. Maks. 6-8 timers vandring pr. dag. Højdeforskellen kan være op til 1.200 m pr. dag. Kun for vandrere, der er i rigtig god form, og som ikke er bange for højder.
1

Dag 1: Ankomst til Litochoro

Du ankommer til Litochoro, som er en malerisk by ved foden af Olympen, hvorfra de fleste vandrere starter deres tur mod toppen. Hvis der er tid, kan du gå en tur gennem de smalle, brostensbelagte gader i denne historiske landsby og sørge for de sidste forberedelser til din vandretur.

Overnatning i Litochoro.

2

Dag 2: Litochoro til klosteret Agios Dionysios

Distance: 9,6 km | Opstigning: 900 m | Nedstigning: 350 m | Tid: ca. 4 t.

På din første vandredag kommer du til at vandre langs Enipeas-floden til ruinerne af klostret Agios Dionysios. Det er en ideel opvarmningsetape inden turens mere udfordrende dage. Ruten er ikke lang, men den byder på en stigning på 900 m. På grund af den korte distance er der god tid til vandringen og til at nyde landskabet, du kommer igennem. Efter turen bliver du hentet af en taxa og kørt tilbage fra klostret til Litochoro.

Overnatning i Litochoro.

3

Dag 3: Nedstigning til bjerghytten Spilios Agapithos

Distance: 9 km | Opstigning: 1.250 m | Nedstigning: 40 m | Tid: ca. 4 t.

Efter morgenmad får du et lift tilbage til Agios Dionysios-klostret, hvorfra du begynder din vandring til Olympen. Du kommer forbi det smukke hulekapel, hvor munken Dionysios levede som asket. Du fortsætter ad E4-ruten langs floden, som du krydser en del gange via træbroer eller trædesten, og passerer en række flodbredninger. Flodens krystalklare vand og de mange forskellige udsigter bidrager til rutens skønhed.

Overnatning i bjerghytte.

4

Dag 4: Olympens tinder

Distance: 11 km | Opstigning: 1.230 m | Nedstigning: 650 m | Tid: ca. 6 t.

Denne dag byder på en stejl opstigning gennem et alpint område til bjergtoppen Skala (2.866 m). Herfra har du en bjergtagende udsigt til Mytikas-toppen (2.918 m) og dens bjergbestigere. Du fortsætter over en højderyg til turens højeste punkt: Skolio-toppen (2.911 m). Skriv dit navn i registeret på toppen og nyd udsynet! Fortsæt langs Zonaria-stien til Musernes Plateau, hvor du overnatter i Kakkalos-bjerghytten, der ligger gemt mellem de mindre tinder.

Overnatning i bjerghytte.

5

Dag 5: Fra Musernes Plateau til Koromilia-hytten

Distance: 10½ km | Opstigning: 55 m | Nedstigning: 1.675 m | Tid: ca. 5 t.

Efter de forrige dages krævende vandringer kan du se frem til en lettere tur i dag. Fra Musernes Plateau når du Giosos-passet, inden det går nedad til Lemos-højderyggen. Du fortsætter nedad ind i skovene, hvor du går på skyggefulde stier, der indimellem byder på sceniske udsyn, indtil du til sidst når Koromilia-hytten.

Overnatning i bjerghytte.

6

Dag 6: Fra Koromilia til Ag. Konstantinos og transport til Litochoro

Distance: 4 km | Opstigning: 0 m | Nedstigning: 735 m | Tid: ca. 1 t. og 45 min.

Fra Koromilia fortsætter du nedad mod øst langs skovstier, der indimellem kan være temmelig stejle. Mellem træerne har du smukke udsigter over sletterne til havet. Ved kirken Ag. Konstantinos bliver du hentet af en taxa og kørt tilbage til hotellet i Litochoro.

Overnatning i Litochoro.

7

Dag 7: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger.


Find vej til og fra Litochoro

/ 
  • Den lufthavn, der ligger tættest på Litochoro er Thessaloniki Lufthavn.
  • Fra lufthavnen kan du tage den lokale bus (linje 78) til centrum af Thessaloniki. Denne bus kører også til busstationen i Thessaloniki, hvorfra du kan tage KTEL-bussen til Litochoro.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Hiking mt Olympus
Agios Dionysios
Mules-Mount-Olympus
Mount-Olympus

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering