8 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Portugal
Sted
hele året
Rejseperiode

En ideel destination for vandring i løbet af hele året og et paradis for naturelskere.

 Udforsk kontrasterne på ’Blomsterøen’ med det frodige indre og den forrevne kystlinje.

Vandring langs levadaerne (smalle vandkanaler), som gennemskærer øen på kryds og tværs.

Gå på opdagelse i Funchals brostensbelagte gader og duftende blomstermarked.

 Slap af efter dagens vandring med friskfanget ’alt godt fra havet’ og et glas af den lokale vin.


Vandring på Madeira

Selvguidet vandreferie med transfers og bagagetransport

På grund af det milde klima og den varierede natur er Madeira et skønt sted at vandre i alle årets sæsoner. I løbet af kun få timers vandring kan man opleve både mægtige vulkanske bjerge og subtropiske kyster. Knejsende tinder rejser sig fra laurbærskovene, som er adskilt af frodige, dybe dale med fortræffelige vandrestier.

Madeira har bl.a. fået tilnavnet ’Atlanterhavets Perle’ og er berømt for sin smukke endemiske vegetation, som inkluderer Madeira-orkideer, fingerbøl og slangehoved. Den vulkanske ø er utrolig frugtbar og producerer et væld af afgrøder fra bananer og sukkerrør til yams og søde kartofler. Landbrugsterrasserne (poios) dyrkes og høstes stadig af de lokale i selv de fjerneste afkroge af øen.

Vandring langs levadaer

Vandingssystemet, som bruges til landbrugsterrasserne, består af de mange levadaer – små kanaler – som samler vandet fra de endeløse vandløb på den nordlige del af øen. Disse kanaler er samtidig en perfekt indgangsvinkel til at udforske øen til fods takket være de mange stier, der løber langs dem, og som udgør et omfattende stinetværk på kryds og tværs af øen. Stierne kan sammensættes til skønne vandreruter, der byder på spektakulære udsigtspunkter undervejs.

Madeira blev i 1425 koloniseret af Portugal. Byer og landsbyer blev grundlagt i løbet af det portugisiske imperiums guldalder, og hovedbyen Funchal er et fantastisk eksempel på denne type portugisisk koloniarkitektur.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 5.699 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat for grupper på tre eller flere. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i travle perioder.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Gode, komfortable hoteller med morgenmad. Alle værelser er med eget bad/toilet. Nogle af de hoteller, vi samarbejder med, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af stederne er optaget, booker vi et andet sted af samme standard og informerer om det, inden vi bekræfter turen.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE Hele året
INDKLUDERET
7 overnatninger
7 x morgenmad
3 x aftensmad (3-retters menu ekskl. drikkevarer på dit hotel)
Transport til og fra lufthavnen i Funchal
Transport til og fra vandreruterne jf. turplanen
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
1 x kort over Madeira (1:40.000)
GPS tracks
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost
Aftensmad i Machico og Funchal (masser af restauranter begge steder)
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Madeira og transport til Machico

I lufthavnen bliver du budt velkommen og kørt til Machico i taxa. Machico, som var den første by, der blev grundlagt på Madeira, er øens tidligere hovedstad. I dag er det et lille fredfyldt feriested. Afhængig af dit ankomsttidspunkt har du mulighed for at slentre rundt i den lille by og langs strandpromenaden. Spis til aften i en af de fremragende lokale restauranter, hvor der serveres friske fisk og skaldyr sammen med øens landbrugsprodukter.

Overnatning i Machico.

2

Dag 2: Kystvandring på São Lourenço-halvøen

Distance: 7 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 400 m | Tid: ca. 3 t.

Din første vandredag starter med en kort transfer til São Lourenço-halvøen.

På denne vandrerute kommer du til at opleve Madeiras flotteste klippelandskaber, der byder på fantastiske farver og former. São Lourenço-halvøen ligger på den tørre, østlige side af øen, hvor der ikke vokser særlig mange træer. Landskabet her er meget anderledes end på resten af Madeira på grund af det tørre klima og de forunderlige basaltklipper, der gennem årene er blevet modelleret af vind og hav. Der er mulighed for at tage sig en dukkert ved en lille sandstrand, inden du får et lift tilbage til dit hotel i Machico.

Overnatning i Machico.

3

Dag 3: Boca do Risco

Distance: 13 km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 350 m | Tid: ca. 4½ t.

Efter morgenmad bringer en kort transfer dig til starten af ​​Levada do Caniçal, hvorfra der venter en af Madeiras smukkeste vandreruter, som går ad en sti, der ligger 300 m over havet. Efter Ribeira Seca-dalens landbrugsterrasser kommer du til Boca do Risco-kyststien, hvorfra du har fugleperspektiv over vandløbene, der munder ud i havet nedenfor, og bølgerne, der skyller ind over dem. Turen slutter med et nedadgående afsnit, der bringer dig til havet og den charmerende fiskerlandsby Porto da Cruz, som ligger langs øens nordlige kyst på et af de få steder, hvor klipperne ikke går lodret ned i Atlanterhavet. Herfra får du et lift til Santana, som er berømt for sine traditionelle stråtækte huse.

Overnatning i Santana (aftensmad inkluderet).

4

Dag 4: Caldeirão Verde

Distance: 14 km | Opstigning: 90 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 4½ t.

Du starter dagen med en kort køretur og kan glæde dig til en af Madeiras mest spektakulære levada-vandringer, som gradvist bringer dig ind i den berømte laurisilva-skov (resterne af den fugtige subtropiske laurbærskov, som engang var udbredt over det meste af kloden, men som nu kun findes på Madeira, Azorerne og de vestlige Kanarieøer). I øens frodige indre kan du se mange eksempler på endemiske planter som f.eks. store mispel- og laurbærtræer, lyng, orkideer, fingerbøl og slangehoved, der alle forekommer i en særlig Madeira-udgave.

Efter flere tunneler og klippekorridorer kommer du til den berømte Caldeirão Verde (’Den Grøne Gryde’), som er et 80 m højt vandfald, der munder ud i en grøn sø, hvor du kan svømme, hvis du har mod på det. Herefter går du tilbage til stien og starter på nedstigningen til den afsondrede landsby Ilha. Der er fantastiske udsigtspunkter over havet hele vejen ned til landsbyen, hvorfra du får et lift tilbage til Santana.

Overnatning i Santana (aftensmad inkluderet).

5

Dag 5: Pico Ruivo

Distance: 14 km | Opstigning: 550 m | Nedstigning: 1.240 m | Tid: ca. 6 t.

Denne dag byder på en af de bedste bjergvandringer på øen. Fra Achada do Teixera fører stien dig op til øens højeste punkt – Pico Ruivo – og senere til toppene af den bjergkæde, der krydser øen fra vest til øst. Ved flere lejligheder følger stien de nordlige og sydlige bjergskråninger, hvor der er flere gode udsigtspunkter over øens kyster. Du kommer gennem forskellige økosystemer som f.eks. laurisilva- og bjergskove. Til slut ankommer du til dit overnatningssted, der ligger på det centrale plateau, og hvor du skal bo de næste to nætter.

Overnatning i Encumeada (aftensmad inkluderet).

6

Dag 6: Paul da Serra-plateauet og transfer til Funchal

Distance: 17 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 650 m | Tid: ca. 6½ t.

Eller et nemt alternativ fra Lombo do Mourro (Distance: 5 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 125 m | Tid: ca. 2 t.).

Efter morgenmad kører din chauffør dig til udgangspunktet for en vidunderlig og særdeles panoramisk rundvandring på øens højslette. Du kommer til at vandre mellem vandfald og kæmpe mælkebøtter med smukke udsyn over øens forrevne højdedrag og månelandskaberne på Paul da Serra-plateauet, der ligger i 1.400 m højde.

Ved rutens afslutning bliver du hentet og kørt til Funchal, hvor du har dine næste to overnatninger.

Overnatning i Funchal.

7

Dag 7: Funchal

I dag har du hele dagen til at udforske Madeiras hovedstad, som er en charmerende by bygget i amfiteaterstil rundt om bugten. Byens navn stammer fra ordet fennikel (foncho på portugisisk), som voksede i bugten, da portugiserne gik i land der. Det er skønt at slentre rundt i de smalle gader og små passager, gennem de farverige parker og langs strandpromenaden. Besøg endelig også Mercado dos Lavradores, som er et farverigt marked, hvor der sælges frugter, grøntsager og fisk.

Andre muligheder:

  • Nogle af de bedste udsigter over Funchal fås fra svævebanen, der fragter besøgende fra strandpromenaden til den lille bjergby Monte.
  • Tag tilbage fra Monte til centrum af Funchal på en ’Carreiro do Monte’, som er en traditionel vidjeflettet kælk, der bruges af lokale til hurtigt at komme til Funchal.

Overnatning i Funchal.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. En taxa kører dig til lufthavnen fra dit hotel. Hvis du ønsker en eller flere ekstra overnatninger, kan du blot skrive det i kommentarfeltet på bestillingssiden.


Find vej til og fra Madeira

Madeiras eneste internationale lufthavn er Funchal Lufthavn. Du kan enten flyve direkte eller komme dertil via f.eks. Lissabon.
Vi arrangerer taxatransport til dit første hotel i Machico og fra dit sidste hotel i Funchal til lufthavnen. Oplys os venligst om dit ankomst- og afgangstidspunkt, så snart du har bestilt flybilletter.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Bjergvandring på Madeira
São Lourenço-halvøen
São Lourenço-halvøen
Stråtækte hytter i Santana
Madeiras spektakulære nordkyst, © Francisco Correia
Vandring på ’Blomsterøen’
Vandring gennem et af Madeiras mange vandfald
Caldeirão Verde (Den Grønne Gryde) er et 80 m højt vandfald, der munder ud i en grøn sø i en spektakulær regnskovskløft
En lokal bananbonde på Madeira
En af Madeiras mange levadaer
Vandresti mod Pico Ruivo
Vandreskilt mod Pico Ruivo
Vandring til Pico Ruivo
Panoramaudsigt over Madeiras bjerge
Pico do Areeiro
Vandreskilt mod Encumeada
Fra Pico Ruivo til Encumeada
Verada do Fanal (c) Francisco Correia
Paul da Serra-plateauet
Botanisk have i Funchal
Farverigt marked i Funchal

Turanmeldelser

5.00 baseret på 3 anmeldelse
28/11/2023

Vi er et ægtepar på 67 og 70 år lige hjemkommet fra ”Bjergvandring på Madeira” arrangeret af Wild Rover Travel.
Alt levede op til vores forventninger. Kontakten forud med Cecilie var god, og hun formåede hurtigt og effektivt at løse nogle logistiske problemer efter en lokal brand forud for vores rejse. Det tilsendte analoge og digitale materiale fungerede. Transporten af os og vores bagage med de forskellige taxaer var problemfri, og chaufførerne var venlige, fleksible og informative. Hotellerne var alle gode mht. både logi og mad, og sidst men ikke mindst var der fem dejlige og meget varierede vandreruter i en storslået natur.
Alt i alt en perfekt uge, hvor et par af dagene kræver en god fysisk form.
Vi kan varmt anbefale turen og vil ikke tøve med at benytte Wild Rover Travel igen.

20/12/2022

Tak for en fantastisk vandreferie på frodige og eksotiske Madeira i nov-dec. 2022.
Alt fungerede perfekt med taxa, hotel, mad, vandrekort og rutebeskrvielser.
Turene var varierede og vi så den forskellige natur. Måske lidt lange nedstigninger på nogle af turene.
Alt i alt en anbefalelsesværdig tur. Kan anbefale en eller to hviledage ind i mellem. Vi er et par på 62 og 63 år i moderat fysisk form. Vi afsluttede med et par dage i Funchal.
Og tak for godt samarbejde med Cecilie.

17/02/2022

Vi er netop vendt hjem fra en uges vandreferie på Madeira. Vi er et ægtepar på 62 og 63 år og har tidligere selv arrangeret vores vandreferier. Men det var virkelig dejligt og bekvemt at rejse med Wild Rover Travel. Al det logistiske var godt planlagt – og fungerede perfekt. Dagsturene var smukke og varierede. Kort, rutebeskrivelser og vouchers blev tilsendt både som pdf og i papir-udgave.
Vi er helt klar til flere rejseoplevelser med selskabet.

Skriv en anmeldelse

Vurdering