8 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Portugal
Sted
hele året
Rejseperiode

  En ideel destination for vandring i løbet af hele året og et paradis for naturelskere.

  Udforsk kontrasterne på ’Blomsterøen’ med det frodige indre og den forrevne kystlinje.

  Vandring langs levadaerne (smalle vandkanaler), som gennemskærer øen på kryds og tværs.

  Gå på opdagelse i Funchals brostensbelagte gader og duftende blomstermarked.

  Slap af efter dagens vandring med friskfanget ’alt godt fra havet’ og et glas af den lokale vin.


Vandring på Madeira: Selvguidet vandreferie

På grund af det milde klima og den varierede natur er Madeira et skønt sted at vandre i alle årets sæsoner. I løbet af kun få timers vandring kan man opleve både mægtige vulkanske bjerge og subtropiske kyster. Knejsende tinder rejser sig fra laurbærskovene, som er adskilt af frodige, dybe dale med fortræffelige vandrestier.

Madeira har fået tilnavnet ’Atlanterhavets Perle’ og er berømt for sin smukke endemiske vegetation som inkluderer Madeira-orkideer, fingerbøl og slangehoved. Denne vulkanske ø er utrolig frugtbar og producerer et væld af afgrøder fra bananer og sukkerrør til yams og søde kartofler. Landbrugsterrasserne (poios) dyrkes og høstes stadig af de lokale i selv de fjerneste afkroge af øen.

Vandring langs lavadaer

Vandingssystemet, som bruges til landbrugsterrasserne, består af de mange levadaer – små kanaler – som samler vandet fra de endeløse vandløb på den nordlige del af øen. Disse kanaler er samtidig en perfekt indgangsvinkel til at udforske øen til fods takket være de mange stier, der løber langs dem, og som udgør et omfattende stinetværk på kryds og tværs af øen. Disse stier kan sammensættes til skønne vandreruter, der byder på mange spektakulære udsigtspunkter undervejs.

Madeira blev i 1425 koloniseret af Portugal. Byer og landsbyer blev grundlagt i løbet af det portugisiske imperiums guldalder, og hovedbyen Funchal er et vidunderligt eksempel på denne type portugisisk koloniarkitektur.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 5.199 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på tre eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i travle perioder.
*Denne tur er desværre ikke tilgængelig for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Gode, komfortable hoteller med morgenmad. Alle hoteller er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er en suite.
REJSEPERIODE Hele året.
INDKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
7 x morgenmad
5 x aftensmad (3-retters menu ekskl. drikkevarer på dit hotel)
Transport til og fra Funchal Lufthavn
Transport til og fra vandreruterne jf. turplanen
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
1 x kort over Madeira 1:40.000
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost
Aftensmad i Machico og Funchal (der er masser af restauranter begge steder)
Drikkevarer og snacks
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)

1

Dag 1: Ankomst til Madeira og transport til Machico

I lufthavnen bliver du budt velkommen og kørt til Machico i taxa. Machico, som var den første by, der blev grundlagt på Madeira, er øens tidligere hovedstad. I dag er det et lille fredfyldt feriested. Afhængig af dit ankomsttidspunkt har du mulighed for at slentre rundt i den lille by og langs strandpromenaden. Spis til aften i en af de fremragende lokale restauranter, hvor der serveres friske fisk og skaldyr sammen med øens landbrugsprodukter.

Overnatning i Machico.

2

Dag 2: Udsigtspunktet Boca do Risco

Distance: 13 km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 250 m | Tid: ca. 4½ t.

Du starter ugen med en af Madeiras smukkeste vandreture ad en sti, der ligger 300 m over havet. Efter Ribeira Seca-dalens landbrugsterrasser kommer du til Boca do Risco-kyststien, hvorfra du har fugleperspektiv over åerne, der løber ud i havet nedenunder og bølgerne, der skyller ind over dem. Turen slutter med et nedadgående afsnit, der bringer dig til havet og den charmerende fiskerlandsby Porto da Cruz, som ligger langs øens nordlige kyst på et af de få steder, hvor klipperne ikke går lodret ned i Atlanterhavet. Herfra får du et lift til Santana, som er kendt for sine typiske stråtækte huse.

Overnatning i Santana (aftensmad inkluderet).

3

Dag 3: Caldeirão Verde

Distance: 14 km | Opstigning: 90 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 4½ t.

Du starter dagen med en kort køretur og kan glæde dig til en af Madeiras mest spektakulære levada-vandringer, som gradvist bringer dig ind i den berømte laurisilva-skov (resterne af den fugtige subtropiske laurbærskov, som engang var udbredt over det meste af kloden, men som nu kun findes på Madeira, Azorerne og de vestlige Kanarieøer). I øens frodige indre kan du se mange eksempler på endemiske planter som f.eks. store mispel- og laurbærtræer, lyng, orkideer, fingerbøl og slangehoved, der alle forekommer i en særlig Madeira-udgave. Efter flere tunneler og klippekorridorer kommer du til den berømte Caldeirão Verde (’Grøn Kedel’), som er et 80 m højt vandfald, der munder ud i en grøn sø. Herefter går du tilbage til stien og starter på nedstigningen til den afsondrede landsby Ilha. Der er fantastiske udsigtspunkter over havet hele vejen ned til landsbyen, hvorfra du får et lift tilbage til Santana.

Overnatning i Santana (aftensmad inkluderet).

4

Dag 4: Pico Ruivo

Distance: 14 km | Opstigning: 550 m | Nedstigning: 1.240 m | Tid: ca. 6 t.

Denne dag byder på en af de bedste bjergvandringer på øen. Fra Achada do Teixera fører stien dig op til øens højeste punkt – Pico Ruivo – og senere til toppene af den bjergkæde, der krydser øen fra vest til øst.Ved flere lejligheder følger stien de nordlige og sydlige bjergskråninger, hvor der er flere gode udsigtspunkter over øens kyster. Du kommer gennem forskellige økosystemer som f.eks. laurisilva- og bjergskove. Til slut ankommer du til dit overnatningssted, der ligger på det centrale plateau.

Overnatning i Encumeada (aftensmad inkluderet).

5

Dag 5: Col d’Encumeada / Pico Grande / Boca da Corrida

Distance: 13 km | Opstigning: 750 m | Nedstigning: 450 m | Tid: ca. 4½ t.

I dag kommer du til at vandre på siderne af Pico Grande og gennem bjergpasset Boca da Corrida. Der vil være bjergtagende udsyn over Curral das Freiras-toppene.Hvis du har lyst, har du mulighed for at bestige Pico Grande (+/- 360 m, + 2 t.)

Overnatning i Jardim do Mar (aftensmad inkluderet).

6

Dag 6: Jardim do Mar / Prazeres / Paúl do Mar

Distance: 8 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 650 m | Tid: ca. 3½ t.

Dagens rute starter med en opstigning langs de stenede og vulkanske bjergsider og fører dig til landsbyen Prazeres, der er omgivet af landbrugsarealer. Tag evt. en velfortjent pause ved Quinta Pedagogica dos Prazeres, hvor du kan nyde en cha de limao (en te lavet på aromatisk citronskal). Fortsæt nedad til det øde plateau Paul do Mar ad en spektakulær sti omgivet af landbrugsterrasser (poios). Denne sti er en del af et stort netværk af ’kongelige’ stier, der i fortiden blev brugt af Paul do Mar-fiskere, der vandrede til omkringliggende landsbyer for at sælge deres fangst. Når du er færdig med din vandring, kan du tage en taxa den korte vej tilbage til landsbyen Jardim to Mar (ikke inkluderet).

Overnatning i Jardim do Mar (aftensmad inkluderet).

7

Dag 7: Funchal

Efter morgenmad bliver du kørt til Funchal. Du har hele dagen til at udforske Madeiras hovedstad; en charmerende by bygget i amfiteaterstil rundt om bugten. Byens navn stammer fra ordet fennikel (foncho på portugisisk), som voksede i bugten, da portugiserne gik i land der. Det er skønt at slentre rundt i de smalle gader og små passager, gennem de farverige parker og langs strandpromenaden. Besøg endelig også Mercado dos Lavradores, som er et farverigt marked, hvor der sælges frugter, grøntsager og fisk.

Andre muligheder:

  • Nogle af de bedste udsigter over Funchal fås fra svævebanen, der fragter besøgende fra strandpromenaden til den lille bjergby Monte.
  • Tag tilbage fra Monte til centrum af Funchal på en ’Carreiro do Monte’, som er en traditionel vidjeflettet kælk, der bruges af lokale til hurtigt at komme til Funchal.

Overnatning i Funchal.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, og en taxa kører dig til lufthavnen fra dit hotel. Hvis du ønsker en eller flere ekstra overnatninger, kan du blot skrive det i kommentarfeltet på bestillingssiden.


Find vej til Machico

Du flyver til lufthavnen i Funchal enten direkte eller via en anden by (typisk Lissabon).
Vi sørger for, at en taxa bringer dig fra lufthavnen til dit første overnatningssted i Machico og fra dit sidste overnatningssted i Funchal til lufthavnen. I forbindelse hermed vil vi bede dig om at oplyse os om dit ankomst- og afgangstidspunkt, så snart du har booket dine fly.
Madeira north coast
Trekking in Madeira
Trekking Madeira
Stråtækte hytter i Santana
Vandring langs levadaerne
Hiking Madeira
Path to Pico Ruivo
Picos, Madeira
Vandring ad Pico Ruivo
Verada do Pico Areeiro © Francisco Correia
Madeira, Pico do Areeiro
Udsigt fra Pico Ruivo
Hiking Madeira Encumeada
Verada do Fanal (Francisco Correia, Visit Madeira)
Madeira, flower island
Kystvandring på Madeira
Jardim do Mar
botanisk have i Funchal

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering