8 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Portugal
Sted
hele året
Rejseperiode

  En ideel destination for vandring i løbet af hele året og et paradis for naturelskere.

  Udforsk kontrasterne på ’Blomsterøen’ med det frodige indre og den forrevne kystlinje.

  Vandring langs levadaerne (smalle vandkanaler), som gennemskærer øen på kryds og tværs.

  Gå på opdagelse i Funchals brostensbelagte gader og duftende blomstermarked.

  Slap af efter dagens vandring med friskfanget ’alt godt fra havet’ og et glas af den lokale vin.


Vandring på Madeira: Selvguidet vandreferie

På grund af det milde klima og den varierede natur er Madeira et skønt sted at vandre i alle årets sæsoner. I løbet af kun få timers vandring kan man opleve både mægtige vulkanske bjerge og subtropiske kyster. Knejsende tinder rejser sig fra laurbærskovene, som er adskilt af frodige, dybe dale med fortræffelige vandrestier.

Madeira har fået tilnavnet ’Atlanterhavets Perle’ og er berømt for sin smukke endemiske vegetation som inkluderer Madeira-orkideer, fingerbøl og slangehoved. Den vulkanske ø er utrolig frugtbar og producerer et væld af afgrøder fra bananer og sukkerrør til yams og søde kartofler. Landbrugsterrasserne (poios) dyrkes og høstes stadig af de lokale i selv de fjerneste afkroge af øen.

Vandring langs levadaer

Vandingssystemet, som bruges til landbrugsterrasserne, består af de mange levadaer – små kanaler – som samler vandet fra de endeløse vandløb på den nordlige del af øen. Disse kanaler er samtidig en perfekt indgangsvinkel til at udforske øen til fods takket være de mange stier, der løber langs dem, og som udgør et omfattende stinetværk på kryds og tværs af øen. Stierne kan sammensættes til skønne vandreruter, der byder på spektakulære udsigtspunkter undervejs.

Madeira blev i 1425 koloniseret af Portugal. Byer og landsbyer blev grundlagt i løbet af det portugisiske imperiums guldalder, og hovedbyen Funchal er et vidunderligt eksempel på denne type portugisisk koloniarkitektur.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.399 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat for grupper på tre eller flere. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i travle perioder.
*Denne tur er desværre ikke tilgængelig for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Gode, komfortable hoteller med morgenmad. Alle værelser er med eget bad/toilet. Nogle af de hoteller, vi samarbejder med, er listet nedenfor. Hvis et bestemt hotel er optaget, vil vi booke et andet hotel af samme standard og informere om det.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE Hele året
INDKLUDERET
7 overnatninger
7 x morgenmad
5 x aftensmad (3-retters menu ekskl. drikkevarer på dit hotel)
Transport til og fra lufthavnen i Funchal
Transport til og fra vandreruterne jf. turplanen
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
1 x kort over Madeira (1:40.000)
Informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost
Aftensmad i Machico og Funchal (der er masser af restauranter begge steder)
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Madeira og transport til Machico

I lufthavnen bliver du budt velkommen og kørt til Machico i taxa. Machico, som var den første by, der blev grundlagt på Madeira, er øens tidligere hovedstad. I dag er det et lille fredfyldt feriested. Afhængig af dit ankomsttidspunkt har du mulighed for at slentre rundt i den lille by og langs strandpromenaden. Spis til aften i en af de fremragende lokale restauranter, hvor der serveres friske fisk og skaldyr sammen med øens landbrugsprodukter.

Overnatning i Machico.

2

Dag 2: Udsigtspunktet Boca do Risco

Distance: 13 km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 250 m | Tid: ca. 4½ t.

Du starter ugen med en af Madeiras smukkeste vandreture ad en sti, der ligger 300 m over havet. Efter Ribeira Seca-dalens landbrugsterrasser kommer du til Boca do Risco-kyststien, hvorfra du har fugleperspektiv over vandløbene, der munder ud i havet nedenfor, og bølgerne, der skyller ind over dem. Turen slutter med et nedadgående afsnit, der bringer dig til havet og den charmerende fiskerlandsby Porto da Cruz, som ligger langs øens nordlige kyst på et af de få steder, hvor klipperne ikke går lodret ned i Atlanterhavet. Herfra får du et lift til Santana, som er berømt for sine traditionelle stråtækte huse.

Overnatning i Santana (aftensmad inkluderet).

3

Dag 3: Caldeirão Verde

Distance: 14 km | Opstigning: 90 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 4½ t.

Du starter dagen med en kort køretur og kan glæde dig til en af Madeiras mest spektakulære levada-vandringer, som gradvist bringer dig ind i den berømte laurisilva-skov (resterne af den fugtige subtropiske laurbærskov, som engang var udbredt over det meste af kloden, men som nu kun findes på Madeira, Azorerne og de vestlige Kanarieøer). I øens frodige indre kan du se mange eksempler på endemiske planter som f.eks. store mispel- og laurbærtræer, lyng, orkideer, fingerbøl og slangehoved, der alle forekommer i en særlig Madeira-udgave.

Efter flere tunneler og klippekorridorer kommer du til den berømte Caldeirão Verde (“Den Grønne Gryde”), som er et 80 m højt vandfald, der munder ud i en grøn sø. Herefter går du tilbage til stien og starter på nedstigningen til den afsondrede landsby Ilha. Der er fantastiske udsigtspunkter over havet hele vejen ned til landsbyen, hvorfra du får et lift tilbage til Santana.

Overnatning i Santana (aftensmad inkluderet).

4

Dag 4: Pico Ruivo

Distance: 14 km | Opstigning: 550 m | Nedstigning: 1.240 m | Tid: ca. 6 t.

Denne dag byder på en af de bedste bjergvandringer på øen. Fra Achada do Teixera fører stien dig op til øens højeste punkt – Pico Ruivo – og senere til toppene af den bjergkæde, der krydser øen fra vest til øst. Ved flere lejligheder følger stien de nordlige og sydlige bjergskråninger, hvor der er flere gode udsigtspunkter over øens kyster. Du kommer gennem forskellige økosystemer som f.eks. laurisilva- og bjergskove. Til slut ankommer du til dit overnatningssted, der ligger på det centrale plateau.

Overnatning i Encumeada (aftensmad inkluderet).

5

Dag 5: Boca da Corrida / Pico Grande

Distance: 6 km | Opstigning: 200 m | Nedstigning: 780 m | Tid: ca. 3½ t.

I dag kommer du til at vandre på siderne af Pico Grande og gennem bjergpasset Boca da Corrida. Du kan glæde dig til fantastiske panoramaudsyn over Curral das Freiras-bjergene.

Hvis du har lyst, har du mulighed for at bestige Pico Grande (+/- 360 m, + 2 t.).

Når du er færdig med at vandre, får du et lift til kystbyen Jardim do Mar, hvor du har de næste to overnatninger.

Overnatning i Jardim do Mar (aftensmad inkluderet).

6

Dag 6: Jardim do Mar / Prazeres / Paúl do Mar

Distance: 8 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 650 m | Tid: ca. 3½ t.

Dagens rute starter med en opstigning langs de stenede, vulkanske bjergsider og fører dig til landsbyen Prazeres, der er omgivet af landbrugsarealer. Tag evt. en velfortjent pause ved Quinta Pedagogica dos Prazeres, hvor du kan nyde en cha de limao (en te lavet på aromatisk citronskal). Fortsæt nedad til det øde plateau Paul do Mar ad en spektakulær sti omgivet af landbrugsterrasser (poios). Denne sti er en del af et stort netværk af ’kongelige’ stier, der før i tiden blev brugt af Paul do Mar-fiskerne, der vandrede til omkringliggende landsbyer for at sælge deres fangst.

Når du er færdig med din vandring, kan du tage en taxa den korte vej tilbage til landsbyen Jardim to Mar (ikke inkluderet).

Overnatning i Jardim do Mar (aftensmad inkluderet).

7

Dag 7: Funchal

Efter morgenmad bliver du kørt til Funchal. Du har hele dagen til at udforske Madeiras hovedstad, som er en charmerende by bygget i amfiteaterstil rundt om bugten. Byens navn stammer fra ordet fennikel (foncho på portugisisk), som voksede i bugten, da portugiserne gik i land der. Det er skønt at slentre rundt i de smalle gader og små passager, gennem de farverige parker og langs strandpromenaden. Besøg endelig også Mercado dos Lavradores, som er et farverigt marked, hvor der sælges frugter, grøntsager og fisk.

Andre muligheder:

  • Nogle af de bedste udsigter over Funchal fås fra svævebanen, der fragter besøgende fra strandpromenaden til den lille bjergby Monte.
  • Tag tilbage fra Monte til centrum af Funchal på en ’Carreiro do Monte’, som er en traditionel vidjeflettet kælk, der bruges af lokale til hurtigt at komme til Funchal.

Overnatning i Funchal.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. En taxa kører dig til lufthavnen fra dit hotel. Hvis du ønsker en eller flere ekstra overnatninger, kan du blot skrive det i kommentarfeltet på bestillingssiden.


Find vej til og fra Madeira

Madeiras eneste internationale lufthavn er Funchal lufthavn. Du kan enten flyve direkte eller komme dertil via f.eks. Lissabon.
Vi arrangerer taxatransport til dit første hotel i Machico og fra dit sidste hotel i Funchal til lufthavnen. Oplys os venligst om dit ankomst- og afgangstidspunkt, så snart du har bestilt flybilletter.
Bjergvandring på Madeira
Stråtækte hytter i Santana
Madeiras spektakulære nordkyst, © Francisco Correia
Vandring på ’Blomsterøen’
Vandring gennem et af Madeiras mange vandfald
Caldeirão Verde (Den Grønne Gryde) er et 80 m højt vandfald, der munder ud i en grøn sø i en spektakulær regnskovskløft
En lokal bananbonde på Madeira
En af Madeiras mange levadaer
Vandresti mod Pico Ruivo
Vandreskilt mod Pico Ruivo
Vandring til Pico Ruivo
Vandresti på Pico Ruivo
Panoramaudsigt over Madeiras bjerge
Pico do Areeiro
Vandreskilt mod Encumeada
Fra Pico Ruivo til Encumeada
Madeira går også under kælenavnet 'Blomsterøen'
Vandring ned til den gamle fiskerlandsby Paul do Mar
Jardim do Mar
Botanisk have i Funchal
Farverigt marked i Funchal

Turanmeldelser

5.00 baseret på 2 anmeldelse
20/12/2022

Tak for en fantastisk vandreferie på frodige og eksotiske Madeira i nov-dec. 2022.
Alt fungerede perfekt med taxa, hotel, mad, vandrekort og rutebeskrvielser.
Turene var varierede og vi så den forskellige natur. Måske lidt lange nedstigninger på nogle af turene.
Alt i alt en anbefalelsesværdig tur. Kan anbefale en eller to hviledage ind i mellem. Vi er et par på 62 og 63 år i moderat fysisk form. Vi afsluttede med et par dage i Funchal.
Og tak for godt samarbejde med Cecilie.

17/02/2022

Vi er netop vendt hjem fra en uges vandreferie på Madeira. Vi er et ægtepar på 62 og 63 år og har tidligere selv arrangeret vores vandreferier. Men det var virkelig dejligt og bekvemt at rejse med Wild Rover Travel. Al det logistiske var godt planlagt – og fungerede perfekt. Dagsturene var smukke og varierede. Kort, rutebeskrivelser og vouchers blev tilsendt både som pdf og i papir-udgave.
Vi er helt klar til flere rejseoplevelser med selskabet.

Skriv en anmeldelse

Vurdering