8 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Vandring gennem blomsterfyldte enge og vinmarker, der skråner sig hele vejen ned til Biscayabugten.

Udforsk charmerende småbyer mellem Baskerlandets grønne bjerge.

Smag det verdensberømte baskiske køkken i de talrige Michelin-restauranter.

Bo i den historiske by Gernika (Guernica), som Picasso gjorde berømt med sit mesterværk af samme navn.

Slut turen af med et besøg på Bilbaos berømte Guggenheim Museum.


Vandring på Camino del Norte: Fra San Sebastián til Bilbao

På denne del af Camino de Santiago, som forbinder to af områdets vigtigste byer – San Sebastián og Bilbao – vil du opleve Baskerlandets frodige bjerge og smukke kystlinje. Det er en af de smukkeste sektioner af Camino del Norte, som er det mest naturskønne alternativ til den berømte Camino Francés. I løbet af de seks etaper på denne tur vil du opdage smukke kystbyer som f.eks. Getaria og Deba samt frodige, grønne dale og skovklædte bjergsider, inden du når den livlige kulturby Bilbao.

Turen har sværhedsgraden moderat til udfordrende, da den inkluderer nogle stejle op- og nedstigninger og daglige distancer på op til 24 km. Ruten følger en blanding af jordstier, småveje og gangstier.

8 DAGES VANDRETUR Fra 4.299 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

Du overnatter på små charmerende hoteller med en suite-faciliteter og morgenmad. Det er muligt at bestille halvpension, men hotellerne ligger generelt i byer/landsbyer med et udvalg af nærliggende restauranter.
REJSEPERIODE Fra april til oktober.
INKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
7 x morgenmad
Bagagetransport mellem hotellerne
Camino App
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Pilgrimspas (stemples i kirker, caféer og hoteller langs ruten)
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Transport til San Sebastián og fra Bilbao
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
Taxatransport fra/til lufthavnen ved ankomst/afgang
Halvpension: 150 kr. pr. dag
1

Dag 1: Ankomst til San Sebastián

San Sebastián (Donostia på baskisk) er en betagende smuk by omgivet af frodige, grønne bjerge og gyldne sandstrande. Byen er desuden kendt for sine verdensklasserestauranter. Tag en forfriskende dukkert i Biscayabugten, gå en tur langs stranden Playa de la Concha og bestil friske østers og txakoli-vin på en strandcafé. Om aftenen kan du fylde depoterne op til morgendagens vandring på en af byens mange Michelin-restauranter.

Overnatning i San Sebastián.

2

Dag 2: San Sebastián til Zarautz

Distance: 22 km | Opstigning: 550 m | Tid: ca. 5 t.

Du forlader smukke San Sebastián via skråningerne af bjerget Igueldo, hvorfra der er spektakulære udsigter over bugten Baia de la Concha. Du fortsætter opad mod Munioetazar, der ligger næsten 300 m over havet, inden det går svimlende nedad mod Orio, der bl.a. har et Camino de Santiago-besøgscenter samt den smukt udsmykkede kirke San Nicolás de Bari. Kryds broen over flodmundingen til kystbyen Zarautz, der blev grundlagt i det 13. århundrede af Fernando III og er målbyen på denne første etape af Camino del Norte.

Overnatning i Zarautz.

3

Dag 3: Zarautz til Deba

Distance: 22 km | Opstigning: 690 m | Tid: ca. 5 t.

Den behagelige havbrise fra Biscayabugten vil holde dig med selskab på denne etape, som er karakteriseret ved idylliske strande og spektakulære klipper.

Når du forlader Zarautz på vej mod Getaria, er der to valgmuligheder. Den første mulighed er at følge ruten, der løber parallelt med nationalvejen langs havet, mens den anden mulighed er at følge en opadgående rute til eremitagen Santa Bárbara med bjergtagende udsigter, inden det går nedad til den kønne fiskerlandsby Getaria, hvor den gotiske kirke San Salvador fra det 14. århundrede er et must. Længere fremme kommer du til Urola-floden, som du krydser ind i Zumaias historiske centrum. Efter Zumaia udgør spektakulære klippeformationer et dramatisk bagtæppe de næste 13 kilometer. Fortsæt ad den bølgende sti til Deba, der er kendt for sin smukke strand.

Overnatning i Deba.

4

Dag 4: Deba til Markina-Xemein

Distance: 24 km | Opstigning: 900 m | Tid: ca. 6 t.

I dag forlader du kysten for at udforske skovene og landsbyerne i de baskiske bjerge. Dette er en af de hårdeste etaper på Camino del Norte med mange op- og nedstigninger. Det er dog alle anstrengelserne værd, når du indånder den rene luft i den fredfyldte Artibai-dal og besøger den lille kirke og eremitage San Miguel, som er bygget omkring tre enorme kampesten, der siges at være over 40 millioner år gamle! Kryds Urko-floden over til Markina, der er kendt som ’Pelota-universitetet’, da byen er hjemsted for de største stjerner inden for denne unikke baskiske sportsgren.

Overnatning i Markina.

5

Dag 5: Markina-Xemein til Gernika

Distance: 24½ km | Opstigning: 390 m | Tid: ca. 6 t.

Dagens rute er karakteriseret af løvfældende skove og flodbredstier. Følg en lille bæk mod landsbyen Bolibar og middelalderklosteret Zenarruza, og fortsæt mod Gernika, der er internationalt kendt på grund af den tyske hærs tragiske bombninger af byen d. 26. april 1937 under Den Spanske Borgerkrig. Kunstneren Pablo Picasso fangede krigens rædsler i et af hans mest berømte malerier, Guernica, der er udstillet på nationalmuseet Reina Sofía i Madrid. Gernikas fremragende Museo de la Paz (Fredsmuseet) er et besøg værd.

Overnatning i Gernika.

6

Dag 6: Gernika til Lezama

Distance: 21 km | Opstigning: 420 m | Tid: ca. 5 t.

Langs gamle træomsluttede stier, århundredegamle kirker og strømmende åer kommer du i dag til at vandre gennem biosfærereservatet Urdaibai, som er et marskområde med stor naturrigdom. Din rute fører dig også igennem de små landsbyer Morga, Goikoletxea og Larrabetzu, inden du når Lezama, hvor du skal overnatte.

Overnatning i Lezama.

7

Dag 7: Lezama til Bilbao

Distance: 11 km | Opstigning: 290 m | Tid: ca. 3 t.

Inden du når til Bilbao, skal du igennem én sidste udfordring: bestigningen af det skovbeklædte bjerg Avril. Fra toppen af bjerget kan du nyde synet af den mest befolkede by i Baskerlandet, grundlagt i det 13. århundrede og berømt for sit Guggenheim Museum ved bredden af Bilbao-flodmundingen. Tag en velfortjent pause i det rekreative område for at komme dig oven på opstigningen og nyde udsigten, inden du fortsætter nedad til Bilbao, som er målbyen for denne sektion af Camino del Norte. Da dette er en kort vandredag, har du masser af tid til at udforske den gamle bydels mange tavernaer og smage de berømte pintxos.

Overnatning i Bilbao.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger.


Find vej til San Sebastián

  Det letteste er at flyve til enten San Sebastián eller Biarritz i Frankrig.
/ Fra San Sebastián Lufthavn, 20 km: Du kan tage en bus (linje E21) fra lufthavnen til stoppet ’Gipuzkoa plaza 10 ’, som ligger midt i centrum af San Sebastián. Find mere info på www.ekialdebus.net.

Fra Biarritz Lufthavn (Frankrig), 50 km: Selskaberne Pesa og Conda har begge daglige busafgange fra lufthavnen i Biarritz til San Sebastián. Det tager ca. 45 min. Find mere info på https://biarritz.aeroport.fr/en/parking-transport/buses/.

Du kan også tage shuttlebussen fra lufthavnen til hovedbanegården i Biarritz (7 min.), hvorfra du kan tage et direkte tog videre til San Sebastián (afgår mange gange om dagen, og tager ca. 50 min.).

Fra Madrid kan du tage en bus til San Sebastián. Det tager ca. 6½ t. Find mere info på https://www.alsa.es/en/.

Find vej fra Bilbao

  Fra Bilbao Lufthavn, 10 km: Der går en shuttlebus (linje A3247) fra lufthavnen i Bilbao fra/til busstationen i Bilbao (afgang hver halve time, stoppestedet hedder Termibus). Find mere info på http://www.aena.es/en/bilbao-airport/public-transport.html.
/ Fra Bilbao kan du tage en bus tilbage til San Sebastián, hvilket tager ca. 1½ t. Se: https://www.alsa.es/en/.

En bus tilbage til Madrid fra Bilbao tager ca. 4½ t.

Zumaia, Camino del Norte
Camino del Norte
vinmarker nær Getaria
Getaria, Camino del Norte
Zumaia, Camino del Norte
vandreskilt nær Deba
Deba, Camino del Norte
Bjergene i Baskerlandet
Typiske locale produkter i Gernika
Bu

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering