8 dage, 9 dage, 15 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Portugal, Spanien
Sted
hele året
Rejseperiode

Start med at nyde et glas rubinrødt portvin i UNESCO-byen Porto.

Opdag nogle af Portugals vigtigste historiske steder.

Kryds Minho-floden fra Portugal til Spanien.

Gå gennem de forskelligartede landskaber og charmerende landsbyer i Nordportugal og Galicien.

Mærk tilfredsheden ved at have gennemført ruten, når du modtager La Compostela i Santiago.


Vandring ad Den Portugisiske Camino: Selvguidet Vandreferie

Hvorfor vælge Den Portugisiske Camino?

Camino Portugués er den næstmest populære caminorute, og den er et meget spændende alternativ til den kendte nordspanske Camino Francés. Ruten, der er relativt flad, går ad ældgamle stier gennem frodige skove, vinmarker og historiske landsbyer. På vejen kommer man forbi utallige kirker, kapeller og klostre, og flere steder krydser man vigtige floder over gamle middelalderbroer. Ruten er generelt let at følge, og især langs sektionen i Galicien er den meget velafmærket. Derudover er den ikke nær så befærdet som Camino Francés.

Tre forskellige muligheder

Man kan gå ad Camino Portugués hele vejen fra Lissabon (610 km), men det mest populære startsted er Portugals andenstørste by, Porto (230 km). Hvis du synes de 230 km fra Porto til Santiago er lige i overkanten, kan du også vælge kun at gå enten den portugisiske eller den spanske del. Vores 9-dages tur bringer dig fra UNESC-byen Porto til Tui, der ligger ved Minho-floden langs den spanske grænse. Vores 8-dages tur dækker de sidste 100 km i Spanien fra Tui til Santiago, hvor ruten ender.

15 DAGES VANDRETUR HELE RUTEN FRA PORTO TIL SANTIAGO
12.649 kr. pr. person i dobbeltværelse
9 DAGES VANDRETUR DEN PORTUGISISKE DEL: FRA PORTO TIL TUI
8.149 kr. pr. person i dobbeltværelse
8 DAGES VANDRETUR DEN SPANSKE DEL: FRA TUI TIL SANTIAGO
6.599 kr. pr. person i dobbeltværelse
INDKVARTERING

Du overnatter i charmerende små hoteller med en suite-faciliteter og morgenmad. Aftensmad er inkluderet nogle nætter. På de øvrige nætter bor du i byer/landsbyer med et udvalg af restauranter i nærheden.
REJSEPERIODE Hele året.
INKLUDERET PÅ DEN 15-DAGES TUR
14 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
14 x morgenmad
9 x aftensmad
Bagagetransport
GPS tracks
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Pilgrimspas (stemples i kirker, caféer og hoteller langs ruten)
24 timers telefonassistance
INKLUDERET PÅ DEN 9-DAGES TUR
8 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
8 x morgenmad
3 x aftensmad
Bagagetransport
GPS tracks
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Pilgrimspas (stemples i kirker, caféer og hoteller langs ruten)
24 timers telefonassistance
INKLUDERET PÅ DEN 8-DAGES TUR
7 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
7 x morgenmad
4 x aftensmad
Bagagetransport
GPS tracks
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Pilgrimspas (stemples i kirker, caféer og hoteller langs ruten)
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Transport til Porto / Tui og fra Santiago
Frokost og aftensmad, der ikke er nævnt under inkluderet
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
Taxatransport fra/til lufthavnen ved ankomst/afgang

OBS: Etapernes længde kan variere afhængig af, hvilke hoteller der er ledige.

1

Dag 1: Ankomst til Porto

Sørg for at ankomme til Porto i god tid, så du kan udforske byen, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen, der ligger ved bredden af Douro-floden tæt ved Atlanterhavet, er nok bedst kendt for sin berømte portvin. Nyd et glas eller to på en af de mange terrassebarer med udsigt over floden.

Overnatning i Porto.

2

Dag 2: Porto til Fajozes

Distance: 23 km

Din første vandrerute starter fra Portos centrum, hvorfra du gradvist bevæger dig gennem byens forstæder og ud i mere landlige omgivelser. Hold godt øje med din rutebeskrivelse, mens du følger de labyrintiske gader ud af Porto. Fra Maia er ruten langt mere landlig; du kommer gennem fredelig egne med en masse kirker undervejs.

Det er muligt at forkorte ruten med 11 km og springe stykket gennem forstæderne over ved at tage metroen til Maia og starte din vandring derfra.

Overnatning i Fajozes.

3

Dag 3: Fajozes til Arcos

Distance: 12 km

Fra Fajozes begynder caminoen gradvist at bevæge sig væk fra kysten mod nordøst. Lidt uden for Fajozes krydser ruten den fantastiske middelalderbro Dom Zameiro. Denne dag kommer man også gennem turens første skovområde med pinje- og eukalyptustræer, der giver dejlig skygge for solen.

Overnatning i Arcos.

4

Dag 4: Arcos til Barcelos

Distance: 21 km

Denne etape fører dig gennem bølgende bakker og eukalyptus- og fyrreskove til den charmerende markedslandsby Barcelos. Du kommer igennem mange landsbyer inklusive Pontegãos, Vila Chã, Porto Carreiro, Santa Cruz, Mercedes, og til sidst Barcelinhos, inden du krydser middelalderbroen ind til selve Barcelos. Du arriverer på byens hovedtorv, hvor du finder smukke renæssancespringvand og et af Europas største markeder. Barcelos er desuden kendt for sin gamle pottemagertradition, der stadig lever i bedste velgående.

Overnatning i Barcelos.

5

Dag 5: Barcelos til Balugães

Distance: 16 km

Kort efter du har forladt Barcelos, begynder en gradvis opstigning til Portela og Albergaría – det er den hårdeste del af dagens etape. Derfra følger du de gule pile, som leder dig langs Caminoen, forbi kirkerne i Vila Boas og Aborim og til slut over Ponte das Tábuas-broen fra det 12. århundrede, som fører ind til Balugães.

Overnatning i Balugães.

6

Dag 6: Balugães til Ponte da Lima

Distance: 19 km

I dag er der færre landsbyer langs ruten, men til gengæld kommer du gennem et dejligt landskab med bølgende, grønne bakker og den fredelige Lima-dal til Ponte da Lima, som er en af Portugals ældste og mest charmerende byer med landets fineste middelalderbro.

Overnatning i Ponte da Lima.

7

Dag 7: Ponte da Lima til Rubiães

Distance: 19 km

På denne etape, der bliver regnet for den sværeste af etaperne på Den Portugisiske Camino, kommer du til at vandre langs Labruja-floden og gennem dejlige enge og skove. Dagen starter med en lang, gradvis opstigning til Alto da Portela Grande (410 m), hvorfra du kan nyde fantastiske udsigter over det omkringliggende landskab. Herefter går det nedad gennem fyrskove og forbi kirken São Paio i Aqualonga til landsbyen Rubiães.

Da det er meget begrænset, hvad der findes af overnatningssteder i Rubiães, får du efter endt vandring et lift tilbage til Ponte da Lima, hvor du tilbringer endnu en nat.

Overnatning i Ponte da Lima.

8

Dag 8: Rubiães til Tui

Distance: 19 km

Dagen begynder med et lift tilbage til Rubiães, hvorfra du fortsætter din vandring mod Tui.

Dagens rute bringer dig fra Portugal til Spanien, idet du krydser Minho-floden over den internationale bro til Tui i Galicien. Tui er en velbevaret middelalderby med en imponerende romersk katedral. Du kommer hovedsageligt til at vandre ad stille veje og skovstier.

Overnatning i Tui.

9

Dag 9: Tui til O Porriño

Distance: 17 km

Din første etape i Galicien er en relativ kort og let etape langs stille veje og skovstier gennem Louro-dalen til O Porriño.

Overnatning i O Porriño.

10

Dag 10: O Porriño til Arcade

Distance: 24 km

Terrænet bliver lettere, idet du krydser Louro-dalen. Efter en blid opstigning når du Santiaguino de Antas-kapellet, som er et dejligt sted at holde pause. Herefter kommer du gennem et stort skovområde, inden det går nedad gennem den lille landsby Setefontes til kystbyen Arcade, der er kendt for sine østers.

Overnatning i Arcade.

11

Dag 11: Arcade til Pontevedra

Distance: 12 km

Du starter dagen med at krydse Verdugo-floden via den smukke middelalderbro Ponte Sampaio, hvor Napoleons hær engang led et svidende nederlag. Fortsæt op ad de gamle stenstier til Santa Maria-kirken fra det 13. århundrede, hvorfra der er skønne udsigter over Vigo-bugten. Kort efter når du Pontevedra, som er en lille by ved floden Lérez med en imponerende kulturarv; engang var det Galiciens største og vigtigste havn, og det var her, at Columbus’ flagskib Santa María blev bygget.

Overnatning i Pontevedra.

12

Dag 12: Pontevedra til Caldas de Reis

Distance: 21 km

Blide stier fører dig denne dag gennem kastanjelunde, fyr- og eukalyptusskove og langs floddale. Du kommer gennem en masse galiciske landsbyer, som f.eks. den lille by Tivo med det smukke springvand. Når du kommer til Lombo da Maceira, så hold udkig efter en statue af St. James med vandrestav, der viser pilgrimme vej. Den romerske kirke Santa María byder dig velkommen ved indgangen til Caldas de Reis, som er en spaby, hvor du kan hvile dine ømme fødder i de varme kilder.

Overnatning i Caldas de Reis.

13

Dag 13: Caldas de Reis til Padrón

Distance: 18 km

I dag forlader du Pontevedra-provinsen og bevæger dig ind i A Coruña-provinsen – nu er der ikke langt til Santiago!

Dette er en let og meget behagelig vandredag gennem fyrskove i to floddale. Padrón menes at være det sted, hvor St. James første gang prædikede i Spanien, ligesom det også siges at være det sted, hans krop blev bragt til efter hans martyrdom i Jerusalem, inden den blev båret videre til Santiago af disciplene.

En portion af de verdensberømte Pimientos de Padrón (Padrón-pebere) er et must!

Overnatning i Padrón.

14

Dag 14: Padrón til Santiago de Compostela

Distance: 25 km

Den sidste etape af din tur. Mens du nærmer dig Santiago, vil du komme igennem de samme landsbyer, som disciplene gjorde, da de bar St. James’ jordiske rester til deres sidste hvilested. Der vil være et stykke langs asfaltvej, når du kommer tættere på byen, men du kommer også igennem nogle dejlige skovsektioner, inden du kan skimte spirerne på den imponerende katedral i Santiago de Compostela. Du kan mærke historiens vingesus, når du bevæger dig ind på de brostensbelagte gader i den gamle bydel, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Nyd følelsen af at have fuldført din rejse!

Overnatning i Santiago de Compostela.

15

Dag 15: Afgang fra Santiago

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger.

OBS: Etapernes længde kan variere afhængig af, hvilke hoteller der er ledige.

1

Dag 1: Ankomst til Porto

Sørg for at ankomme til Porto i god tid, så du kan udforske byen, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen, der ligger ved bredden af Douro-floden tæt ved Atlanterhavet, er nok bedst kendt for sin berømte portvin. Nyd et glas eller to på en af de mange terrassebarer med udsigt over floden.

Overnatning i Porto.

2

Dag 2: Porto til Fajozes

Distance: 23 km

Din første vandrerute starter fra Portos centrum, hvorfra du gradvist bevæger dig gennem byens forstæder og ud i mere landlige omgivelser. Hold godt øje med din rutebeskrivelse, mens du følger de labyrintiske gader ud af Porto. Fra Maia er ruten langt mere landlig; du kommer gennem fredelig egne med en masse kirker undervejs.

Det er muligt at forkorte ruten med 11 km og springe stykket gennem forstæderne over ved at tage metroen til Maia og starte din vandring derfra.

Overnatning i Fajozes.

3

Dag 3: Fajozes til Arcos

Distance: 12 km

Fra Fajozes begynder caminoen gradvist at bevæge sig væk fra kysten mod nordøst. Lidt uden for Fajozes krydser ruten den fantastiske middelalderbro Dom Zameiro. Denne dag kommer man også gennem turens første skovområde med pinje- og eukalyptustræer, der giver dejlig skygge for solen.

Overnatning i Arcos.

4

Dag 4: Arcos til Barcelos

Distance: 21 km

Denne etape fører dig gennem bølgende bakker og eukalyptus- og fyrreskove til den charmerende markedslandsby Barcelos. Du kommer igennem mange landsbyer inklusive Pontegãos, Vila Chã, Porto Carreiro, Santa Cruz, Mercedes, og til sidst Barcelinhos, inden du krydser middelalderbroen ind til selve Barcelos. Du arriverer på byens hovedtorv, hvor du finder smukke renæssancespringvand og et af Europas største markeder. Barcelos er desuden kendt for sin gamle pottemagertradition, der stadig lever i bedste velgående.

Overnatning i Barcelos.

5

Dag 5: Barcelos til Balugães

Distance: 16 km

Kort efter du har forladt Barcelos, begynder en gradvis opstigning til Portela og Albergaría – det er den hårdeste del af dagens etape. Derfra følger du de gule pile, som leder dig langs Caminoen, forbi kirkerne i Vila Boas og Aborim og til slut over Ponte das Tábuas-broen fra det 12. århundrede, som fører ind til Balugães.

Overnatning i Balugães.

6

Dag 6: Balugães til Ponte da Lima

Distance: 19 km

I dag er der færre landsbyer langs ruten, men til gengæld kommer du gennem et dejligt landskab med bølgende, grønne bakker og den fredelige Lima-dal til Ponte da Lima, som er en af Portugals ældste og mest charmerende byer med landets fineste middelalderbro.

Overnatning i Ponte da Lima.

7

Dag 7: Ponte da Lima til Rubiães

Distance: 19 km

På denne etape, der bliver regnet for den sværeste af etaperne på Den Portugisiske Camino, kommer du til at vandre langs Labruja-floden og gennem dejlige enge og skove. Dagen starter med en lang, gradvis opstigning til Alto da Portela Grande (410 m), hvorfra du kan nyde fantastiske udsigter over det omkringliggende landskab. Herefter går det nedad gennem fyrskove og forbi kirken São Paio i Aqualonga til landsbyen Rubiães.

Da det er meget begrænset, hvad der findes af overnatningssteder i Rubiães, får du efter endt vandring et lift tilbage til Ponte da Lima, hvor du tilbringer endnu en nat.

Overnatning i Ponte da Lima.

8

Dag 8: Rubiães til Tui

Distance: 19 km

Dagen begynder med et lift tilbage til Rubiães, hvorfra du fortsætter din vandring mod Tui.

Dagens rute bringer dig fra Portugal til Spanien, idet du krydser Minho-floden over den internationale bro til Tui i Galicien. Tui er en velbevaret middelalderby med en imponerende romersk katedral. Du kommer hovedsageligt til at vandre ad stille veje og skovstier.

Overnatning i Tui.

9

Dag 9: Afgang fra Tui

OBS: Etapernes længde kan variere afhængig af, hvilke hoteller der er ledige.

1

Dag 1: Ankomst til Tui

Tui er en velbevaret middelalderby med en imponerende romersk katedral.

Overnatning i Tui.

2

Dag 2: Tui til O Porriño

Distance: 17 km

Din første etape i Galicien er en relativ kort og let etape langs stille veje og skovstier gennem Louro-dalen til O Porriño.

Overnatning i O Porriño.

3

Dag 3: O Porriño til Arcade

Distance: 24 km

Terrænet bliver lettere, idet du krydser Louro-dalen. Efter en blid opstigning når du Santiaguino de Antas-kapellet, som er et dejligt sted at holde pause. Herefter kommer du gennem et stort skovområde, inden det går nedad gennem den lille landsby Setefontes til kystbyen Arcade, der er kendt for sine østers.

Overnatning i Arcade.

4

Dag 4: Arcade til Pontevedra

Distance: 12 km

Du starter dagen med at krydse Verdugo-floden via den smukke middelalderbro Ponte Sampaio, hvor Napoleons hær engang led et svidende nederlag. Fortsæt op ad de gamle stenstier til Santa Maria-kirken fra det 13. århundrede, hvorfra der er skønne udsigter over Vigo-bugten. Kort efter når du Pontevedra, som er en lille by ved floden Lérez med en imponerende kulturarv; engang var det Galiciens største og vigtigste havn, og det var her, at Columbus’ flagskib Santa María blev bygget.

Overnatning i Pontevedra.

5

Dag 5: Pontevedra til Caldas de Reis

Distance: 21 km

Blide stier fører dig denne dag gennem kastanjelunde, fyr- og eukalyptusskove og langs floddale. Du kommer gennem en masse galiciske landsbyer, som f.eks. den lille by Tivo med det smukke springvand. Når du kommer til Lombo da Maceira, så hold udkig efter en statue af St. James med vandrestav, der viser pilgrimme vej. Den romerske kirke Santa María byder dig velkommen ved indgangen til Caldas de Reis, som er en spaby, hvor du kan hvile dine ømme fødder i de varme kilder.

Overnatning i Caldas de Reis.

6

Dag 6: Caldas de Reis til Padrón

Distance: 18 km

I dag forlader du Pontevedra-provinsen og bevæger dig ind i A Coruña-provinsen – nu er der ikke langt til Santiago!

Dette er en let og meget behagelig vandredag gennem fyrskove i to floddale. Padrón menes at være det sted, hvor St. James første gang prædikede i Spanien, ligesom det også siges at være det sted, hans krop blev bragt til efter hans martyrdom i Jerusalem, inden den blev båret videre til Santiago af disciplene.

En portion af de verdensberømte Pimientos de Padrón (Padrón-pebere) er et must!

Overnatning i Padrón.

7

Dag 7: Padrón til Santiago de Compostela

Distance: 25 km

Den sidste etape af din tur. Mens du nærmer dig Santiago, vil du komme igennem de samme landsbyer, som disciplene gjorde, da de bar St. James’ jordiske rester til deres sidste hvilested. Der vil være et stykke langs asfaltvej, når du kommer tættere på byen, men du kommer også igennem nogle dejlige skovsektioner, inden du kan skimte spirerne på den imponerende katedral i Santiago de Compostela. Du kan mærke historiens vingesus, når du bevæger dig ind på de brostensbelagte gader i den gamle bydel, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Nyd følelsen af at have fuldført din rejse!

Overnatning i Santiago de Compostela.

8

Dag 8: Afgang fra Santiago

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger.


Find vej til Porto

  Porto lufthavn (OPO) ligger 12 km fra byen. Det er også muligt at flyve til Lissabon lufthavn, der ligger ca. 3 t. væk.
  Den letteste måde at komme fra lufthavnen ind til byen er at tage metroen (linje E), som afgår hvert 5.-9. minut. Tjek: www.metrodoporto.pt.

Find vej fra Santiago de Compostela

  Santiago de Compostela lufthavn (11 km): Der er en shuttlebus fra centrum af Santiago til lufthavnen, som afgår hver halve time. Bussen stopper her: centrum (Plaza de Galicia), togstationen (Estación de Ferrocarril) og busstationen (Estación de Autobuses).
  Portos lufthavn (210 km): Der er en direkte busforbindelse mellem Santiago (Estación de Autobuses) og Portos lufthavn en eller to gange om dagen. Find mere information her: www.alsa.es.

Find vej til og fra Tui

  Den lufthavn, der ligger tættest på Tui er Santiago de Compostela Lufthavn.
  Man kan komme fra Santiago Lufthavn til Tui (og vice versa) med bus via Vigo. Monbus kører fra Santiago Lufthavn til Vigo (ca. 1 t.), og der er flere busafgange hver dag mellem Vigo og Tui (ca. 30 min.).
Camino Portugues, Capilla de San Telmo, Tui
Porto, Ribeira
Sao Pedro de Rates
Ponte de Lima (c) Associação de Turismo do Porto e Norte / AR
Ponte de Lima (c) Associação de Turismo do Porto e Norte / AR
Flot udsigt fra Santo Ovidio udsigtspunkt, Ponte de Lima
Vandring langs den Portugisiske Camino til Rubiaes
Udsigt over den velbevaret middelalderby Tui, der ligger ved Minho-floden langs den spanske grænse
en båd på minho-floden
Camino Portugues
Vandring mod Pontevedra, Jose Antonio Gil [CC-BY]
Redondela, Camino Portugues
Caldas de Reis, Camino Portugues
Padron, Camino Portugues
Santiago de Compostela
Santiago de Compostela

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering