15 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Portugal, Spanien
Sted
marts-oktober
Rejseperiode

Start med at nyde et glas rubinrødt portvin i UNESCO-byen Porto.

Opdag nogle af Portugals vigtigste historiske steder.

Kryds Minho-floden fra Portugal til Spanien.

Gå gennem de forskelligartede landskaber og charmerende landsbyer i Nordportugal og Galicien.

Mærk tilfredsheden ved at have gennemført ruten, når du modtager La Compostela i Santiago.


Vandring ad Den Portugisiske Camino: Selvguidet Vandreferie

Hvorfor vælge Den Portugisiske Camino?

Camino Portugués er den næstmest populære caminorute, og den er et meget spændende alternativ til den kendte nordspanske Camino Francés. Ruten, der er relativt flad, går ad ældgamle stier gennem frodige skove, vinmarker og historiske landsbyer. På vejen kommer man forbi utallige kirker, kapeller og klostre, og flere steder krydser man vigtige floder over gamle middelalderbroer. Ruten er generelt let at følge, og især langs sektionen i Galicien er den meget velafmærket. Derudover er den ikke nær så befærdet som Camino Francés.

To forskellige ruter

Man kan egentlig starte Den Portugisiske Camino i Lissabon (610 km), men det mest populære er at starte i Portugals andenstørste by Porto (230 km). Fra Porto er der to alternative ruter, man kan vælge imellem: en indlandsrute (Caminho Português Central) og en kystrute (Caminho Português da Costa). Sidstnævnte går til Galicien via A Guarda, Baiona og Vigo, før den i Redondela løber sammen med indlandsruten, der går via Tui, O Porriño, Redondela, Pontevedra, Caldas de Reis og Padrón, inden afslutningen i Santiago.

15 DAGES VANDRETUR Fra 7.199 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

Du overnatter i charmerende små hoteller med en suite-faciliteter og morgenmad. Det er muligt at bestille halvpension på den spanske del af ruten, men hotellerne ligger som regel i byer eller landsbyer, hvor der er et udvalg af restauranter i nærheden.
REJSEPERIODE Fra midten af marts til slutningen af oktober.
INKLUDERET
14 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
14 x morgenmad
Bagagetransport
Camino App
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Pilgrimspas (stemples i kirker, caféer og hoteller langs ruten)
Rejseforsikring
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Transport til Porto og fra Santiago
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
Taxatransport fra/til lufthavnen ved ankomst/afgang
Halvpension: 150 kr. pr. dag (kan kun tilkøbes på den spanske del af ruten)
1

Dag 1: Ankomst til Porto

Sørg for at ankomme til Porto i god tid, så du kan udforske byen, der er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Overnatning i Porto.

2

Dag 2: Porto til Giao

Distance: 22 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

Din første vandrerute starter fra Portos centrum, hvorfra du gradvist bevæger dig gennem byens forstæder og ud i mere landlige omgivelser. Hold godt øje med din rutebeskrivelse, mens du følger de labyrintiske gader ud af Porto. Fra Maia til Giao er ruten langt mere landlig; du kommer gennem fredelig egne med en masse kirker undervejs.

Det er muligt at forkorte ruten med 11 km og springe stykket gennem forstæderne over ved at tage metroen til Maia og starte din vandring derfra.

Overnatning i Giao.

3

Dag 3: Giao til San Pedro de Rates

Distance: 16 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

I dag kommer du til at vandre ad nogle skønne skovstier på vej mod San Pedro de Rates, hvor du finder den romerske kirke Igreja de São Pedro de Rates. Kirken ligger lige ved Ave-floden og er en af de vigtigste benediktinerklostre i hele Portugal.

Overnatning i Rates.

4

Dag 4: Rates til Barcelos

Distance: 16 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

Denne etape fører dig gennem bølgende bakker og eukalyptus- og fyrreskove til den charmerende markedslandsby Barcelos. Du kommer igennem mange landsbyer inklusive Pontegãos, Vila Chã, Porto Carreiro, Santa Cruz, Mercedes, og til sidst Barcelinhos, inden du krydser middelalderbroen ind til selve Barcelos, der er kendt for sin gamle pottemagertradition, der stadig lever i bedste velgående.

Overnatning i Barcelos.

5

Dag 5: Barcelos til Balugães

Distance: 16 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

Kort efter du har forladt Barcelos, begynder en gradvis opstigning til Portela og Albergaría – det er den hårdeste del af dagens etape. Derfra følger du de gule pile, som leder dig langs Caminoen, forbi kirkerne i Vila Boas og Aborim og til slut over Ponte das Tábuas-broen fra det 12. århundrede, som fører ind til Balugães.

Overnatning i Balugães.

6

Dag 6: Balugães til Ponte da Lima

Distance: 19 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

I dag er der færre landsbyer langs ruten, men til gengæld kommer du gennem et dejligt landskab med bølgende, grønne bakker og den fredelige Lima-dal til Ponte da Lima, som er en af Portugals ældste og mest charmerende byer med landets fineste middelalderbro.

Overnatning i Ponte da Lima.

7

Dag 7: Ponte da Lima til Rubiães

Distance: 18 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

På denne etape, der bliver regnet for den sværeste af etaperne på Den Portugisiske Camino, kommer du til at vandre langs Labruja-floden og gennem dejlige enge og skove. Dagen starter med en lang, gradvis opstigning til Alto da Portela Grande (410 m), hvorfra du kan nyde fantastiske udsigter over det omkringliggende landskab. Herefter går det nedad gennem fyrskove og forbi kirken São Paio i Aqualonga til landsbyen Rubiães.

Overnatning i Rubiães.

8

Dag 8: Rubiães til Tui

Distance: 19 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

Dagens rute bringer dig fra Portugal til Spanien, idet du krydser Minho-floden over den internationale bro til Tui i Galicien. Tui er en velbevaret middelalderby med en imponerende romersk katedral. Du kommer hovedsageligt til at vandre ad stille veje og skovstier.

Overnatning i Tui.

9

Dag 9: Tui til O Porriño

Distance: 16 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

Din første etape i Galicien er en relativ kort og let etape langs stille veje og skovstier gennem Louro-dalen til O Porriño.

Overnatning i O Porriño.

10

Dag 10: O Porriño til Redondela

Distance: 16 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

Denne etape ligner gårsdagens etape, men med en kort, stejl opstigning mellem Mos og Santiaguiño, hvor du vil blive belønnet med udsigter over bugten i horisonten, inden du fortsætter nedad. Følg de gule pile gennem diverse små landsbyer til Redondela. Når du kommer til Redondela, vil du se øen San Simón og to store togbroer. I 2015 fik byrådet opsat en bænk ved byens højeste punkt, så man kan sidde og nyde den skønne udsigt over flodmundingen.

Overnatning i Redondela.

11

Dag 11: Redondela til Pontevedra

Distance: 19 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

Denne dag byder på en relativ flad rute, der fører dig videre langs flodmundingen, inden du kommer til en fyrskov, hvorefter du krydser Verdugo-floden via Ponte Sampaio; en berømt bro, hvor Napoleons hær engang led et svidende nederlag. Fortsæt op ad de gamle stenstier til Santa Maria-kirken fra det 13. århundrede, hvorfra der er skønne udsigter over Vigo-bugten. Kort efter når du Pontevedra, som er en lille by ved floden Lérez med en imponerende kulturarv; engang var det Galiciens største og vigtigste havn, og det var her, at Columbus’ flagskib Santa María blev bygget.

Overnatning i Caldas de Reis.

12

Dag 12: Pontevedra til Caldas de Reis

Distance: 21 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

Blide stier fører dig denne dag gennem kastanjelunde, fyr- og eukalyptusskove og langs floddale. Du kommer gennem en masse galiciske landsbyer, som f.eks. den lille by Tivo med det smukke springvand. Når du kommer til Lombo da Maceira, så hold udkig efter en statue af St. James med vandrestav, der viser pilgrimme vej. Den romerske kirke Santa María byder dig velkommen ved indgangen til Caldas de Reis, som er en spaby, hvor du kan hvile dine ømme fødder i de varme kilder.

Overnatning i Caldas de Reis.

13

Dag 13: Caldas de Reis til Padrón

Distance: 18 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

I dag forlader du Pontevedra-provinsen og bevæger dig ind i A Coruña-provinsen – nu er der ikke langt til Santiago!

Dette er en let og meget behagelig vandredag gennem fyrskove i to floddale. Padrón menes at være det sted, hvor St. James første gang prædikede i Spanien, ligesom det også siges at være det sted, hans krop blev bragt til efter hans martyrdom i Jerusalem, inden den blev båret videre til Santiago af disciplene.

En portion af de verdensberømte Pimientos de Padrón (Padrón-pebere) er et must!

Overnatning i Santiago de Compostela.

14

Dag 14: Padrón til Santiago de Compostela

Distance: 24 km | Opstigning: X m | Nedstigning: X m| Tid: ca. X t.

Den sidste etape af din tur. Mens du nærmer dig Santiago, vil du komme igennem de samme landsbyer, som disciplene gjorde, da de bar St. James’ jordiske rester til deres sidste hvilested. Der vil være et stykke langs asfaltvej, når du kommer tættere på byen, men du kommer også igennem nogle dejlige skovsektioner, inden du kan skimte spirerne på den imponerende katedral i Santiago de Compostela. Du kan mærke historiens vingesus, når du bevæger dig ind på de brostensbelagte gader i den gamle bydel, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Nyd følelsen af at have fuldført din rejse!

Overnatning i Ponte da Lima.

15

Dag 15: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger.


Find vej til Porto

  Porto lufthavn (OPO) ligger 12 km fra byen. Det er også muligt at flyve til Lissabon lufthavn, der ligger ca. 3 t. væk.

Find vej fra Santiago de Compostela

  Santiago de Compostela lufthavn (11 km): Der er en shuttlebus fra centrum af Santiago til lufthavnen, som afgår hver halve time. Bussen stopper her: centrum (Plaza de Galicia), togstationen (Estación de Ferrocarril) og busstationen (Estación de Autobuses). Se: www.empresafreire.com
  Portos lufthavn (210 km): Der er en direkte busforbindelse mellem Santiago (Estación de Autobuses) og Portos lufthavn en eller to gange om dagen. Find mere information her: www.alsa.es.
Camino Portugues, Capilla de San Telmo, Tui
Porto, Ribeira
Vandring ad den Portugisiske Camino, Jose Antonio Gil [CC-BY-SA]
Sao Pedro de Rates
Camino Portugues
Ponte de Lima (c) Associação de Turismo do Porto e Norte / AR
Ponte de Lima (c) Associação de Turismo do Porto e Norte / AR
Kryds Minho-floden fra Portugal til Spanien
Vandring mod Pontevedra, Jose Antonio Gil [CC-BY]
Redondela, Camino Portugues
Caldas de Reis, Camino Portugues
Padron, Camino Portugues
Santiago de Compostela
Santiago de Compostela

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering