17 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
april-oktober
Rejseperiode

 Vandring på den originale pilgrimsrute til Santiago og undgå trængsel.

  Oplev den ægte pilgrimsfornemmelse langt fra alfarvej.

  Fredfyldt vandring i Asturias’ og Galiciens landlige omgivelser.

  Nyd luksussen ved at få transporteret bagagen og selv blive kørt, når det er nødvendigt.

  Opdag traditionelle spanske landsbyer og markeder.


Vandring på den originale camino-rute til Santiago

Camino de Santiago er uden tvivl en af de helt store historiske pilgrimsruter. Igennem århundreder har pilgrimme fulgt denne velbetrådte rute over Nordspaniens bølgende bakker på deres vej til den hellige by Santiago. Caminoens oprindelse kan føres tilbage til den mirakuløse fremkomst af knoglerne fra apostlen Jakob i det 9. århundrede, i hvad der dengang var en afsidesliggende galicisk landsby. Nyheden spredte sig over hele den kristne verden, og pilgrimme kom fra hele Europa for at besøge byen. En af de første, der foretog rejsen, var Kong Alfons 2. af Asturias. Han rejste fra Oviedo via Lugo til Santiago og inviterede andre konger og adelsmænd til at følge i hans fodspor.

Camino Primitivo er den originale rute, som Kong Alfons tog, og som blev meget populær i den tidlige Middelalder. Det er et mindre befærdet og mere udfordrende alternativ til den mere kendte Camino Fraces, og den er ideel for vandrere, der gerne vil undgå turisttrængslen. Du kommer til at gå gennem uspolerede egne af Asturias og Galicien – et område karakteriseret af landlig skønhed og ro med masser af traditionelle, historiske landsbyer og markedsbyer. Den første etape hen over bjergene er en af de mest udfordrende på alle Camino-ruterne, men landskabet er bjergtagende. Herefter følger du gamle stier gennem smukke landbrugsarealer, hvor du er garanteret en varm velkomst fra venlige lokale. Tæt på Lugo fletter ruten sammen med den mere populære franske rute, som du følger resten af vejen til Santiago.

I løbet af denne pilgrimsrute kommer du til at bo på komfortable hoteller og små hotelpensioner (alle værelser med en suite-faciliteter), din bagage bliver transporteret fra sted til sted, og på nogle dage er der arrangeret privattransport til rutens start eller fra rutens afslutning.

17 DAGES VANDRETUR Fra 10.999 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for tre personer i tremandsværelse. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Solotillæg på 5.099 kr. for enkeltrejsende.

9 DAGES VANDRETUR Denne tur kan også opdeles i to:
  • Fra Oviedo til Fonsagrada (9 dage)
  • Fra Fonsagrada til Santiago de Compostela (9 dage)

Skriv venligst for at forhøre dig om prisen på disse ture.

INDKVARTERING Et udvalg af forskellige overnatningssteder, der spænder fra små traditionelle landsbyhoteller til 3- og 4-stjernede byhoteller. Alle værelser er en suite. Se turplanen for et overblik over, hvilke hoteller der overnattes på hvornår.
REJSEPERIODE April til oktober.
INKLUDERET
16 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
16 x morgenmad
11 x aftensmad
Bagagetransport
Privat transport jf. turplanen
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
5 x aftensmad
Frokost
Drikkevarer og snacks
Valgfri taxatransport på dag 8
Transport til starten og fra slutningen af Caminoen
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)

 

1

Dag 1: Ankomst til Oviedo

Asturias’ hovedstad Oviedo er en charmerende by fuld af karakter. Sørg for at besøge den gotiske katedral viet til San Salvador, som er en vigtig helgen for pilgrimme på vej til Santiago. Nyd den livlige atmosfære i det gamle bycentrum, hvor der er masser af caféer, restauranter og barer, der serverer lokal cider. Det ligger lige rundt om hjørnet fra dit dejlige 4-stjernede hotel.

Overnatning på Hotel Campoamor.

2

Dag 2: Oviedo via Grado til Sama de Grado (23 km)

Distance: 23 km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 375 m | Tid: ca. 6½ t.

På din første vandredag følger du kobberskallerne (også kendt som Jakkobsskaller efter apostlen Jakob) gennem de smalle gader i centrum af Oviedo, som fører dig ud i Asturias’ grønne, landlige omgivelser. Små asfalterede veje og gamle vandrestier bringer dig forbi stille landsbyer, hvoraf nogle stadig har pilgrimsvandrehjem og historiske gæstgiverier. Fra Puerma fortsætter du langs hovedvejen til Grado. Derfra får du et kort lift til dit charmerende 3-stjernede hotel i Sama de Grado.

Overnatning på Hotel Rural Casa de la Veiga.

3

Dag 3: Grado til Salas (21 km)

Distance: 21 km | Opstigning: 425 m | Nedstigning: 350 m | Tid: ca. 6 t.

Den første del af ruten fra Grado til Salas følger smalle stier og små veje gennem et bakket landskab til Cornellana-klosteret. Klosteret, som blev grundlagt i 1024, var et vigtigt religiøst og politisk centrum i løbet af den tidlige del af Asturias’ kristne kongedømme. På den anden del af dagens rute fra Cornellana til Salas er du nødt til et par omveje, da motorvejen stadig er under konstruktion her. Dit 3-stjernede hotel i Salas ligger i det historiske bycentrum lige ved siden af slottet og museet for før-romansk arkitektur.

Overnatning på Hotel Castillo Valdés.

4

Dag 4: Salas til Tineo (20 km)

Distance: 20 km | Opstigning: 575 m | Nedstigning: 300 m | Tid: ca. 6 t.

Efter en kort opstigning gennem smukke landlige omgivelser uden for Salas følger du igen hovedvejen ca. 5 km til La Espina. Den næste sektion på vejen til Tineo bringer dig gennem skove og marker langs stille, fredfyldte småveje. I Tineos historiske centrum finder du dit overnatningssted.

Overnatning på Hotel Palacio de Meras.

5

Dag 5: Tineo til Campiello (18 km)

Distance: 18 km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 300 m | Tid: ca. 6 t.

Efter et solidt morgenmåltid i Tineo vandrer du atter gennem skovområder, til du når den fredfyldte by Obona med det historiske kloster Monasterio de Santa María la Real. Herefter fortsætter du til Campiello og dit næste overnatningssted, som er et lille imødekommende, familiedrevet hotel.

Overnatning på Casa Herminia.

6

Dag 6: Borres til Berducedo (18-22 km)

Distance: 18-22 km | Opstigning: 520-615 m | Nedstigning: 450 m | Tid: ca. 7-8½ t.

Om morgenen bliver du kørt i taxa til Borres, der er startsted for dagens vandring ad højruten ’ruta de los hospitales’, som krydser stejle bjergskråninger på vejen til bjergpasset Puerto del Palo. Der blev i sin tid bygget en del pilgrimshospitaler på begge sider af bjergpasset på grund af de ekstreme vejrforhold om vinteren. Du kan nyde superbe udsigter på vej op til Puerto del Palo, som er det højeste punkt på ruten. Herfra fortsætter du yderligere 9½ km – hovedsageligt langs vejen – for at komme til dit overnatningssted i Berducedo.

Overnatning på Casa Rural Camín Antiguo.

7

Dag 7: Berducedo til Grandas de Salime (15 km)

Distance: 15 km | Opstigning: 330 m | Nedstigning: 970 m | Tid: ca. 6 t.

Overnatning på Hotel Las Grandas.

Fra den lillebitte landsby Berducedo går Caminoen først opad til vindmøllerne oven over La Mesa, hvorefter det går stejlt nedad til Salime-søen. De første 5 km er der fantastiske udsigter, og bagefter kan du nyde den dejlige skygge fra kastanjetræer, idet du vandrer ned og møder vejen. De sidste 2½ km følger du en asfalteret vej hen over en dæmning og op til dit hotel i Grandas de Salime.

8

Dag 8: Hviledag eller Grandas til Castro (5 km)

Distance: 5 km | Opstigning: 310 m | Nedstigning: 20 m | Tid: ca. 2½ t.

Efter din første uge på pilgrimsruten har du muligvis lyst til at tage en hviledag, hvor du kan slappe af og samle frisk energi. Hvis du foretrækker at tage en vandretur, er der to ruter, du kan vælge imellem: en kort tur til landsbyen Grandas de Salime, hvor du kan besøge det etnografiske museum eller tage en tur i den lokale svømmehal ELLER en sektion af Caminoen på 5 km fra Grandas-søen til Castro, hvor du kan besøge Chao Sanmatin; en interessant arkæologisk udgravning af keltisk og romersk oprindelse. Du kan bestille en taxa til at køre dig tilbage til hotellet.

Overnatning på Hotel Las Grandas.

9

Dag 9: Castro til Fonsagrada (20 km)

Distance: 20 km | Opstigning: 530 m | Nedstigning: 225 m | Tid: ca. 6 t.

Dagen starter med et kort lift til Castro, hvorfra du fortsætter din pilgrimsvandring med en sektion, der mere eller mindre følger hovedvejen til Puerto El Acebo (1.165 m), som er indgangsporten til Galicien. Du kommer hovedsageligt til at vandre langs hovedvejen, men der vil jævnligt være små smutveje. Til sidst er der en kort opadgående sektion til byen Fonsagrada, som er en venlig om end ikke videre køn lille by, der dog har alt hvad, en pilgrim har brug for.

Overnatning på Hostal Cantábrico.

10

Dag 10: Fonsagrada til Paradavella (14½ km)

Distance: 14½ km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 650 m | Tid: ca. 5 t.

Fra Fonsagrada går du først nedad til landsbyen Póboa de Burón, hvor du fortsætter ad den ældste af alle Camino Primitivo-ruterne; en højrute gennem grønne enge og lyngområder til ruinerne ved Hospital de Montouto (endnu et pilgrimshospital fra gammel tid). Efter et let nedadgående afsnit til Paradavella bliver du fragtet tilbage til dit hotel i Fonsagrada med taxa, da der ikke er andre passende overnatningssteder i nærheden.

Overnatning på Hostal Cantábrico.

11

Dag 11: Paradavella til Castroverde (20 km)

Distance: 20 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 475 m | Tid: ca. 6 t.

Efter et taxalift til Paradavella (eller en smule længere, hvis du ønsker at forkorte ruten) følger dagens rute hovedsageligt landlige stier gennem skovområder og åbne marker med nogle få korte sektioner på hovedvejen. Efter O Cádaco vandrer du gennem Villabade, hvor der er en spændende kirke, inden du til sidst når Castroverde.

Overnatning på Casa Rural La Longarela.

12

Dag 12: Castroverde til Lugo (20 km)

Distance: 22 km | Opstigning: 150 m | Nedstigning: 250 m | Tid: ca. 6 t.

I dag kan du virkelig nyde Galiciens landlige skønhed, mens du vandrer ad stille asfalterede veje og grusveje fra én lille landsby til den næste med smukke eksempler på traditionel arkitektur. Dit 3-stjernede hotel ligger kun 100 m fra de prægtige romerske mure i hjertet af Lugos historiske centrum, der er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Overnatning på Hotel Pazo de Orbán.

13

Dag 13: Lugo til Mélide (28 km)

Distance: 28 km | Opstigning: 200 m | Nedstigning: 200 m | Tid: ca. 8 t.

Fra Lugo og fremefter mødes flere af Caminoerne og følger den franske rute Camino Francés. Denne dag har du en lang vandring foran dig på 28 km, inden du når dit næste overnatningssted i Mélide. Ruten er heldigvis relativt flad og brolagt det meste af vejen.

Overnatning på A Lua do Camiño.

14

Dag 14: Mélide til Arzúa (14 km)

Distance: 14 km | Opstigning: 150 m | Nedstigning: 200 m | Tid: ca. 4 t.

En kortere vandredag med start i Mélide. Ruten følger nu den franske rute Camino Francés, som er den mest populære af alle Camino-varianterne. Du følger stier, småveje og fortove parallelt med hovedvejen og befinder dig pludselig blandt en masse pilgrimme fra hele verden. Dit overnatningssted ligger lige uden for landsbyen Arzúa.

Overnatning på Pazo de Santa María.

15

Dag 15: Arzúa til A Rua (19 km)

Distance: 19 km | Opstigning: 200 m | Nedstigning: 225 m | Tid: ca. 5 t.

Denne del af Caminoen er en af de mindst interessante, da den i bund og grund går parallelt med hovedvejen, men til gengæld er der masser af medvandrere at falde i snak med undervejs. Der er rig mulighed for at dele erfaringer og mærke den fælles træthed samt spændingen ved snart at være i mål. Dit overnatningssted er et 2-stjernet hotel med venlige ejere.

Overnatning på O Acivro.

16

Dag 16: A Rua til Santiago de Compostela (20 km)

Distance: 20 km | Opstigning: 175 m | Nedstigning: 175 m | Tid: ca. 5 t.

Den sidste strækning af din pilgrimsrejse bringer dig tilbage til den moderne verden, idet du passerer regionslufthavnen og krydser ringvejen rundt om Santiago. Det er dog alligevel let at forestille sig den glæde de tidlige pilgrimme må have følt ved deres første glimt af Santiago og kirkespirerne i det fjerne. Fra Monte del Gozo gør pilgrimmene typisk et sidste stop ved kilden i Lavacolla for at vaske deres ansigt og fødder, inden de når katedralen på Plaza Obradoiro. Dit 3-stjernede hotel ligger i det gamle bycentrum.

Overnatning på A Tafona do Peregrino.

17

Dag 17: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger i Santiago.


Find vej til Oviedo

De nærmeste lufthavne er Asturias Lufhavn (OVD), Santander Lufhavn (SDR) og Bilbao Lufthavn (BIO). Du kan også flyve til Madrid og tage et indenrigsfly eller et tog (ca. 7-8 t.).
Hvis du flyver til Asturias Lufthavn, er der en regelmæssig shuttle-bus til centrum af Oviedo. Der er afgang hver time, og rejsetiden er 45 min.
Hvis du flyver til en anden lufthavn, er der gode busforbindelser til Oviedo fra disse byer. Du kan se tider og reservere billetter på www.alsa.es.

Find vej fra Santiago de Compostela

Lufthavnen i Santiago de Compostela ligger 12 km uden for byen. Der er regelmæssige busser til centrum. Du kan tjekke flymulighederne på Santiago Lufhavns hjemmeside.
Hvis du skal tilbage til lufthavnen i enten Asturias, Santander eller Bilbao er der en morgenbus fra Santiago, der kører til Oviedo (ca. 8½ t.), Santander (ca. 9½ t.) og Bilbao (ca. 11½ t).

Man kan bestille billetter online på www.alsa.es.

Camino Primitivo - Oviedo Cathedral
Vandring ad Camino Primitivo, Antonio Gil Martinez CC-BY-SA
vandresti i skoven langs Camino Primitivo, Antonio Gil Martinez CC-BY-SA
Signpost near Obona, Camino Primitivo
Puerto del Palo, Camino Primitivo
landskabet nær Tineo, Carmen Moran CC-BY-SA
Obona Monastery, Camino Primitivo
Lobreiro, Camino Primitivo
Lugo
Udsigt over Santiago fra Monte del Gozo
Santiago in view, Camino Primitivo
Camino de Santiago
Santiago de Compostela
Santiago de Compostela
Santiago Cathedral, Camino Primitivo

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering