8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
England
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Besøg magiske St Ives, der er kendt for kunst, is og fish’n’chips.

Gå til Land’s End, som er det vestligste punkt på det engelske fastland.

Oplev gådefulde keltiske bautasten og gravhøje på højtliggende kystheder.

Se det spektakulære friluftsteater Minack Theatre, som er udhugget i klipperne over Porthcurno-bugten.

Udforsk skjulte bugter, der engang var tilholdssted for smuglere, men som nu tiltrækker sæler og surfere.


Selvguidet vandreferie langs Cornwall Coast Path

På denne 8-dages vandreferie går du langs Cornwall-kysten på en sektion af den prisbelønnede South West Coastal Path mellem St Ives og Penzance. En stor del af South West Coastal Path blev udviklet af regeringen for at gøre det muligt for toldere at patruljere langs klipperne og bugterne, hvor smuglere ofte søgte tilflugt. I dag byder den historiske sti på spændende kystvandring.

Ruten bringer dig rundt om Storbritanniens fjerneste sydvestkyst langs en vild kystlinje med et væld af bittesmå bugter, der ud over surfere domineres af lyden af bølgeslag, sælsomme fugleskrig og sælers gøen. Du kommer bl.a. forbi Land’s End, der er en landtange på halvøen Penwith, og som er det engelske fastlands vestligste punkt. Menneskets historie her har været lang og broget, hvilket de mange stendysser og bautasten på de højtliggende kystheder vidner om. Desuden finder man en rig kunstnerisk og litterær tradition, der er tæt forbundet med områdets romantiske landskab og historie, hvor minedrift, søfart og smugling har spillet en stor rolle. Cornwall Coast Path fører dig også gennem mange små, charmerende fiskerlandsbyer som f.eks. Sennen Cove, Mousehole og Porthcurno, hvor du kan få dig en lækker gang fish’n’chips. Og husk endelig badetøj, for der er masser af turkisblå bugter med gyldne sandstrande, som indbyder til en dukkert undervejs.

8 DAGE / 7 NÆTTER 7.399 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

Vi benytter en blanding af overnatningssteder, der inkluderer B&B’er, hytter, kroer og små hoteller. De drives alle af vandrervenlige værter, og alle værelser har eget bad/toilet. Om morgenen serveres en solid morgenmad, så man er tanket godt op inden dagens vandring. Andre faciliteter såsom vaskemaskiner, tørrerum og madpakker er tilgængelige på nogle af stederne.
MÅLTIDER
  • Morgenmad er inkluderet hver dag, og der vil være et udvalg af kolde og varme retter at vælge imellem.
  • Man kan bestille madpakke fra de fleste af overnatningsstederne. De skal bestilles og betales ved ankomst og består typisk af et par sandwicher, snacks og noget at drikke. På nogle af etaperne kommer du også forbi en café og/eller butik, hvor du kan købe frokost, men mange af dagene er der ingen faciliteter langs ruten.
  • Aftensmad kan man enten få på overnatningsstederne eller på nærliggende pubber og restauranter.
REJSEPERIODE 1. april til 20. oktober
INKLUDERET
7 x overnatninger
7 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Informationspakke inden afrejse
GPS tracks
Service hotline
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til St. Ives og fra Penzance
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til St Ives

Din vandreferie starter i St Ives, som er en smuk fiskerlandsby, der blev grundlagt helt tilbage i 460 e.Kr., da missionæren St. Ia, datter af en irsk høvding, ankom dertil og gav navn til bosættelsen. Byen, der ligger beskyttet mod atlanterhavsstorme, var engang den vigtigste fiskerihavn i Cornwall. I 1800-tallet blev byen berømt for sin pulserende kunstscene, som nåede sin storhedstid efter Anden Verdenskrig. St Ives Tate Gallery byder på fremragende udstillinger samt en café med dejlig udsigt over havet.

Overnatning i St Ives.

2

Dag 2: St Ives til Zennor

Distance: 12 km | Opstigning: 305 m | Nedstigning: 211 m | Tid: ca. 4 t.

Sørg for at tanke godt op til morgenmaden, da der venter et par hårde op- og nedstigninger samt enkelte sumpede sektioner de næste to dage. Heldigvis er etaperne ret korte og kystlandskaberne smukke!

Omkring St Ives Head passerer ruten St. Nicholas’ Chapel (Sr. Nicholas var skytshelgen for søfarende) og en hytte, der blev brugt til at spotte sardiner fra klipperne. Efter St Ives vil du møde færre og færre vandrere, og dit tempo vil sikkert blive langsommere, idet ruten bliver mere kuperet. Hold øje med sæler, der ofte ligger og soler sig på klipperne! Der er en sidste stejl opstigning, inden du til slut bevæger dig indlands til landsbyen Zennor. Her finder du en malerisk kirke, et lille museum om livet i Cornwall og en skøn gammel pub fra 1271, der hedder The Tinner’s Arms.

Overnatning i Zennor.

3

Dag 3: Zennor til Pendeen Watch

Distance: 14 km | Opstigning: 353 m | Nedstigning: 327 m | Tid: ca. 5 t.

Efter morgenmad vender du tilbage til kyststien og går langs smukke bugter til pynten Gurnard’s Head. Her kan du udforske en forhistorisk fæstning, men pas på tinmineskakter! Lige før du når Pendeen, passerer du Geevor-tinminen, hvor der tilbydes guidede ture, og lidt efter er der mulighed for at besøge fyrtårnet Pendeen Watch.

Overnatning i Pendeen.

4

Dag 4: Pendeen til Sennen Cove

Distance: 14½ km | Opstigning: 235 m | Nedstigning: 352 m | Tid: ca. 5 t.

På den første del af dagens rute, der er ret let, går du langs klippetoppe forbi resterne af gamle bly- og tinminer. Ved ​​Cape Cornwall fører stien indlands og fortsætter forbi Carn Gloose, hvor en tilmuret grube menes at være en neolitisk helligdom. Herefter kommer du forbi landsbyen St Just, som har et torv, hvor der blev opført såkaldte mysteriespil (skuespil med bibelske emner) i middelalderen. Til sidst passerer du stranden ved Whitesands Bay til Sennen Cove, en køn havneby, der lever af fiskeri og turisme.

Overnatning i Sennen Cove.

5

Dag 5: Sennen Cove til Porthcurno

Distance: 10½ km | Opstigning: 230 m | Nedstigning: 182 m | Tid: ca. 3½ t.

Denne dag byder på en kortere rute, hvilket giver dig tid til at udforske seværdighederne ved Land’s End, som er det vestligste punkt på det engelske fastland. Stedet har over årene udviklet sig til et kommercielt foretagende med forskellige ’attraktioner’ inklusive en forlystelsespark! Af samme grund kan der være ret travlt og ’crowded’, men der er nogle fantastiske udsigter over havet mod Scilly-øerne og fyrtårnene Long Ships og Wolf Rock.

Herfra bliver ruten flottere og flottere, og du passerer bl.a. de kønne landsbyer Porthgwarra og St. Levan, inden du når det dramatisk beliggende friluftsteater ved Minack Point. Stejle trin fører dig ned fra klipperne til stranden og til landsbyen Porthcurno, som har en vidunderlig bugt med en storslået beliggenhed.

Overnatning i Porthcurno.

6

Dag 6: Porthcurno til Mousehole

Distance: 13½ km | Opstigning: 284 m | Nedstigning: 331 m | Tid: ca. 5 t.

I dag følger du en af South West Coast Paths udløberstier, der fører dig til Logan Rock, som er en 80 tons tung sten på en klippe ejet af National Trust. Indtil 1824 kunne stenen rokkes uden større besvær, men det satte løjtnant Goldsmith og 12 af hans besætningsmedlemmer en stopper for ved at flytte på den ved hjælp af koben. Dette vakte lokal forargelse, eftersom det var en turistattraktion, og det britiske admiralitet tvang Goldsmith til at sætte stenen tilbage på plads, hvilket krævede 60 mand. Selvom stenen kom tilbage på sin oprindelige plads, har den aldrig været lige så let at rokke, som før den blev flyttet!

Efter Logan Rock følger en mere udfordrende sektion mod Penberth Cove og Porthguaron, som begge er dejlige steder at holde en lille pause. Du kommer også gennem Lamorna, der er hjemsted for den berømte – og engang berygtede – gamle pub Lamorna Wink. Etapen fortsætter rundt om Penzer Point med udsigt over Mounts Bay og mod øen St. Michael’s Mount. Derefter kommer du til dagens destination, Mousehole (udtales ’Mowzl’), som er en postkortsmuk landsby med en rig tradition for sardinfiskeri. I dag huser byen en lille kunstnerkoloni.

Overnatning i Mousehole.

7

Dag 7: Mousehole til Penzance

Distance: 5½ km | Opstigning: 42 m | Nedstigning: 46 m | Tid: ca. 2 t.

Stien fra Mousehole til Newlyn løber ved siden af ​​kystvejen, men du kan gå ind i landet via landsbyen Paul for at se monumentet, der er rejst til ære for Dolly Pentreath. Da hun døde i 1778, var hun den sidste indfødte, der ikke talte engelsk, men udelukkende kornisk. Både Newlyn og Penzance er vigtige havne- og turistbyer, hvorfor de begge er temmelig bebyggede. Newlyn har et par spændende gallerier, men ellers kan det anbefales at tage bussen herfra til Penzance, der har flere attraktioner at byde på som f.eks. det farverige Egyptian House, et søfartsmuseum og det nationale fyrtårnsmuseum samt nogle flotte huse fra georgiansk tid og fra Regency-perioden.

Overnatning i Penzance.

8

Dag 8: Afgang fra Penzance

Din vandreferie langs Cornwalls kyst er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Du kan tage et direkte tog fra Penzance til London Paddington Station.


Find vej til St Ives

  De internationale lufthavne, der ligger nærmest turens start er Bristol og lufthavnene i London. Endnu tættere på ligger Newquay Lufthavn, men forbindelserne hertil er begrænsede.
Fra London kan du komme til St Ives med tog via St Erth. Turen tager lidt over 5 t.

Find vej fra Penzance

  Der er gode togforbindelser til diverse destinationer fra Penzance. Der er bl.a. et direkte tog til London Paddington Station (6 t.). Det er også muligt at tage et nattog.

Find mere info på www.nationalrail.co.uk.


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Vandreferie i Cornwall
St. Ives
St Ives
Cornwall Coast Path St. Ives
Portheras Cove, Cornwall Coast Path
Cape Cornwall
Bottalack Mine
Land's End
Cornwall Coast Path, Land's End
Land's End klipper
Cornwalls kyst
Minack Theatre, Porthcurno
Mousehole er en postkortsmuk landsby med en rig tradition for sardinfiskeri
Mousehole
Penzance strand
St. Michael's Mount, Penzance

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering