7 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
marts-november
Rejseperiode

Besøg tidløse landsbyer, der putter sig i skovklædte dale omgivet af høje bjerge.

Bliv fascineret af den særlige kultur, der er en blanding af italienske og franske påvirkninger.

Oplev de smukke højtliggende byer Sainte Agnès og Eze.

Gå på opdagelse i den kønne ’italienske’ by Menton ved Middelhavets kyst.

Udforsk den smukke skovbeklædte halvø Cap Ferrat og beløn dig selv med en tur i bølgen blå til sidst.


Côte d’Azur vandreferie: Vandring fra De Sydlige Alper til Den Franske Riviera 

Bag Den Franske Rivieras glitter og glamour rejser De Sydlige Alper sig dramatisk og huser små, idylliske landsbyer, der gemmer sig i frodige dale eller knejser på stejle klippetoppe. De ældgamle stier, der bl.a. snor sig gennem grønne skove og smukke olivenlunde, starter højt over havet med bjergtagende udsigter og fører dig efterhånden helt ned til det skinnende Middelhav. Her finder du den farverige, ’italienske’ kystby Menton, der er en af de smukkeste byer på Côte d’Azur-kysten.

Herfra fortsætter du langs Rivieraen, hvor du bl.a. vil opleve den smukke halvø Cap Ferrat. En vandresti snor sig vej langs kanten af halvøen, og kontrasten mellem det frodige grønne landskab og det dybblå Middelhav gør denne vandretur helt speciel. På skråningerne højt ovenover kan du se den maleriske lille by Eze, som er destinationen for din sidste vandredag. Du vandrer derop via den berømte Nietszche-sti og bliver belønnet med nogle af de bedste udsigter langs hele Rivieraen!

En kortere version af denne tur findes her.

7 DAGES VANDREFERIE Fra 8.399 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på fire eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg fra 1. april til 30. september: 300 kr.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING 6 overnatninger i charmerende hoteller og B&B’er med morgenmad. Alle værelser er med eget bad/toilet. OBS: Indkvarteringsstederne i bjergene er forholdsvis simple med basale værelser og faciliteter. Hotellerne i Menton og Villefranche er mere moderne og komfortable.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE 1. marts til 15. november (bortset fra ugen, hvor der afholdes Monaco Grand Prix).
INKLUDERET
6 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
6 x morgenmad
1 x picnic-frokost på dag 4
2 x aftensmad på dage 1 og 2
Bagagetransport dag 2-5
Dag 1: Transport fra togstationen i Sospel til hotellet
Dag 2: Transport til Breil-sur-Roya (starten på dagens vandrerute)
Dag 3: Taxatransport til Castillon-passet (starten på dagens vandrerute)
Dag 4: Taxatransport til Castellar (starten på dagens vandrerute)
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPX tracks
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad, medmindre andet er angivet
Transport til Sospel (let at komme dertil med tog)
Transport mellem Menton-Villefranche-Eze-Nice (let og regelmæssig togtransport)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Denne tur egner sig for personer, som er vant til regelmæssig og udholdende motion (såsom vandring, cykling, løb etc.), og som kan klare at gå (langsomt) opad i op til 2 timer ad gangen. Vandreturene tager som regel maks. 5 timer i et ret varieret terræn, der dog ikke er teknisk svært, med op til 600 m opstigning pr. dag.
1

Dag 1: Ankomst til Sospel

Din vandreferie starter i Sospel, som du kan komme til med tog fra Nice. Sospel er en hyggelig middelalderby i bjergene med en smuk gammel stentoldbro, der krydser Brévera-floden. Når du ankommer, bliver du hentet ved togstationen og kørt til dit overnatningssted, som er en charmerende B&B i en gammel kapelbygning, der ligger ca. 2 km fra byens centrum. Her kan du slappe af med en kølig drink i en af havens mange hyggekroge og nyde de idylliske bjergudsigter fra den sydvendte terrasse.

Overnatning: Sospel (aftensmad inkluderet)

2

Dag 2: Breil sur Roya til Sospel

Distance: 15 km | Opstigning: 600 m | Nedstigning: 550 m| Tid: ca. 5½ t.

Du starter din første vandredag med et kort lift til Breil sur Roya, som er en billedskøn by ved bredden af Roya-floden – langt fra kystens mylder og travlhed. Her, midt imellem frodige bjerge, synes tiden at stå stille. Byen er formet som en halvmåne langs vandet med farverige brostensbelagte gader og bærer tegn på både italienske og franske påvirkninger. Du vil høre begge sprog blive talt i byen og kan se de to kulturer afspejlet i bl.a. arkitekturen og maden.

Din vandrerute fører dig over grænsen til Italien, inden du senere krydser tilbage til Frankrig. Der er to forskellige højtliggende stier, man kan vandre ad – vi har valgt den mindst befærdede, som følger gamle stenterrasser med spredte oliventræer. Kort efter du har forladt Breil sur Roya, vil du have skønne panoramaudsyn over dalen, og efter et stykke tid når du den spektakulære spøgelsesby Piène Haute. Herefter fører stien dig ind i Italien – til den farverige by Olivetta – og så tilbage til Frankrig og Sospel, hvor du har endnu en overnatning.

Overnatning: Sospel (aftensmad inkluderet)

3

Dag 3: Sospel til Sainte Agnès

Distance: 10 km | Opstigning: 550 m | Nedstigning: 550 m| Tid: ca. 4 t.

Denne morgen får du igen et kort lift til starten af din vandrerute. Efter en gradvis opstigning gennem en smuk bøgeskov kommer toppen af Mont Ours til syne. Nu hvor du befinder dig over 1.000 m over havet i De Sydlige Alper, åbenbarer Middelhavet sig for dig i hele sin majestætiske vælde. Til sidst når du klippetopbyen Sainte Agnès, der er listet som en af de smukkeste landsbyer i Frankrig og – med en beliggenhed i 800 meters højde – den højeste kystby i Europa.

Overnatning i Sainte Agnès.

4

Dag 4: Castellar til Menton

Picnic-frokost er inkluderet i dag.

Distance: 7 km | Opstigning: 270 m | Nedstigning: 450 m | Tid: ca. 2 t.

Denne morgen får du atter et kort lift til starten af din vandrerute i Castellar. Castellar byder på maleriske gader og charmerende restauranter. Din sti fører dig til hjertet af byen Menton, som er den kønneste by langs Den Franske Riviera med sine labyrintiske, farverige gader og mange arkitektoniske skatte.

Overnatning i Menton.

5

Dag 5: Rundvandring på St. Jean Cap Ferrat

Distance: fra 11 km | Diverse korte kyststier | Tid: ca. 3-4 t.

Efter morgenmaden tager du toget sammen med din bagage fra Menton til Villefranche sur Mer. Det er en kort og malerisk togtur på en halv time (du skal selv sørge for at købe billet, ca. €4,5 pr. person). Efterlad din bagage på hotellet, inden du begynder på en smuk 3-4 timers kystvandretur rundt om den berømte halvø Cap Ferrat.

Overnatning i Villefranche sur Mer.

6

Dag 6: Trappen til Eze

Opstigning: 400 m | Nedstigning: 400 m | Tid: ca. 2 t.

Eze ligger kun 5 min. med tog fra Villefranche (du skal selv sørge for at købe billet, ca. €1,80 pr. person). Denne smukke middelalderby ligger som en ørnerede på en smal, stenet tinde med udsigt over Middelhavet. På toppen af den gamle fæstningsby ligger ruinerne af et slot fra 1100-tallet. Her finder man også den fantastiske Jardin Exotique, og udsigterne over Rivieraens kystlinje fra toppen er fuldstændig enestående!

Efter turen tager du toget tilbage til dit hotel.

Overnatning i Villefranche sur Mer.

7

Dag 7: Afgang

Au revoir – din vandreferie er ved vejs ende.


Find vej til Sospel

Den nærmeste lufthavn er Nice Côte d’Azur.
Sospel er let at komme til med direkte tog fra Nice. Du kan tjekke tider her.

Find vej fra Villefranche sur Mer

Der er regelmæssige tog fra Menton til Nice, som også stopper ved Villefranche sur Mer og Eze. Du kan finde tider og priser her.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Riviera perched villages - Eze
Breil sur Roya
Sospel
Sospels gamle bydel
Middelalderbyen Sospel
Mont Ours hiking
Sainte Agnes
Riviera mountain trails
Hiking Sainte Agnes
Menton cathedral
Menton
Côte d'Azur
Hiking Cap Ferrat
French Riviera hiking
Eze
Eze cafe

Turanmeldelser

4.00 baseret på 1 anmeldelse
07/09/2023

Smuk tur!
Vi gik turen i starten af september. Det var ret varmt at gå den i 30 grader, så vil anbefale at gå den i foråret eller senere på efteråret.

Selve distancerne på vandreruterne og op- og nedstigningerne er fine. Men pas på, der er en del løse og glatte sted nogle steder, som kan være udfordrende.
Utrolig dejligt at kombinere bjerge, hav og solskin på en aktiv og samtidig afslappende ferie på Frankrigs smukke Cote d’Azur. Kan klart anbefales!

Skriv en anmeldelse

Vurdering