8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Italien
Sted
marts-oktober
Rejseperiode

Cykling langs fredfyldte småveje gennem frodige grønne bakker med vinmarker og cypresser.

Bo på en klassisk toscansk agriturismo med wellnesscenter og økologisk mad.

Opdag de mange natur- og kulturskatte i Val d’Orcia, der er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Udforsk de utroligt velbevarede middelalder- og renæssancebyer.

Nyd det lækre toscanske køkken, de formidable vine og toscanernes gæstfrihed.


Selvguidet cykelferie i Toscanas Val d’Orcia

Cykl mellem bølgende grønne bakker i Val d’Orcias UNESCO-beskyttede landskab på denne selvguidede cykelferie. Her vil du opleve det klassiske Toscana, hvor det føles, som om tiden har stået stille. Nyd synet af de pittoreske gårde, der putter sig mellem olivenlunde og vinmarker. Passer valnødde- og figentræer på vejen til de termiske kilder i Bagno Vignoni og udforsk derefter de labyrintiske gader med de mange kunsthåndværksteder i Montepulciano. Opdag prægtige renæssanceslotte, romanske kirker og prestigefyldte vingårde og drik et glas eller to af den guddommelige lokale Brunello-vin, mens du nyder panoramaudsigten fra en af de charmerende bakketopbyer.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.499 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper af tre i tremandsværelse. Skriv til os for at få en pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os, som vil stå klar til dig på dit første hotel. Vores hybridcykler har behagelige sadler, driftssikre Shimano-komponenter og 21 gear. Alle cykler bliver rengjort og efterset inden levering.

Alle cyklerne er udstyret med nøgle og hængelås, som skal benyttes, hver gang cyklen parkeres. Herudover medfølger cykeltasker, telefonholder, for- og baglygter, reparationsudstyr, pumpe og ekstra slange.

Priser (6 dage):

  • Hybrid/trekkingcykel (21 gear): 1.300 kr.
  • Elcykel: 1.950 kr.

Priserne inkluderer cykellevering, afhentning og tyveriforsikring.

INDKVARTERING Dit overnatningssted i Buonconvento er en 3-stjernet økologisk agriturismo (bondegårdsferiested), der ligger midt i Crete Senesis storslåede bakkelandskab syd for Siena. Stedet producerer bl.a. olivenolie og pasta, der bliver brugt i de skønne lokale retter, som du kan nyde i restauranten. Værelserne, der er dekoreret i rustik toscansk stil, er simple og hyggelige med eget bad/toilet. Tæt på restauranten er der en stor udendørs swimmingpool, som er åben fra juni til september. Resten af året kan man benytte den opvarmede indendørspool og wellcenteret, der byder på tyrkisk bad, massage og manicure/pedicure.

Overnatningsstedet i Pienza er et lille familiedrevet 3-stjernet hotel, der ligger 100 m fra byporten til det historiske centrum. Det ligger i et stille område med dejlig have, swimmingpool og privatparkering. Når vejret er godt, kan man nyde sin morgenmad på terrassen med udsigt over haven. Aftensmad er ikke inkluderet her, da der er mange forskellige spisemuligheder i byen. I Pienza er det muligt at opgradere til et 4-stjernet hotel (hvis ledigt).

De to overnatningssteder er listet nedenfor. Hvis et af stederne er optaget, kan vi booke et lignende sted af samme standard.

Der kan bookes ekstra overnatninger på begge overnatningssteder.

REJSEPERIODE 13. marts til 31. oktober.
INKLUDERET
7 x overnatninger
7 x morgenmad
Bagagetransport på dag 4 og 7
Dag 1: Transport fra togstationen i Buonconvento til Pieve a Salti
Dag 8: Transport fra Pieve a Salti til togstationen i Buonconvento
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til og fra Buonconvento
Turistafgifter
Frokost og aftensmad
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Ekstra overnatning(er)
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden moderat og kræver en nogenlunde form, da man cykler i et bakket terræn med daglige stigninger på 350-750 m. Ruterne følger hovedsageligt gode asfalterede veje og jævne græsveje (ca. 35%). Der er generelt meget lidt trafik og mest omkring de større byer. Der er ikke meget skygge på vejene, og derfor er det essentielt at medbringe solbeskyttelse.

Fire af dagene er rundture, så det er let at tage en hviledag, hvis man skulle få lyst til det. Det er også muligt at forlænge eller forkorte ruterne flere af dagene. Endelig er det muligt at leje elcykler på denne tur, hvis du ønsker at gøre den lidt lettere.

1

Dag 1: Ankomst til Buonconvento

Din tur starter i den charmerende middelalderby Buonconvento, der er omgivet af 700 år gamle bymure og er rig på historie og arkitektur. Du får et lift til den agriturismo, hvor du skal bo de næste fire dage. Hvis du har lejet cykler gennem os, står de også klar til dig.

Overnatning i Buonconvento.

2

Dag 2: Rundtur fra Buonconvento via Murlo og La Befa

Distance: 33 km | Opstigning: 584 m | Nedstigning: 675 m | Tid: ca. 3½ t.

På din første cykeldag triller du gennem den frugtbare egn til Murlo og kan nyde stilheden i de tykke skove langs Crevole-floden. Fortsæt forbi stejle klipper, strålende gule blomster og gennem en fortryllende egetræsskov til La Befa.

En kort del af cykelstien er for smal eller for stenet til at man kan cykle (ca. 300 m), men de fantastiske udsigter kompenserer mere end rigeligt for anstrengelserne.

Overnatning i Buonconvento.

3

Dag 3: Rundtur fra Buonconvento via Montalcinos Brunello-vinmarker

Kort rute) Distance: 24 km | Opstigning: 587 m | Nedstigning: 587 m | Tid: ca. 3 t.

Lang rute) Distance: 43 km | Opstigning: 1.177 m | Nedstigning: 1.177 m | Tid: ca. 6 t.

Valgfri forlængelse til Montalcino: 6 km

I dag kan du vælge mellem en kortere eller en længere cykelrute. Begge ruter leder dig gennem farvestrålende solsikkemarker forbi Buonconvento til hjertet af Brunello-vindistriktet. Monte Amiata-vulkanen udgør et imponerende bagtæppe, mens det omkringliggende landskab forvandles til endeløse olivenlunde og vinmarker. En stejl opstigning bringer dig til fæstningsbyen Montalcino, hvor du kan besøge den storslåede gamle borg fra 1300-tallet og Palazzo Comunale, inden du returnerer til Buonconvento ad afsides biveje.

Overnatning i Buonconvento.

4

Dag 4: Buonconvento til Pienza

Distance: 38 km | Opstigning: 1.000 m | Nedstigning: 756 m | Tid: ca. 4½ t.

Den første del af dagens rute indebærer en opstigning til det navnkundige kloster Monte Oliveto Maggiore. Det er værd at gøre et lille ophold her for at se klosterets smukke freskoer og botaniske have. Når du er færdig med at nyde skønheden, fortsætter du ad en snoet rute forbi isolerede landsbyer, indtil du kommer til en række med hundreder af cyprestræer. De markerer indgangen til det fantastiske Santa Anna-kloster i Camprena, der er kendt fra filmen ”Den engelske patient”. Nyd også freskoerne her og afslut så din dag i den dejlige UNESCO-by Pienza.

Overnatning i Pienza.

5

Dag 5: Rundtur fra Pienza via Bagno Vignoni

Distance: 28 km | Opstigning: 674 m | Nedstigning: 674 m | Tid: ca. 3 t.

I dag er en forholdsvis afslappende dag, hvor du kommer til at cykle på jævne småveje til middelalderlandsbyen Bagno Vignoni. Her kan du tage en pause og bade i de helende varme kilder, præcis som romerne gjorde i oldtiden. Bagefter cykler du tilbage til Pienza gennem et idyllisk landskab med blidt bølgende bakker.

Overnatning i Pienza.

6

Dag 6: Rundtur fra Pienza via Montepulciano

Distance: 34 km | Opstigning: 1.000 m | Nedstigning: 1.000 m | Tid: ca. 4½ t.

Fra Pienza cykler du ad en utroligt panoramisk vej forbi den lille middelalderlandsby Monticchiello, der har fine stenhuse med blomsterfyldte balkoner. Kør op ad et bemærkelsesværdigt bakkedrag og nyd de bjergtagende udsigter over Val d’Orcia, inden du kaster dig over opstigningen til Montepulciano. Når du er nået op, kan du fejre det med et glas af den berømte lokale Vino Nobile-vin. Bagefter går det tilbage (og nedad) mod Pienza.

Overnatning i Pienza.

7

Dag 7: Pienza til Buonconvento via Lucignano d’asso

Distance: 24 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 654 m | Tid: ca. 2½ t.

Din sidste cykeldag byder på en skøn middelalderoplevelse, idet du følger en gammel pilgrimsrute til fæstningsbyen San Quirico d’Orcia. Det er værd at gøre holdt her for at gå en tur gennem de smalle gader, der er fyldt med velbevaret historie, og besøge den smukke have Horti Leonini fra slutningen af 1500-tallet. Bagefter krydser du en bueformet middelalderbro, hvorefter vejen går opad og åbner sig i en majestætisk panoramaudsigt over det sydlige Toscanas fantastiske landskab.

Overnatning i Buonconvento.

8

Dag 8: Arrivederci Val d’Orcia

Din cykelferie er ved vejs ende efter morgenmad, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Du får et kort lift til togstationen i Buonconvento, hvorfra du kan komme videre til lufthavnen med bus eller tog.


Ankomst- og afgangsinformation

  De bedste lufthavne at flyve til er Firenze, Pisa og Bologna. Alle tre lufthavne er godt forbundet med forskellig offentlig transport.
/
  • Fra lufthavnen i Firenze kan du tage bussen til Santa Maria Novella-togstationen, hvorfra du kan komme videre med tog til Buonconvento (skift i Siena).
  • Fra lufthavnen i Pisa kan du tage toget til Buonconvento (med 2-3 skift afhængig af tidspunktet. Du skal altid skifte på Pisa Centrale).
  • Fra lufthavnen i Bologna kan du tage en bus til Bologna Centrale, hvorfra du kan komme videre med tog til Buonconvento (skift i Firenze og Siena).

Find togtider på www.trenitalia.com.

Cykelferie i Val d'Orcia, Toscana
Buonconvento
Buonconvento
Buonconvento
Val d'Orcia
Montalcino
Montalcino
Fortezza di Montalcino
Cykler i Montalcino
Sant'Antimo Kloster i Montalcino
Val d'Orcia landskab, Pienza
Pienza
Capella della Madonna di Vitaleta
Bagno Vignoni
Cykling i Val d'Orcia
Montepulciano
Udsigt fra Montepulciano
Udsigt fra Montipulciano
Chiesa di San Biagio, Montepulciano
San Quirico d'Orcia
San Quirico d'Orcia

Turanmeldelser

5.00 baseret på 1 anmeldelse
06/11/2023

Vi var en større gruppe afsted på cykeltur til Val d’Orcia i oktober ’23, og vi havde en virkelig fin tur.
Landskabet er rigtig smukt med interessante og levende byer. Ruterne er meget cykelegnede uden meget biltrafik. Vi var dog flere steder udfordret af, at der var meget løs grus på grusvejene.
Vi var meget tilfredse med hotellerne, maden og cyklerne samt den venlige behandling og gode service, vi fik overalt.
Servicen fra Cecilie hos Wild Rover Travel var helt i top: hurtig, venlig og professionel.

Skriv en anmeldelse

Vurdering