7 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Italien
Sted
maj-september
Rejseperiode

Nem cykling blandt forrevne bjergtoppe, uberørte søer og alpine enge

Oplev det traditionelle landsbyliv i Venosta- og Adige-dalene.

Nyd landskabet, der bliver mere og mere middelhavsagtigt med vinmarker og frugtplantager, jo længere sydpå du kommer.

Prøv det lækre lokale køkken med masser af velsmagende bjergretter.

Slap af ved de termiske bade i kurbyen Merano.


Cykelferie i Dolomitterne: Passo Resia til Gardasøen

Cykl gennem de storslåede gletsjerdale i Sydtyrol og Trentino og oplev den traditionelle livsstil i de maleriske gamle byer undervejs.

Din cykeltur begynder lige syd for den østrigsk-italienske grænse ved Resia-passet (Reschen-passet på tysk). Fra det højalpine Passo Resia, der ligger 1.455 m over havet, går det hele vejen nedad til bredden af Italiens største sø, Gardasøen, der ligger blot 65 m over havet i et dejligt middelhavsklima. Mens du afslappet cykler gennem velplejede vinmarker og frodige æbleplantager, kan du nyde storslåede udsigter over Alperne og Dolomitterne. Undervejs kommer du igennem charmerende byer som Silandro, med det højeste kirketårn i Sydtyrol, og elegante Merano, der stadig har et meget traditionelt præg. I Bolzano kan du drikke en cremet cappuccino, mens du nyder en storslået udsigt over de omgivende vinmarksbeklædte bakker med Dolomitternes forrevne bjergtoppe som en dramatisk baggrundskulisse. I Trento må du ikke gå glip af Piazza Duomo med det smukke springvand samt det imposante, storslåede slot Buonconsiglio. Din cykelferie slutter i den glamourøse by Riva del Garda beliggende på den nordlige bred af smukke Gardasøen.

7 DAGE / 6 NÆTTER Fra 6.799 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Rabat for grupper af tre i tremandsværelse. Skriv til os for at få en pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os, som vil stå klar til dig på dit første hotel. Vores hybridcykler har behagelige sadler, driftssikre Shimano-komponenter og 21 gear. Alle cykler bliver rengjort og efterset inden levering.

Alle cyklerne er udstyret med nøgle og hængelås, som skal benyttes, hver gang cyklen parkeres. Herudover medfølger en sidetaske til bagagebægeret og reparationsudstyr.

Priser (5 dage):

  • Hybrid/trekkingcykel (21 gear): 800 kr.
  • Elcykel: 950 kr.
  • Cykelhjelm: 50 kr.

Priserne inkluderer cykellevering, afhentning og tyveriforsikring.

INDKVARTERING Alle overnatningssteder er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Hotellerne er alle 3-stjernede, og værelserne er med eget bad og toilet.

De overnatningssteder, vi normalt samarbejder med, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af stederne er optaget, vil vi forsøge at finde andre steder af samme standard og informere om det.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger i Silandro og i Riva del Garda.

REJSEPERIODE Fra 4. maj til 21. september med start lørdag. Hvis I er mere end 4 rejsende, kan I starte turen alle ugens dage. Det er også muligt at starte turen alle ugens dage ved mindre end 4 rejsende ved betaling af et gebyr (skriv en mail, hvis du ønsker en pris.).
INKLUDERET
6 overnatninger på udvalgte B&Ber, hoteller og agritumrismo
6 x morgenmad
Dag 2: Transport (med cykler) til Passo Resia
Bagagetransport
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
Cykelforsikring (ved leje af cykler)
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Silandro og fra Riva del Garda
Frokost og aftensmad
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Taxa fra Bolzano Station til Silandro
Enkeltværelse(r)
Ekstra overnatninger før eller efter vandreferien
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden let. Ruten går blidt ned ad bakke næsten hele vejen og byder kun på enkelte små stigninger. Derudover cykler man næsten udelukkende på dedikerede cykelstier. Turen er velegnet til familier med børn fra 10 år og opefter.
1

Dag 1: Ankomst til Silandro

Turen starter i Silandro (Schlanders på tysk), som er hovedbyen i Venosta-dalen. Byen er domineret af det 90 meter høje, spidse tårn, der tilhører kirken, og som er det højeste kirketårn i Sydtyrol. Når du har tjekket ind på dit hyggelige hotel, kan du gå en afslappet eftermiddagstur rundt i den hyggelige by.

Overnatning i Silandro.

2

Dag 2: Taxa til Passo Resia og cykling til Silandro

Distance: 50 km | Opstigning: 350 m | Nedstigning: 1.300 m

Efter morgenmad får du et lift til Passo Resia (ca. 1 t.), hvor du kan få justeret din cykel, inden du begiver dig af sted på din første etape. Når du kører forbi Resia-søen, vil du lægge mærke til, at der rager et mærkeligt tårn op af vandet. Dette er kirketårnet i den gamle bosættelse Curon Venosta, som man oversvømmede for at skabe et reservoir. Din rute slanger sig derefter ned ad bakke forbi hyggelige landsbyer som Burgusio og Clusio, inden du når den fantastiske lille Glorenza (Italiens mindste befæstede by), som er et ideelt og utroligt naturskønt sted at spise frokost. Du fortsætter langs den fredelige Adige-flod, hvor ruten bugter sig mellem æbleplantager. Gør holdt ved Marmormuseet i Lasa, inden du cykler den sidste korte strækning til Silandro, hvor du har endnu en overnatning.

Overnatning i Silandro.

3

Dag 3: Silandro til Merano

Distance: 38 km | Opstigning: 150 m | Nedstigning: 470 m

I dag triller du ned gennem Venosta-dalen under sneklædte tinder og kommer gennem fyrreskove, hvor du kan nyde lidt skygge. Livlige Naturno er et ideelt sted at holde en kaffepause og studere forbipasserende, inden den næste naturskønne sektion fører dig ned gennem en smal slugt, der ender i en enorm gletsjerdal.

Historiske Merano, hvor dagens rute ender, har rødder tilbage til det 9. århundrede og er en grøn, hyggelig by med rummelige parker og eksotiske botaniske haver. Den pulserende kurby er kendt for sit milde mikroklima og mange kurbade, der gennem tiden har tiltrukket berømtheder som bl.a. Franz Kafka og Ezra Pound. Der er med andre ord rig mulighed for enten at slappe af eller gå på opdagelse i de kønne gader.

Overnatning i Merano.

4

Dag 4: Merano til Caldaro via Bolzano

Distance: 48 km | Opstigning: 340 m | Nedstigning: 475 m

I dag kommer du til at cykle forbi endeløse rækker af æbletræer, til du når majestætiske Bolzano, som er hovedstaden i Sydtyrol. Din rute fører dig herefter forbi Europas største æbleplantage, inden den snor sig sydpå blandt bølgende vinmarker og til sidst forbi Caldaro (Kaltern på tysk) til dit hotel ved bredden af søen af samme navn.

Overnatning i Caldaro.

5

Dag 5: Caldaro til Trento

Distance: 53 km | Opstigning: 295 m | Nedstigning: 325 m

Fra Caldaro-søens krystalklare vand bevæger du dig i dag videre langs den smukke Strada del Vino (Vinvejen), der fører dig gennem talrige små vinlandsbyer. Du cykler derefter ned i Adige-dalen og slår ind på cykelstien, der fører dig hele vejen til Trento. Du kan tage en pause undervejs på en af de mange ​​’Bici Grill’ (cykelbarer) og besøge gamle landsbyer som Egna og Salorno.

Til sidst ankommer du til Trento, hvor du finder dit overnatningssted blandt renæssancespringvand og middelalderfresker i den gamle bymidte.

Overnatning i Trento.

6

Dag 6: Trento til Riva del Garda

Distance: 48 km | Opstigning: 150 m | Nedstigning: 500 m

Den første del af dagens rute følger du en cykelsti langs Adige-flodens blågrønne vand, indtil du når byen Rovereto. Derfra fører en blid opstigning mod vest til et lille pas, hvor du belønnes med en fantastisk udsigt over Gardasøen. Dagen afrundes med en nedadgående sektion, der fører dig hele vejen til Riva del Gardas smalle og snoede middelaldergyder, hvor du finder dit hotel.

Overnatning i Riva del Garda.

7

Dag 7: Arrivederci Riva del Garda

Dit cykeleventyr er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger. Fra Riva del Garda kan du komme med bus eller taxa (kan bestilles på forhånd) til togstationen i Rovereto, hvorfra der er gode forbindelser videre.

Valgfri ekstra rute

Hvis du gerne vil cykle lidt mere, er det muligt at booke en ekstra nat i Riva del Garda og tage på en spektakulær 45 km rundtur ind i ‘Valle dei Laghi’ (Søernes Dal). Send en mail for yderligere info og pris.


Find vej til Silandro (Schlanders)

  Det letteste er at flyve til enten Innsbruck (INN)Verona (VRN) eller Venedig (VCE).
  • Fra Verona Lufthavn tager du den offentlige Aerobus-shuttlebus til hovedbanegården Verona Porta Nuova. Shuttlebussen kører hvert 20. minut og når hovedbanegården efter 10 min. Du kan finde tidsplaner her. Fra Verona Porta Nuova kan du tage et tog til Silandro. Det tager ca. 4 t. med skift i Bolzano og i Merano.
  • Fra Innsbruck Lufthavn tager du først en bus eller et tog til Innsbruck Hauptbahnhof (ca. 20 min.). Derfra kan du tage et tog til Silandro (med skift i Brenner, Merano eller Bolzano).

Tjek togtider på www.trenitalia.com.

Hvis du er i bil, skal du være opmærksom på, at de hoteller, vi benytter i Silandro, ikke har egen privat parkeringsplads. Der er dog mulighed for gratis parkering i byen (spørg på dit hotel).

Afgang fra Gardasøen

/ Fra Riva del Garda skal du med bus eller taxa til togstationen i Rovereto. Herfra er der togforbindelser til stationerne Verona Porta Nuova og Venezia Mestre eller Santa Lucia.

Hvis du flyver fra Innsbruck Lufthavn, kan du tage et tog fra Rovereto til Innsbruck.

Du kan tjekke togplaner på:


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Cykelferie fra Dolomitterne til Gardasøen
Resia-søen (Reschensee)
Resia-søen (Reschensee)
Cyklelferie i dolomitterne
Cykling langs adige-floden
Merano
Merano
Cykling i Trentino
Flot udsigt i Sydtyrol
På denne cykelferie cykler man næsten udelukkende på dedikerede cykelstier
Smuk natur i sydtyrol
Castello del Buonconsiglio, Trento
Trento
Gardasøen
Cykling ved Gardasøen
Riva del Garda

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering