10 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Tyskland
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Cykl fra den pulserende havneby Hamborg til Tysklands sprudlende, farverige hovedstad Berlin.

Få vind i håret på de gode cykelstier i herlig fredfyldthed langs Elben og Havel.

Opdag charmerende flodbredbyer med traditionelle bindingsværkshuse.

Hold udkig efter dyrelivet, når du cykler gennem biosfærereservatet Flusslandschaft Elbe.

Udforsk Brandenburgs sølandskaber og Potsdams storslåede slotte og haver.


Selvguidet cykelferie fra Hamborg til Berlin

En skøn 10-dages cykelferie langs Elben og Havel, hvor to af Tysklands mest populære langdistancecykelruter løber.

Floderne Elben og Havel forbinder den livlige havnemetropol Hamborg med den tyske hovedstad Berlin. På denne cykeltur langs de to store floder kommer du forbi fredfyldte flodsletter, søvnige landsbyer og charmerende bindingsværksbyer. Fra Hamborg til Wittenberge cykler du langs Elben, hvorefter du følger Havel resten af vejen til Berlin.

Cykelstien Havel-Radweg leder dig gennem det vidtstrakte landskab, der udgør naturparken Westhavelland. Du cykler gennem byerne Brandenburg og Werder og når herefter Potsdam, hvor du finder det storslåede slotsanlæg Sanssouci. Den store sø Wannsee krydser du med færge og når snart herefter Berlin-Spandau. Herfra følger du Spree-Radweg langs Spree-floden helt ind til midten af Berlin.

Som med alle vores selvguidede cykelture inkluderer denne tur bagagetransport og rigtig gode overnatningssteder.

10 DAGE / 9 NÆTTER Fra 8.699 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg i sommerperioden: 300 kr.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Alle cykler er udstyret med cykellås, reparationsudstyr, kortholder og en 10 l vandtæt Ortlieb-cykeltaske. Vi leverer cyklen til dit første overnatningssted og afhenter den fra dit sidste overnatningssted efter din sidste cykeldag. Du skal blot oplyse os om din højde, så du får den rigtige cykelstørrelse, og så tager vi os af resten.
  • Turcykel (7/21 gear): 920 kr. (115 kr. x 8 dage)
  • Elcykel: 1.800 kr. (225 kr. x 8 dage)
INDKVARTERING Ni overnatninger på komfortable 3-stjernede hoteller og mindre pensionater. Alle indkvarteringsstederne er omhyggeligt udvalgt på baggrund af lokation, atmosfære og service. Alle værelser er med en suite-faciliteter og morgenmad er inkluderet. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne langs ruten.
REJSEPERIODE Fra 1. april til 31. oktober.
INKLUDERET
9 x overnatninger på 3-stjernede hoteller og mindre pensionater
9 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Informationspakke inden afrejse
Daglig timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Hamborg og fra Berlin
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden moderat og er egnet for de fleste, der er vant til at cykle. Der er ikke nogen større op- og nedstigninger, og cykelruten er for det meste flad. Den længste dagsdistance er på 78 km, men det er også muligt at cykle denne distance over to dage.
1

Dag 1: Ankomst til Hamborg

Din cykelferie begynder i Nordtysklands pulserende havneby Hamborg. Byen, som er Tysklands næststørste, byder på et væld af kulturattraktioner og gode restauranter og barer. Du kan nyde den gamle hansestads maritime atmosfære enten på en bådfart gennem havnen eller på en gåtur langs molen og gennem det gamle pakhusområde.

Overnatning i Hamborg.

2

Dag 2: Hamborg til Lauenburg

Distance: 55 km

På den første etape af din tur cykler du på hævede stier gennem Elbmarsken til den maleriske gamle søfartsby Lauenburg. Efter at have forladt Hamborg ad cykelstien Elberadweg passerer du kurbyen Lütjenburg, som med sin historiske markedsplads, barokke rådhus og smukke gamle huse med ornamenterede døre er et must-see. Du fortsætter gennem dette landlige område forbi adskillige små landsbyer og gårde, indtil du når Lauenburg. Tag en gåtur gennem byen og nyd dens smukke bindingsværkshuse fra det 16. og 17. århundrede.

Overnatning i Lauenburg.

3

Dag 3: Lauenburg til Hitzacker

Distance: 55 km

Dagens cykelrute bringer dig gennem søvnige landsbyer og biosfærereservatet Flusslandschaft Elbe. Dette uspolerede og tyndtbefolkede område har vide udsigter og et imponerende mangfoldigt dyreliv. Etapen ender i den kønne by Hitzacker, der ligger på en ø i Flusslandschaft Elbe.

Overnatning i Hitzacker.

4

Dag 4: Hitzacker til Wittenberge

Distance: 78 km

Du forlader Hitzacker og fortsætter gennem Elbens fredfyldte flodslette. Nyd roen og dyrelivet i Wendland-regionen, når du cykler langs de hævede floddiger. Det er værd at gøre holdt i den gamle fæstningsby Dömitz, som er spændende at udforske. På dagens rute krydser du også den tidligere grænse, som engang delte Tyskland i øst og vest. Kort tid herefter vil Wittenberges karakteristiske tårne komme til syne i horisonten.

Overnatning i Wittenberge.

5

Dag 5: Wittenberge til Havelberg

Distance: 38 km

Din cykelrute på dag 5 byder på fredfyldt ro samt chancen for at se storke i landsbyen Rühstädt. Flodbredderne og skovene i denne tyndtbefolkede region er hjemsted for mange truede dyre- og plantearter. Om eftermiddagen ankommer du til Havelberg, der af sine indbyggere bliver kaldt ”Insel- und Domstadt im Grünen” (”Den grønne ø- og domkirkeby”). Denne charmerende by ved sammenløbet mellem Havel og Elben er et gammelt bispesæde med en imponerende domkirke og en spændende historie.

Overnatning i Havelberg.

6

Dag 6: Havelberg til Rathenow

Distance: 53 km

I dag siger du farvel til Elben og goddag til Havel! Fra nu af følger du cykelstien Havel-Radweg langs Havel-floden. Din nye ’følgesvend’ leder dig gennem Schollener Lands grønne marker og småbyer til ’den optiske by’ Rathenow. Byen er kendt for sin produktion af optiske instrumenter og har et museum og en park, der er dedikeret til denne tradition.

Overnatning i Rathenow.

7

Dag 7: Rathenow til Stadt Brandenburg

Distance: 65 km

Denne dag bør du pakke dit svømmetøj, for cykelstien leder dig gennem et stort netværk af søer nord for byen Brandenburg. Selve byen er spredt over flere øer og halvøer, som blot venter på at blive udforsket, når du når frem!

Overnatning i Brandenburg an der Havel.

8

Dag 8: Brandenburg til Potsdam

Distance: 60 km

På den første del af dagens etape cykler du ad en sti på toppen af floddigerne langs Havel. Tag dig tid til at besøge blomsterbyen Werder, som strækker sig over flere idylliske øer i floden. Den sidste del af din rute fører dig langs promenaden af den stille flod Templin til Potsdam. Denne kulturperle af en by kom på UNESCOs Verdensarvsliste på grund af dens prægtige samling af haver og slotte.

Overnatning i Potsdam.

9

Dag 9: Potsdam til Berlin Mitte

Distance: 50 km

På din sidste cykeldag krydser du Havel via den berømte bro Glienlicker Brücke. Denne legendariske bro er kendt som ‘Spionbroen’, for det var her USA og Sovjetunionen udvekslede hemmelige agenter under Den Kolde Krig. Du fortsætter forbi søen Grosser Wannsee, som du også kan vælge at krydse med færge (billet er ikke inkluderet), inden du når bydelen Spandau. Her møder du floden Spree, som du følger langs en cykelsti hele vejen ind til hjertet af Berlin.

Overnatning i Berlin.

10

Dag 10: Afgang fra Berlin

Din cykelferie langs Elben er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Hvis du gerne vil have mere tid til at udforske altid fascinerende Berlin, kan du bestille ekstra overnatning(er).


Ankomst til Hamborg

  Den nærmeste lufthavn er selvfølgelig Hamborg. Fra lufthavnen kan du komme til Hamborgs Hauptbahnhof på 25 min. via S-Bahn-linjnen S1, som afgår hvert 10. minut. Stationen (Hamburg Flughafen) finder du lige foran terminalerne.
Det er også meget let at komme til Hamborg med tog, hvilket tager ca. 4½ t. fra København eller Aarhus. Find tider og priser på DSB’s hjemmeside
Hvis du ankommer i bil, er det som regel muligt at lade den stå ved det første hotel, mens du vandrer. Vær dog opmærksom på, at det i de fleste tilfælde ikke er muligt at reservere en parkeringsplads på forhånd. Du finder kontaktinformation på dine hoteller i rejsedokumenterne. Det koster som regel penge at have bilen parkeret, og den udgift skal betales direkte til hotellet.

Afgang fra Berlin

Berlin har to internationale lufthavne, og du finder fly til de fleste europæiske destinationer fra enten Berlin Brandenburg eller Berlin Schönefeld.
Berlin Schönefeld kan du komme til med S-Bahn-tog, som kører hvert 10. minut fra midten af Berlin. Lufthavnen ligger kun 5 min. til fods fra togstationen via en overdækket gangsti. Du kan også tage lufthavnsekspressen (RE 7 / RB 14), der afgår to gange i timen fra midten af Berlin. Rejsetiden fra Berlin Hauptbahnhof er 30 min.
Hvis du har din bil stående i Hamborg, kan du returnere dertil med direkte tog fra Berlin Hauptbahnhof. Der går regelmæssige tog hele dagen, og rejsetiden er ca. 1. t. 45 min. Find mere information på Deutsche Bahns hjemmeside.


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Cykelferie fra Hamborg til Berlin
Hamborg havn
Elberadweg
Cykling gennem biosfærereservatet Flusslandschaft Elbe
Den maleriske gamle søfartsby Lauenburg
Opdag charmerende flodbredbyer med traditionelle bindingsværkshuse
Solnedgang i Hitzacker
Cykle over den tidligere grænse, som engang delte Tyskland i øst og vest
Werder-an-der-Havel
Vindmølle i Werder
Cykling gennem søerne nord for byen Brandenburg
Udforsk Potsdams storslåede slotte og haver
Havel-floden i Potsdam
Glienlicker-broen, Potsdam
Brandenburger Tor i Berlin
Solnedgang i Berlin

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering