8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
marts-november
Rejseperiode

Cykling gennem de foranderlige landskaber i smukke Provence.

Oplev de romerske byer Vaison og Arles samt nogle af Frankrigs smukkeste landsbyer.

Cykl gennem Camarguedeltaets smukke vådområder blandt hvide heste og lyserøde flamingoer.

Slut turen af ved St-Maries-de-la-Mer på den vidunderlige middelhavskyst.

Mulighed for at forlænge turen med en dag og forsøge den episke klatring til toppen af Mont Ventoux.


Selvguidet cykelferie i Provence: fra Mont Ventoux til Middelhavet

En komplet og varieret Tour de Provence på stille veje fra Mont Ventoux til Camarguedeltaet og Middelhavet.

Oplev det bedste af Provence på en uges cykelferie fra hotel til hotel. Du starter ved foden af Mont Ventoux, bevæger dig gennem højlandet omkring Luberon og Alpillerne og ender ved Middelhavet. Etaperne er designet, så der er tid til sightseeing og afslapning undervejs.

Turen starter som sagt i skyggen af det berømte ’skaldede bjerg’ Mont Ventoux, som er den højeste top i Provence og har dannet kulisse for mange mindeværdige etapeafslutninger i Tour de France. Det er muligt at bestille en ekstra overnatning og selv prøve kræfter med den brutale opstigning til toppen (den kan gøres en del lettere ved at leje en elcykel!).

Når du er færdig med at udforske ’Provences kæmpe’, cykler du sydpå ad stille veje gennem de berømte Côtes-du-Rhône-vinmarker og passerer nogle af Luberons smukkeste højtliggende landsbyer: Gordes, Bonnieux, Roussillon. Træd dig gennem olivenlundene, vinmarkerne og de duftende lavendelmarker og oplev charmen ved de historiske byer, som alle inviterer til et lille stop. Cykl videre til Saint-Rémy-de-Provence og opdag den lille bjergkæde Alpillerne, som inspirerede nogle af Vincent van Goghs sene malerier. Dit næstsidste stop på vej sydpå mod Middelhavet er i Arles, som ligger ved bredden af Rhônefloden ud til Camarguedeltaet og byder på masser af skatte fra romertiden som f.eks. det smukt bevarede amfiteater. Din sidste cykeldag fører dig gennem det fredede Camarguedelta, som er hjemsted for vilde, hvide heste og flamingoer, inden du endelig når Middelhavet ved Saintes-Maries-de-la-Mer.

Som med alle vores selvguidede cykelture inkluderer denne tur bagagetransport og rigtig gode overnatningssteder.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 7.199 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på fire personer eller flere. Skriv til os for at få en pris.
*Højsæsontillæg på 500 kr.
*Denne tur er desværre ikke tilgængelig for enkeltrejsende
.

CYKELLEJE Hybridcykel

Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Vi udlejer førende turcykler med Shimano-komponenter, lette aluminiumsrammer og 21 gear. Cyklerne kommer med hjelm, sikkerhedsvest, pumpe, cykelcomputer, cykeltaske, vandflaskeholder, lås, ekstra slange og reparationsudstyr.

Elcykel

Det er også muligt at leje en elcykel. Provence er bakket, og de fleste af de smukkeste landsbyer ligger på bakketoppe, hvilket vil sige, at du skal klatre for at komme derop. Vores elcykler er et skønt kompromis: Mens du stadig får motion (man skal trods alt træde i pedalerne for at køre en elcykel), kan du udforske de mest bakkede og bjergtagende steder i Provence uden at være en supertrænet cykelrytter. Du kan også på denne måde følges med en mere trænet ægtefælle eller ven. Vores elcykler kommer med:

  • Instruktion fra en specialiseret mekaniker, som vil vise dig, hvordan du skal bruge og få mest muligt ud af elcyklen. Til instruktionen vil du blive bedt om en forhåndsgodkendelse af 800 euro på dit kreditkort som sikkerhed for leje af cyklen.
  • Assistance, hvis du skulle få problemer med din elcykel i løbet af turen. Du ringer blot til vores mekaniker, som kommer og reparerer cyklen uden beregning.

Priser

  • Hybridcykel: 2.000 kr.
  • Elcykel: 2.800 kr.
INDKVARTERING Alle indkvarteringsstederne er omhyggeligt udvalgt på baggrund af lokation, atmosfære og service. Vi har valgt komfortable 2- og 3-stjernede hoteller eller B&Bs med eget toilet/bad og morgenmad. De overnatningssteder vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af hotellerne er optaget, booker vi et andet hotel af samme standard og informerer om det på forhånd. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne langs ruten.
REJSEPERIODE Fra 1. marts til 15. november.
INKLUDERET
7 x overnatninger på udvalgte overnatningssteder
7 x morgenmad
1 provençalsk middag på dag 2 i Bédoin (ekskl. drikkevarer)
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Daglig telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til og fra det første og sidste overnatningssted
Lokal offentlig transport
Frokost og aftensmad
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Forlængelse med ekstra overnatning(er) og cykeltur(e)
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden moderat. Du skal regne med at skulle cykle 34-56 km pr. dag på stille veje og cykelstier med moderate, men støtte stigninger gennem et bakket terræn. Der er ikke nogen af stigningerne, der er voldsomt stejle (medmindre du beslutter at tilføje etapen til toppen af Mont Ventoux, som er ekstremt krævende). Det er en fordel at have en vis cykelerfaring for at få mest muligt ud af turen, men med en elcykel er den tilgængelig for alle.
1

Dag 1: Ankomst til Vaison-la-Romaine

Turen starter i Vaison-la-Romaine, der byder på Frankrigs største arkæologiske område med rester fra romertiden. Brug lidt tid på at gå rundt blandt de omfattende romerske ruiner, inden du krydser den 2.000 år gamle bro og bevæger dig op til den middelalderlige landsby, der har en svimlende placering på klippen over Ouvèze-floden. De brostensbelagte gader leder op til ruinerne af det feudale slot fra 1100-tallet, hvorfra der er en fabelagtig udsigt over hele byen og det omkringliggende landskab.

Vaison ligger for foden af den lille bjergkæde Dentellerne (Dentelles de Montmirail) mellem Rhônedalen og Mont Ventoux i et bakket landskab med vinmarker og olivenlunde. Inde i selve byen finder du små skyggefulde torve, gamle porte og smalle brostensgader med fine fontæner. Der er marked i byen hver tirsdag morgen.

Overnatning i Vaison-la-Romaine.

2

Dag 2: Vaison-la-Romaine til Bédoin

Distance: 43 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 500 m

Mont Ventoux, der med sin golde kalkstenstop hæver sig højt over sletterne, danner et dramatisk bagtæppe for dagens cykeltur. Du cykler gennem det prestigefyldte vinområde Côtes-du-Rhône og kommer til Gigondas og dens verdensberømte vinmarker. Der er masser af muligheder for at stoppe ved et af vinslottene og smage på de lækre rubinrøde dråber.

Gennem olivenlunde og et hav af vinstokke cykler du videre til Beaumes de Venise, som er en særpræget landsby kendt for sine søde muskatvine. Videre går det ad sideveje kantet med egetræer og frugtplantager gennem en række små glemte landsbyer, til du når Bédoin. Byen er det legendariske udgangspunkt i Tour de France for opstigningen til Mont Ventoux, der muligvis er den hårdeste i hele Frankrig. Hvis du virkelig har lyst til en udfordring, kan du tage en ekstra overnatning i Bédoin og prøver kræfter med kæmpen!

Overnatning i Bédoin (aftensmad inkluderet). Der er et rigtig godt marked i byen hver mandag morgen.

Valgfri ekstra dag med cykling til toppen af Mont Ventoux

Distance: 56 km | Opstigning: 1.800 m | Nedstigning: 1.800 m

Fra frodig middelhavsbevoksning til et månelandskab over trægrænsen. Med en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,5 og uden et eneste øjebliks afslapning står du ansigt til ansigt med 22 km op ad bakke. Mont Ventoux, der ofte fremhæves som Frankrigs hårdeste stigning, er en ægte test af dine bjergben. Ruten tiltrækker amatørryttere fra hele verden og anses for en af verdens mest episke cykelture.

3

Dag 3: Bédoin til l’Isle sur la Sorgue

Distance: 34 km | Opstigning: 900 m | Nedstigning: 800 m

Landskabet for foden af Ventoux er oversået med små charmerende landsbyer, som ofte overses af de mange turister, der strømmer til selve bjerget. Her kommer du til at cykle langs stille veje mellem kirsebærplantager, Côtes-du-Ventoux-vinmarker og trøffel-egeplantager. Vi anbefaler et stop i Pernes-les-Fontaines, som er en livlig by med masser af caféer og gamle fontæner.

Dagens destination er l’Isle sur la Sorgue, der danner en lille ø, omgivet som den er af Sorgue-flodens klare vande. Byens kanaler er flankeret af hyggelige caféer, restauranter og antikvariater, og søndagsmarkedet er et af de mest farverige i hele Provence. Fortab dig selv i de smalle, labyrintiske gader og byens varme, provencalske charme.

Overnatning i l’Isle sur la Sorgue.

4

Dag 4: Rundtur via Gordes og Roussillon

Distance: 56 km | Opstigning: 480 m | Nedstigning: 480 m

Det vrimler med seværdigheder på dagens rute, så det anbefales at starte tidligt! Midt i smukke landskaber med stenhytter og gamle stenmure ligger to af Provences mest spektakulære landsbyer. Først kommer du til Gordes, som rejser sig svimlende højt over Calavon-dalen og krones af sit renæssanceslot. Derefter følger Roussillon, hvis bygninger er malet i alle toner af gul, orange og rød med naturlig farve fra okkerbruddet lige uden for landsbyen. Du returnerer til l’Isle sur la Sorgue ad en cykelsti langs en tidligere jernbanelinje.

Overnatning i l’Isle sur la Sorgue.

5

Dag 5: l’Isle sur la Sorgue til Saint-Rémy-de-Provence

Distance: 37 km | Opstigning: 200 m | Nedstigning: 250 m

I dag cykler du først mod den livlige by Cavaillon fyldt med restauranter og caféer og masser af lokaldyrkede frugter og grøntsager. Du fortsætter gennem landbrugsarealer og endeløse plantager og krydser Durance-floden mod den charmerende landsby Eygalières omgivet af enorme olivenlunde. Byens smukke stenhuse er anlagt på toppen af en bakke, som krones af en gammel slotsruin. Til slut når du Saint-Rémy-de-Provence, hvor Nostradamus blev født og Vincent Van Gogh boede en del af sit liv. Byen har stadig et kunstnerpræg over sig og er fyldt med farver, lys og travle caféer.

Der er marked i Cavaillon om mandagen og i Eygalières om fredagen.

Overnatning i Saint-Rémy-de-Provence.

6

Dag 6: Saint-Rémy til Arles

Distance: 50 km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 300 m

Hvis du starter på denne etape en onsdag eller lørdag, kan du proviantere til en lækker picnic på det fantastiske marked i Saint-Rémy.

På vej ud af Saint-Rémy kan du besøge klosteret Saint Paul de Mausole, hvor Van Gogh boede et år af sit liv og malede nogle af sine største værker. Du cykler videre gennem Alpillernes fyrskove og bølgende bakker med vilde blomster og duftende krydderurter, til du når Les Baux. Landsbyen, der ligger på toppen af en fremspringende klippe med ruinerne af et gammelt slot allerøverst, er listet som en af de smukkeste landsbyer i Frankrig.

Alpillerne udgør de sidste bakker, inden den afsluttende lettere strækning mod havet. Det bakkede landskab ændrer sig efterhånden til vidtstrakte landbrugsjorder med ensomme gårde, indtil den farverige by Arles pludselig dukker op ud af det blå ved bredden af Rhône-floden. Den går også under navnet ’Galliens lille Rom’, og amfiteateret og det romerske teater er bare to af de mange monumenter, der vidner om, at byen engang var en romersk metropol. Vincent van Gogh boede i Arles fra 1888-1889 og producerede i løbet af den tid over 300 malerier og tegninger.

Overnatning i Arles.

7

Dag 7: Arles til Saintes-Maries-de-la-Mer

Distance: 54 km | Opstigning: 50 m | Nedstigning: 50 m

Husk at frokostproviantere, inden du forlader Arles og begiver dig ud på din sidste etape mod Middelhavet. Der er et fantastisk marked i byen hver onsdag og lørdag morgen.

På den anden side af Arles kommer du til Rhôneflodens delta. Her cykler du, blot få fod over havet, gennem et endeløst landskab af saltkrakeleret jord og vilde laguner. Området er kendt som Camarguedeltaet og er et paradis for fuglekiggere, for her kommer bl.a. fiskehejre, sølvhejre, lyserøde flamingoer og masser af andre fuglearter for at bygge reder og fiske i de lavvandede småsøer.

Landskabet er blottet for bygninger, indtil Saintes-Maries-de-la-Mer pludselig dukker op i horisonten. Dens disproportionale kirke får de sammenklumpede, hvidvaskede huse, der udgør denne lille kystby, til at virke mindre end de egentlig er. Byen bærer vidnesbyrd om en tydelig påvirkning fra sigøjnere. Det var her, at deres skytshelgen Sara drev i land for 2.000 år siden efter at være flygtet fra Palæstina. Byen er nu et pilgrimsmål for romafolket og andre sigøjnerfolk. I løbet af romaernes pilgrimsfærd er gaderne fyldt med karnevalsagtige guitarister, dansere, heste, ryttere og enorme pander med paella.

Overnatning i Saintes-Maries-de-la-Mer.

7

Dag 7: Afgang

Din cykelferie i Provence er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Ud over den ekstra rute til toppen af Mont Ventoux har vi også ekstra rundture fra Vaison, l’Isle-sur-la-Sorgue og Saintes-Maries-de-la-Mer – kontakt os, hvis du er interesseret i en eller flere af disse.

Du kan tage en bus tilbage til Arles (linje A50, som afgår hver anden/tredje time og tager ca. 35 min.). Fra Arles er der forbindelse til Marseille, Lyon og andre franske byer.


Find vej til Vaison-la-Romaine

  Den nærmeste lufthavn er  Marseilles-Provence Airport.
/ Fra lufthavnen i Marseille kan du tage et direkte tog til Orange (1 t. 15 min.) og derfra bus nr. 4 til Vaison (50 min.). Tjek togtider her og bustider her.

Du kan også tage en bus fra lufthavnen i Marseille til Carpentras (ca. 2 t.) og herfra en anden bus til Vaison (50 min.). Tjek bustider her.

Find opdateret rejseinformation på rome2rio.com.

Hvis du lejer bil, ser din rejse sådan ud:
  • Marseille Lufthavn til Vaison-la-Romaine: 120 km, 1½ t.
  • Nice Lufthavn til Vaison-la-Romaine: 290 km, 3 t.
  • Lyon Lufthavn til Vaison-la-Romaine: 225 km, 2½ t.

Der er masser af parkeringspladser i Vaison-la-Romaine. Der ikke er nogen offentlige aflukkede parkeringsanlæg, men nogle af overnatningsstederne kan organisere privat parkering, hvor din bil kan stå i løbet af turen. Kontakt dem på forhånd og forhør dig om mulighederne.


Find vej fra Saintes-Maries-de-la-Mer

/ Fra Saintes-Maries-de-la-Mer kan du tage en bus tilbage til Arles. Det tager ca. 35 min. Tjek tider her.

Der er tog hver time fra Arles til lufthavnen i Marseille (38 min.). Arles har også togforbindelser til mange andre franske byer. Hvis du har parkeret din bil i Vaison-la-Romaine, kan du tage et tog fra Arles til Orange (35 min.) og derfra en bus til Vaison (50 min.).


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Cykelferie fra Mont Ventoux til Middelhavet
Vaison-la-Romaine
Vaison-la-Romaine
Cykelferie i Provence
Det berømte ’skaldede bjerg’ Mont Ventoux
Mulighed for at forlænge turen med en dag og forsøge den episke klatring til toppen af Mont Ventoux
Cykling i solrige Provence
Cykling gennem lavendelmarkerne i smukke Provence
l'Isle-sur-la-Sorgue
Gordes
Typisk Luberon landskab
Roussillon
Saint Rémy de Provence
Les Baux de Provence
Arles
Arles
Hvide heste i Camarguedeltaet
Flamingoer i Camarguedeltaet
Slut turen af ved St-Maries-de-la-Mer på den vidunderlige middelhavskyst

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering