7 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Italien
Sted
marts-november
Rejseperiode

Let cykling langs fredfyldte cykelstier og veje flankeret af cypresser.

Udforsk de smukke og seværdige renæssancebyer Firenze, Pisa og Lucca.

Opdag den historiske by Vinci, hvor Leonardo da Vinci blev født.

Cykl gennem naturreservatet Padule di Fucecchio, som er det største vådområde indenlands i Italien.

Nyd det lækre toscanske køkken og tag på vinsmagningsbesøg hos en traditionel vinbonde.


Selvguidet cykelferie i Toscana fra Pisa til Firenze

Dette er en varieret og fleksibel cykelferie, hvor du vil opleve mange forskellige sider af Toscana, og hver dag kan vælge mellem forskellige cykelruter. Du starter i den livlige universitetsby Pisa, der naturligvis er kendt for sit skæve tårn, og cykler derfra gennem klassiske toscanske landskaber og vigtige historiske byer. Når du nærmer dig charmerende Lucca, vil du have svært ved ikke at lade dig imponere af dens markante bymure fra renæssancetiden. Du vil også få øje på utallige pragtfulde og historiske villaer, der ligger spredt rundt omkring i de omgivende bakker. Fra Lucca fortsætter du ad mindre veje til Vinci, hvor Leonardo da Vinci blev født. Byen har hele to museer, der er dedikeret til den verdensberømte og indflydelsesrige kunstner. Din tur slutter i fortryllende Firenze – ’renæssancens vugge’ – der sætter et passende punktum for din udforskning af det nordlige Toscana.

7 DAGE / 6 NÆTTER Fra 5.699 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper af tre i tremandsværelse. Skriv til os for at få en pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os, som vil stå klar til dig på dit første hotel. Vores hybridcykler har behagelige sadler, driftssikre Shimano-komponenter og 21 gear. Alle cykler bliver rengjort og efterset inden levering.

Alle cyklerne er udstyret med nøgle og hængelås, som skal benyttes, hver gang cyklen parkeres. Herudover medfølger mobilholder, cykeltask, for- og baglygter, reparationsudstyr, pumpe og ekstra slange.

Priser (5 dage):

  • Hybrid/trekkingcykel (21 gear): 1.150 kr.
  • Elcykel: 1.700 kr.
  • Cykelhjelm: 170 kr.
  • Ekstra cykeltask: 170 kr.

Priserne inkluderer cykellevering, afhentning og tyveriforsikring.

INDKVARTERING Alle indkvarteringsstederne er omhyggeligt udvalgt på baggrund af lokation, atmosfære og service. Du kommer til at bo på gode 3-stjernede hoteller, B&Bs eller agriturismoer (bondegårdsferiesteder). De har forskellig stil, men kommer alle med eget bad/toilet og morgenmad. To af stederne har swimmingpool. De overnatningssteder vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af hotellerne er optaget, booker vi et andet hotel af samme standard og informerer om det på forhånd.

Der kan bookes ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE Fra marts til november.
INKLUDERET
6 x overnatninger
6 x morgenmad
Bagagetransport på dag 3 og 5
Dag 6: Transport fra Vinci til togstationen i Empoli
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Pisa og fra Firenze
Turistafgifter
Frokost og aftensmad
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Transport fra lufthavnen til San Giuliano Terme i Pisa
Ekstra overnatning(er)
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden let. Hver dag kan du vælge mellem forskellige ruter. De kortere ruter er generelt lette med en lidt længere dag fra Lucca til Vinci. De længere/stejlere ruter er mere udfordrende og kræver, at man er i nogenlunde god form.

Ruterne følger hovedsageligt mindre asfalterede veje samt cykelstier langs Serchio-floden. Der er enkelte jordveje omkring Pisa og Lucca. Når du nærmere dig de større byer, er der mere trafik. Det er muligt at leje elcykler på denne tur, hvis du ønsker at gøre den endnu lettere.

1

Dag 1: Ankomst til Pisa

Din tur starter i den historiske universitetsby Pisa. Gå på opdagelse i de smalle gader, nyd synet af de pastelfarvede huse langs Arno-floden, besøg det skæve tårn og indtag et glas af den fremragende lokale Chianti på et af de elegante piazzaer.

Dit overnatningssted er Podere San Paulo, der ligger på landet tæt på Pisa. Hotellet er omgivet af smuk natur og har både swimmingpool og en stor have, hvor man kan nyde livet.

Overnatning i San Giuliano Terme (Pisa).

2

Dag 2: Rundtur fra Pisa

Kort rute) Distance: 25 km | Opstigning: 120 m | Nedstigning: 120 m | Tid: ca. 1½ t.

Dette er en let opvarmningstur langs små gader og cykelstier, der fører dig ind i hjertet af Pisa, hvor du kan besøge Piazza dei Miracoli med det verdensberømte skæve tårn, hvis ikke du nåede det på ankomstdagen. Beundr de mange slotte, kirker, tårn og piazzaer og tag en pause på Piazza dei Cavalieri for at iagttage de historiske bygningers fantastiske arkitektur.

Lang rute) Distance: 33 km | Opstigning: 90 m | Nedstigning: 90 m | Tid: ca. 2½ t.

Denne rute bringer dig først gennem det dejlige landskab mellem Pisa og bjerget Monte Serra. Besøg evt. det grandiose kloster Certosa di Calci, som blev grundlagt i 1366 og huser et herligt naturhistorisk museum. Ligesom på den kortere rute bliver du ført ind til hjertet af Pisa, hvor du har mulighed for at se alt det, du ikke nåede på ankomstdagen.

Overnatning i San Giuliano Terme (Pisa).

3

Dag 3: Pisa til Lucca

Kort rute) Distance: 24 km | Opstigning: 80 m | Nedstigning: 80 m | Tid: ca. 2 t.

Lang rute) Distance: 33 km | Opstigning: 100 m | Nedstigning: 100 m | Tid: ca. 3 t.

Dagens cykelrute følger Serchio-floden. Den er meget scenisk og næsten helt flad. Når du kommer til den charmerende by Lucca, har du god tid til at udforske dens pragtfulde haver, det majestætiske klokketårn og det imponerende Piazza Anfiteatro, som er et torv bygget på resterne af et romersk amfiteater fra det 2. århundrede. Gå ikke glip af en cykeltur langs den gamle træflankerede bymur. Endnu en gang kan du vælge mellem en kortere eller længere rute.

Dit overnatningssted er en charmerende familiedrevet agriturismo, der ligger i San Alessios bakker fire kilometer fra Lucca.

Overnatning i San Alessio, Lucca.

4

Dag 4: Rundtur fra Lucca

Flad rute) Distance: 33 km | Opstigning: 170 m | Nedstigning: 170 m | Tid: ca. 2½ t.

Bakket rute) Distance: 39 km | Opstigning: 450 m | Nedstigning: 450 m | Tid: ca. 3½ t.

I dag kan du vælge mellem to ruter af forskellig sværhedsgrad, der begge bringer dig på en tur forbi de karakteristiske renæssancevillaer i udkanten af Lucca. Der er ikke den store forskel på distancen, men den lette rute er næsten helt flad, hvorimod der er større højdeforskelle på den bakkede rute, som byder på fantastiske panoramaudsigter. Du har mulighed for at besøge forskellige prestigefyldte villaer og slentre rundt i de tilstødende luksuriøse haver.

Overnatning i San Alessio, Lucca.

5

Dag 5: Lucca til Vinci via Padule di Fucecchio

Kort rute) Distance: 29 km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 250 m | Tid: ca. 3 t.

Lang rute) Distance: 54 km | Opstigning: 270 m | Nedstigning: 270 m | Tid: ca. 4 t.

Dagens cykelrute fører dig gennem byen Altopascio, der er kendt som ’brødets by’ på grund af dens stærke brødtraditioner, der går flere århundreder tilbage. Længere fremme på ruten kommer du gennem naturreservatet Padule di Fucecchio, som er Italiens største indenlandske vådområde. Det er lidt af et paradis for fuglekiggere med en stor mangfoldighed af redebyggende fugle og trækfugle. Til slut når du byen Vinci, der ligger i Montalbanos bakker omgivet af vinmarker og olivenlunde. Byen er også fødested for den italienske renæssances største geni – Leonardo da Vinci.

Dit overnatningssted er en smukt renoveret gård lige uden for byen.

Overnatning i Vinci.

6

Dag 6: Rundtur fra Vinci og videre til Firenze

Kort rute) Distance: 8 km | Opstigning: 175 m | Nedstigning: 175 m | Tid: ca. 1 t.

Lang rute) Distance: 15 km | Opstigning: 450 m | Nedstigning: 450 m | Tid: ca. 2 t.

Få indsigt i geniet Leonardo da Vinci gennem en udforskning af hans fødeby og evt. et besøg på de to bemærkelsesværdige museer, der er dedikeret til ham, hvor du kan se hans originale design og opfindelser. Når du er klar til at tage videre, så efterlad din cykel på dit overnatningssted i Vinci, hvorfra du får et lift til togstationen i Empoli. Herfra kan du tage et lokalt tog til renæssancetidens kronjuvel Firenze, hvor du har din sidste overnatning i en smuk, historisk florentinsk villa med udendørsterrasse og swimmingpool.

Overnatning i Firenze.

7

Dag 7: Arrivederci Firenze

Din cykelferie er ved vejs ende efter morgenmad, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Det kan varmt anbefales at tage en ekstra overnatning i Firenze, så du har bedre tid til virkelig at nyde byens mange kunstneriske og arkitektoniske mesterværker.


Find vej til San Giuliano Terme (Pisa)

  De bedste lufthavne at flyve til er PisaFirenze og Bologna. Fra hver af disse lufthavne kommer du let videre til den nærmeste togstation.
  • Fra togstationen i Pisa er der direkte tog til San Giuliano Terme (Pisa).
  • Fra Firenze skal du skifte på Pisa Centrale.
  • Fra Bologna skal du skifte i Firenze og på Pisa Centrale.

Find togtider på www.trenitalia.com.


Find vej fra Firenze

/ Fra Firenzes Santa Maria Novella-togstation kommer du let til lufthavnen med bus, og hvis du skal flyve fra Pisa eller Bologna, kan du tage et direkte tog dertil.
Cykelferie fra Pisa til Firenze
Piazza dei Miracoli, Pisa
Pisa
Cykelferie i Toscana
Piazza Anfiteatro, Lucca (c) Carlo Pelagalli / Wikimedia Commons
Cykling gennem Toscanas vinmarker
Villa di Valgiano (c) Sailko / Wikimedia Commons
Naturreservatet Padule di Fucecchio
Byen Vinci, fødested for den italienske renæssances største geni – Leonardo da Vinci
Firenze
Ponte Vecchio, Firenze

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering