8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
april-november
Rejseperiode

Cykl på de stille langs Bretagnes Smaragdkyst med fantastiske havudsigter.

Besøg den spektakulære ø og det ældgamle pilgrimsmål Mont-Saint-Michel.

Nyd friske østers i Cancale og slap af på strandene Dinard og St Malo.

Tag en færge til øen Jersey i Den Engelske Kanal.

Udforsk de brostensbelagte gader i den charmerende middelalderby Dinan.


Selvguidet cykeltur langs Bretagnes Smaragdkyst

Cykling langs Bretagnes naturskønne kystveje og stille kanalstier er en sand fornøjelse. Områdets kystskatte er med rette berømte; den fantastiske befæstede by Saint-Malo samt ikoniske Mont-Saint-Michel, der er et af Frankrigs mest genkendelige og bjergtagende historiske steder.

Inde i landet er der store vidder og tyndt befolket. Det betyder, at der er meget lidt trafik på de stille veje, hvilket gør dem ideelle til afslappet cykling. Rundt om Dinan er den træflankerede Canal d’Ill et Rance som skabt til fredelig cykling og dovne picnic-udflugter.

En cykelferie er den bedste måde at opleve Bretagnes seværdigheder, lyde og lugte. Bemærk kontrasten mellem de mørke granitbygninger og det smaragdgrønne hav, prøv lækre bretonske crepes, friske skaldyr og cider, og snus også lidt til England ved at tage en færge til blomsterøen Jersey.

Som med alle vores selvguidede cykelture inkluderer denne tur bagagetransport og rigtig gode overnatningssteder.

8 DAGES CYKELFERIE Fra 5.599 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper af tre i tremandsværelse. Skriv til os for at få en pris.
*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Denne tur er desværre ikke tilgængelig for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Vores turcykler har minimum 21 gear. Det er også muligt at leje elcykler. Du vil modtage din lejecykel ved starten af din ferie og aflevere den, inden du tager hjem. Vi leverer cyklen til dit første overnatningssted (enten om aftenen på dag 1 eller om morgenen på dag 2) og afhenter den fra dit sidste overnatningssted efter din sidste cykeldag. Du skal blot oplyse os om din højde, så du får den rigtige cykelstørrelse, og så tager vi os af resten.

Priser

  • Hybridcykel: 1.500 kr.
  • Elcykel: 2.200 kr.

Cykler kommer med følgende udstyr:

  • Cykelhjelm (efter anmodning)
  • Hængelås
  • Bagagebærer med mindst én vandtæt sidetaske
  • Cykelstyrstaske til kort og rutebeskrivelse
  • Flaskeholder
  • Reparationsudstyr
  • Kilometertæller
  • GPS (efter anmodning)
INDKVARTERING I Mont-Dol kommer du til at bo på et château fra 1800-tallet, der er lavet om til hotel. I Saint-Malo og Dinan benytter vi komfortable 3-stjernede hoteller. Alle værelser er med eget bad/toilet, og morgenmad er inkluderet alle dage. De overnatningssteder vi normalt benytter er listet nedenfor. Hvis et eller flere af hotellerne er optaget, booker vi et andet hotel af samme standard og informerer om det på forhånd. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne langs ruten.
REJSEPERIODE Fra 1. marts til 5. november
INKLUDERET
7 overnatninger
7 x morgenmad
Bagagetransport (1 stk. pr. person, maks. 20 kg)
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Turistafgifter
Informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til og fra det første og sidste overnatningssted
Tog og færger
Frokost og aftensmad
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Mont-Dol

Du ankommer til Mont-Dol, som er en blomstrende landsby bygget på et granitfremspring oven over marskerne, som strækker sig til Mont-Saint-Michel-bugten. Du kan tage en dejlig gåtur til toppen af Mont-Dol, hvorfra man i klart vejr har en fantastisk udsigt over polderne og det bølgende bagland.

Overnatning i Mont-Dol.

2

Dag 2: Rundtur via Mont-Saint-Michel

Distance: 69 km | Opstigning: 129 m | Nedstigning: 133 m

Din første cykeldag byder på en smuk rute gennem Bretagnes bølgende landskab til det ikoniske kystcitadel Mont-Saint-Michel.

Først cykler du via Dol-de-Bretagne til den lille by Pontorson. En afslappende cykelsti fører dig herfra til Le Mont-Saint-Michel; det ældgamle pilgrimsmål med sit imponerende middelalderkloster på en klippe, der rager ud i havet. Den sidste del ud til Mont-Saint-Michel foregår med shuttle eller hestesporvogn. Stedet er en meget populær turistattraktion, men det er med god grund, og et besøg er et must!

Tilbage i sadlen cykler du via Digue de la Duchesse Anne gennem et fladt polderlandskab til bugten nær Chapelle St. Anne. Til sidst fører ruten dig tilbage ind i landet til dit overnatningssted i Mont-Dol.

Overnatning i Mont-Dol.

3

Dag 3: Mont-Dol til Saint-Malo

Distance: 44 km | Opstigning: 149 m | Nedstigning: 152 m

I dag venter der dig en skøn cykeltur langs Saint-Michel-bugten med dejlige havudsyn. Du passerer den livlige fiskerlandsby Cancale, der er kendt for sine østers. Østersbankerne kan besøges, når tidevandet er ude, og du kan sætte tænderne i friske fisk og skaldyr på de lokale restauranter. På den anden side af halvøen, efter en stejl stigning, finder du en dejlig gylden sandstrand. Efter en forfriskende dukkert i havet, fortsætter du cyklingen langs en stille kyststi til den hyggelige kystby Saint-Malo.

Overnatning i Saint-Malo.

4

Dag 4: Rundtur på Jersey eller omkring Saint-Malo

Distance: 32 km

I dag har du to valgmuligheder; du kan enten bruge dagen på at udforske den historiske by Saint-Malo, eller du kan hoppe på færgen til den britiske ø Jersey, hvor du kan cykle en fin rundtur.

Den befæstede havneby Saint-Malo egner sig godt til at blive udforsket til fods eller på cykel. Du kan gå en forfriskende tur rundt om voldene, udforske det imponerende gamle fort eller tage en cykeltur omkring havnene, de brostensbelagte gader og de nærliggende sandstrande.

Den anden mulighed er som sagt at tage en tidlig morgenfærge til Jersey, som er den største af Kanaløerne. Turen tager ca. 1 t. og 15 min. Her kan du nyde den afslappede atmosfære og tage på en dejlig cykeltur langs øens omfattende netværk af cykelstier. Om eftermiddagen eller aftenen tager du færgen tilbage til Saint-Malo.

Hvis du ikke kan vælge mellem de to muligheder, kan du altid bestille en ekstra overnatning i Saint-Malo!

Overnatning i Saint-Malo.

5

Dag 5: Saint-Malo til Dinan

Distance: 27 km | Opstigning: 121 m | Nedstigning: 116 m

En kort færgeoverfart på et kvarter bringer dig i dag fra Saint-Malo til den chikke kystby Dinard lige ovre på den anden side af bugten. Herfra følger du en behagelig cykelrute langs en gammel jernbanelinje gennem landsbyer og fredelige omgivelser. Efter denne ’Voie Verte’ bringer mindre cykelstier dig gennem Bretagnes grønne, blomstrende bakker til Taden-slottet. Herefter følger du en sti langs Rance-floden til den maleriske middelalderby Dinan. Byen har et smukt historisk centrum, charmerende brostensbelagte gader og bindingsværkshuse.

Hvis du foretrækker ikke at cykle i dag, har du også mulighed for at tage en færge fra Dinard til Dinan. Du kan tage din cykel med ombord på båden.

Overnatning i Dinan.

6

Dag 6: Rundtur via Canal d’Ille et Rance

Distance: 49 km | Opstigning: 203 m | Nedstigning: 217 m

Der er masser at udforske i Dinan, der bl.a. byder på talrige gallerier, butikker og restauranter. Byen er også en god cykelbase, og i dag kommer du en tur gennem de grønne bretonske bakker syd for Dinan. I løbet af turen vil det indimellem føles, som om du befinder dig i sydengelske Cornwall. De massive sortgrå granithuse, der om sommeren er omgivet af pragtfulde blå hortensiaer, er et flot syn langs ruten. En stor del af ruten følger i øvrigt den idylliske træksti langs Canal d’Ille et Rance. Det er muligt at forkorte turen, hvis du ønsker det.

Overnatning i Dinan.

7

Dag 7: Dinan til Mont-Dol

Distance: 44 km | Opstigning: 204 m | Nedstigning: 215 m

Den sidste etape af din cykelferie starter med en afslappende strækning langs Rance-floden. Efter et stykke tid når du en dæmning, hvorfra der skal trædes lidt hårdere i pedalerne for at komme op af dalen. Du fortsætter gennem bakkede landbrugsarealer og kommer til sidst til den førhen velhavende katedralby Dol-de-Bretagne. Her kan du beundre den gigantiske bautasten Menhir du Champ-Dolent. Det er også værd at besøge den smukke St. Samson-katedral, der er dedikeret til en af de syv bretonske helgener, og gå en tur ned ad Grand Rue des Stuarts langs storslåede gamle huse fra det 12. og 13. århundrede. Herfra er der ikke langt til Mont-Dol, der er endestationen for din tur.

Overnatning i Mont-Dol.

8

Dag 8: Afgang fra Mont-Dol

Din cykelferie i Bretagne er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger.


Ankomst til Mont-Dol

  Du kan komme til Rennes med TGV (et højhastighedstog) fra Paris gare Montparnasse (ca. 1½ t.) og derfra tage et regionalt tog (TER) til Dol-de-Bretagne (ca. 40 min.). Find køreplaner og yderligere information på hjemmesiderne for SNCF eller TER-SNCF.
Hvis du er i bil, er der mulighed for at parkere den ved det første overnatningssted i Mont-Dol.

Afgang fra Mont-Dol

  Ved turens afslutning kan du tage et tog fra Dol-de-Bretagne. Find køreplaner og yderligere information på hjemmesiderne for SNCF eller TER-SNCF.

NB: Det er gratis at tage sin cykel med I toget, men der skal reserveres plads til den på forhånd på visse tog (www.scnf.com).


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

cykelferie i Bretagne
Mon-Dol med marker i foregrunden
vindmølle i Mont-Dol
Bretagnes Smaragdkyst
Cykelferie i Bretagne
Mont-Saint-Michel (CC Atout France/Marc Lerouge)
Mont-Saint-Michel
Les galeries du Mont-Saint-Michel
Cykling langs Bretagnes kyst
Friske østers i Cancale
stranden ved Saint-Malo
Saint-Malo
Gorey-slottet på Jersey
fantastisk havudsigt langs Bretagnes Smaragdkyst
den lokale færge ved Dinard
Dinan
typisk brostensgade i Dinan

Turanmeldelser

5.00 baseret på 2 anmeldelse
24/07/2023

Dejlig tur gennem flotte landskaber, smukke byer og ikke mindst en fantastisk kyststrækning.
Vi skulle lige have kortet i appen til at fungere, så var det til at finde vej.

15/07/2023

Vi havde en fantastisk cykelferie i Bretagne. Turen førte os igennem forskellige landskaber og forskellige byer, så de oplevelser vi fik, var meget varierede. Vi blev mætte af oplevelser, og så var der også muligheder for at bade og svømme 2 af dagene. – Det var nemt at finde vej med en app.

Skriv en anmeldelse

Vurdering