6 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Let og afslappet cykling på skyggefulde flodbredstier og stille småveje.

Udforsk de royale byer Blois og Amboise med deres elegante arkitektur.

Besøg de prægtige eventyrslotte Amboise, Chambord og Chenonceau.

Lad dig fascinere af fortidens royale magtspil, intriger og femmes fatales i ’Frankrigs have’.

Nyd picnics ved flodbredden med et glas af de fremragende lokale vine.


Selvguidet cykelferie i Loiredalen

Loiredalen har været en strategisk vigtig region gennem hele Frankrigs historie. Den udgjorde en hovedvej mellem Atlanterhavet og hjertet af Frankrig og var hjemsted for konger, dronninger, hertuger og stormænd. De efterlod en arv bestående af slotte og paladser, der er så imponerende, at hele området nu er ét stort UNESCO Verdensarvsområde. Regionen er også berømt for sin gastronomi og fremragende vine og bliver ofte kaldt ’Frankrigs have’.

Der er ikke nogen bedre måde at udforske denne fortryllende region på end på cykel. På denne cykelferie i Loiredalen kommer du til at følge lette cykelstier gennem vinmarker og blidt bølgende landskaber og vil opleve nogle af Frankrigs fineste eventyrslotte som Amboise, Chambord, Cheverny og Chenonceau samt mange andre mindre kendte perler.

Turen, der har sværhedsgraden let-moderat, er egnet for alle, og som med alle vores selvguidede cykelture er bagagetransport og gode overnatningssteder inkluderet.

6 DAGE / 5 NÆTTER Fra 4.899 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper af tre i tremandsværelse. Skriv til os for at få en pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende.
*Højsæsontillæg på 100 kr. fra maj til slutningen af september.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Vores turcykler har minimum 21 gear. Det er også muligt at leje elcykler. Du vil modtage din lejecykel ved starten af din ferie og aflevere den, inden du tager hjem. Vi leverer cyklen til dit første overnatningssted (om morgenen på dag 2) og afhenter den fra dit sidste overnatningssted efter din sidste cykeldag. Du skal blot oplyse os om din højde, så du får den rigtige cykelstørrelse, og så tager vi os af resten.

Priser

  • Hybridcykel: 750 kr.
  • Elcykel: 1.100 kr.

Cykler kommer med sidetaske, cykelstyrstaske, ekstra slange, værktøj, pumpe, hjelm og lås.

INDKVARTERING Alle indkvarteringsstederne er omhyggeligt udvalgt på baggrund af lokation, atmosfære og service. Vi har valgt komfortable 2- og 3-stjernede hoteller med eget toilet/bad og morgenmad. De overnatningssteder vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af hotellerne er optaget, booker vi et andet hotel af samme standard og informerer om det på forhånd. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne langs ruten.

Hvis det ønskes, er det muligt at opgradere hotellerne (bortset fra i Chitenay). Skriv til os, hvis du ønsker at høre nærmere om denne mulighed.

REJSEPERIODE Fra 1. april til 31. oktober.
INKLUDERET
5 x overnatninger på 3-stjernede hoteller
5 x morgenmad
Bagagetransport (1 stk. pr. person, maks. 20 kg)
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Turistafgifter
Informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til og fra det første og sidste overnatningssted
Tog og færger
Frokost og aftensmad
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Blois

Det er let at komme til Blois med tog fra Paris. Når du er ankommet, så gå en tur i den charmerende gamle by, som er kendt for sine lyse husfacader og blå tage. Atmosfæren fra svundne tider er elegant bevaret i gågaderne. Et besøg på Château de Blois er også et must. Dette tidligere herresæde for de magtfulde Blois-grever er et perfekt eksempel på den franske arkitekturs udvikling mellem middelalderen og 1600-tallet.

Overnatning i Blois.

2

Dag 2: Blois til Amboise

Distance: 43 km | Opstigning: 265 m | Nedstigning: 295 m

Fra Blois følger du en dejlig cykelsti langs den sydlige bred af Loire-floden. Efter et stykke tid forlader du floden og cykler mellem i stedet mellem bølgende vinmarker til Cande-sur-Beuvron. Herfra cycler du tilbage langs Beuvron-floden til den majestætiske Loire-flod. Højt på en skråning ligger det elegante slot Chaumont-sur-Loire omgivet af smukke haver.

Du er i den historiske region Touraine, der er kendt som ’Frankrigs have’ på grund af den fremragende mad og de fortræffelige vine. Vi anbefaler varmt et besøg hos en lokal vinbonde, hvor man kan smage den fantastiske sauvignon blanc. I Amboise kan du nyde pragtfulde Châteaux Amboise og Clos-Lucé, som er den legendariske kunstner Leonardo da Vincis sidste hvilested.

Dagens rute byder på enkelte korte opstigninger.

Overnatning i Amboise.

3

Dag 3: Amboise til Chenonceau

Distance: 41 km | Opstigning: 315 m | Nedstigning: 316 m

Dagens rute bringer dig via den gamle by Montlouis-sur-Loire til det berømte Château de Chenonceau, som er et af Frankrigs mest spektakulære slotte. Det strækker sig med sine fem karakteristiske buer over Cher-floden og er kendt som ’kvindernes slot’, eftersom dets design i høj grad er påvirket af to kvinder, der kæmpede om Kong Henri 2.s gunst. Buegangen over floden og den symmetriske have til venstre for indgangen blev anlagt af Diane de Poitiers, der var kongens elskerinde, mens de to etager ovenpå buegangen og den mere viltre have til højre blev anlagt af Catherine de Medici, der var kongens hustru.

Etapen slutter i den charmerende landsby Chenonceau, der ligger ved bredden af Cher-floden. Der er to cykelruter at vælge imellem: Den ene er direkte, mens den anden bringer dig ad en scenisk rute langs Loire og Chers floddale med mulighed for at besøge flere slotte og landsbyer på vejen.

Overnatning i Chenonceau / Bléré.

4

Dag 4: Chenonceau til Chitenay

Distance: 35 km | Opstigning: 298 m | Nedstigning: 264 m

Du forlader Cher-dalen og cykler til Touraine-området via Château du Gué-Péan og middelalderslottet Château de Fougère-sur-Bièvre; et perfekt eksempel på traditionel 1400-tals arkitektur. Dagens overnatningssted er et charmerende bladdækket hotel med en dejlig have.

Overnatning i Chitenay.

5

Dag 5: Chitenay til Blois

Distance: 50 km | Opstigning: 178 m | Nedstigning: 200 m

På din sidste cykeldag får du mulighed for at opleve det overdådigt møblerede Château de Cheverny. Slottet var en inspirationskilde for Hergé, da han skrev Tintins oplevelser, og det huser i dag en permanent udstilling viet til Tintin.

Der er stadig et slot mere at udforske: Det prestigefyldte Château de Chambord, der anses for en af den franske renæssancearkitekturs kronjuveler. Med sine 426 værelser, 282 kaminer og 77 trappeopgange er Chambord det største, prægtigste og mest besøgte slot i hele Loiredalen.

Til sidst returnerer du til charmerende Blois, hvor du har endnu en aften til at udforske de gamle middelaldergader, der omgiver byens bakketop-château.

Overnatning i Blois.

6

Dag 6: Afgang fra Blois

Din cykelferie i Loiredalen er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger.


Ankomst- og afgangsinformation

  De nærmeste lufthavne er de to omkring Paris: Charles de Gaulle mod nord og Orly mod syd. De er forbundet til Paris via metro og bus. Fra Paris kan du komme videre med tog til Blois (se nedenfor).
Tog til og fra Blois

Man kan komme til Blois med tog fra Paris. Turen tager ca. 1½ t. Find køreplaner og yderligere information på hjemmesiderne for SNCF eller TER-SNCF.

Kørende i bil

Blois ligger 185 km fra Paris, og køreturen er på ca. 2 t. Find de bedste ruter på hjemmesiden ViaMichelin. Skriv til os for at høre nærmere om parkeringsmuligheder.


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Cykling i Loiredalen
Den smukke startby Blois
Middelaldergade i Blois
Fægtedemonstration i Blois
Château de Chaumont
Château d'Amboise
Amboise
Amboise
Le Château de Chenonceau
De fantastiske haver, der omgiver renæssanceslottet Château de Chenonceau
Cykling langs Cher-floden i Loiredalen
En af Loiredalens mange vinmarker
Château du Gué-Péan (c) Daniel Jovilet / Wikimedia Commons
Château de Cheverny inspirerede det fiktive Château de Moulinsart i Tintin (i den danske udgave: Møllenborg Slot)
Det storslåede Le Château de Chambord
Chambord
Cafe i Chambord

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering