6 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
marts-november
Rejseperiode

Oplev det bedste af Provence – Alpillerne og Luberon – på cykel.

Udforsk Avignons charmerende middelaldergader og det berømte paveslot Palais des Papes.

Cykl mellem Luberons lavendelmarker og Saint-Rémys solsikkemarker.

Nyd en picnicfrokost i skyggen af et gammelt platantræ nær Cavaillon.

Besøg den okkerfarvede landsby Roussillon og betragt dens pragtfulde røde klipper.


Cykling i Provence: idylliske landskaber og landsbyer i Sydfrankrig

Tag på cykeleventyr gennem Provences smukke, varierede landskab fra Saint-Rémys cypresspættede sletter til Luberons vinmarker og frugtplantager, som inspirerede Peter Mayles erindringsbog Et år i Provence. På denne tur vil du opleve det klassiske Provence: Små middelalderbyer på bakketoppe, Saint-Rémys livlige caféer og brostensgader, Van Goghs landskaber i Alpillerne, stille veje fyldt med duften af lavendel, det solmodnede provencalske køkken, de vidunderlige lokale vine og de skønne markeder med alt, hvad hjertet begærer. Provences byer er kendt for deres daglige markeder, og det kan anbefales at planlægge din ferie efter disse, så du kan proviantere friske lækkerier til at tage med på cykelturene.

Din tur starter i pavebyen Avignon, hvorfra du cykler sydpå til Saint-Rémy, som var Vincent van Goghs elskede andet hjem. En rundtur fra Saint-Rémy fører dig mod syd gennem den lille bjergkæde Alpillerne, som inspirerede Van Goghs senere værker. Din rejse fortsætter østpå gennem et landskab karakteriseret af vinmarker og olivenlunde til den solskinsfarvede landsby Roussillon, og til slut når du den kønne flodby L’Isle-sur-la-Sorgue, hvor du kan slappe af og betragte verdens gang fra en af de mange caféer langs floden.

Som med alle vores selvguidede cykelture inkluderer denne tur bagagetransport og gode overnatningssteder.

6 DAGE / 5 NÆTTER Fra 5.499 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper på fire personer eller flere. Skriv til os for at få en pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende.
*Højsæsontillæg på 500 kr.

CYKELLEJE Hybridcykel

Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Vi udlejer førende turcykler med Shimano-komponenter, lette aluminiumsrammer og 21 gear. Cyklerne kommer med hjelm, sikkerhedsvest, pumpe, cykelcomputer, cykeltaske, vandflaskeholder, lås, ekstra slange og reparationsudstyr.

Elcykel

Det er også muligt at leje en elcykel. Provence er bakket, og de fleste af de smukkeste landsbyer ligger på bakketoppe, hvilket vil sige, at du skal klatre for at komme derop. Vores elcykler er et skønt kompromis: Mens du stadig får motion (man skal trods alt træde i pedalerne for at køre en elcykel), kan du udforske de mest bakkede og bjergtagende steder i Provence uden at være en supertrænet cykelrytter. Du kan også på denne måde følges med en mere trænet ægtefælle eller ven. Vores elcykler kommer med:

  • Instruktion fra en specialiseret mekaniker, som vil vise dig, hvordan du skal bruge og få mest muligt ud af elcyklen. Til instruktionen vil du blive bedt om en forhåndsgodkendelse af 800 euro på dit kreditkort som sikkerhed for leje af cyklen.
  • Assistance, hvis du skulle få problemer med din elcykel i løbet af turen. Du ringer blot til vores mekaniker, som kommer og reparerer cyklen uden beregning.

Priser

  • Hybridcykel: 900 kr.
  • Elcykel: 1.400 kr.
INDKVARTERING Alle indkvarteringsstederne er omhyggeligt udvalgt på baggrund af lokation, atmosfære og service. Vi har valgt komfortable 3-stjernede hoteller med eget toilet/bad og morgenmad. De overnatningssteder vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af hotellerne er optaget, booker vi et andet hotel af samme standard og informerer om det på forhånd. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne langs ruten.
REJSEPERIODE Fra 1. marts til 15. november.
INKLUDERET
5 x overnatninger
5 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Daglig telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Avignon og fra Isle-sur-la-Sorgue
Frokost og aftensmad
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Opgradering til 3 og 4-stjernede hoteller
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Avignon

Din cykelferie begynder i Avignon, som ligger 2 t. 45 min. med højhastighedstog (TGV) fra Paris eller 1 t. fra lufthavnen i Marseille.

Avignon er en gammel middelalderby på bredden af den mægtige Rhôneflod, der gemmer på mange skatte som f.eks. paveslottet Palais des Papes, middelalderbroen Pont Saint-Bénézet, en stadig intakt fæstningsvold fra 1300-tallet og museer og kirker. Gå en tur i de labyrintiske brostensgader, hvor du også vil opdage masser af hyggelige caféer og åbne torve med store platantræer.

Overnatning i Avignon.

2

Dag 2: Avignon – Barbentane – Saint-Rémy-de-Provence

Distance: 35 km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 200 m

Din første cykeldag fører dig gennem en mosaik af frugtplantager og cypresser mellem de to floder Durance og Rhône. Du kommer ind i den charmerende lille by Barbentane, inden det går op ad Montagnette, der betyder ’lille bjerg’. Herfra kan du nyde panoramiske udsyn over de omgivende sletter ledsaget af duften af fyrnåle og aromatiske krydderurter. Bagved Montagnette ligger klosteret St. Michel de Frigolet, der blev opført i løbet af hele otte århundreder og består af arkitektoniske stilarter, der spænder fra romansk til nygotisk.

Du cykler også gennem de charmerende landsbyer Graveson og Maillane, inden du når Saint-Rémy-de-Provence, som er en elegant kunstnerby, hvor Van Gogh boede det sidste år af sit liv.

Overnatning i Saint-Rémy-de-Provence (marked onsdag og lørdag morgen).

3

Dag 3: Rundtur fra Saint-Rémy via Fontvieille og Les Baux

Distance: 42 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 400 m

På vej ud af Saint-Rémy kan du besøge Saint Paul de Mausole, som er det omdannede kloster, hvor Van Gogh boede det sidste år af sit liv og malede nogle af sine største værker. Ved siden af klosteret ligger det arkæologiske område Glanum, der med sine enorme kalkstensruiner fra romertiden er et vidnesbyrd om en historie, der strækker sig over 2.000 år tilbage.

Din rute fortsætter langs de snoede veje omkring Alpillerne i et landskab med fyrtræer og vilde blomster, indtil du når Les Baux-de-Provence. Landsbyen, der ligger på toppen af en fremspringende klippe med ruinerne af et gammelt slot allerøverst, er listet som en af de smukkeste landsbyer i Frankrig. Brug lidt tid til at udforske Les Baux, inden du returnerer til Saint-Rémy.

Overnatning i Saint-Rémy-de-Provence (marked onsdag og lørdag morgen).

4

Dag 4: Saint-Rémy – Eygalieres – Isle-sur-la-Sorgue

Distance: 42 km | Opstigning: 130 m | Nedstigning: 140 m

I dag krydser du Alpillerne over til Luberon, men dit første stop er den glemte landsby Eygalières. Den er omgivet af store olivenlunde, og dens smukke stenhuse ser ud, som om de kravler op ad bakken mod slotsruinerne på toppen. Din tur fortsætter gennem landbrugsjorder og frugtplantager, indtil du krydser Durance-floden og kommer til den livlige by Cavaillon. Her vrimler det med restauranter og caféer, gamle boulangerier, og købmænd der sælger lokaldyrkede frugter og grøntsager, hvilket gør det til et perfekt sted at købe ind til en picnic, som kan nydes på et idyllisk sted lige uden for byen under et ældgammelt platantræ.

Dagens destination er den charmerende by L’Isle-sur-la-Sorgue, der danner en lille ø, omgivet som den er af Sorgue-flodens klare vande. Byens kanaler er flankeret af hyggelige caféer, restauranter og antikvariater, og søndagsmarkedet er et af de mest farverige i hele Provence. Fortab dig selv i de smalle, labyrintiske gader og byens varme, provencalske charme.

Overnatning i Isle-sur-la-Sorgue.

5

Dag 5: Rundtur fra Isle-sur-la-Sorgue via Roussillon og Gordes

Distance: 60 km | Opstigning: 575 m | Nedstigning: 575 m

”Wow” er nok det bedste ord til at opsummere dagens rute, som byder på det ene fantastiske landskab efter det andet, der smykkes med pittoreske højtliggende middelalderlandsbyer. Der er nogle stejle klatringer på vej op til byerne, men det er alle anstrengelserne værd, for flere af dem optræder på listen over Frankrigs smukkeste landsbyer – det gælder eksempelvis Gordes og Roussillon. Sidstnævnte, der ligger i hjertet af et af verdens største okkerlejer, er kendt for sine fantastiske røde klipper og okkerminer. Dens huse er malet i alle toner af gul, orange og rød med naturlig farve fra okkerbruddet lige uden for landsbyen. Farverne forekommer endnu mere sprudlende under den provencalske sol. Lige så imponerende er den dramatiske bakketopby Gordes, som rejser sig svimlende højt over Calavon-dalen og krones af et renæssanceslot på toppen.

Efter du har besøgt Gordes og Roussillon er der to muligheder: Du kan enten returnere til L’Isle sur la Sorgue via en behagelig, fredfyldt cykelsti langs en gammel jernbane (den letteste rute), eller hvis du har lyst til at besøge flere spektakulære bakketopbyer kan du returnere via landsbyerne Bonnieux, Lacoste, Ménerbes og Oppède le Vieux.

Overnatning i Isle-sur-la-Sorgue.

6

Dag 6: Afgang fra Isle-sur-la-Sorgue

Din cykelferie i Provence er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatning(er). Fra Isle-sur-la-Sorgue kan du tage et tog til lufthavnen i Marseille eller tilbage til Avignon.


Find vej til Avignon

  Den nærmeste lufthavn er Marseilles-Provence Lufthavn.
Fra lufthavnen Marseille-Provence kan man tage et tog til Avignon (ca. 1 t.). Alternativt kan man også flyve til Charles De Gaulle Lufthavn i Paris, hvorfra man kan tage et tog til Avignon (ca. 3 t.).

Se togtider på SNCF’s hjemmeside.


Find vej fra Isle-sur-la-Sorgue

/ Fra Isle-sur-la-Sorgue kan du tage et tog eller en bus til Avignon. Toget afgår hver time og tager ca. 30 min. Der er også flere busselskaber, der kører ruten som f.eks. Lignes Express Régional.

Det er også muligt at tage et tog fra Isle-sur-la-Sorgue til Marseille-Provence Lufthavn (ca. 1 t.).

Tjek togtider og billetpriser på SNCFs hjemmeside.


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Cykelferie i Provence
Palais des Papes, Avignon
Middelalderbroen Pont Saint-Bénézet i Avignon
Cykling gennem Van Goghs landskaber i Alpillerne
Abbaye du Frigolet
Saint Rémy de Provence
Les Baux de Provence
Les Baux de Provence
Les Baux de Provence
Cyklling gennem de charmerende landsbyer i Provence
Saint Paul de Mausole, hvor Van Gogh boede det sidste år af sit liv
Bonnieux
Rousillon
Roussillon
Gordes
l'Isle-sur-la-Sorgue

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering