8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Italien
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Oplev de ægte trullo-huse i den UNESCO-beskyttede by Alberobello.

Udforsk den hvide by Ostuni, der funkler på toppen af en bakke.

Overnat i Salentos kønne kystbyer Gallipoli, Leuca og Otranto.

Hold pause ved smukke sandstrande med indbydende turkisblåt vand.

Slut af i Lecce – Syditaliens pragtfulde barokby.


Selvguidet cykelferie i Puglia

Apulien – eller Puglia, som området hedder på italiensk – er en af Italiens bedst bevarede hemmeligheder, når det kommer til gode steder at tage på en afslappet cykelferie. Her finder man blidt bølgende landskaber med knortede olivenlunde, ældgamle fæstningsbyer og smukke kystveje med magiske udsigter. Undervejs på din cykelferie kan du bl.a. glæde dig til at opleve vidunderlige Monopoli, de UNESCO-beskyttede trulli-huse i Alberobello, den skinnende hvide by Ostuni samt de hvide sandstrande i Gallipoli.

I denne fjerntliggende del af Italien står tiden nærmest stille, alt synes ekstra farverigt, og det emmer af ægte middelhavsstemning. Med sin strategiske beliggenhed i det sydøstlige Italien har Puglia blomstret under både græsk, romersk, osmannisk og spansk herredømme, og sammensmeltningen af de mange kulturer er tydelig i f.eks. dialekten, køkkenet og arkitekturen. Alt dette vil der være rig mulighed for at dykke ned i på denne 8-dage lange cykelferie.

”Puglia er en af Italiens mest undervurderede regioner. Dens historiske rigdom og unikke arkitektur forener sig med en misundelsesværdig kystlinje og et af Italiens simpleste, sundeste køkkener.” – Lonely Planet

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.399 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Rabat for grupper af tre i tremandsværelse. Skriv til os for at få en pris.
*Denne tur er desværre ikke tilgængelig for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os, som vil stå klar til dig på dit første hotel. Vores hybridcykler har behagelige sadler, driftssikre Shimano-komponenter og 21 gear. Alle cykler bliver rengjort og efterset inden levering.

Alle cyklerne er udstyret med nøgle og hængelås, som skal benyttes, hver gang cyklen parkeres. Herudover medfølger cykeltasker, mobilholder, for- og baglygter, reparationsudstyr, pumpe og ekstra slange.

Priser (6 dage):

  • Hybrid/trekkingcykel (21 gear): 1.300 kr.
  • Elcykel: 2.300 kr.
  • Cykelhjelm: 110 kr.

Priserne inkluderer cykellevering, afhentning og tyveriforsikring.

INDKVARTERING Alle overnatningssteder er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er med eget bad og toilet.

De overnatningssteder, vi normalt samarbejder med, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af stederne er optaget, vil vi forsøge at finde andre steder af samme standard og informere om det.

OBS: Det er kun muligt at booke ekstra overnatninger i Monopoli og Lecce.

REJSEPERIODE April, maj, juni, juli, september og oktober med start fredag. Vær opmærksom på, at der kan være meget varmt i Puglia i juli. Hvis I er mere end 4 rejsende, kan I starte turen alle ugens dage.
INKLUDERET
7 x overnatninger
7 x morgenmad
Bagagetransport
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Monopoli og fra Lecce
Turistafgifter
Frokost og aftensmad
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Ekstra overnatning(er) i Monopoli og/eller Lecce
Enkeltværelse(r)
Taxa til/fra Bari eller Brindisi Lufthavn
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden let-moderat. Ruterne er blidt bølgende med enkelte korte opadgående sektioner. De følger hovedsageligt gode asfalterede veje. Der er generelt meget lidt trafik og mest omkring de større byer. Vær opmærksom på, at der ikke er meget skygge langs vejene, og at det bliver meget varmt i området om sommeren.
1

Dag 1: Ankomst til Monopoli

Du kommer let til startbyen Monopoli fra de nærliggende lufthavne i Bari og Brindisi. Monopoli er en dejlig kystby med udsigt over Adriaterhavet, og når du har tjekket ind på dit hotel, kan du slentre en tur i de labyrintiske gader mellem hvidkalkede huse. Bagefter kan du nyde havbrisen sammen med et glas af den lokale hvidvin og de små kringlesnacks taralli.

Overnatning i Monopoli.

2

Dag 2: Monopoli til Alberobello

Distance: 46½ km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 100 m

Dagens rute er en gradvis opstigning fra Adriaterhavet til den blidt bølgende dal Itria. Du kommer til at cykle igennem typiske Puglia-landskaber med olivenlunde og marker, der er omkranset af lave stenvægge. Tag en pause i Castellana Grotte og besøg det omfangsrige underjordiske grottesystem, som er et af de største i Europa. Fortsæt bagefter til den berømte UNESCO-beskyttede by Alberobello, som er et helt unikt sted med mere end 1.000 bikubeformede trulli-huse, der stammer fra det 14. århundrede.

Overnatning i Alberobello.

3

Dag 3: Alberobello til Ostuni

Distance: 40 km | Opstigning: 300 m | Nedstigning: 500 m

Dagens cykeltur bringer dig gennem historiske Murgia, som er bygget på et karstplateau med olivenlunde, sydvendte vinmarker og klassiske masserie-gårde, som er typiske for området. Gør et ophold og smag på lidt DOC-vin i middelalderbyen Cisternino, inden du cykler videre til den vidunderlige hvide bakketopby Ostuni ved Adriaterhavets kyst. Inde bag de massive bymure vrimler det med små labyrintiske gader og trapper, og øverst oppe finder man byens imponerende gotiske katedral Santa Maria Assunta fra det 15. århundrede. Herfra er der skønne udsigter over det omkringliggende landskab og havet.

Overnatning i Ostuni.

4

Dag 4: Tog til Lecce og cykling til Gallipoli

Distance: 52 km | Opstigning: 240 m | Nedstigning: 330 m

Efter morgenmad triller du ned til togstationen i Ostuni og tager toget til Lecce, hvor dagens rute begynder. Du kommer til at cykle på stille veje gennem et fredfyldt landskab domineret af olivenlunde. Du kan holde pause i små historiske byer som Copertino og Nardò, hvor du f.eks. kan fylde depoterne lidt op med en perfektlavet cappuccino. På den sidste kyststrækning til Gallipoli kommer du forbi mange oplagte steder at tage en forfriskende dukkert i Det Joniske Hav. Om aftenen kan du nyde en slentretur i den kønne barokby Gallipoli, hvor du skal overnatte.

Overnatning i Gallipoli.

5

Dag 5: Gallipoli til Santa Maria di Leuca

Distance: 51 km | Opstigning: 200 m | Nedstigning: 170 m

Dagens rute slanger sig langs kysten til Puglias sydligste spids, hvor du løber tør for land ved det dramatiske skel mellem Det Joniske Hav og Adriaterhavet. På vejen kan du gøre holdt og tage en hurtig dukkert i det turkisblå vand eller slappe af på den hvide sandstrand Torre del Pizzo. Når du er klar til at hoppe på cyklen igen, fortsætter du til dejlige Santa Maria di Leuca. Byen, der ligger i en smuk bugt mellem Punta Ristola og Punta Meliso, har været et populært feriested for regionens velhavende indbyggere siden starten af 1900-tallet.

Overnatning i Santa Maria di Leuca.

6

Dag 6: Santa Maria di Leuca til Otranto

Distance: 53 km | Opstigning: 520 m | Nedstigning: 530 m

Nyd den salte havbrise på dagens kystrute, der snor sig blidt langs klippetoppe med fænomenale, distraherende udsigter. Lige nord for Castro kan du gøre holdt ved den fascinerende Grotta Zinzulusa, som er den mest berømte havgrotte langs Puglias kystlinje. Til slut når du Otranto, som er en græsk-romersk havneby, der gennem århundreder har tiltrukket købmænd og eventyrere. Det er Italiens østligst beliggende by, og på klare dage kan man se hele vejen over Otrantostrædet til Albanien. Om eftermiddagen kan du slentre rundt i de stemningsfulde gader i byens historiske centrum, der er listet som et af de smukkeste i Italien.

Overnatning i Otranto.

7

Dag 7: Otranto til Lecce

Distance: 52 km | Opstigning: 120 m | Nedstigning: 90 m

Efter morgenmaden forlader du Otranto og cykler nordpå gennem det fredede område omkring Alimini-søerne. Du kommer derefter gennem landskabet i det græske Salento, hvor sporene fra tidligere græske kolonier stadig er til stede i dialekten, det traditionelle køkken og de lyse arkitektoniske stilarter. De blændende hvide bygninger fremstår meget markante i kontrasten til det koboltblå hav og fører netop tankerne til Grækenland. Til sidst når du ’Sydens Firenze’, den smukke barokby Lecce, som er et skønt og passende sted at afslutte en cykelferie i Puglia.

Overnatning i Lecce.

8

Dag 8: Arrivederci Lecce

Din cykelferie i Puglia er ved vejs ende efter morgenmad, medmindre du har booket ekstra overnatninger i Lecce.


Find vej til Monopoli

  De nærmeste lufthavne er Bari (BRI) og Brindisi (BDS).
Fra lufthavnen i enten Bari eller Brindisi skal du ind til den pågældende bys centrale togstation. Herfra kan du komme videre med tog til Monopoli.

Find togtider på www.trenitalia.com.


Find vej fra Lecce

Fra Lecce kan du komme med et direkte tog til centrum af både Bari og Brindisi, hvorfra du let kommer videre til lufthavnen.

Find togtider på www.trenitalia.com


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Cykelferie i Puglia Ostuni
Monopoli
Polignano a Mare
cykling i Apuliens landskab
Den berømte UNESCO-beskyttede by Alberobello
Cykling i Alberobello
Trullo-hus i Alberobello
Cykling i Puglia
Fields near Alberobello
Murgia donkeys
Ostuni
Ostuni
Ostuni
Typisk vingård i Salento
Tager en pause ved Santa Catarina
Smuk strand i Salento
Gallipoli
fresh fish in Gallipoli
Gallipoli
Cyckling langs Salento-kysten
Santa Cesarae Terme
The Salento coastline
Otranto
Otranto
Lecce Amphitheatre

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering