8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Østrig
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Spis Mozartkugler i Mozarts fødeby Salzburg, der er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Cykl mellem de smukkeste søer omkring Salzburg og snup en dukkert.

Nyd de spektakulære bjerglandskaber og duftende, vildtvoksende krydderurter.

Se nogle af de ikoniske locations fra The Sound of Music.

Besøg stedet, der inspirerede julesalmen Stille nat, hellige nat.


Selvguidet cykelferie i Salzburg Seenland

Denne selvguidede cykelferie byder på en perfekt blanding af kultur og natur. I den eventyrlige middelalderby Salzburg, hvor turen starter og ender, vil du opdage historiske steder forbundet med Mozart, Kejser Franz Joseph, The Sound of Music og julesalmen Stille nat, hellige nat. Du kommer også til at nyde nogle fremragende cykelstier, der snor sig gennem Salzburgs storslåede sø-landskaber for foden af De Østrigske Alper.

Som med alle vores selvguidede cykelture inkluderer denne tur bagagetransport og rigtig gode overnatningssteder.

a tree for your booking Et træ for din bestilling

Respekten for vores planets begrænsede ressourcer og klimavenlig transport er to af det 21. århundredes store udfordringer. Vi er derfor glade for at samarbejde med Österreichische Bundesforste, som har startet projektet ”Et træ for din bestilling”; for hver bestilling af en cykeleferie gennem os bliver der plantet et nyt træ i Salzkammergut-regionen. Sammen med dine rejsedokumenter vil du modtage et billede af ’dit’ træ, som du ovenikøbet har mulighed for at besøge i løbet af din tur.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.499 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for børn (under 14), der deler værelse med deres forældre.
*Solotillæg for enkeltrejsende.
*Højsæsontillæg i juli og august.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Alle cykler er udstyret med kædelås, og daglig nødservice er inkluderet. Vi leverer cyklen til dit første overnatningssted og afhenter den fra dit sidste overnatningssted efter din sidste cykeldag. Du skal blot oplyse os om din højde, så du får den rigtige cykelstørrelse, og så tager vi os af resten.

*Tillæg på leje af ekstrastore cykler (højde > 190 cm). Skriv til os for at få en pris.

 • Hybridcykel (21 gear KTM): 1.400 kr.
 • Mountainbike (27 gear): 2.000 kr.
 • Elcykel (fra 158 cm): 2.200 kr.
 • Børnecykel (op til 145 cm): 1.300 kr.
 • Børnesæde: 750 kr.
 • Børnetrailer: 750 kr.
 • Cykelhjelm: 150 kr. pr. person
 • 1 cykeltaske: 150 kr.
INDKVARTERING Syv overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller. Alle indkvarteringsstederne er omhyggeligt udvalgt på baggrund af lokation, atmosfære og service. Alle værelser er med en suite-faciliteter og morgenmad er inkluderet. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne langs ruten.

OBS: Vær venligst opmærksom på, at et dobbeltværelse med enkeltsenge i Østrig normalt betyder én stor seng med to separate madrasser og dyner. Separate enkeltsenge på et dobbeltværelse ses sjældent og kan derfor ikke garanteres.

REJSEPERIODE Fra 29. april til 9. oktober.
INKLUDERET
7 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller
7 x morgenmad
Bagagetransport (1 stk. pr. person, maks. 25 kg)
Detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Cykelkort over Salzburg-området (1 pr. værelse)
GPS tracks
Billet til bådtur på Wolfgangsee inkl. cykel
Daglig nødservice fra 8-18 (ved cykelleje)
Daglig telefonassistance fra 8-18 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til og fra Salzburg
Tog og færger, der ikke er nævnt under inkluderet
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Halvpension (2.100 kr. pr. person)
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden let til moderat. De daglige cykelruter er relativt korte og er ikke teknisk svære. Man cykler hovedsageligt gennem let bakkede landskaber, og der er kun meget få opstigninger; et par stejle, men korte sektioner, når du skal over Scharfling-passet på dag 3 og 4. Du cykler hovedsagligt på asfaltstier, men enkelte strækninger er på grus- og skovstier. En nogenlunde god grundform anbefales, men hvis der er dage, hvor du foretrækker ikke at cykle, er det som regel muligt at tage offentlig transport i stedet.
1

Dag 1: Ankomst til Salzburg

Din tur starter i Mozarts fødeby, som er en charmerende historisk by med flotte gamle bygninger og parker. Tag dig tid til at beundre den spektakulære borg Hohensalzburg, der ligger højt over byen på bjerget Festungsberg, besøg de smukke, sirlige parker og gå til en af de mange klassiske koncerter, der finder sted rundt omkring i hele byen.

Du modtager dine rejsedokumenter og din cykel (hvis du har lejet en) på dit hotel.

Overnatning i Salzburg.

2

Dag 2: Salzburg til Thalgau

Distance: 23 km | Opstigning: 273 m | Nedstigning: 142 m

Den første etape af din cykelferie er relativt kort, så du har også lidt tid til at udforske Salzburg om morgenen, inden du begiver dig af sted. Kort efter du har forladt Salzburg, befinder du dig i et idyllisk landskab og cykler langs den tidligere jernbane Ischler Bahn forbi Eugendorf til købstaden Thalgau.

Overnatning i Thalgau.

3

Dag 3: Thalgau til Bad Ischl

Distance: 43 km | Opstigning: 315 m | Nedstigning: 386 m

Dagens rute fører dig først gennem en skov til landsbyen St. Lorenz am Mondsee ved foden af bjerget Drachenwand (’Dragevæg’). Herefter følger du bredden af Mondsee, inden en kort, men stejl stigning over Scharfling-passet til Wolfgangsee. En skøn sti langs søen bringer dig så til Strobl, hvorfra du fortsætter til kurbyen Bad Ischl. Denne historiske by er kendt som porten til Salzkammerguts bjerge og søer og var engang Habsburg-kejseren Franz Joseph 1.s sommerresidens.

Overnatning i Bad Ischl.

4

Dag 4: Bad Ischl til Mondsee

Distance: 29 km | Opstigning: 289 m | Nedstigning: 269 m

Efter morgenmaden forlader du Bad Ischl og følger cykelstien gennem Pfandl og Radau, hvorefter du når Wolfgangsee, som du følger langs den nordlige bred, til du kommer til byen St. Wolfgang. Herfra tager du din cykel med ombord på en båd (billet er inkluderet), som sejler dig til den lille Mozart-by St. Gilgen, hvor den berømte komponists mor blev født. Du cykler endnu en gang over Scharfling-passet og forbi Krottensee til Mondsee. Du følger søbredden til St. Lorenz og videre til byen Mondsee, der selvfølgelig er opkaldt efter søen, hvis nordlige ende den ligger ved. Gå ikke glip af et besøg i Basilika St. Michael, som er kendt fra bryllupsscenen i musicalen The Sound of Music.

Overnatning i Mondsee.

5

Dag 5: Mondsee til Seekirchen

Distance: 37 km | Opstigning: 355 m | Nedstigning: 338 m

Lige efter du har forladt Mondsee, kan du overveje at besøge frilandsmuseerne Bauernmuseum Mondsee og Mondseer Rauchhaus, som begge er dedikerede til de lokale bønders hverdagsliv. Herefter følger du Salzkammergut-cykelstien til Irrsee og cykler langs søens vestlige bred til byen Oberhofen. Her drejer du fra til Neumarkt og følger så bredden af Wallersee til Seekirchen. Om eftermiddagen kan du hoppe en tur i vandet ved en af byens skønne søbadsstrande.

Overnatning i Seekirchen.

6

Dag 6: Seekirchen til Seeham

Distance: 34 km | Opstigning: 315 m | Nedstigning: 313 m

I dag følger du Mozart-cykelruten gennem Salzburgs sølandskaber. Fra Wallersee cykler du gennem uspoleret bølgende natur, gennem de kønne landsbyer Köstendorf og Schleedorf til bredden af Mattsee. Så tager du en rundtur omkring de to søer Mattsee og Obertrum, inden du ender i Seeham ved bredden af Obertrum. Denne ferieby i Salzburgs sø-distrikt er kendt for sine storslåede udsigter, den maleriske sø med offentlige badeanlæg og fantastiske teater- og musikopførelser på scenen, der er opført ude i søen.

Overnatning i Obertrum am See.

7

Dag 7: Seeham til Salzburg

Distance: 34 km | Opstigning: 289 m | Nedstigning: 389 m

Fra Seeham cykler du videre forbi Nussdorf til Oberndorf bei Salzburg, som ligger ved Salzach-floden. Tag en lille pause her og besøg den lillebitte St. Nicola-kirke, hvor den berømte julesalme Stille nat blev skrevet og uropført. Salzach-floden markerer grænsen mellem Østrig og Bayern i nabolandet Tyskland. Du følger Mozart-cykelruten langs floden, som fører dig tilbage til Salzburg.

Overnatning i Salzburg.

7

Dag 7: Afgang fra Salzburg

Din cykelferie omkring Salzburg er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger.


Ankomst- og afgangsinformation

  Hvis du flyver, er den nærmeste lufthavn Salzburg. Du kan også flyve til Wien eller München.
Offentlige busser ind til Salzburg
 • Bus nr. 10 afgår mandag-lørdag hvert 10. minut fra lufthavnen til centrum af Salzburg. Turen tager ca. 15 min.
 • Bus nr. 2 kører dagligt hvert 10. eller 20. minut mellem Salzburgs hovedbanegård og lufthavnen. Søn- og helligdage kører bussen hvert 20. minut. Turen tager ca. 23 min.
Med tog
 • Fra lufthavnen i Wien går der direkte tog til Salzburg. Turen tager ca. 3 timer.
 • Der er rigtig gode togforbindelser fra lufthavnen i München via Münchens Ostbahnhof til Salzburg. Turen tager ca. 2½ time.
 • Du kan finde togtider hos ÖBB: oebb.at.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Salzburg cykelferie © Tourismus Salzburg / Reinhart Bryan
Mozarts fødeby Salzburg (c) Oesterreich Werbung / Julius Silver
Cykling langs den tidligere jernbane Ischler Bahn (c) Hallwang / Wikimedia Commons
Thalgau (C) TVB Salzburg / Albin Niederstrasser-Anthering
Mondsee-søen og Drachenwand (c) TVB MondSeeLand
Cykling ved Mondsee-søen
Basilikaen i Mondsee, hvor bryllupsscenen i The Sound of Music foregår © TVB MondSeeLand
Wolfgangsee-søen (c) Oesterreich Werbung / Julius Silver
Cykling i Salzburgerland © OÖ
Udsigt over St. Wolfgang
Cykling i Salzburgerland © Österreich Werbung Himsl
Udsigt over Wallersee-søen
Mattsee-søen
Udsigt til Salzburg og Alperne (c) Oesterreich Werbung / Popp Hackner
cykling langs floden salzach
Kapitelplatz i Salzburg (c) Tourismus Salzburg GmbH / Guenter Breitegger

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering