7 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Fredfyldt stilhed mens du cykler langs Canal du Midis rolige vande.

Cykling gennem nogle af de smukkeste landskaber i Sydvestfrankrig.

Den dramatiske middelalderby Carcassonne, der ligger højt på en klippetop.

Den smukke by Béziers med sin 2000 år gamle romerske bro og katedral.

Afslut turen med friske fisk og skaldyr ved det azurblå Middelhav i Sète.


Selvguidet cykeltur langs Canal du Midi: fra Toulouse til Sète

Cykl fra ’den lyserøde by’ Toulouse til det glitrende Middelhav langs Europas smukkeste kanal; den pragtfulde Canal du Midi. Hverdagens stress og jag vil synes langt borte, mens du cykler langs den fredfyldte vandvej, der er flankeret af århundreder gamle træer.

Der er meget at se langs vejen; fra antikke pramme og smukke stenbroer til middelalderlandsbyer og romanske katedraler. Blandt turens højdepunkter er den spektakulære befæstede middelalderby Carcassonne.

Landskabet ændrer gradvis karakter fra bølgende bakker til vinmarker, indtil du til sidst når marskerne, klitterne og lagunerne ved Middelhavets kyst. Din tur slutter ved det azurblå hav i den charmerende fiskerby Sète.

Som med alle vores selvguidede cykelture inkluderer denne tur bagagetransport og rigtig gode overnatningssteder.

7 DAGES CYKELFERIE 5.499 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Vores turcykler har minimum 21 gear. Det er også muligt at leje elcykler. Du vil modtage din lejecykel ved starten af din ferie og aflevere den, inden du tager hjem. Vi leverer cyklen til dit første overnatningssted (enten om aftenen på dag 1 eller om morgenen på dag 2) og afhenter den fra dit sidste overnatningssted efter din sidste cykeldag. Du skal blot oplyse os om din højde, så du får den rigtige cykelstørrelse, og så tager vi os af resten.

Priser

  • Hybridcykel: 1.350 kr.
  • Elcykel: 1.900 kr.

Cykler kommer med følgende udstyr:

  • Cykelhjelm (efter anmodning)
  • Hængelås
  • Bagagebærer med mindst én vandtæt sidetaske
  • Cykelstyrstaske til kort og rutebeskrivelse
  • Flaskeholder
  • Reparationsudstyr
  • Kilometertæller
  • GPS (efter anmodning)
INDKVARTERING Alle indkvarteringsstederne er omhyggeligt udvalgt på baggrund af lokation, atmosfære og service. Vi har valgt komfortable 2-eller 3-stjernede hoteller eller B&Bs med eget bad/toilet og morgenmad. De overnatningssteder vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af hotellerne er optaget, booker vi et andet hotel af samme standard og informerer om det på forhånd. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne langs ruten.
REJSEPERIODE Fra 15. april til 15. oktober.
INKLUDERET
6 overnatninger på 2-eller 3-stjernede hoteller med en suite-faciliteter
6 x morgenmad
Bagagetransport (1 stk. pr. person, maks. 20 kg)
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Turistafgifter
Informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Toulouse eller fra Sete
Tog og færger
Frokost og aftensmad
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Toulouse

Toulouse, der er kendt som ’La Ville Rose’ (den lyserøde by) på grund af sine røde murstensbygninger og okkerfarvede tage, er en livlig universitetsby. Dens charmerende Vieux Quartier (det gamle kvarter) byder på mange fine restauranter og arkitektskatte som f.eks. Place du Capitol, St. Sernin-katedralen og Couvent des Jacobins; et smukt dominikansk kloster fra det 13. århundrede.

Overnatning i Toulouse.

2

Dag 2: Toulouse til Castelnaudary

Distance: 64 km

Du forlader Toulouse via Paul Riquet-broen og følger cykelstien langs den træbevoksede Canal du Midi. Du kommer forbi talrige karakteristiske pramme, inden du kommer til Lauragais’ bølgende landskab. Hold en pause i Avignonet, hvor der blev udkæmpet mange slag i løbet af korstogene. Her finder du masser af middelalderlevn og korsfarerstatuer samt den storslåede gotisk kirke Notre-Dame des Miracles.

For foden af Montagne Noir når du kanalens højeste punkt. Det er Narouze-vandskellet mellem Atlanterhavet og Middelhavet. Herfra går det ned ad bakke til Castelnaudary, hvor du skal overnatte. Benyt evt. lejligheden til at prøve en autentisk cassoulet!

Overnatning i Castelnaudary.

3

Dag 3: Castelnaudary til Carcassonne

Distance: 43 km

Omgivet af Montagne Noir mod øst og Pyrenæerne mod sydvest cykler du i dag langs en original, tusind år gammel træksti til flodhavnen Bram. Det omgivende landskab ændrer sig fra majsmarker til vinmarker undervejs. Du kommer forbi gamle landsbyer og vandværker som Béteil og Lalande-slusen. Ruten fører også forbi Cugarel-møllen, Villepinte-dæmningen og Rebenty-akvædukten, inden det eventyrlige middelalderslot i Carcassonne, der ligger dramatisk på toppen af en klippe, kommer inden for synsvidde. Du skal overnatte i Carcassonne og får derfor lejlighed til at udforske middelalderbyen i fred og ro efter dagsturisterne er taget hjem.

Overnatning i Carcassonne.

4

Dag 4: Carcassonne til Homps

Distance: 42 km

Du forlader fantastiske Carcassonne og vender tilbage til kanalens fredfyldte stilhed. Tag dig tid til at beundre broen ved Orbiel og 1100-talskirken ved havnen i Trèbes. Det er værd at stoppe i den galliske landsby nær Marseillette og gå en tur til Capendu for at besøge dens romerske kapel. Fortsæt gennem bølgende vinmarker til den charmerende landsby Homps.

Overnatning i Homps.

5

Dag 5: Homps til Béziers

Distance: 62 km

Efter vandlåsen ved Argens følger du den snoede sti langs skråningen til Le Somail. Tag en pause her i det gamle bibliotek. Herefter cykler du langs Canal de la Robine til Capestang, som byder på en storslået universitetskirke, som allerede kan ses på lang afstand. Fra kirkens klokketårn kan du nyde en bjergtagende udsigt over det omkringliggende landskab.

Tilbage på cyklen fortsætter du forbi de gallisk-romerske levn af landsbyen Poilhes la Romaine og Oppidum d’Ensérune. Du kan også beundre Malpas-tunnelen og Foncérannes’ ni vandlåse. De vidner om arkitekten Paul Riquets genialitet; han var manden bag konstruktionen af Canal du Midi. Monsieur Riquets fødeby – den historiske Béziers – er din endelige destination i dag.

Overnatning i Béziers.

6

Dag 6: Béziers til Sète

Distance: 50 km

Når du forlader Béziers, er havet stadig ikke synligt, men du kan dufte det! Landskabet flader nu gradvist ud og former en mosaik af klitter, sumpe og laguner. Denne kystregion er hjemsted for mange hejrer, der stolt spankulerer rundt blandt heste og kvæg. Når du når den gamle by Agde med sin sorte katedral fra det 12. århundrede, krydser du Hérault-floden i retning af Thau-lagunen.

Canal du Midi når sin afslutning ved fyrtårnet i Onglous. Den sidste del af din cykelrute følger stranden fra Marseillan til fiskerbyen Sète. Denne autentiske by, fuld af pastelfarvede huse med smedejernsbalkoner, krydses af flere forbundne kanaler og Thau-bækken. Ved havnen finder du et væld af fiskerestauranter, hvor alt er så frisk, som det kan være!

Overnatning i Sète.

7

Dag 7: Afgang fra Sète

Din cykelferie langs Canal du Midi er ved vejs ende efter din morgenmad i den dejlige Sète. Byen er den største fiskerihavn i Frankrig, og den er også kendt for sine smukke strande. Måske har du tid til en frisk morgendukkert, inden du starter turen hjemad.


Find vej til Toulouse

  De lufthavne, der ligger tættest på Canal du Midi er Toulouse (TLS) og Monpellier (MPL). Du kan også flyve til Bordeaux.
Fra lufthavnen i Toulouse kan du tage en shuttlebus (hvert 20. minut) til centrum af byen.
Fra Bordeaux kan du tage et TER-tog til Toulouse (ca. 2 t.).

Find vej fra Sète

  Ved turens afslutning kan du tage toget fra Sète til Montpellier eller tilbage til Toulouse.

Du kan finde tider og mere information på hjemmesiderne for SNCF og TER-SNCF.

NB: Hvis du har din egen cykel med, kan du tage den gratis med på toget, men der skal reserveres plads til den på forhånd på visse tog (www.scnf.com).

Hvis du er i bil, kan du parkere i Toulouse eller Sète og tage toget tilbage. Skriv til os for at høre nærmere om parkeringsforhold.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Cykling fra ’den lyserøde by’ Toulouse
Toulouse
Cykling fra Toulouse langs Canal du Midi
Castelnaudary CC Aubry Françon
Canal du Midi
Cykling langs Canal du Midi
Den dramatiske middelalderby Carcassonne
Carcassonne
Den smukke by Béziers med sin 2000 år gamle romerske bro og katedral
Canal du Midi
Canal du Midi når sin afslutning ved fyrtårnet i Onglous
Étang de Thau, Sète © Christian Ferrer
Sète

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering