8 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Tyskland
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Let cykling ad Elberadweg på flade stier langs en af Centraleuropas store floder.

Cykling i den stille Elbdal under Elbsandsteingebirges høje klipper.

Historiske byer, maleriske flodlandsbyer og pragtfulde renæssanceslotte.

”Elbens Firenze” Dresden og Lutherstadt Wittenberg, hvor Reformationen startede.

Det smukke parkområde Wörlitz med dets mange slotte, statuer og kanaler.


Selvguidet cykelferie langs Elben fra Bad Schandau til Dessau

Cykelruten Elberadweg følger en af de allersmukkeste strækninger langs Elben, som er Tysklands anden længste flod. Ruten er karakteriseret af de knejsende klipper, der er en del af massivet Elbsandsteingebirge, dejlige flodbredsenge og de imponerende terrasseanlagte vinmarker i den vinproducerende region omkring den kønne by Meissen. Der er masser af historiske monumenter langs Elberadweg mellem Bad Schandau og Dessau inklusive storslåede slotte, paladser og velbevarede historiske byer og landsbyer.

Elberadweg er relativt flad, da den følger Elben, som er en ’langsom’ flod med meget små højdeforskelle. Det meste af stien er i god stand, og der er talrige kultur- og aktivitetstilbud langs den. Det betyder ikke så meget, om du cykler med eller mod strømmen, og denne tur kan også bestilles i den modsatte retning, så du cykler fra Dessau til Bad Schandau. Det skal dog nævnes, at den hyppige vestenvind gør retningen mod strømmen (Bad Schandau til Dessau) mest favorabel.

Som med alle vores selvguidede cykelture inkluderer denne tur bagagetransport og rigtig gode overnatningssteder.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 5.799 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg i sommerperioden: 200 kr.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Alle cykler er udstyret med cykellås, reparationsudstyr, kortholder og en 10 l vandtæt Ortlieb-cykeltaske. Vi leverer cyklen til dit første overnatningssted og afhenter den fra dit sidste overnatningssted efter din sidste cykeldag. Du skal blot oplyse os om din højde, så du får den rigtige cykelstørrelse, og så tager vi os af resten.
  • Turcykel (7/21 gear): 805 kr. (115 kr. x 7 dage)
  • Elcykel: 1.575 kr. (225 kr. x 7 dage)
INDKVARTERING Syv overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller. Alle værelser er med eget bad/toilet, og morgenmad er inkluderet hver dag. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne langs ruten.
REJSEPERIODE 1. april til 31. oktober
INKLUDERET
7 x overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller
7 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Informationspakke inden afrejse
Daglig timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Dresden og fra Dessau
Togbillet fra Dresden til til Bad Schandau på dag 2
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Transport fra Dessau til Dresden eller omvendt
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden let og er egnet for alle, der er vant til at cykle lidt. Ruten er enten flad eller let nedadgående hele vejen. Den længste dagsdistance er på 68 km, men det er også muligt at cykle denne distance over to dage. Derudover ligger de daglige distancer på 28-45 km.
1

Dag 1: Ankomst til Dresden

Din cykelferie starter i Dresden ved bredden af Elben. Dresden er hovedstaden i Saksen og er en utroligt smuk by. Dens bygninger blev kærligt restaureret efter de omfattende bombardementer under 2. Verdenskrig, og i dag er byen kendt som ”Elbens Firenze”. Der er mange museer og gallerier, som er værd at udforske, inklusive Frauenkirche-katedralen, det majestætiske Zwinger-palads og operahuset Semperoper. Det historiske centrum egner sig perfekt til en afslappet slentretur, efter du har fået indlogeret dig på hotellet.

Overnatning i Dresden.

2

Dag 2: Bad Schandau til Dresden

Distance: 45 km

Din første cykeldag starter med en kort togtur til den maleriske lille kurby Bad Schandau, der er et godt udgangspunkt for aktive ferier i Saksiske Schweiz. Herfra starter din cykeltur langs Elben, og på første etape kommer du gennem Elbsandsteingebirges storslåede sandstenslandskab. Du kommer bl.a. forbi de mest berømte seværdigheder i Saksiske Schweiz som Bastei-broen i Rathen og Königstein-fæstningen. Sidst på etapen vil du se den imponerende skyline af Dresdens gamle bydel med dens mange spirer, tårne og kupler komme tættere og tættere på.

Overnatning i Dresden.

3

Dag 3: Dresden til Meissen

Distance: 30 km

Du fortsætter på cykel gennem den fredfyldte Elbdal og vil på lang afstand få øje på den 1.000 år gamle by Meissen. Dens slotshøj hæver sig over floden med sin imponerende gotiske katedral og slottet Albrechtsburg. Et besøg på den verdensberømte Meissen porcelænsfabrik er også et must.

På dagens rute vil du have bemærket en del vinmarker, for du befinder dig i hjertet af en af de mindste, men mest ansete vinregioner i Tyskland. Du kan belønne dig selv for dagens anstrengelser om aftenen med et glas eller to af denne fremragende lokale vin.

Overnatning i Meissen.

4

Dag 4: Meissen til Riesa

Distance: 28 km

Dagens cykeltur fører dig forbi mange pittoreske vinlandsbyer, der ligger som perler på en snor langs Elben. Vi anbefaler et vinsmagningsstop i Diesbar-Seusslitz. Næste stop vil være Riesa, der har et gammelt benediktinerkloster fra det 12. århundrede.

Overnatning i Riesa.

5

Dag 5: Riesa til Torgau

Distance: 48 km

Din cykeltur fortsætter i dag til Torgau. Der er mange færgeoverfarter på denne strækning, så du har mulighed for at cykle på begge sider af floden.

Torgau er bedst kendt for sit enestående renæssanceslot Schloss Hartenfels. Slotskapellet blev indviet i 1544 af Martin Luther og betragtes som den første nybyggede protestantiske kirke.

Overnatning i Torgau.

6

Dag 6: Torgau til Lutherstadt Wittenberg

Distance: 68 km

Fra det tidligere saksiske kongeslot cykler du via landsbyen Pretzsch til verdensarvsbyen Lutherstadt Wittenberg, som er Reformationens vugge. Det var i Wittenberg, der somme tider kaldes “Protestanternes Rom”, at Martin Luther i 1517 sømmede sine 95 teser mod kirkekorruption på døren af Schlosskirche og derved udløste Reformationen.

Hvis du synes, at dagens strækning er for lang, så kan denne etape deles i to (på hhv. 37 km og 35 km) ved at tilføje en ekstra overnatning i Pretzsch. Kontakt os og få en pris, hvis du er interesseret i denne løsning.

Overnatning i Wittenberg.

7

Dag 7: Lutherstadt Wittenberg til Dessau

Distance: 37 km

Den sidste etape af din cykelferie bringer dig gennem de smukke enge i biosfærereservatet Flusslandschaft Elbe-Brandenburg og forbi det verdensberømte parkområde Gartenreich Dessau-Wörlitz med sin imponerende samling af slotte, statuer og kanaler. Den 100 hektar store park anses for en af de smukkeste anlagte parker i Europa og kom på UNESCOs Verdensarvsliste i år 2000.

Selve byen Dessau er mest kendt for sin Bauhaus-bygning. I 1919 grundlagde Walter Gropius denne kunstskole, som forenede det 20. århundredes avantgarde i arkitektur, kunst og design.

Overnatning i Dessau.

8

Dag 8: Afgang fra Dessau

Din cykelferie langs Elben er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Hvis du er i bil og har efterladt den i Dresden, hjælper vi gerne med at arrangere din returtransport hertil.


Find vej til Dresden

  De nærmeste lufthavne er DresdenPrag og Berlin.
På dag 2 er det let at komme til Bad Schandau med direkte tog fra Dresden (30 min.). Find mere information på Deutsche Bahns hjemmeside. Bad Schandaus togstation ligger en kort færgeoverfart fra selve byen.
Hvis du ankommer i bil, er det som regel muligt at lade den stå ved det første hotel, mens du vandrer. Vær dog opmærksom på, at det i de fleste tilfælde ikke er muligt at reservere en parkeringsplads på forhånd. Du finder kontaktinformation på dine hoteller i rejsedokumenterne. Det koster som regel penge at have bilen parkeret, og den udgift skal betales direkte til hotellet.

 


Afgang fra Dessau

Fra Dessau kommer du let til Berlin eller Dresden, hvorfra du kan komme videre til de fleste steder i Tyskland, hvis du har lyst til at udforske landet yderligere. Der er regelmæssige tog hele dagen fra Dessau til Berlin (1 t. 20 min.) og Dresden (2 t. 20 min.). Find mere information på Deutsche Bahns hjemmeside.
Hvis du har brug for at returnere til Dresden for at hente din bil, tager du blot toget tilbage dertil fra Dessau.


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Cykelferie langs Elben fra Bad Schandau til Dessau
Den hyggelige by Bad Schandau, der ligger ved bredden af Elben
Udsigt til Bastei-klipper
Udsigt til Rathen fra Elberadweg
Gohliser vindmølle langs Elberadweg (c) Kolossos / Wikimedia Commons
Færge på Elben i Saksiske Schweiz
Elberadweg i Dresden
”Elbens Firenze” Dresden
Radebul Slot og vinmarker
Byen Coswig ved Elben
Albrechtsburg Slot, Meissen
Færge på Elben
Cykling langs Elben i Diesbar-Seusslitz
Lutherstadt Wittenberg, hvor Reformationen startede.
Monument til Martin Luther i Wittenberg
Jagtbro i Dessau
Det verdensberømte parkområde Gartenreich Dessau-Wörlitz

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering