6 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Holland
Sted
april-september
Rejseperiode

Lette cykelruter mellem polderne, kanalerne og møllerne i Nordholland.

Nyd friske sild og ål i den dejlige fiskerlandsby Volendam.

Mød ostemagerne og træskomagerne i Zannse Schans.

Cykl langs IJsselmeer-søens fredfyldte bredder.


Selvguidet cykelferie i Nordholland

Den hollandske provins Noord-Holland lever op til den nostalgiske forestilling, som mange udlændinge har om Holland. Den byder på et billedskønt landskab med kanaler, træbroer, diger og møller samt charmerende historiske byer med travle marinaer, kunst- og kulturmuseer og traditionel lokal arkitektur. Alt dette vil man opleve på denne selvguidede cykeltur i Nordholland. Hvis du kan, så kom i foråret, hvor tulipaner, hyacinter og påskeliljer begynder at blomstre og blomsterløgsmarkerne udgør et sandt farvehav!

Som med alle vores selvguidede cykelture inkluderer denne tur bagagetransport og rigtig gode overnatningssteder.

6 DAGES CYKELFERIE Fra 5.099 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Vores turcykler har 24 gear, og alle cykler er udstyret med kædelås og sadeltasker til de ting, du får brug for på cykelturene. Det er også muligt at leje elcykler. Du vil modtage din lejecykel ved starten af din ferie og aflevere den, inden du tager hjem. Vi leverer cyklen til dit første overnatningssted (enten om aftenen på dag 1 eller om morgenen på dag 2) og afhenter den fra dit sidste overnatningssted efter din sidste cykeldag. Du skal blot oplyse os om din højde, så du får den rigtige cykelstørrelse, og så tager vi os af resten.
  • Hybridcykel: 500 kr. (100 kr. x 5 dage)
  • Børnecykel: 450 kr. (90 kr. x 5 dage)
  • Elcykel: 1000 kr. (200 kr. x 5 dage)
  • Tyveriforsikring (turcykel): 125 kr. (25 kr. x 5 dage)
  • Tyveriforsikring (elcykel): 225 kr. (45 kr. x 5 dage)
  • Børnesæde: 200 kr. (40 kr. x 5 dage)
  • Børnetrailer: 650 kr. (130 kr. x 5 dage)
  • Cykelhjelm: 75 kr. pr. person
INDKVARTERING
REJSEPERIODE Fra 1. april til 25. september.
INKLUDERET
5 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller med en suite-faciliteter
5 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til og fra Alkmaar
Tog og færger
Frokost og aftensmad
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Alkmaar

Fra lufthavnen Amsterdam Schiphol er det let at komme til Alkmaar med tog. Hvis du har mulighed for det, så planlæg din tur, så du kan opleve Alkmaars verdensberømte traditionelle ostemarked, som finder sted hver fredag morgen fra april til september. Alkmaar har dog også andet at byde på; gå på opdagelse blandt byens monumenter, kanaler, butikker og museer og bliv betaget af denne charmerende gamle by.

Overnatning i Alkmaar.

2

Dag 2: Alkmaar til Zaandam

Distance: 43 km

Din cykelrute til Zaandam fører dig gennem varierede landskaber. Om foråret, hvor tulipaner, hyacinter og påskeliljer springer ud, er området omkring Heiloo og Limmen ét stort farverigt blomsterhav. Du træder videre i pedalerne og kommer til Zaan-regionen, der er opkaldt efter Zaan-floden og berømt for sine små charmerende grønne træhuse med hvide blondegardiner. Du kan se flere gode eksempler herpå ved Zaanse Schans, der også er kendt verden over for sin ikoniske række af vindmøller. Hele stedet er postkortsmukt! Der er masser af ting at gøre og se her. Du kan besøge vindmøller, workshops, museer, finde ud, hvordan man laver træsko eller hollandsk ost etc. – alt sammen i nostalgiens navn. Efter alt dette kan du sætte dig ned og nyde en velfortjent kop kaffe og en pandekage.

Overnatning i Zaandam.

3

Dag 3: Zaandam til Volendam

Distance: 31 km

En kort cykeltur bringer dig til parken Het Twiske. Dette er et yndet udflugtsmål for indbyggerne i Amsterdam. På varme dage flygter de ud af byen og cykler herhen for at bade i floden. Et varieret landskab med skove, enge og floder gør dig herefter selskab, til du når Monnickendam, som er en pragtfuld historisk landsby, der engang var en af Hollands vigtigste havne. Friskrøget fisk er en specialitet her. Dagens cykeltur ender i den livlige fiskerlandsby Volendam. Volendam har længe været en turistmagnet, så slut dig til mængden og nyd atmosfæren på caféerne ved vandet og udsigterne over floden og havnen.

Overnatning i Volendam.

4

Dag 4: Volendam til Hoorn

Distance: 26 km

Lige nord for Volendam ligger Edam. Tilbage i Guldalderen var ostebyen Edam specialiseret i skibsbygning og søfart. De velbevarede bygninger i byens centrum er fra denne blomstrende periode i 1600-tallet. Gå en tur og se broerne, torvene, kanalerne og monumenterne. Herefter cykler du videre til Hoorn og kan nyde de stadigt skiftende udsigter over den glitrende sø ved siden af dig.

I Hoorns hyggelige historiske centrum er der mange flotte bygninger fra det 16. og 17. århundrede. Det var i denne periode, byen blev velstående takket være handel og skibsfart. Skibe, der stævnede ud fra byens havn, kom så langt omkring som Amerika (Cape Horn!) og Japan. Hjemme i Hoorn investerede købmænd deres indtjening i kunst, men også i bygningen af huse og varehuse, som stadig kan ses i dag. Du kan lære mere på Westfries Museum, som har specialiseret sig i den hollandske guldalder, der var en periode karakteriseret ved stor foretagsomhed og maritimt overherredømme – en periode, som hollænderne ser tilbage på med blandede følelser. I havnen kan du besøge en kopi af sejlskibet ’De Halve Maen’. Det var en del af en flåde på over 2.000 skibe, der tilhørte Det Nederlandske Ostindiske Kompagni, som var verdens første multinationale selskab.

Overnatning i Hoorn.

5

Dag 5: Hoorn til Alkmaar

Distance: 36 km

Dagens rute fører dig fra søen Markermeer tilbage til Alkmaar. Nyd polder-landskabet og hold en lille pause i Schermerhorn, hvor tre polder-vindmøller oven på et dige udgør et oplagt fotomotiv. En af dem – Schermerhorn Museum Mill – kan man besøge. Her kan du lære, hvordan vindmøller blev brugt til at dræne Schermer-søen i 1633, og hvordan de har været brugt til at regulere vandstanden i polderen (inddiget marskområde) indtil 1929. Herefter cykler du videre til din sidste destination: Alkmaar.

Overnatning i Alkmaar.

6

Dag 6: Afgang

Din cykelferie er ved vejs ende efter morgenmad.


Find vej til og fra Alkmaar

  Den nærmeste lufthavn er  Amsterdam Schipol (AMS).
Fra Amsterdam Schipol kommer man let til Alkmaar med tog (ca. 1 t.)
Hvis du ankommer i bil, er der mulighed for gratis parkering ved hotellet i Alkmaar.
Cykeltur i Nordholland
Alkmaar kanal
Alkmaar østemarked
Alkmaar vindmøller
Alkmaar tulipaner
Cykling i Nordholland
Zaandam windmøller
picnic frokost
Zaanse Schans
Zaanse Schans clogs
IJsselmeer-søen og Volendam
Volendam marina
Volendam
køer på polderen
Hoorn
cykling i nordholland
Zeewang windmøller

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering