8 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Østrig, Tyskland
Sted
maj-oktober
Rejseperiode

Cykl fra Bayerns ’treflodsby’ Passau til den fantastiske musikby Wien.

En af Europas mest populære langdistance-cykelstier helt uden trafik.

Den imponerende flodbugtning Schlögener Schlinge; et af Østrigs naturlige vidundere.

Afslappet cykling gennem den smukke vinregion Wachau.

Opdag storslåede slotte, klostre og nogle af Østrigs ældste byer.


Selvguidet cykelferie langs Donau fra Passau til Wien

Donauradweg er en af Europas klassiske cykelruter. Strækningen mellem Passau og Wien er særligt flad og velegnet for cyklister, hvilket gør den til en ideel cykelferie for personer i alle aldre. Turen starter i den bayerske by Passau, der er kendt som byen med de tre floder, og snor sig gennem Østrig langs cykelstier, der løber parallelt med den mægtige Donauflod. Mens du følger Donau, vil du opdage, at hver region byder på unikke attraktioner. Udforsk den kulturrige by Linz og UNESCO-regionen Wachau, hvor små landsbyer putter sig mellem solbeskinnede vinmarker, og mægtige slotte og klostre troner ovenover. Turen slutter i Wien, som hører til blandt Europas mest storslåede byer. Når du når ‘musikkens by’, så beløn dig selv med et velfortjent glas Riesling og en wienerschnitzel.

Ligesom alle vores andre selvguidede cykelture inkluderer denne tur bagagetransport og hyggelige overnatningssteder.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.699 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg fra 1. juli til 30. august: 100 kr. pr. person.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Alle vores cykler er udstyret med kædelås, og nødhjælpsassistance er inkluderet. Det er også muligt at leje en elcykel. Vi leverer cyklen til dit første overnatningssted og afhenter den fra dit sidste overnatningssted efter din sidste cykeldag. Du skal blot oplyse os om din højde, så du får den rigtige cykelstørrelse, og så tager vi os af resten.

*NB: Hvis du har brug for en pris på en ekstrastor cykel (højde > 190 cm), så skriv til os.

Priser pr. uge

  • Hybridcykel (21 gear): 1.200 kr.
  • Elcykel (fra 158 cm): 2.500 kr.
  • Børnecykel (op til 145 cm): ved anmodning
INDKVARTERING 7 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller. Alle værelser er med eget bad/toilet, og morgenmad er inkluderet.

OBS: Vær venligst opmærksom på, at et dobbeltværelse med enkeltsenge i Østrig normalt betyder én stor seng med to separate madrasser og dyner. Separate enkeltsenge på et dobbeltværelse ses sjældent og kan derfor ikke garanteres.

REJSEPERIODE 1. maj til 9. oktober
INKLUDERET
7 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller
7 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Guidet besøg på klostret Stift St. Florian
Færgebillet inkl. cykel: Enns til Mauthausen
Togbillet inkl. cykel: Tulln til Wien
Daglig telefonassistance fra 8-18 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Tog og færger, der ikke er nævnt under inkluderet
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Halvpension
Enkeltværelse(r)
Togbillet fra Wien til Passau
1

Dag 1: Ankomst til Passau

Du vil modtage dine dokumenter og din cykel (hvis du har booket en) på dit første hotel i den bayerske by Passau. ’Byen med de tre floder’ er kendt som en af de smukkeste byer i Tyskland og har meget at byde på. Tag en gåtur gennem den gamle barokke bydel, hvor de charmerende gader og porthvælvinger ikke har ændret sig synderligt i løbet af de sidste århundreder.

Overnatning i Passau.

2

Dag 2: Passau til Schlögen

Distance: 42 km | Opstigning: 240 m | Nedstigning: 240 m

Din første cykeldag bringer dig fra Passau via Obernzell til Schlögen. På vejen anbefaler vi at besøge klostret Stift Engelszell med den smukke rokokokirke og maleriske have. Dagens højdepunkt er flodbugtningen Schlögener Schlinge, hvor Donau danner et flot 180° sving. Når du nærmer dig Schlögen, har du en smuk udsigt til ruinerne af middelalderfortet Haichenbach, der ligger på en højderyg på den anden side af Donau.

Overnatning i Schlögen.

3

Dag 3: Schlögen til Linz

Distance: 52 km | Opstigning: 260 m | Nedstigning: 310 m

Du fortsætter ad Donauradweg, som i dag først fører dig langs flodens skovbevoksede skråninger til byen Aschach. Tag dig tid til at udforske Aschach og dens mange middelalderhuse med facader og gårde, der stammer fra både gotikken, barokken og renæssancetiden. Tilbage på cyklen fortsætter du langs Donau til katedralbyen Linz. Denne moderne provinsby er berømt for sin kunstscene og byder på mange interessante seværdigheder som f.eks. slotsmuseet og den botaniske have.

Overnatning i Linz.

4

Dag 4: Linz til Perg

Distance: 51 km | Opstigning: 160 m | Nedstigning: 180 m

Du forlader Linz og cykler mod Sankt Florian, hvor du kan besøge augustinerklostret St. Florian, som er et af Østrigs smukkeste klostre (guidet tur er inkluderet). Herfra fortsætter du til den charmerende by Enns. Dette er Østrigs ældste by, som ligger ved det punkt, hvor floderne Enns og Donau mødes. Du kan gå op i Statturum, som er et 60 meter højt klokketårn, der byder på panoramiske udsigter over dalen og Alperne i det fjerne. Herefter krydser du Donaufloden med en færge til Mauthausen og færdiggør etapen med en kort cykeltur til Perg, hvor du skal overnatte.

Overnatning i Perg.

5

Dag 5: Perg til Maria Taferl / Marbach

Distance: 56 km | Opstigning: 280 m | Nedstigning: 220 m

Den første del af dagens rute bringer dig forbi slottene Dornach og Greinburg. Schloss Greinburg, der er det ældste beboede slot i Østrig, dominerer den smukke flodby Grein. Du fortsætter langs Donauflodens nordlige bred forbi ’den sorte mur’ (en mærkværdig granitformation) til byen Marbach. En kort stigning bringer dig op til den smukke barokke basilika i Maria Taferl, hvorfra du kan nyde en bjergtagende udsigt over Donaudalen.

Overnatning i Maria Taferl / Marbach.

6

Dag 6: Maria Taferl til Krems

Distance: 58 km | Opstigning: 210 m | Nedstigning: 310 m

Dagens første destination er byen Melk på Donaus sydlige bred. Her bør du tage dig tid til at besøge benediktinerklostret Stift Melk fra det 18. århundrede. Herefter krydser du tilbage over til den nordlige bred og følger Donauradweg gennem Wachau, som er på UNESCOs Verdensarvsliste og byder på et frodigt landskab med grønne bjerge dækket af vinmarker, frugtplantager og slotte. Du kommer gennem de maleriske flodbyer Spitz, Weissenkirchen og Dürnstein, inden du når dagens endelige destination: den kulturrige by Krems an der Donau. Her har du nu tid til at slappe af og prøve nogle af de bedste Grüner Veltliner- og Riesling-vine fra de lokale vingårde.

Overnatning i Krems.

7

Dag 7: Krems til Wien

Distance:42 km | Opstigning: 10 m | Nedstigning: 20 m

Din sidste cykeldag går for det meste blidt nedad, og du kan nyde udsigterne og landskabet på afslappet maner. Du er endnu en gang omgivet af vinmarker, der producerer mange fine vine inklusiv den berømte Grüner Veltliner. Til sidst ankommer du til byen Tulln an der Donau. Det er en dejlig by med en overflod af parker og haver. Byen ligger der, hvor den tidligere romerske kavalerifæstning Comagenis lå, og er i dag kendt for sin afvekslende kunst- og kulturscene og sit sprudlende springvand.

Fra Tulln tager du toget til Wien, hvor du afleverer din cykel.

Overnatning i Wien.

8

Dag 8: Afgang

Din cykelferie langs Donau er ved vejs ende efter morgenmad. Hvis du har lyst, kan du booke en ekstra overnatning i Wien, så du har god tid til at nyde den majestætiske pragt, der omgiver byens prominente paladser, museer og koncerthuse.

Hvis du er i bil, kan vi hjælpe dig med at arrangere en togbillet tilbage til Passau, hvor du efterlod den.


Find vej til Passau

  Passau ligger i Tyskland tæt på den østrigske grænse. Der er ikke nogen lufthavn, men man kommer let dertil med tog fra nærliggende byer som München, Linz, Salzburg og Wien.
Med tog:
  • Passau har direkte togforbindelser til Linz (1½ t.), Salzburg (2 t. 45 min.), München (2½ t.) og Wien (3 t.), som er de lufthavne, der ligger tættest på. Du kan finde tider på hjemmesiden for DB Bahn.
  • Hvis du ankommer til lufthavnen i Wien, kan vi arrangere tog eller bus videre til Passau for dig. Hvis du ønsker dette, kan du blot skrive det i kommentarfeltet på bestillingssiden, når du booker turen.

Afgang fra Wien

  Lufthavnen i Wien har omfattende forbindelser til de fleste store internationale byer. Lufthavnen ligger kun 20 min. i bus fra centrum af Wien, hvorfra der afgår shuttlebusser hvert 20. minut.
Hvis du har parkeret din bil i Passau og har brug for at komme tilbage dertil for at hente den, kan vi arrangere en togbillet for dig. Der er flere afgange til Passau fra togstationen i Wien hver dag. Turen tager ca. 2 t. 45 min. til 3 t. Find mere information om tider og priser her.

Cykelferi langs Donau fra Passau til Wien (c) Oesterreich Werbung, Peter Burgstaller
Kort over Donau Radweg ruten
Bayerns ’treflodsby’ Passau
Cykling langs Donauradweg (c) Oberoesterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach
Den imponerende flodbugtning Schlögener Schlinge (c) Oberoesterreich Tourismus GmbH / Ralf Hochhauser
Donauradweg in Oberösterreich cykelferie Oberösterreich Tourismus GmbH / Hermann Erber
Linz (c) Oesterreich Werbung / Volker Preusser
Au-an-der-Donau Donauradweg in Oberösterreich © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH / Hochhauser
Augustinerklostret St. Florian (guidet tur er inkluderet)
Den charmerende by Enns, Østrigs ældste by
Cykling langs Donau (c) Oesterreich Werbung / Beni Mooslechner
Udsigt over Grein fra Greinburg Slott (c) Ingomar Lochschmidt / Wikimedia Commons
Schloss Greinburg Donauradweg in Oberösterreich © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH / Erber
Grein an der Donau (c) WGD Donau Oberoesterreich Tourismus GmbH / Ralf Hochhauser
Melk an der Donau (c) Oesterreich Werbung / Homberger
Schonebuhl Slott
Cykling langs Donau-cykelstien gennem Wachau, Wiessenkirchen (c) Oesterreich Werbung / Martin Steinthaler
Cykling langs Donau, Krems (c) Oesterreich Werbung / Martin Steinthaler
Donau-flodbåd, Tulln (c) Dguendel / Wikimedia Commons
Karlskirche, Wien
Hofburg, Wien

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering