7 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Holland
Sted
april-september
Rejseperiode

Den smukke by Haarlem, der er kendt for sine imponerende kirker og mange markeder.

Rembrandts fredfyldte fødeby Leiden med kønne gågader og kanaler.

Det gamle markedstorv i billedskønne Delft, som er en af regionens bedst bevarede byer.

Den ærkehollandske by Gouda, der er berømt for sine oste af samme navn.

De fredfyldte, idylliske landskaber med poldere, kanaler, vindmøller og tulipanmarker.


Selvguidet cykeltur i Randstad: cykling mellem Hollands historiske byer

Denne 7-dages cykeltur bringer dig gennem de overraskende landlige og fredfyldte omgivelser i den hollandske region Randstad. Randstad, der direkte oversat betyder ’kantby’, består af en række charmerende byer beliggende i et klassisk hollandsk landskab med flade marker, stuehuse, vindmøller og stille kanaler, der bringer tankerne hen på de klassiske malerier fra det 17. århundrede. Ud over de idylliske landskaber kommer man på denne selvguidede cykeltur også igennem de kulturrige byer Amsterdam, Haarlem, Leiden, Delft og Gouda, der hver især har deres eget unikke præg og samtidig er fyldt med den typiske ’Olde Holland’-stemning. Cykelafstandene er relativt korte, hvilket giver mere tid til sightseeing og museumsbesøg. Ruterne er lette langs flade, stille veje og cykelstier. Kort sagt byder denne rute på syv dages let cykling gennem idylliske landskaber og charmerende kulturbyer.

Som med alle vores selvguidede cykelture inkluderer denne tur bagagetransport og rigtig gode overnatningssteder.

7 DAGES CYKELFERIE Fra 6.199 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Tillæg for overnatning i Amsterdam på lørdage: 200 kr.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Vores turcykler har 24 gear, og alle cykler er udstyret med kædelås og sadeltasker til de ting, du får brug for på cykelturene. Det er også muligt at leje elcykler. Du vil modtage din lejecykel ved starten af din ferie og aflevere den, inden du tager hjem. Vi leverer cyklen til dit første overnatningssted (enten om aftenen på dag 1 eller om morgenen på dag 2) og afhenter den fra dit sidste overnatningssted efter din sidste cykeldag. Du skal blot oplyse os om din højde, så du får den rigtige cykelstørrelse, og så tager vi os af resten.
  • Hybridcykel: 600 kr.
  • Børnecykel: 500 kr.
  • Elcykel: 1.200 kr.
  • Tyveriforsikring (turcykel): 135 kr.
  • Tyveriforsikring (elcykel): 270 kr.
  • Børnesæde: 225 kr.
  • Børnetrailer: 785 kr.
  • Cykelhjelm: 75 kr. pr. person
  • GPS: 150 kr. pr. person
INDKVARTERING
REJSEPERIODE Fra 1. april til 24. september.
INKLUDERET
6 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller med en suite-faciliteter
6 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Tog og færger
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Amsterdam

Sørg for at komme så tidligt som muligt, så du har tid til at gå rundt og opleve det fantastiske virvar af gamle brostensbelagte gader, 1600-talshuse og kønne kanaler. Hvis du vil opleve byens travlhed, så besøg de berømte torve: Dam, Rembrandtplein og Leidseplein. Hvis du derimod foretrækker at komme lidt væk fra mængden, så gå en tur op ad Brouwersgracht eller lej en kanalbåd og find ud af, hvordan byen tager sig ud fra vandsiden.

Overnatning i Amsterdam.

2

Dag 2: Amsterdam til Haarlem

Distance: 30 km

Hvis du har lyst, kan du stå tidligt op, undgå køerne og besøge Van Gogh- eller Anne Frank-museet. Bagefter kan du sige ”tot ziens!” til fantastiske Amsterdam og hoppe på cyklen for at begynde dit cykeleventyr gennem Kennemerland, hvor en stor variation af idylliske landskaber venter dig; denne region er fyldt med store poldere (inddigede marskområder), vilde haver, gamle landejendomme, skove og smukke tørvemoser. Du overnatter i den elegante by Haarlem, hvis tillokkende centrum byder på et væld af muligheder for at shoppe, dykke ned i kunst og kultur eller for at slappe af på caféer og restauranter. I april og tidlig maj har du mulighed for at cykle en længere rute på ca. 60 km, hvor du kan se de skønne tulipanmarker.

Overnatning i Haarlem.

3

Dag 3: Haarlem til Leiden

Distance: 43 km

Gør dig klar til en farverig cykeltur gennem ’Duin- en Bollenstreek’, som er et område mellem Haarlem og Den Haag, der veksler mellem blomstermarker, strande og søer. Hvis du kommer i foråret inden midten af maj, vil du opleve markerne i deres fulde pragt! Tulipaner, krokusser, påskeliljer og hyacinter transformerer midlertidigt landskabet til en af landets største turistattraktioner. Hvis du skulle have lyst til at bruge en dag i den verdensberømte blomsterpark Keukenhof, anbefaler vi, at du booker en ekstra overnatning i Leiden. Leiden, der er Hollands ældste universitetsby, har et væld af kulturelle begivenheder året rundt og et hyggeligt centrum med kanaler, monumenter, vindmøller og museer. Et besøg i den historiske botaniske have kan også varmt anbefales.

Overnatning i Leiden.

4

Dag 4: Leiden til Delft

Distance: 29 km

Kort efter at have forladt livlige Leiden er du atter omgivet af fred og ro, mens du cykler forbi glitrende søer, grønne græsgange, gamle vindmøller og stuehuse på vej mod den berømte by Delft. Læg mærke til alle de velordnede rektangler i dette menneskeskabte polderlandskab, der hovedsageligt består af indvundne tørvemoser. Delfts melankolske charme er bjergtagende. De fleste vil forbinde byen med dens blå og hvide håndmalede keramik: Delftware. Men vidste du, at maleren Johannes Vermeer (1632-1675) boede i Delft hele sit liv? Vermeer-centret giver et godt indblik i hans liv, værker og hjemby (der er dog ingen originale malerier udstillet her).

Overnatning i Delft.

5

Dag 5: Delft til Gouda

Distance: 34 km

Denne strækning på din cykelferie bringer dig gennem Hollands grønne hjerte: en fæstning mod byspredningen i Randstad-området. Her kan du nyde polderdiger, karakteristiske landsbyer, fjerne horisonter og rektangulære grønne marker.

Dagens destination er Gouda; en ærkehollandsk provinsby med et gammelt, charmerende centrum omringet af fredfyldte kanaler. Gå ikke glip af det gotiske rådhus (1450), Goudse Waag (en gammel bygning fra 1667, der blev brugt til ostevejning) og glasmalerierne i St. John-kirken. Byen var et vigtigt centrum for stofhandel i middelalderen og har stadig det største marked i Holland. Gouda er også kendt for sine sirupsvafler (prøv en varm!) og stearinlys. Hvis du rejser om sommeren, så planlæg din tur, så du kan opleve det traditionelle ostemarked torsdag morgen (hver torsdag fra starten af april til slutningen af august).

Overnatning i Gouda.

6

Dag 6: Gouda til Amsterdam

Distance: 68 km*

Efter en god morgenmad på dit hotel er det atter tid til at springe på cyklen og gøre dig klar til turens længste dag! Hvis du er fugleinteresseret, så tag din kikkert med, og gør dig klar til at bruge alle dine sanser, så du virkelig kan nyde din sidste cykeldag i de karakteristiske hollandske landskaber. Hvid du bliver sulten undervejs, kan du altid stoppe og få et stykke hollandsk æbletærte sammen med din kaffe. Fortsæt tilbage til Amsterdam langs den smukke Amstel-flod.

Overnatning i Amsterdam.

*NB: Hvis du synes, at 68 km er for langt at køre på én dag, er der også mulighed for at splitte etapen op i to ved at booke en ekstra nat i Woerden (det vil sige to etaper på hhv. 38 km og 49 km).

7

Dag 7: Afgang

Din cykelferie er ved vejs ende efter morgenmad, medmindre du har booket ekstra overnatninger.


Find vej til hotellet i Amsterdam

  Den nærmeste lufthavn er  Amsterdam Schipol (AMS).
Fra Amsterdam Schipol skal du med et tog til Amsterdam Amstel eller Amsterdam Central afhængig af, hvilket hotel du bor på.
cykling mellem hollands historiske byer
Amsterdam
Cykling i Holland
Haarlemmermeer-søen
Haarlem
Leiden
Leiden
cykelsti i det hollandske landskab
Cykling i Delft
Delft Rådhus
Delft
Delft gade og cyklister
Delft vindmølle og cykelsti
polder og vindmølle
Gouda katedral
ostebutik i gouda

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering