8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Tjekkiet, Tyskland
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Let cykling på flade stier langs Elben fra Tjekkiet til Tyskland.

Udforsk det historiske Prags gotiske katedraler og barokslotte.

Cykl forbi middelalderbyer og eventyrslotte, der troner på klipper højt over floden.

Lad dig fortrylle af Elbsandsteingebirges fantastiske og særegne klippeformationer.

Find ud af, hvorfor Dresden også er kendt som ”Elbens Firenze”!


Selvguidet cykelferie på Elberadweg fra Prag til Dresden

Denne selvguidede cykeltur fra Prag til Dresden forbinder to markante historiske kulturbyer. Indfang stemningen i Den Gyldne Stad Prag, inden du begiver dig af sted gennem Tjekkiets landlige omgivelser mod Tyskland.

Elben, som er Tysklands andenstørste flod, flyder gennem smukke landskaber karakteriseret af de knejsende klipper, der er en del af massivet Elbsandsteingebirge, dejlige flodbredsenge og imponerende terrasseanlagte vinmarker. Der er masser af charmerende historiske monumenter langs Elben inklusive storslåede slotte, paladser og smukke velbevarede historiske byer.

Over de seneste år er den tjekkiske del af cykelstien Elberadweg kontinuerligt blevet forlænget og udviklet. Derfor kommer du langt det meste af tiden til at cykle på asfalterede cykelstier og kun indimellem på let trafikerede veje. Du kan se frem til at opdage kønne småbyer langs flodbredden som f.eks. Mělník og Litoměřice, inden du når det spektakulære stenede landskab, der kendetegner massivet Elbsandsteingebirge, og til sidst Dresden – ”Elbens Firenze”.

Denne cykeltur kan også bestilles i den modsatte retning – fra Dresden til Prag. Kontakt os venligst for mere information, hvis du er interesseret i dette.

Som med alle vores selvguidede cykelture inkluderer denne tur bagagetransport og rigtig gode overnatningssteder.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 5.799 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg i sommerperioden: 200 kr.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Alle cykler er udstyret med cykellås, reparationsudstyr, kortholder og en 10 l vandtæt Ortlieb-cykeltaske. Vi leverer cyklen til dit første overnatningssted og afhenter den fra dit sidste overnatningssted efter din sidste cykeldag. Du skal blot oplyse os om din højde, så du får den rigtige cykelstørrelse, og så tager vi os af resten.
  • Turcykel (7/21 gear): 805 kr. (115 kr. x 7 dage)
  • Elcykel: 1.610 kr. (230 kr. x 7 dage)

NB! Hvis du rejser med børn, så vær opmærksom på, at de skal have cykelhjelm på, da dette er et lovkrav i Tjekkiet (kun for børn).

INDKVARTERING Syv overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller. Alle indkvarteringsstederne er omhyggeligt udvalgt på baggrund af lokation, atmosfære og service. Alle værelser er med en suite-faciliteter og morgenmad er inkluderet. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne langs ruten.
REJSEPERIODE Fra 1. april til 31. oktober.
INKLUDERET
7 x overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller
7 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Daglig telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Prag og fra Dresden
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Transport fra Dresden til Prag eller omvendt
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden let-moderat og er egnet for langt de fleste, der er vant til at cykle. Der er en kort stigning på den første cykeldag, men ellers er ruten enten flad eller let nedadgående hele vejen. Den længste dagsdistance er på 55 km.
1

Dag 1: Ankomst til Prag

Prag er let at komme til med enten fly eller tog fra de fleste storbyer i Europa. Hvis du foretrækker at køre, anbefaler vi, at du kører til Dresden og tager et tog eller benytter vores transportservice herfra til Prag. Du kan efterlade din bil på p-pladsen ved siden af vores partnerhotel i Dresden og have den stående der, til du er færdig med din cykelferie.

Overnatning i Prag.

2

Dag 2: Fridag til at udforske Prag

Inden du starter din cykelferie, har du en fridag til at udforske smukke Prag i dit eget tempo. Den Gyldne Stad, der breder sig på begge sider af floden Vltava (på tysk: Moldau), har masser at byde på. Besøg det gamle bytorv og se det astronomiske ur på klokketårnet af det gamle rådhus. Kryds den berømte Karlsbro med sine 16 hvælvinger og far vild i labyrinten af gamle brostensbelagte gader og skjulte pladser. Du kan let udforske det historiske bycentrum til fods, og den imødekommende atmosfære i butikker, caféer og barer gør Prag til et herligt sted at besøge.

Overnatning i Prag.

3

Dag 3: Prag til Mělník

Distance: 55 km

I dag starter din cykeltur fra Prag til Dresden. Efter morgenmad forlader du den tjekkiske hovedstad og cykler langs Vltava-floden til hjertet af det berømte bøhmiske vinområde omkring byen Mělník. Byens slot og gamle centrum ligger på en stejl bakke med udsigt over sammenløbet mellem Vltava og Elben.

Overnatning i Mělník.

4

Dag 4: Mělník til Litoměřice

Distance: 45 km

Fra Mělník vil Elben lede dig hele vejen til Dresden. Dagens cykelrute bringer dig via den historiske flodbredby Roudnice nad Labem til den tidligere fæstningsby Terezín, der nok er bedre kendt under det tyske navn Theresienstadt. Byen var en jødisk ghetto og koncentrationslejr under 2. Verdenskrig, og i dag finder man et museum og mindested for de mange ofre, der mistede livet her. Fra Terezín er der kun få kilometer til den smukke historiske by Litoměřice, hvor du skal overnatte. Afslut dagen med en slentretur gennem den charmerende gamle by, hvor du kan beundre de mange velbevarede bygninger fra forskellige stilperioder.

Overnatning i Litoměřice.

5

Dag 5: Litoměřice til Děčín

Distance: 50 km

I løbet af dagens cykeltur kommer du gennem flodbredbyen Ústí nad Labem og forbi slotsruinen Střekov, der knejser majestætisk over Elben på en bakketop. Herefter fortsætter du langs floden til Děčín, hvor vi anbefaler et besøg på barokslottet på toppen af en stenet bakke. Herfra er der skønne udsigter over Elben, og man forstår, hvorfor komponisten Frédéric Chopin engang tog hertil for at finde inspiration.

Overnatning i Děčín.

6

Dag 6: Děčín til Bad Schandau/Pirna

Distance: 21 / 44 km

Du forlader Děčín langs den venstre flodbred og når snart grænsen mellem Tjekkiet og Tyskland, som du krydser. Nu cykler du gennem et eventyrlandskab skabt af Elbsandsteingebirges fantastiske klippeformationer, der rejser sig på begge sider af Elben.

Overnatning i Bad Schandau/Pirna.

7

Dag 7: Bad Schandau/Pirna til Dresden

Distance: 45 / 22 km

Den sidste etape af din cykelferie på Elberadweg bringer dig først forbi to af områdets mest berømte seværdigheder: Königstein-fæstningen og Bastei-broen. Tag dig tid til at beundre den storslåede Elbdal, inden du fortsætter din tur. Kort efter vil du se den imponerende skyline af Dresdens gamle bydel med dens mange spirer, tårne og kupler. Kort før du når byen, kan du besøge det berømte Pillnitz-slot og gå en tur i dets fredfyldte haver. Herfra er der ikke langt til centrum af Dresden.

Dresden er hovedstaden i Saksen og er en utroligt smuk by. Dens bygninger blev kærligt restaureret efter de omfattende bombardementer under 2. Verdenskrig, og i dag er byen kendt som ”Elbens Firenze”. Der er mange museer og gallerier, som er værd at udforske, inklusive Frauenkirche-katedralen, det majestætiske Zwinger-palads og operahuset Semperoper. Den historiske bymidte egner sig perfekt til en afslappet aftengåtur efterfulgt af en god afskedsmiddag i en af de mange restauranter.

Overnatning i Dresden.

8

Dag 8: Afgang fra Dresden

Din cykelferie langs Elben er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Hvis du gerne vil have mere tid til at udforske Dresden, kan du bestille ekstra overnatning(er).


Ankomstinformation

  De nærmeste lufthavne er Dresden og Prag.
Hvis du ankommer til lufthavnen i Prag, så kan du tage en offentlig bus eller en lufthavnsbus til centrum (ca. 20-35 min.).
Hvis du foretrækker at køre, anbefaler vi, at du kører til Dresden og tager et tog eller benytter vores transportservice herfra til Prag. Du kan efterlade din bil på p-pladsen ved siden af vores partnerhotel i Dresden og have den stående der, til du er færdig med din cykelferie. 

Afgangsinformation

Der er direkte fly fra Dresden til København, London, Amsterdam, Frankfurt, Düsseldorf, Köln, Stuttgart, Hamborg og München. Tag et S-Bahn-tog fra centrum til lufthavnen – det tager kun ca. 12-20 min.
Dresden har rigtig fine togforbindelser til mange byer i Tyskland og andre steder i Europa. Find mere information på Deutsche Bahns hjemmeside.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Dresden cykelferie
Cykling i Prag
Prag
Cykl forbi middelalderbyen Litomerice i Tjekkiet
Decin Slot
Den lille landsby Hřensko i den tjekkiske del af Elbsandsteingebirge, der er kendt som Bøhmiske Schweiz
Elberadweg i Tjekkiet
Elbe-floden nær Bad Schandau
Bad Schandau
Færge på Elben i Saksiske Schweiz
Udsigt over Elben og Lilienstein-bjerget
Wehlen ved Elbe-floden
Pirna Rådhus
Det berømte Pillnitz-slot
Dresden
Dresden
Vor Frue Kirke, Dresden

Turanmeldelser

4.00 baseret på 1 anmeldelse
26/07/2022

Cykelturen fra Prag til Dresden var alt i alt en stor succes. Pånær en hotel booking foretaget igennem det tyske firma Augustus tours var de øvrige af god høj standard. Vi lejede cykler, gode, velplejede, lidt tunge cykler. De var fine at cykle på. Der fulgte god vejviser med og der var god skiltning hele vejen. Alle byerne på ruten var hyggelige at være i.
Al kommunikation og bookningen var uproblematisk, hurtig og effektiv.
Vi kan varmt anbefale denne cykelferie til alle der ønsker en let, varieret rute med mange spændende kulturoplevelser som bonus.

Skriv en anmeldelse

Vurdering