6 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Schweiz
Sted
juli-september
Rejseperiode

Skøn vandring i Jungfrau-Aletsch-området, der er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Nyd de storslåede udsigter over Alpernes to længste gletsjere.

Kryds spektakulære hængebroer over dybe kløfter.

Slap af ved bredden af den turkisblå sø Märjelensee og nyd de fantastiske omgivelser.

Oplev udsigten over Alpernes høje tinder, der bl.a. inkluderer fjerntliggende, men karakteristiske Matterhorn.


Gletscherweg Aletsch: selvguidet vandreferie i Valais

På denne fantastisk storslåede vandreferie kan du nyde endeløse udsigter over Alpernes to længste gletsjere: Fiescher-gletsjeren måler imponerende 14 km, mens Aletsch-gletsjeren er Europas længste gletsjer på hele 23 km. Området omkring Aletsch-gletsjeren har stået på UNESCOs Verdensnaturarvsliste siden 2001, og selve gletsjeren er et af Alpernes store vidundere. Den dækker et område på 80 km², indeholder 10 milliarder tons is og er 800 m dyb på det dybeste sted. Synet af den enorme isstrøm, der snor sig forbi Valais’ 4.000 m høje bjergtinder, er helt uforglemmeligt.

Gennem tusinder af år har disse gletsjere formet de majestætiske højalpine landskaber omkring bjergene Jungfrau, Bietschhorn og Finsteraarhorn. Isen og de rå klippers barske skønhed står i kontrast til de bløde grønne nuancer fra den omgivende Aletsch-skov, og det er et syn, der kan gøre selv den mest erfarne vandrer mundlam. Den rolige Aletsch-skov er fredet og byder på flere hundrede år gamle schweiziske fyrretræer samt et væld af flora og fauna. Uberørte alpinsøer som den turkisblå Märjelensee inviterer til en (frokost)pause med god tid til at suge synet af omgivelsernes majestætiske skønhed til sig.

Gletscherweg Aletsch løber fra Belalp til Bellwand og vender skiftevis mod Aletsch-gletsjeren og Fiescher-gletsjeren. Desværre kan klimaforandringerne tydeligt mærkes i Alperne, og de har også konsekvenser for vandrere. Før i tiden gik ruten over Aletsch-gletsjeren, men dette er ikke længere muligt på grund af ustabile moræneskråninger. I stedet danner en spektakulær 124 m lang hængebro over Massa-kløften en sikker forbindelse mellem Belalp og Riederalp. Broen er faktisk den første af i alt to hængebroer på ruten. Den anden er den 160 m lange Aspi-Titter-hængebro, der blev bygget i 2016, og som udgør endnu et af rutens højdepunkter. I 120 meters højde krydser Aspi-Titter-hængebroen Weisswasser-kløften ved foden af ​​Fiescher-gletsjeren. Når du har krydset den, er du ikke langt fra rutens endepunkt, som er den smukke alpelandsby Bellwald.

6 DAGE / 5 NÆTTER Fra 7.299 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg fra 29. juni til 30. august: 200 kr. pr. person.
*Solotillæg for enkeltrejsende

INDKVARTERING

Overnatning med morgenmad på komfortable 3-stjernede hoteller samt bjerghytter. Alle værelser er med eget bad/toilet.
REJSEPERIODE 29. juni til 15. september
INKLUDERET
5 x overnatninger
5 x morgenmad
Entrebillet til World Nature Forum i Naters (lukket om mandagen)
Bagagetransport
Kort og rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Adgang til SwitzerlandMobility App
Rabat ved ankomst med tog (CHF 10)
Service-hotline
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til Brig og fra Bellwald
Taxaer, svævebaner eller offentlig transport*
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
*NB: For at komme tilbage til Brig fra Bellwald skal du med svævebane til Fürgangen og herfra videre med tog til Brig (billetter er ikke inkluderet).
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger i Brig og/eller Bellwald
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden moderat-udfordrende. Når du vandrer i Alperne, bør du generelt være sikker på benene og i god fysisk form. Hvis du lider af svimmelhed eller højdeskræk, vil det desuden være en stor udfordring at passere hængebroerne på turen.
1

Dag 1: Ankomst til Brig

Den kønne alpeby Brig ligger for foden af Simplon-passet i den solrige øvre del af kantonen Valais og er et ideelt udgangspunkt for vandreeventyr i de Schweiziske Alper. Her etablerede Napoleon Bonaparte i det 19. århundrede den første vej i Alperne.

Når du har tjekket ind på hotellet, kan du tage en gåtur rundt i det gamle historiske kvarter og besøge Stockalper-paladset, som er et af Schweiz’ mest betydningsfulde barokpaladser.

Overnatning: Brig.

2

Dag 2: Brig til Belalp

Distance: 7 km | Opstigning: 675 m | Nedstigning: 20 m | Tid: ca. 2½ timer

Din første vandredag er kort, så inden du begiver dig af sted, kan det anbefales at besøge World Nature Forum i Naters (entrébillet er inkluderet). Det er et spændende besøgscenter for Aletsch-området, som står på UNESCOs Verdensarvsliste, hvor du bl.a. får et godt indblik i, hvordan Alperne er blevet dannet. Når du er færdig på museet, kan du begynde din vandretur op til Blatten. Blatten er en autentisk og dejlig lille Valais-landsby med mørkebrune ”solbrændte” bjælkehuse. Herfra tager du svævebanen op til landsbyen Belalp, der ligger på et idyllisk og solrigt højalpint plateau.

Overnatning: Belalp.

3

Dag 3: Belalp til Riederalp

Distance: 10 km | Opstigning: 695 m | Nedstigning: 850 m | Tid: ca. 4 timer

Fra Belalp føres du først ad en bred sti til Aletschbord. Udsigten herfra vil helt sikkert få dig til at stoppe op: et utroligt panoramaudsyn, der strækker sig fra den nedre del af Aletsch-gletsjeren til det ikoniske Matterhorn-bjerg og Valais’ øvrige majestætiske tinder. Via nedstigningens hårnålesving når du dagens næste højdepunkt: Massa-kløften, som du krydser ved hjælp af en spektakulær 124 m lang hængebro. Broen er ikke for sarte sjæle, men udsigten er det hele værd. Stopper du op på halvvejen, kan du nyde en enestående, ugenert udsigt over gletsjeren. Når du er nået sikkert over broen, vandrer du videre opad gennem Aletsch-skovens fyrre- og lærketræer og forbi Grünsee-søen. Når du når højderyggen Riederfurka, bliver du mødt af synet af det storslåede victorianske palæ Villa Cassel, der stikker helt ud fra sine uberørte bjergomgivelser. Palæet blev opført som feriebolig for en velhavende engelsk bankmand, hvis gæster inkluderede fremstående personligheder som Winston Churchill. I dag huser palæet naturbevaringscentret Aletsch Pro Natura.

Overnatning: Riederalp.

4

Dag 4: Riederalp til Fiescheralp

Distance: 17 km | Opstigning: 1.020 m | Nedstigning: 755 m | Tid: ca. 5½ timer

På dagens vandretur kan du glæde dig til at blive forkælet med en perlerække af smukke og kontrastfyldte udsigter. Mod nord kan du nyde den mest fantastiske udsigt over Aletsch-gletsjeren i hjertet af det område, som står på UNESCOs Verdensarvsliste. Mod syd venter det imponerende panoramavue over Valais’ 4.000 m høje tinder. Mellem Sparrhorn og Fusshörner-bjergene åbner sig en smuk udsigt over Oberaletsch-gletsjeren, der er den næststørste gletsjer i Aletsch-området, og på den blide nedstigning til søen Märjelensee står de bløde grønne græsarealer og små bjergsøer i skarp kontrast til de barske omgivelser af klipper og is. Til sidst passerer du gennem Tälligrat-tunnellen til dit overnatningssted på Fiescheralp.

Overnatning: Fiescheralp.

5

Dag 5: Fiescheralp til Bellwald

Distance: 14 km | Opstigning: 640 m | Nedstigning: 1.265 m | Tid: ca. 5 timer

Din sidste vandredag starter med en nedstigning ad gamle alpinstier til Burg – en klippeformation, som gletsjeren med tiden har poleret helt glat. Herefter åbenbarer Fiescher-gletsjeren sig med Goms-bjergene som et smukt bagtæppe. Dette er en storslået, men udfordrende strækning på dagens rute. Nogle passager er sikret med kabler, mens andre går ad stejle metaltrapper. Det næste højdepunkt på ruten er den 160 m lange Aspi-Titter-hængebro, som i 120 meters højde fører dig over Weisswasser-kløften for foden af Fiescher-gletsjeren. Den forbinder landsbyerne Fieschertal og Bellwald, og udsigten fra midten af broen er simpelthen uovertruffen. På den anden side af broen fører en sidste opstigning dig til den idylliske bjerglandsby Bellwald i Goms-bjergene. Denne bilfri landsby er den højest beliggende i Goms-regionen og charmerer med sine smalle gader og typiske ”solbrændte” bjælkehuse.

Overnatning: Bellwald.

6

Dag 6: Afgang fra Bellwald

Fra Bellwald kan du komme til Brig ved at tage en svævebane til Fürgangen og derfra et lokaltog til Brig (billetter er ikke inkluderet, men skal betales lokalt). Rejsen tager cirka 45 min.


Find vej til Brig

/ Du kan flyve til enten ZürichGenève eller Bern, hvorfra du kan komme videre med tog til Brig.

Rejsetiden er:

  • Bern Lufthavn til Brig: 2 t.
  • Genève Lufthavn til Brig: 2½ t.
  • Zürich Lufthavn til Brig: 2½ t.

Du kan finde tider og priser på SBB’s hjemmeside.


Find vej fra Bellwald

Fra Bellwald kan du komme tilbage til Brig ved at tage en svævebane til Fürgangen og derfra et lokaltog til Brig (billetter er ikke inkluderet, men skal betales lokalt). Rejsen tager cirka 45 min.

Fra Brig kan du tage toget til lufthavnen i enten Genève, Zürich eller Bern. Du kan finde tider og priser på SBB’s hjemmeside.

Du kan desuden finde general info om Schweiz (områder, attraktioner, events, transport etc.) på https://www.myswitzerland.com/en-gb/.

Gletscherweg Aletsch vandreferie
Stockalper-paladset I Brig
Vandring mod Belalp
Flot udsigt over Naters
Vandring i Belalp
Murmeldyr i Belalp
Udsigt fra Aletschbord
Vandresti på Riederalp
Hængebro over Massa-kløften
Riederfurka og Villa Cassel
Vandring ved Riederalp
Vandring med udsigt over Aletsch-gletsjeren
Aletsch-gletsjeren
Märjelensee i Fieschertal
Fiescher-gletsjeren
den 160 m lange Aspi-Titter-hængebro
den smukke alpelandsby Bellwald

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering