6 dage
Varighed
Udfordrende
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
april-november
Rejseperiode

Storslået vandring gennem Europas Grand Canyon.

Gå på den berømte Blanc-Martel-sti, som er en af Europas mest spektakulære vandrestier.

Oplev vilde, uspolerede landskaber og pittoreske provencalske landsbyer.

Hold udkig efter gribbene, der bor i kløften og lyt efter deres kalden.

Den perfekte forårs- eller efterårsvandreferie for erfarne vandrere.


Selvguidet vandreferie i Gorges du Verdon

På denne vandretur kommer du gennem en af Frankrigs allerstørste naturattraktioner. Faktisk bliver Verdonkløften betragtet som Europas smukkeste kløft og omtales ofte som ’Europas Grand Canyon’. Den befinder sig i kalkstensmassivet for foden af Alperne, hvor floder, der stammer fra de snedækkede alpetoppe, løber på kryds og tværs. Over millioner af år har disse floder boret sig ned i kalkstenen og skabt dybe dale, hvoraf Gorges du Verdon er den dybeste. I dag udgør Verdonkløften et fantastisk imponerende skue med de majestætiske kalkstensklipper, der knejser 700 m over de turkisblå vande nedenunder.

”Der er få syn i Frankrig, der kan få dig til at tabe kæben i samme grad som synet af det dramatiske landskab i den episke Gorges du Verdon.” – Lonely Planet

Kløften er mellem 250-700 m dyb. Bunden er 8-90 m bred, mens kanterne er 200-1.500 m fra hinanden. Nationalparken Verdon blev grundlagt i 1997 og bryster sig af at være blevet stemplet af UNESCO som det største geologiske reservat i Europa.

Denne vandreferie starter og slutter i den særprægede middelalderlandsby Castellane, der putter sig i Alpernes udløbere i Haute Provence. Den mest berømte vandresektion er Blanc-Martel-stien, der byder på både trapper, tunneller og broer, så du kan udforske de vilde, uspolerede landskaber i den nedre del af kløften. Du vil opleve dramatiske panoramaudsyn med høje, takkede bjerge og kalkstensklipper over den turkisblå flod, der bugter sig på kløftens bund, og du vil blive charmeret af den autentiske stemning i de provencalske landsbyer Trigance og Castellane. Du kan desuden glæde dig til at smage lokale delikatesser som trøfler, tapenade, lavendelhonning, gedeost og selvfølgelig vin – på den måde kan du kombinere de strabadserende vandringer med det søde liv i Provence!

6 DAGE / 5 NÆTTER Fra 5.999 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper af fire eller flere. Skriv til os og få en pris.
*Højsæsontillæg i juli og august.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

REJSEPERIODE Fra 30. april til 5. november.

Foråret og efteråret er de bedste tidspunkter for denne tur. I juli og August er der meget travlt i området, og der kan være meget varmt. Man er nødt til at starte vandringerne tidligt om morgenen i disse måneder.

Vigtigt: Fra 15. juni til 15. september

Adgangen til Verdonkløften kan være begrænset, hvis der er høj risiko for skovbrande (f.eks. på grund af mistralvinden eller varmen). I dette tilfælde kan stier være lukkede fra middag eller måske ovenikøbet hele dagen. Denne information er tilgængelig fra kl. 18 for den efterfølgende dag via de lokale myndigheders hjemmeside. Det er dit eget ansvar at tjekke denne hjemmeside i ordentlig tid, så du kan planlægge din næste dag.

INDKVARTERING Du kommer til at bo på simple, men gode familiedrevne 2-stjernede hoteller med eget bad/toilet. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne.

Det er også muligt at opgradere til 3-stjernede hoteller (bortset fra i Point Sublime).

INKLUDERET
5 x overnatninger på udvalgte hoteller
5 x morgenmad
2 x aftensmad i Point Sublime (ekskl. drikkevarer)
Bagagetransport mellem overnatningsstederne
Dag 3: Transport fra Point Sublime til La Maline
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Daglig telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til og fra Castellane
Frokost
Aftensmad, der ikke er nævnt under inkluderet
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden udfordrende, og det er nødvendigt at være i rigtig god form. Vandringerne tager mellem 5-7 timer (ekskl. pauser), og der kan være højdeforskelle på +/- 950 m. Du kommer til at vandre i et højt bjergrigt terræn, nogle gange i høje temperaturer. Stierne er generelt gode, men er indimellem stejle og stenede, så du får brug for gode vandrestøvler, skal være sikker på fødderne og må ikke lide af højdeskræk. Derudover vil du på strækningerne i kløften møde trapper, tunneller, metalstiger og broer.

Vi har hovedsageligt valgt at klassificere turen som udfordrende på grund af stiens beskaffenhed og ikke så meget på grund af de daglige distancer og højdeforskelle.

1

Dag 1: Rundvandring fra Castellane

Distance: 5 km | Opstigning: 242 m | Nedstigning: 242 m | Tid: ca. 1 t. 45 min.

Turen starter i middelalderlandsbyen Castellane, der er omgivet af Alpes de Haute Provence og har en karakteristisk 184 m høj kalkstensklippe med et kapel øverst, der rager op lige bagved. Byen er et godt udgangspunkt til at udforske Verdonkløften og ligger kun lidt over to timer fra Nice med direkte bus.

Afhængig af dit ankomsttidspunkt har du mulighed for at tage en kort gåtur op ad den stejle, snoede sti til Notre Dame du Roc-kapellet, der ligger højt på klippen bagved byen. På toppen vil du blive belønnet for anstrengelserne med en pragtfuld udsigt over dalen. Bagved klippen kan du se resterne af et ældre beboelsesområde, som er den forladte by Petra Castellane.

Overnatning i Castellane.

2

Dag 2: Castellane til Point Sublime

Distance: 18 km | Opstigning: 700 m | Nedstigning: 780 m | Tid: ca. 5 t.

I dag følger du ruten GR4, som er en gammel romersk vej, der løber højt over den dybe Verdondal. Stien går gradvist opad til den lille hyrdelandsby Chasteuil, som er et ideelt sted at spise frokost, inden du fortsætter videre op til de høje kalkstensheder og græsgange. Herefter går du ned mod Rougon, som ligger på en stenet udløber oven over den berømte kløft, og til sidst når du dagens mål: Point Sublime. Dette er et af de bedste udsigtspunkter over kløften, og det er også et godt sted at kigge efter gribbe.

Overnatning i Point Sublime.

*NB: Hvis Auberge du Point Sublime er optaget, kan det blive nødvendigt med en overnatning i La Palud samt transport til og fra La Palud. Vær desuden opmærksom på, at Auberge du Point Sublimes restaurant er lukket om onsdagen. Hvis du ankommer en onsdag, vil du derfor få serveret en kold middag.

3

Dag 3: Vandring på den berømte Blanc-Martel-sti

Distance: 14 km | Opstigning: 900 m | Nedstigning: 800 m | Tid: ca. 6 t.

Efter morgenmad får du et lift til la Maline, hvorfra dagens rute starter.

I dag begiver du dig ud på en must-see vandrerute mellem klipperne i Grand Canyon du Verdon. Le sentier Blanc-Martel er nok den mest berømte vandrerute i Verdon. Den er opkaldt efter Edouard Alfred Martel, som var den første til at udforske kløften i 1905. Du går ned i kløften og følger flodens løb til Point Sublime. På vejen vil du møde Brèche Imbert, som er en metaltrappe med 252 trin, som muliggør den stejle nedstigning på denne svære del af stien, der ikke er egnet for folk med højdeskræk. Du kommer også igennem tunnellerne Trescaire og Baou (medbring en lygte eller pandelampe samt en varm jakke). Det er en lang og ret krævende dag, men samtidig en enestående og uforglemmelig oplevelse!

Overnatning i Point Sublime.

MEGET VIGTIGT:

  1. Denne vandrerute er både sikker og rigtig godt anlagt, men man bør ikke begive sig ud på den, hvis man lider af højdeskræk. Den anbefales heller ikke til børn under 8 år. Forvent et stenet, stejlt terræn med tekniske installationer (metaltrapper, gelændere, tunneller – medbring lygter og varmt tøj). Medbring mindst 3 l vand pr. person.
  2. Det er forbudt at bade i Verdonfloden, da det kan være farligt, og da der er risiko for vandudslip fra dæmningen længere oppe ad floden. I stedet kan du bade sikkert i søerne Sainte Croix og Castillon.
4

Dag 4: Point Sublime til Trigance

Distance: 10 km | Opstigning: 625 m | Nedstigning: 636 m | Tid: ca. 4 t.

Ekstra vandremulighed: 1½ km opstigning til toppen af Mont Breis (+/- 230 m).

Dagens etape fører dig over Verdonkløftens flodleje via en gammel romersk bro. Når du har passeret den venstre bred, begiver du dig op til den lille flække Entreverges. Du kommer forbi Rancoumas-udsigtspunktet i 981 meters højde, hvor du finder en naturlig rampe med en fantastisk panoramaudsigt over Verdonfloden, der løber flere hundreder meter under dig (dette er et naturligt udsigtspunkt uden sikkerhedsbarrierer og er ikke velegnet for folk med højdeskræk).

Herefter følger du klippetopstien til Trigance, som er en provencalsk middelalderlandsby domineret af et smukt firetårnet slot fra det 11. århundrede. Fra landsbyen er der udsigt over Jabron-dalen for foden af Mont Breis. Hvis du har mod på mere vandring, kan du bestige Mont Breis (1½ km ekstra) eller tage en blidere tur langs den botaniske sti og se Var-højlandets typiske flora.

Overnatning i Trigance.

5

Dag 5: Trigance til Castellane

Distance: 19 km | Opstigning: 570 m | Nedstigning: 636 m | Tid: ca. 5½ t.

Din sidste vandreetape leder dig gennem Verdonkløften og Jabron-dalen. Du kommer helt tæt på Verdonflodens turkisblå vande ved Pont de Carajuan, som er indgangen til Europas spektakulære Grand Canyon. Du følger flodens løb et stykke, inden du starter på en jævn og behagelig opstigning til Col du Pertuis de la Colle (1.151 m). Her kan du gøre holdt og nyde din frokost samt en 360° udsigt over det pragtfulde omgivende landskab, inden det går nedad gennem skov til Castellane.

Overnatning i Castellane.

6

Dag 6: Afgang fra Castellane

Din tur slutter i Castellane efter morgenmad. Du kan tage en bus til Nice, hvorfra du kan komme videre med tog til din næste destination, eller med bus til lufthavnen i Nice. Au revoir!


Find vej til Castellane

  De nærmeste lufthavne er Nice Côte d’Azur Airport.
Du kommer let til Castellane med direkte bus fra Nice (bus LER 31). Turen tager lidt over to timer, og du kan finde tider og priser her.


Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Gorge du Verdon vandreferie
Turen starter i middelalderlandsbyen Castellane
Vandring gennem Gorges du Verdon
Stien til Point Sublime
Vandring på den berømte Blanc-Martel-sti
Trigance

Turanmeldelser

5.00 baseret på 2 anmeldelse
07/08/2023

Fantastisk tur. Super flot naturoplevelse. Relativ udfordrende.
Gode hoteller og 100% styr på det hele fra Wild Rover Travels’ side. Castellane er en skøn, skøn by. Vi kommer gerne tilbage.

22/05/2023

Fantastisk natur.
Smukke bjerge og floder.
Dejlig stilhed og fine hoteller med god mad.

Det er en udfordrende tur med mange højde meter, men fedt med udfordringerne.

Kan varmt anbefales og Wild Rover travel havde godt styr på alle tingene fra hotel bookinger til bagagetransfer alt fungeret rigtig godt

Skriv en anmeldelse

Vurdering