4 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Danmark
Sted
hele året
Rejseperiode

Himmelbjergruten gennem Søhøjlandet

Gå hele vejen til toppen af Danmarks mest berømte ”bjerg” og udforsk de smukke søer og skove i et af de mest naturskønne områder af Jylland. Med mere end 50 søer og et kuperet skovareal, der strækker sig over mere end 224 km², er Søhøjlandet omkring Silkeborg et eldorado for vandrere.

Tag på en himmelsk vandreferie gennem Det Midtjyske Søhøjland med de blanke søer og bakkede skove.

Bestig Danmarks mest berømte ”bjerg” og nyd den enestående udsigt over Søhøjlandet.

Udforsk charmerende Silkeborg, der er en af Danmarks smukkest beliggende byer.

Gå langs Gudenåen og nyd de fabelagtige udsigter over søerne til Himmelbjerget.

Bo på komfortable en suite-værelser på tre charmerende hoteller med lækre morgenmadsbuffeter.


Himmelbjergruten er en af Danmarks smukkeste vandreruter, og den er meget velafmærket og let at følge. Med udsigt over Knudsø starter turen i Ry på Knudhule Badehotel, som i 2019 blev kåret til Danmarks bedste badehotel.

Du starter din første vandredag med at tage en kort tur (5 min.) med det lokale tog til landsbyen Laven. Herfra følger du Gudenåen gennem det berømte søhøjland i et smukt, varieret skovterræn. Etapen kulminerer med bestigningen af Himmelbjerget; det i folkemunde højeste og mest berømte ”bjerg” i Danmark, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over søerne. Du overnatter i nærheden af Himmelbjerget.

Næste morgen går du tilbage til Julsø neden for Himmelbjerget, hvorfra du følger en fredfyldt sti langs søens bred. Ca. halvvejs på etapen når du frem til Skyttehusets Camping, der ligger lige ved Svejbæksnævringen. Her kan du nyde en forfriskning i caféen, der har en skøn sø-udsigt. Herefter kommer du forbi Slåensø, der er en af de reneste søer i Danmark og et skønt sted at bade. Dagen ender i Søhøjlandets hovedstad Silkeborg, hvor du kan udforske de mange spændende turistattraktioner som AQUA, Museum Jorn og Museum Silkeborg med Tollundmanden,

Din sidste vandredag bringer dig fra Silkeborg tilbage til Laven langs en smuk sti, der snart går helt nede ved Gudenåen med udsigt til Himmelbjerget og snart gennem varieret skovterræn. Undervejs har du mulighed for at spise frokost på en af områdets hyggelige gamle kroer. Du ender ved den lille togstation i Laven, hvor du startede din vandring. Herfra er der kun en 5 minutters køre- eller togtur tilbage til Ry, hvor du enten kan vælge at tage endnu en overnatning eller drage hjemad i bil eller med tog.

4 DAGE / 3 NÆTTER Fra 2.999 kr. pr. person i dobbeltværelse.

*Solotillæg for enkeltrejsende: 1.200 kr.

INDKVARTERING

På denne tur kommer du til at overnatte på rigtig gode, hyggelige hoteller med en suite-faciliteter og lækker morgenmad.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle stederne.

REJSEPERIODE Hele året med start tirsdag, onsdag, torsdag, fredag eller lørdag.
INKLUDERET
3 overnatninger på hotel
3 x morgenmad
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse
GPS tracks
Daglig telefonassistance fra 9-19 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Rejseforsikring
Transport til og fra Ry
Togbillet til Laven
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Ry

Din vandreferie starter i Ry, hvor du indkvarteres på Knudhule Badehotel, der ligger ca. 2 km fra centrum ned til Knudsø. Knudhule Badehotel er blevet kåret som årets badehotel i 2019. Der er mulighed for badning i Knudsø, og der er minigolf ved hotellet. Nyd aftensmaden i hotellets gode restaurant (ikke inkluderet i prisen).

Hvis du er i bil, kan du køre til Knudhule Badehotel og parkere bilen her, indtil du kommer tilbage fra vandreturen. Hvis ikke du har bil, kan du tage toget til Ry station, hvorfra du enten kan tage en taxa eller vandre de godt 2 km til hotellet.

Overnatning: Ry

2

Dag 2: Laven til Himmelbjerget

Distance: 18 km | Opstigning: 216 m | Nedstigning: 163 m | Tid: ca. 4½ t.

Din første vandredag starter med en kort køre- eller togtur (5 min.) til den nærliggende landsby Laven. Herfra vandrer du først langs den østlige bred af den fredfyldte Julsø, som efter et par kilometer snævrer sig ind til Gudenåen, der efter endnu et par kilometer breder sig ud i Birksø. Du fortsætter rundt om Birksø gennem Ry og videre vestpå ad skovstier mod Himmelbjerget. Efter en stigning på 125 m når du op til toppen af Himmelbjerget (147 m), hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over søerne. Besøg de små boder, der sælger souvenirs og snacks og læs om de historiske folkemøder på bjerget. Du kan også gå op i Himmelbjergtårnet for at få den ultimative panoramaudsigt over Søhøjlandet.

Overnatning: Himmelbjerget

3

Dag 3: Himmelbjerget til Silkeborg

Distance: 21 km | Opstigning: 270 m | Nedstigning: 315 m | Tid: ca. 5½ t.

Denne dag starter du med at vandre ned til bredden af Julsø, hvor turbådene lægger til ved det nu nedbrændte Hotel Julsø. Du fortsætter ad en lille sti, der løber helt nede langs Julsø med smuk udsigt ud over søen. Efter et par kilometer bevæger du dig lidt ind i skoven og følger en stille skovsti, inden du vender tilbage til bredden af Julsø og Gudenåen. Kort herefter når du frem til Skyttehusets Camping, der ligger lige ved Svejbæksnævringen. Her kan du nyde en forfriskning i caféen, der har en skøn sø-udsigt. Det er også muligt at tage en lille soldrevet færge over til den anden side af Svejbæksnævringen (88 m bred) til Aalekroen, der en af Danmarks gamle kroer, kendt for sin gode mad.

Herefter vandrer du langs Borre Sø med en anden sø, Slåensø, på din venstre hånd. Slåensø er en af de reneste søer i Danmark, og er et skønt sted at bade, hvis du har tid og lyst. Du fortsætter langs tangen mellem Brassø og Vejlsø og når herefter til dit skønne overnatningssted i Søhøjlandets hovedstad Silkeborg. Når du har indlogeret dig kan du udforske byen og dens spændende turistattraktioner som AQUA, Museum Jorn og Museum Silkeborg med Tollundmanden.

Hvis du ønsker at afkorte dagens vandring, har du mulighed for at tage med en af de historiske turbåde, der sejler op og ned ad Silkeborgsøerne og lægger til flere steder langs ruten.

Overnatning: Silkeborg

4

Dag 4: Silkeborg til Laven

Distance: 20 km | Opstigning: 178 m | Nedstigning: 182 m | Tid: ca. 5 t.

På din sidste vandredag går du ind til midten af Silkeborg og krydser broen inde ved Hjejlekiosen til den modsatte side af Gudenåen, som du følger ud mod Sejs med udsigt til turbåde og kanoer. Efter otte spektakulære kilometer langs Gudenåen når du frem til Sejs/Svejbæk, hvor der er mulighed for at spise frokost på den gamle kro Ludvigslyst, eller du kan tage en afstikker på 600 m ned til den hyggelige Aalekroen ved Svejbæksnævringen.

Fra Svejbæk bevæger du dig ad stien væk fra Gudenåen og vandrer gennem et stort skovområde op i 120 meters højde, inden det atter går nedad til Julsøs bred. En sti langs søen fører dig tilbage til den lille togstation i Laven, hvor du startede din vandring ad Himmelbjergruten. Herfra er der kun en 5 minutters køre- eller togtur tilbage til Ry, hvor du enten kan vælge at tage endnu en overnatning eller drage hjemad i bil eller med tog.

Find vej til og fra Ry

/ Du kan tage toget til stationen i Ry, hvorfra du enten kan vandre eller tage en taxa til hotellet. Hvis du er i bil, kan du køre direkte til hotellet, hvor den kan stå parkeret, mens du vandrer.

Skovvandring langs Himmelbjergruten med udsigt til Himmelbjerget
Himmelbjergruten.
Stien, der fører til eller fra toppen af Himmelbjerget
Vandring fra Himmelbjerget mod Julsø
Verdens ældste aktive hjuldamper Hjejlen på Julsø
Vandring ad Himmelbjergruten forbi shelterplads og bålsted.
Vandring langs Borre Sø.
Svejbæk Færgegård.
Svejbæksnævringen med udsigt over til Aalekroen.
Anløbsstedet for Hjejleselskabets rutebåde ved Svejbæksnævringen. På den anden side ses Aalekroen.
Infoskilt med kort over Himmelbjergruten
Skovvandring, Himmelbjergruten.
Udsigt over 'Brillerne'
Hjejlen og Hjejlekiosken, Silkeborg.
Slåensø er Danmarks reneste sø og skøn at bade i
Vandrer, bøgeblade og stråtækt bindingsværkshus på Himmelbjergruten.
På Himmelbjergruten kommer man tæt på Paradiset!
Skov nær Himmelbjerget.
Træbro på Himmelbjergruten.
Både på Gudenåen.
Smuk solnedgang set fra Himmelbjerget

Turanmeldelser

5.00 baseret på 4 anmeldelse
27/07/2020

Fantastisk vandretur i smukt og varieret terræn rundt om Silkeborg-søerne. Alt var godt planlagt, og vi fik endda tilsendt vandreguide og andet lige inden afgang – meget prof! Vi bestilte en ekstra overnatning på Knudhule Badehotel, hvilket var en god afslutning på turen. Det gav os også mulighed for at nyde et måltid i deres fuldt bookede restaurant (husk at bestille bord) – hvilket var utroligt lækkert 🙂
Stor anbefaling fra os til Wild Rover Travel og Himmelbjergruten.

29/07/2020

Vi havde en rigtig dejlig tur på Himmelbjergsruten. Det var en flot vandretur i dejlig natur og fin rutevejledning. Vi var meget tilfredse med hotellerne specielt Knudhule badehotel og Lyngdal hvor vi fik utrolig dejlig mad.

07/09/2020

Super service, og materiale. Det var i sidste øjeblik jeg fik bestilt og aligevel fandt vi en god løsning og det endte med at være en fantastisk tur! jeg kan på alle mulige måder enbefale Wild Rover Travel.

21/10/2020

En rigtig dejlig og velorganiseret vandretur i det smukke Søhøjland. Det var skønt, at materialet blev tilsendt på snail-mail, så vi slap for selv at skulle finde en printer.
Fint at turen ikke kun fulgte Himmelbjergruten, men også havde personlige afstikkere – det må I gerne gøre endnu mere.

Skriv en anmeldelse

Vurdering