4 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Danmark
Sted
hele året
Rejseperiode

Himmelbjergruten gennem Søhøjlandet

Gå ad Himmelbjergruten til toppen af Danmarks mest berømte ”bjerg” og udforsk de smukke søer og skove i et af de mest naturskønne områder af Jylland. Med mere end 50 søer og et kuperet skovareal, der strækker sig over mere end 224 km², er Søhøjlandet omkring Silkeborg et eldorado for vandrere.

Tag på en himmelsk vandreferie gennem Det Midtjyske Søhøjland med de blanke søer og bakkede skove.

Bestig Danmarks mest berømte ”bjerg” og nyd den enestående udsigt over Søhøjlandet.

Udforsk charmerende Silkeborg, der er en af Danmarks smukkest beliggende byer.

Gå langs Gudenåen og nyd de fabelagtige udsigter over søerne til Himmelbjerget.

Bo rigtig godt på tre charmerende hoteller med lækre morgenmadsbuffeter og gourmetrestauranter.


Himmelbjergruten er en af Danmarks smukkeste vandreruter, og den er meget velafmærket og let at følge.

Din første vandredag starter fra togstationen i den lille landsby Laven. Herfra følger du Gudenåen gennem det berømte søhøjland i et smukt, varieret skovterræn. Etapen kulminerer med bestigningen af Himmelbjerget; det i folkemunde højeste og mest berømte ”bjerg” i Danmark, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over søerne. Du fortsætter ad hyggelige skovstier til Gl. Rye, hvor du skal overnatte.

Næste morgen går du tilbage til Julsø neden for Himmelbjerget, hvorfra du følger en fredfyldt sti langs søens bred. Ca. halvvejs på etapen når du frem til Skyttehusets Camping, der ligger lige ved Svejbæksnævringen. Her kan du nyde en forfriskning i caféen, der har en skøn sø-udsigt. Herefter kommer du forbi Slåensø, der er en af de reneste søer i Danmark og et skønt sted at bade. Dagen ender i Søhøjlandets hovedstad Silkeborg, hvor du kan udforske de mange spændende turistattraktioner som AQUA, Museum Jorn og Museum Silkeborg med Tollundmanden. Hvis du gerne vil forkorte turen lidt, kan du hoppe ombord på en af Hjejleselskabets gamle, hyggelige turbåde, der lægger til flere steder mellem Himmelbjerget og Silkeborg.

Din sidste vandredag bringer dig fra Silkeborg tilbage til Laven langs en smuk sti, der snart går helt nede ved Gudenåen med udsigt til Himmelbjerget og snart gennem varieret skovterræn. Undervejs har du mulighed for at spise frokost på en af områdets hyggelige gamle kroer. Du ender ved den lille togstation i Laven, hvor du startede din vandring.

4 DAGE / 3 NÆTTER Fra 3.799 kr. pr. person i dobbeltværelse.

*Solotillæg for enkeltrejsende: 1.600 kr.

INDKVARTERING

På denne tur kommer du til at overnatte på tre rigtig gode, hyggelige hoteller med eget bad/toilet og lækker morgenmad. Alle tre steder har virkelig gode restauranter, hvor du kan spise om aftenen. Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.
REJSEPERIODE Hele året med start tirsdag, onsdag, torsdag, fredag eller lørdag.
INKLUDERET
3 overnatninger på hotel
3 x morgenmad
Bagagetransport
Detaljeret rutebeskrivelse og kort
GPS tracks
Daglig telefonassistance fra 9-19 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Rejseforsikring
Transport til og fra Ry
Transport til og fra Laven
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Ry

Din vandreferie starter i den hyggelige lille by Ry, som har en livlig marina med en smuk udsigt til Himmelbjerget og den skønne omkringliggende natur med søer og skove. Turbådene fra Hjejleselskabet futter frem og tilbage på vandet lastet med gæster, og kanoer sætter af sted på langfart med glade familier. Der er flere fremragende spisesteder, og i marinaens ishus kan du købe lækker hjemmelavet italiensk is. Lørdag formiddag kan du desuden købe lokale råvarer og lækkerier på byens marked.

Overnatning: Ry

2

Dag 2: Laven til Himmelbjerget

Distance: 18 km | Opstigning: 216 m | Nedstigning: 163 m | Tid: ca. 4½ t.

Din første vandredag starter fra togstationen i den lille landsby Laven. Hvis du er i bil, kan du køre til Laven station og parkere der, indtil du er færdig med turen, og hvis ikke du er i bil, kan du tage toget fra Ry (5 min.).

Fra Laven vandrer du først langs den østlige bred af den fredfyldte Julsø, som efter et par kilometer snævrer sig ind til Gudenåen, der efter endnu et par kilometer breder sig ud i Birksø. Du fortsætter rundt om Birksø gennem Ry og videre vestpå ad skovstier mod Himmelbjerget. Efter en stigning på 125 m når du op til toppen af Himmelbjerget (147 m), hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over søerne. Du kan også gå op i Himmelbjergtårnet for at få den ultimative panoramaudsigt over Søhøjlandet. Besøg de små boder, der sælger souvenirs og snacks på Himmelbjergpladsen og læs om bjergets historiske folkemøder med St. St. Blicher. Når du er færdig med at udforske pladsen, fortsætter du ad hyggelige skovstier til Gl. Rye, hvor du skal overnatte.

Overnatning: Gl. Rye

3

Dag 3: Himmelbjerget til Silkeborg

Distance: 21 km | Opstigning: 270 m | Nedstigning: 315 m | Tid: ca. 5½ t.

Denne dag starter du med at vandre tilbage mod Himmelbjerget og ned til bredden af Julsø, hvor turbådene lægger til ved det nu nedbrændte Hotel Julsø. Du fortsætter ad en lille sti, der løber helt nede langs Julsø med smuk udsigt ud over søen. Efter et par kilometer bevæger du dig lidt ind i skoven og følger en stille skovsti, inden du vender tilbage til søen. Kort herefter når du frem til Skyttehusets Camping ved Svejbæksnævringen. Her kan du nyde en forfriskning i caféen, der har en skøn sø-udsigt. I højsæsonen er det også muligt at tage en lille soldrevet færge over til den anden side af Svejbæksnævringen (88 m bred) til Aalekroen, der er en af Danmarks gamle kroer, kendt for sin gode mad.

Herefter vandrer du langs Borre Sø med en anden sø, Slåensø, på din venstre hånd. Slåensø er en af de reneste søer i Danmark, og er et skønt sted at bade. Du fortsætter langs tangen mellem Brassø og Vejlsø og når herefter dit skønne overnatningssted i Søhøjlandets hovedstad Silkeborg. Når du har indlogeret dig, kan du evt. udforske byen og dens spændende turistattraktioner som AQUA, Museum Jorn og Museum Silkeborg med Tollundmanden.

Hvis du ønsker at afkorte dagens vandring, kan du tage med en af de historiske turbåde, der sejler op og ned ad Silkeborgsøerne og lægger til flere steder langs ruten.

Overnatning: Silkeborg

4

Dag 4: Silkeborg til Laven

Distance: 20 km | Opstigning: 178 m | Nedstigning: 182 m | Tid: ca. 5 t.

På din sidste vandredag går du ind til midten af Silkeborg og krydser broen ved Hjejlekiosen til den modsatte side af Gudenåen, som du følger ud mod Sejs med udsigt til turbåde og kanoer. Efter otte spektakulære kilometer langs Gudenåen når du frem til Sejs/Svejbæk, hvor der er mulighed for at spise frokost på den gamle kro Ludvigslyst, eller du kan tage en afstikker på 600 m ned til den hyggelige Aalekroen ved Svejbæksnævringen.

Fra Svejbæk bevæger du dig ad stien væk fra Gudenåen og vandrer gennem et stort skovområde op i 120 meters højde, inden det atter går nedad til Julsøs bred. En sti langs søen fører dig tilbage til den lille togstation i Laven, hvor du startede din vandring. Slut evt. af med en ekstra overnatning og en lækker middag i Ry (skriv blot dette i kommentarfeltet, når du booker turen, så sørger vi for at booke dig ind på hotellet).

Find vej til og fra Ry

/ Du kan tage toget til stationen i Ry, hvorfra du kan gå til hotellet. Hvis du er i bil, kan du køre direkte til hotellet og næste dag køre til rutens start ved Laven station, hvor din bil kan stå parkeret under resten af turen.
Skovvandring langs Himmelbjergruten med udsigt til Himmelbjerget
Himmelbjergruten er godt skiltet og let at følge
Stien, der fører til og fra toppen af Himmelbjerget
Udsigt over Julsø på vejen ned fra Himmelbjerget
Verdens ældste aktive hjuldamper Hjejlen på Julsø
Bålhygge ved en shelterplads langs Himmelbjergruten
Vandring langs Borre Sø
Japanske kirsebærblomster ved Svejbæk Færgegård
Svejbæksnævringen med udsigt over til Aalekroen
Anløbsstedet for Hjejleselskabets rutebåde ved Svejbæksnævringen. På den anden side ses Aalekroen
Infoskilt med kort over Himmelbjergruten
Skovvandring langs Himmelbjergruten
Udsigt over søen 'Brillerne'
Den smukke gamle hjuldamper Hjejlen foran Hjejlekiosken i Silkeborg
Slåensø er Danmarks reneste sø og skøn at bade i
Forårsvandring på Himmelbjergruten blandt nyudsprungne bøgeblade og et stråtækt bindingsværkshus
På Himmelbjergruten kommer man tæt på Paradiset!
Vandreskilt under høje fyrtræer på Himmelbjergruten
En af de mange små broer man krydser på Himmelbjergruten
Både på Gudenåen
Smuk solnedgang over Julsø set fra Himmelbjerget

Turanmeldelser

5.00 baseret på 13 anmeldelse
11/06/2024

Fire damer i deres bedste alder havde en fantastisk tur rundt om søerne ved Silkeborg. Gode overnatningssteder med lækkert mad. Bagagetransport virkede upåklageligt. Dejligt med kort og rutebeskrivelse i papirudgave sammen med app.
Masser af fantastisk udsigt, tid til afslapning og en enkelt badetur.
God service overalt, og mulighed for madpakker var der også.
Alt i alt en tur som vi varmt kan anbefale.
Ikke sidste gang vi vælger Wild Rover Travel.
Anette, Lone, Vera og Sanne

14/09/2022

Virkelig en oplevelse – fantastisk vandretur i de skønneste omgivelser omkring Silkeborgsøerne – men også et kig til alle de mondæne villaer i Silkeborg.
Det har været balsam for sjælen – ikke mindst de velvalgte hoteller som hver især havde deres at byde ind med. Lyng Dal hotel var i en helt særlig klasse – alt blev serveret med smil og kærlighed til det arbejde de leverede og alt mad hjemmelavet fra bunden.
Meget veltilrettelagt tur alt i alt og kan varmt anbefales.
Vi vender helt sikkert tilbage til Wild Rover Travel for nye oplevelser.

26/08/2022

Skøn natur og fine hoteller

03/08/2022

Vi har haft en fantastisk tur på Himmelbjergruten. En smuk og afvekslende natur med en rutelængde som var passende, således at der var god tid til morgenmad. Efter dagsturene var der ligeledes god tid til at slappe af og se lidt Tour de France inden aftensmaden. Alle 3 hotellet var i top – både hyggelige med god betjening og fremragende mad. Turene var godt tilrettelagt, og gps- trackeren fungerende fint, så man hele tiden kunne se, hvor på ruten man var.
Vi kan virkelig anbefale turen, som kan klares af alle i almindelig god form. Et koncept som virkelig har en god fremtid i sigte

23/07/2022

Himmelbjergruten kan bestemt anbefales. GPS-tracker fungerer godt, turen er smuk og tilpas udfordrende, overnatningsstederne (Ry Hotel, Lyng Dal Hotel og Gl. Skovridergård) var fine med super service og god mad, og vores bagage blev leveret til rette sted og tid.
Overordnet var rutebeskrivelserne fra Wild Rover Travel også finde, men et par steder lidt misvisende, hvilket gjorde at vi gik forkert og fik ekstra kilometer i benene. GPS-trackeren fik os på rette spor igen.

09/08/2021

Helt fantastisk tur! Det hele var godt arrangeret og planlagt af Wild Rover Travel, og fungerede upåklageligt. Fra valg af hotel til selve ruten, materialerne og servicen. Naturen er enormt smuk på turen og vi nød virkelig at komme på hoteller med så lækker mad om aftenen. En tur der giver os lyst til at bestille en ny vandretur med WRT!

19/07/2021

Top professionel service fra Wild Rover Travel – både booking og vandremateriale. Al ting klappede. Det er jo som medicin for sjælen at vandre på Himmelbjergruten – i den smukkeste natur og i det skønneste vejr. Vi var meget tilfredse med valg af hoteller – ikke mindst Knudhule Badehotels beliggenhed og værelser – samt Lyng Dal Hotels køkken ? det har jo nærmest været lidt af en gourmet-vandring. Vi bookede også en extra overnatning på Knudhule Badehotel og supplerede op med et SUP-kursus, hvilket absolut kan anbefales.

18/07/2021

Vi har haft en fantastisk god tur, alt fungerede som planlagt, spændende rute og god service samt mad hvor vi kom frem. Vi var rigtig glade for beskrivelsen af ruten som var spændende, det fungerede og tiden fløj afsted.
Vi vender helt sikkert tilbage.

10/04/2021

Dejlig tur, god planlægning og forberedelse. Turen blev udfordret af lukkede hoteller pga coronanedlukning, men det blev også løst uden problemer for os.

21/10/2020

En rigtig dejlig og velorganiseret vandretur i det smukke Søhøjland. Det var skønt, at materialet blev tilsendt på snail-mail, så vi slap for selv at skulle finde en printer.
Fint at turen ikke kun fulgte Himmelbjergruten, men også havde personlige afstikkere – det må I gerne gøre endnu mere.

07/09/2020

Super service, og materiale. Det var i sidste øjeblik jeg fik bestilt og aligevel fandt vi en god løsning og det endte med at være en fantastisk tur! jeg kan på alle mulige måder enbefale Wild Rover Travel.

29/07/2020

Vi havde en rigtig dejlig tur på Himmelbjergsruten. Det var en flot vandretur i dejlig natur og fin rutevejledning. Vi var meget tilfredse med hotellerne specielt Knudhule badehotel og Lyngdal hvor vi fik utrolig dejlig mad.

27/07/2020

Fantastisk vandretur i smukt og varieret terræn rundt om Silkeborg-søerne. Alt var godt planlagt, og vi fik endda tilsendt vandreguide og andet lige inden afgang – meget prof! Vi bestilte en ekstra overnatning på Knudhule Badehotel, hvilket var en god afslutning på turen. Det gav os også mulighed for at nyde et måltid i deres fuldt bookede restaurant (husk at bestille bord) – hvilket var utroligt lækkert 🙂
Stor anbefaling fra os til Wild Rover Travel og Himmelbjergruten.

Skriv en anmeldelse

Vurdering