8 dage
Varighed
Udfordrende
Sværhedsgrad
Slovenien
Sted
juli-september
Rejseperiode

Nyd de pragtfulde vandrestier mellem bjergtoppene i Triglav Nationalpark.

Passer under Triglavs forrevne tinde, der er den højeste i hele Slovenien.

Bo i traditionelle bjerghytter og smag den lokale hjemmelavede honningbrandy.

Besøg syv gletsjersøer i Triglav Nationalpark, inklusive den berømte, fredfyldte Bled.

Snup en forfriskende dukkert i Bohinj-søens krystalklare vand.


Selvguidet vandretur i Sloveniens Julianske Alper

Dette er en pragtfuld bjergvandretur midt i Triglav Nationalparks forrevne og betagende alpinlandskab. Du følger højtliggende stier gennem bjergene og overnatter i traditionelle bjerghytter mellem de høje tinder.

Turen starter og slutter ved bredden af den smukke sø Bled med spændende hytte-til-hytte-vandring i de høje bjerge derimellem. Du kommer til at vandre gennem snævre kløfter, enge og traditionelle bjerglandsbyer, og fra bjergpassene og højderyggene kan du nyde fantastiske udsigter. Turen egner sig for erfarne vandrere, der er i god form og vant til at vandre langs snævre stier i høje bjerge. Turen er ikke egnet for børn under 12 år.

8 DAGES VANDRETUR 5.499 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*På grund af terrænet og den øde beliggenhed er denne tur desværre ikke tilgængelig for solovandrere.

INDKVARTERING Fire nætter i dobbeltværelse på 3- eller 4-stjernede hoteller, tre nætter i sovesal i bjerghytter (sengelinned er inkluderet).
REJSEPERIODE 9. juli til 15. september.
INKLUDERET
4 overnatninger i dobbeltværelse på 3- eller 4-stjernede hoteller
3 overnatninger i sovesal i bjerghytter
7 x morgenmad
Transport på dag 2 og 7 jf. turplanen
Bagagetransport mellem hotellerne
Velkomstmøde ved ankomst
Lokale skatter
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS
Daglig telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Transport mellem Bled og lufthavnen
Bagagetransport på dag 3-5 (det er ikke muligt i de høje bjerge, og du er derfor nødt til at bære det, du har brug for til overnatningerne i din dagsrygsæk disse dage)
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r) (kun muligt på hotellerne)
Transport mellem lufthavnen i Ljubljana og Bled (490 kr. for 1-3 personer eller 640 kr. for 4-8 personer)
1

Dag 1: Ankomst til Bled

Bled er en populær og malerisk by ved søen af samme navn. Den byder på en dejlig kombination af smuk natur og spændende kultur og historie. Gå en tur rundt om den fredfyldte sø og besøg dens unikke ø-kirke og middelalderslottet, der ligger højt over søen på en klippeafsats.

Man kommer let til Bled med offentlig transport fra Sloveniens hovedstad Ljubljana, der ligger blot 55 km (ca. 1 t.) derfra.

Overnatning i Bled på 4-stjernet hotel.

2

Dag 2: Bled til Pokljuka

Distance: 14 km | Opstigning: 710 m | Nedstigning: 620 m| Tid: ca. 6 t.

Feriens første vandredag starter i det grønne skovområde på Pokljuka-plateauet (1.280 m). Herfra vandrer du over frugtbare græsgange og gennem tætte granskove op til den traditionelle Lipanska-hytte, hvor du kan nyde en god frokost. Herefter går det videre forbi storslåede udsyn over Karawanken-bjergkæden, Pokljuka-plateauet, Krma-dalen og Bohinj-bjergene til Pokljukas skiskydningsstadion.

Overnatning i Pokljuka på 3-stjernet hotel.

3

Dag 3: Pokljuka til Planika

Distance: 12 km | Opstigning: 1.170 m | Nedstigning: 160 m| Tid: ca. 7 t.

I dag går turen ind i hjertet af Triglav Nationalpark og De Julianske Alper. Stien går langsomt opad til Vodnikov Dom-hytten med smukke udsigter over Triglav (Sloveniens højeste bjerg på 2.864 m) og dens nabotoppe. Du overnatter i Planika-hytten lige under Triglav.Der kan bookes ekstra overnatninger her, hvis du har lyst til at bestige Triglav (noget af opstigningen er en ’via ferrata’, og den er kun egnet for erfarne vandrere, det anbefales desuden at man bærer hjelm).

Overnatning i bjerghytten Planika.

*I dag bliver din hovedbagage hentet på hotellet i Pokljuka og bragt til dit hotel i Bohini, som du ankommer til på dag 6. Det er derfor nødvendigt at pakke det, du har brug for til de næste tre overnatninger i bjergene i din dagsrygsæk.

4

Dag 4: Planika-hytten til Koča Pri Triglavskih Jezerih

Distance: 11 km | Opstigning: 300 m | Nedstigning: 1.000 m | Tid: Ca. 6 t.

Efter en solid morgenmad starter du dagens vandring med at krydse Hribarice-passet (2.358 m). Stands et øjeblik og nyd synet af en af nationalparkens syv søer; Zeleno Jezero (Den Grønne Sø). Fortsæt herefter langs stien, hvorfra der er smukke udsyn over dalen med Triglav-søerne. Efter yderligere tre timers vandring kommer du til bjerghytten Koča Pri Triglavskih Jezerih ved bredden af Dvojno jezero (Dobbeltsøen), hvor du skal overnatte.

Overnatning i bjerghytten Koča Pri Triglavskih Jezerih.

5

Dag 5: Koča Pri Triglavskih Jezerih til Komna

Distance: 8 km | Opstigning: 230 m | Nedstigning: 410 m | Tid: ca. 5½ t.

I dag vandrer du mod vest, til du når Črno jezero (Den Sorte Sø), som er den lavest liggende og varmeste af de syv Triglav-søer. Den har fået navn efter sin beliggenhed i et bassin midt i skoven, som strækker sig helt til kanten af Komarča-klippen. Dagen slutter ved den traditionelle Komna-hytte, der har dejlige udsigter over Bohinj-søen ved solnedgang.

Overnatning i bjerghytten Komna.

6

Dag 6: Komna til Ribčev Laz / Bohinj-dalen

Distance: 15 km | Opstigning: 60 m | Nedstigning: 1.050 m | Tid: ca. 5½ t.

Den første del af dagens vandretur bringer dig til Savica-vandfaldet, som er et af de mest berømte og populære vandfald i Slovenien. En alpin karstkilde flyder til toppen af vandfaldet, hvorfra den falder 78 m og bagefter flyder ud i den mægtige Bohinj-sø. Herefter kan du tage en svævebane til toppen af bjerget Vogel (1.532 m), hvor du kan nyde panoramiske udsigter over De Julianske Alper, mens du spiser en varm gryderet. En sti langs Bohinjs nordlige bred bringer dig til landsbyen Ribčev Laz, hvor du kan få varmen med lækker hjemmelavet brandy og schnapps på de lokale barer.

Overnatning ved Bohinj-søen i 4-stjernet hotel. Din bagage står klar, når du ankommer.

7

Dag 7: Tilbage til Bled

Efter morgenmad bliver du kørt tilbage til Bled og kan bruge lidt mere tid på at udforske denne magiske region. Det omkringliggende område byder på masser af gode vandremuligheder inklusive en rute til den fantastiske Vintgar-kløft. Der er en 1.600 m lang gangsti af træ, der leder forbi små brusende vandfald til Šum-vandfaldet, hvorfra du kan tage en sti til St. Katarine-kirken. Herfra er der ca. 4 km tilbage til Bled.Hvis du foretrækker en stille og rolig gåtur på din sidste dag, kan du tage turen rundt om søen, hvilket tager ca. 1 time. Du kan komme ud til søens berømte ø-kirke med en særlig båd, der hedder ’Pletna’, eller du kan besøge Bled-slottet og dets fascinerende museum. Din sidste overnatning er på et 3-stjernet hotel med udsigt over søen.

Overnatning i Bled på 4-stjernet hotel.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende. Hvis du har lyst til at slappe lidt af og opleve nogle af Bled-regionens mange attraktioner, har du mulighed for at booke ekstra overnatninger. Skriv blot dette i kommentarfeltet på bestillingssiden.


Find vej til Bled

Den lufthavn, der ligger tættest på Bled, er Ljubljana (LJU). Fra lufthavnen kan du komme til Bled med bus (et enkelt skift undervejs, tager ca. 2 t.) eller bestille transport på forhånd (hurtigere). Sidstnævnte mulighed koster 490 kr. for 1-3 personer eller 640 kr. for 4-8 personer.
Der er to togstationer i Bled: Lesce Bled og Bled Jezero, der ligger hhv. 4 km og 2 km fra byens centrum. Fra Lesce Bled skal du videre ind til centrum med en lokal bus. Fra Bled Jezero kan vi arrangere et lift.
Flixbus stopper ved Bled.
Hvis du er i bil, skal du tage afkørsel Lesce fra A1-motorvejen fra Ljubljana til Jesenice. Vi kan informere dig om parkeringsmuligheder i Bled.
Vandring i Slovenien
Pokljuka Plateau, www.slovenia.info, photo: Ales Zdesar
Hiking in Slovenia
Vandring i De Julianske Alper, www.slovenia.info photo: Jost Gantar
Vandring på Triglav, www.slovenia.info, photo: Ana Pogačar
www.slovenia.info, photo: Jost Gantar
bjerghytten Planika lige under Triglav
Triglav, www.slovenia.info, photo: Jost Gantar
Sedmera-søen, www.slovenia.info, photo: Darinka Mladenovic
Zeleno Jezero, www.slovenia.info, photo: Ales Zdesar
Triglav National Park, www.slovenia.info, photo: Jost Gantar
Koča pri Triglavskih Jezerih, www.slovenia.info, photo: Jure Oblak
Lake Bohinj, www.slovenia.info, photo: Ales Zdesar
Savica-søen i Bohinj-dalen
Savica-vandfaldet, www.slovenia.info photo: Mojca Odar
Bohinj-søen
Bled Castle
Udsigtspunkt over Bled-søen, www.slovenia.info photo: Iztok Medja

Turanmeldelser

5.00 baseret på 1 anmeldelse
21/07/2022

Fantastisk vandretur med smuk natur og vilde udsigter, lige dele luksus og udeliv. Turen kræver god grundform og ikke for megen højdeskræk.

Skriv en anmeldelse

Vurdering