8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Italien
Sted
marts-oktober
Rejseperiode

Den tryllebindende skønhed fra de glitrende søer indrammet af de dramatiske Italienske Alper.

De tre Borromeiske Øer og de smukke haver ved Villa Balbianello og Villa Carlotta.

Et mangfoldigt udvalg af rundvandringer med fantastiske panoramaudsigter.

Ortasøen med San Giulio-øen og de 21 kapeller på Sacro Monte (”Det Hellige Bjerg”).

Den romantiske stemning og de panoramiske stier ved Comosøen.


Kør selv-vandreferie ved de italienske søer

På denne herlige vandreferie kommer du til at udforske tre af Norditaliens fortryllende søer, som ligger for foden af de storslåede Italienske Alper. Du kan enten køre af sted i din egen bil fra Danmark eller leje en bil i Italien (f.eks. i Milano). Bilen giver dig mulighed for at udforske hele tre søer på én vandreferie: Den charmerende lille Lago d’Orta, den pragtfulde Lago Maggiore med De Borromeiske Øer og til slut, som prikken over i’et, Lago di Como. Søernes bredder er smykket med prægtige villaer med lige så prægtige haver, blomstrende azaleaer, kameliaer og hortensiaer, små labyrintiske middelalderbyer og kunstfærdige kapeller. Alt sammen indrammet af majestætiske, snedækkede alpetoppe.

Regionen byder på et fantastisk netværk af vandrestier og ældgamle muldyrspor, der leder fra kønne landsbyer til spektakulære villaer og haver. Hver sø har sin egen unikke atmosfære. Hvis Comosøen er for de rige og berømte og Maggioresøen for haveelskere, så er Ortasøen for eventyrere, der elsker at opdage skjulte perler. Denne region har tiltrukket aristokratiet siden romertiden, men det er nok Hollywood-aristokraten George Clooney, der senest har fået den til at lyse op på landkortet.

Kombinationen af et klima, der aldrig er hverken for varmt eller for koldt, en unik atmosfære, der på en og samme tid emmer af alper og riviera, spektakulære stier og et udsøgt køkken med fremragende vine gør det norditalienske søområde til et helt vidunderligt vandremål.

8 DAGE / 7 NÆTTER 6.799 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Syv overnatninger på gode hoteller med eget bad/toilet og morgenmad.
REJSEPERIODE Fra 1. marts til 31. oktober.
INKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte overnatningssteder
7 x morgenmad
Dag 2: Færgebillet fra Orta San Giulio til Pella og fra Ronco via Ile San Giulio til Orta San Giulio
Dag 2: Færgebillet fra Orta San Giulio til Pella og fra Ronco via Ile San Giulio til Orta San Giulio
Dag 4: Bådtur fra Cannobio til Cannero
Dag 5: Returbillet til De Borromeiske Øer
Kort og detaljerede rutebeskrivelser (på engelsk)
Service hotline
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Billeje
Parkeringsudgifter
Færgebillet, der ikke er nævnt under inkluderet
Indgangsbilletter til villaer og haver
Frokost og aftensmad
Lokale turistafgifter
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatning(er)
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Ortasøen

Din tur starter i Orta San Giulio, hvor du skal bo to nætter. Når du har tjekket ind på dit hotel, kan du gå en tur og udforske den lille charmerende by.

Overnatning i Orta.

Parkering: Hotellet har en privat p-plads, som koster 10 euro pr. dag. Skal bookes på forhånd og betales direkte til hotellet.

2

Dag 2: Orta San Giulio til Pella

Distance: 7 km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 500 m | Tid: ca. 3½ t.

Efter morgenmad hopper du på en båd til den lille middelalderby Pella, som ligger på søens vestlige bred. Herfra vandrer du langs en højderyg med fantastisk udsigt over søen. På hjemvejen gør du holdt på øen San Giulio for at udforske Sacro Monte (”Det Hellige Bjerg”). Her finder du, i en stor ældgammel skov, 21 kapeller med freskoer og statuer, der fortæller om helgen Frans af Assisis liv og levned.

Overnatning i Orta.

3

Dag 3: Rundvandring fra Gignese og videre til Maggioresøen

Distance: 20 km | Opstigning: 800 m | Nedstigning: 800 m | Tid: ca. 5½-6 t.

Efter morgenmad kører du til den billedskønne landsby Gignese (ca. 20-30 min.). På vej dertil kan du stoppe ved en lokal gård, hvor du kan købe ind til din frokost i form af friske grøntsager, ost, yoghurt og kød, der alt sammen er produceret på gården.

Din vandring starter med en opstigning gennem skove og græsgange til Mottarone. Fra toppen i 1.492 meters højde har du en 360° bjergtagende panoramaudsigt over både Ortasøen og Maggioresøen og helt til toppen af Alpernes andet højeste bjerg Monte Rosa. Du returnerer til Gignese til fods og fortsætter i bil til Maggioresøen og den charmerende landsby Cannero Riviera (ca. 40 min.), hvor dit næste hotel venter.

Cannero ligger blot få kilometer fra den schweiziske grænse og er en af de skønneste byer langs søbredden. Syd for den lille by kan du tage dig en skøn dukkert ved den offentlige strand.

Overnatning i Cannero.

Parkering: Hotellet har en gratis privat p-plads.

4

Dag 4: Cannero til Cannobio og retur med båd

Distance: 8 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 400 m | Tid: ca. 3 t.

Dagens rute fører dig ad et gammelt muldyrspor med dejlige udsyn over Maggioresøen til den lille middelalderby Carmine. Her kan du besøge San Gottardo-kirken, inden du fortsætter mod landsbyen Molineggi. Herfra går det nedad til Cannobio, hvor etapen ender med et behageligt slentrestykke langs søbredden. Nyd den charmerende middelalderlige Cannobio og tag evt. en frisk svømmetur ved lidoen, inden du tager en båd tilbage til Cannero (ca. 30 min.).

Overnatning i Cannero.

5

Dag 5: De Borromeiske Øer

Efter morgenmad kører du fra Cannero til Stresa (ca. 45 min.). Herfra skal du med en båd til De Borromeiske Øer, som har gjort Maggioresøen berømt. Første stop er Isola Madre, som er den største af de tre øer. Den er dækket af en botanisk have med oliventræer, magnoliaer og kæmpebambus, og i midten af øen ligger en villa fra det 16. århundrede. Næste stop er Isola dei Pescatori, der charmerer med sine smalle gader og traditionelle huse, som er konverteret til restauranter. Til sidst kommer du til den fornemme Isola Bella, der udgøres af det kæmpestore palads Palazzo Borromeo, som Grev Carlo III byggede i midten af det 17. århundrede. Til paladset hører et parkanlæg med ti terrasser. Når du har udforsket de mondæne omgivelser, tager du båden tilbage til Stresa og kører videre til Comosøen (ca. 2 t.).

Overnatning ved Comosøen i enten Lenno eller Cadenabbia.

Parkering: Ved siden af hotellet ligger en gratis offentlig p-plads.

6

Dag 6 og 7: Udvalg af vandreruter om Comosøen

De sidste to dage vandrer du rundt om Comosøen. Søen ligger beskyttet mod de nordlige vinde af De Schweiziske Alper, hvilket betyder milde vintre, der tillader en frodig middelhavsvegetation (oliven, laurbær, citron etc.). I haverne, der hører til de mange overdådige villaer, ser man desuden subtropisk vegetation. Begge typer vegetation danner en imponerende smuk kontrast til den alpinske vegetation på bjergskråningerne. Skønheden og det milde klima har tiltrukket såvel kunstnere som aristokrater og berømtheder hertil lige siden antikken. Hvis du ønsker at booke ekstra overnatninger, så du har tid til gå alle turene, kan du blot angive det i kommentarfeltet på bestillingssiden.

Vandringer:

  • Lenno til Villa Carlotta: 5 km | + 200 m | – 300 m | 3 t.
  • Rundvandring fra Lenno via San Benedetto: 9 km | + 600 m | – 600 m | 3 t.
  • Rundvandring fra Bellagio: 8 km | + 250 m | – 250 m | 4 t.
  • Bellano til Varenna: 7 km | + 250 m | – 250 m | 3½ t.
  • Pigra via Colonno til Lenno: + 200 m | – 700 m | 3½ t.

Overnatning i Lenno/Cadenabbia.

8

Dag 8: Arrivederci Como!

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger.


Find vej til til Orta San Giulio

/ Hvis ikke du vil køre hele vejen fra Danmark til Italien, kan du flyve til Milano. I lufthavnen kan du leje en bil, så du kan komme rundt til dine forskellige vandredestinationer.

Afgang fra Comosøen

/ Hvis du skal hjem med fly, kører du blot til lufthavnen, returnerer din lejebil og flyver tilbage til Danmark.
Maggioresøen vandreferie
Orta San Giulio
Canobbio, Lago Maggiore
Isola dei Pescatori, Maggioresøen
Vandring rundt om Comosøen
Varenna, Comosøen
Villa Balbianello, Lenno
vandring ved como-søen
Udsigt over Comosøen
Cadenabbia, Comosøen
Bellagio, Comosøen
Vandring ved como-søen
Udsigt over Comosøen
Vandring rundt om Comosøen
Vandring ved Comosøen

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering