5 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
marts-november
Rejseperiode

Gå gennem de duftende lavendelmarker, der blomstrer fra midt i juni til sent i juli.

Tag på vandreture langt fra alfarvej og undgå turistflokkene.

Bestig det legendariske ‘skaldede’ bjerg Mont Ventoux.

Udforsk Luberons smukke bakketopbyer og oplev det berømte kloster i Sénanque.

Vælg din vandretur hver morgen og afstem den med de lokale markeder rundt om!


Kør-selv vandreferie i Provence

Denne tur er en kombineret vandre- og kør-selv-ferie i Provence med udgangspunkt i det charmerende Château de la Gabelle i Ferrassières. Hver dag kan du vælge mellem et udbud af selvguidede vandreture, og efter dagens strabadser kan du slappe af i en lokal spa (adgang hertil er med i prisen).

Château de la Gabelle har længe været ejet og drevet af den samme familie, som i generationer har dyrket lavendel. Med en beliggenhed godt gemt bag Mont Ventoux i Toulourenc-dalen kan man være sikker på fred og ro i et område, som kun få turister finder vej til. I løbet af opholdet kan du vælge mellem mange vandreruter i området: i den dybe Toulourence-dal, blandt lavendelmarkerne i Sault eller på Mont Ventoux’s øverste bjergskråninger, der er kendt som Provences tag.

Vi inkluderer 3 eftermiddagsbilletter til Montbrun-les-Bains’ berømte termiske bade (kun 10 min. kørsel fra dit château), hvor du kan slappe af og genoplade efter vandreturene.

Horfor kør-selv?

*Vær opmærksom på, at du får brug for en bil på denne tur. Vi har samlet regionens allerbedste vandreture, og nogle af dem er i afsidesliggende dele af Provence, hvor der ikke kommer mange turister, og hvor man ikke kan komme til med offentlig transport. Du kommer mest til at køre på stille veje på landet, og vores anbefaling er at lade kørslen være en del af eventyret og at vælge dagens vandretur alt efter, hvor der er marked den pågældende dag (der vil være en oversigt herover i rejsematerialet).

5 DAGES VANDREFERIE 4.499 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING 4 overnatninger på Château de la Gabelle i Ferrassières.

Dette charmerende overnatningssted omgivet af lavendelmarker er en gammel befæstet gård fra det 13. århundrede med hyggelige en suite-værelser og wi-fi.

Hvis du ønsker at booke ekstra overnatninger, så skriv blot dette i kommentarfeltet på bestillingssiden.

REJSEPERIODE 15. marts til 15. november.*

*Vær venligst opmærksom på at nogle af stierne kan være helt eller delvist afspærrede i juli og august pga. brandrisiko, hvis det er meget tørt og varmt.

INKLUDERET
4 overnatninger på udvalgt château med en suite-faciliteter
4 x morgenmad
Valg mellem 8 forskellige selvguidede vandreruter
Kort og detaljerede rutebeskrivelser (på engelsk)
3 x entrébilletter til spa i Montbrun-les-Bains
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Billeje
Frokost og aftensmad
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatning(er)
Enkeltværelse(r)
Billeje
SVÆRHED Denne tur har sværhedsgraden let til moderat. Størstedelen af turene egner sig for alle, som kan lide at gå langt. Vandreturene tager generelt 2-4 timer. Terrænet er let med enkelte stigninger op til bakketopbyerne. For dem, som er på udkig efter noget lidt mere udfordrende, så byder turen fra Savoillans og turen til toppen af Mont Ventoux på mere krævende, men utrolig berigende vandring med spektakulære udsigter fra toppen af Provence!
1

Dag 1: Ankomst til Provence

  • Billeje er ikke inkluderet. Skriv til os, hvis du ønsker, at vi arrangerer dette for dig.
  • Billeje kan let arrangeres fra lufthavnene i Paris, Nice eller Marseille.

Køreturen gennem det smukke landskab bringer dig forbi nogle hyggelige, ’gemte’ landsbyer i lavendelregionen Provence, der ligger i skyggen af det berømte bjerg Mont Ventoux.

Indkvarter dig på det charmerende Château de la Gabelle, som er din base på denne vandreferie.

2-5

Dag 2-5: Valg mellem 8 vandreture

Der er otte forskellige vandreture at vælge imellem, som alle er omhyggeligt beskrevet i vores detaljerede rutebeskrivelser. I materialet, du får tilsendt, finder du desuden en liste over lokale markeder i nærheden af din indkvartering. På den måde har du mulighed for at vælge din dagsvandring i overensstemmelse med, hvor der er marked netop den dag.

1) EN TUR GENNEM LAVENDELMARKERNE

Rundtur fra Aurel til Sault

Distance: 7½ km | Opstigning: 170 m | Nedstigning: 170 m | Tid: ca. 2½ t.

Rundtur fra Aurel med mulighed for en længere tur til Sault. Sault er verdensberømt for lavendeldyrkning og er især berømt for sin lavendelfestival, der finder sted hvert år d. 15. august. Det er en gammel befæstet landsby anlagt på toppen af en højderyg med udsigt over en bred dal oversået med store lavendelmarker mod syd og vest. Denne lette vandretur snor sig gennem dyrkede marker i et uendeligt hav af lavendler, med forklarende skilte om såning, høst og destillering af denne kostbare, lilla blomst. Brug tid på at gå på opdagelse i landsbyen Sault med det charmerende bytorv, hvorfra der er udsigt over de vidtstrakte marker. Og gå ikke glip af den uimodståelige nougatbutik, hvor Boyer-familien i fire generationer har fremstillet denne lækre honning- og mandeldelikatesse.

  • Der er marked i Sault onsdag formiddage.

2) DEN MALERISKE LANDSBY FERRASSIÈRES

Rundtur fra Ferrassières

Distance: 7 km | Opstigning: 150 m | Nedstigning: 150 m | Tid: ca. 2½ t.

Du bor lige uden for den søvnige landsby Ferrassières, som er hovedbyen for den fine lavendel Lavandula angustifolia (også kendt som Ægte Lavendel). Dette er en af over hundrede lavendelsorter, men så langt den mest berømte – ikke kun på grund af sin delikate duft, men også på grund af sine medicinske egenskaber. Den lette vandrerute herfra går gennem en blanding af skov og dyrkede lavendelmarker med en vidunderlig udsigt til Mont Ventoux mod vest, og det er næsten så langt væk fra den slagne turiststi, som man kan komme.

Efter din vandring anbefaler vi et besøg i landsbyen Montbrun-les-Bains, som er på listen over de smukkeste landsbyer i Frankrig.

  • Der er marked i Sault onsdag formiddage.
  • Der er marked i Montbrun les Bains lørdag formiddage.

 3) RUNDVANDRING FRA REILLANETTE VIA MONTBRUN-LES-BAINS

Distance: 7 km | Opstigning: 230 m | Nedstigning: 230 m | Tid: ca. 3 t.

Din vandretur starter og slutter ved hotellet Oustau de la Font i Reillanette. Du kommer til at gå langs sjældent benyttede stier bag landsbyen omgivet af egetræer og gyvel. Ruten fører dig gennem Montbrun-les-Bains, der ligger højt over Toulourenc-dalen, og som er på listen over de smukkeste landsbyer i Frankrig. Du kan spise frokost i en af de lokale restauranter, inden du går tilbage mod Reillanette.

4) SAVOILLANS OG BRANTES

Distance: 10 km | Opstigning: 370 m | Nedstigning: 370 m | Tid: ca. 4 t.

Turen begynder i den kønne landsby Savoillans. Køb en baguette i den gamle bagerbutik, inden du giver dig i kast med opstigningen bag landsbyen. Udsigterne til Mont Ventoux og over den dybe Toulourenc-dal er bjergtagende. En nedstigning gennem en egeskov fører dig til bakketopbyen Brantes, hvor der kun bor 25 mennesker med fast adresse. De smalle brostensgader og udsigterne fra byen er postkortværdige. Der er en god café i byen, som er det perfekte sted at spise frokost, inden du returnerer til Savoillans langs Toulourenc-dalen.

5) MONT VENTOUX: PROVENCES TAG

Distance: 15 km | Opstigning: 600 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 5½ t.

Magelige zigzag-stier fører dig oven over Mont Ventouxs skisportssted. Gran og bøg afløses af lærk, lidt højere oppe er der kun spredte fyrretræer, og til sidst er der ingen vegetation overhovedet. Her kan du høre ekkoet fra dine fødder, når du vandrer på den eroderede overflade mod toppen. En sidste kraftanstrengelse bringer dig til den 1.912 m høje top, som er det højeste punkt i Provence. Herfra har du en 360 graders udsigt over Alperne mod nord og Rhône-sletterne mod syd, og du kan se Rhônen slange sig vej ned til Middelhavet.

Når du er færdig med at beundre udsigten, har studeret caféen og boderne og iagttaget den endeløse strøm af udmattede, men glade cykelryttere, der har nået deres mål, så gå mod øst langs den skaldede bjergryg.

På den øvre bjergryg vokser der spredte klynger af arktiske blomster (inklusiv den gule svalbardvalmue, som man kun finder på Svalbard og på Mont Ventoux). Efter ca. 1 t. på bjergryggen returnerer du til Mont Serein via de umådelige golde skråninger, der synes at fortsætte og fortsætte.

6) LAGARDE D’APT & LUBERONS HØJTLIGGENDE LANDSBYER

To vandremuligheder i Luberon-bjergene, som er et område fyldt med pragtfulde bakketopbyer, hvoraf mange er et besøg værd, heriblandt: Gordes, der er svimlende placeret over Calavon-dalen, Roussilon med huse i alle regnbuens farver, og Lacoste, som ligger kronet med ruinerne af Marquis de Sades borg.

Vandremulighed 1: Rundtur fra Lagarde d’Apt

Distance: 7 km | Opstigning: 150 m | Nedstigning: 150 m | Tid: ca. 2½ t.

Denne vandretur begynder oppe i højderne i den lille landsby Lagarde d’Apt og går gennem et bakket landskab med ’tæpper’ af fine lavendelmarker og en vidtstrakt udsigt hele vejen til Alperne.

Vandremulighed 2: Rundtur fra Gordes via Sénanque-klosteret

Distance: 10 km | Opstigning: 150 m | Nedstigning: 150 m | Tid: ca. 3½ t.

Med udgangspunkt i den fantastiske landsby Gordes vandrer du gennem en garrigue-vegetation (buskhedevegetation) af aromatiske urter og krat til det meget postkortafbildede kloster Abbaye Notre-Dame de Sénanque fra det 12. århundrede, der ligger omgivet af lavendelmarker.

7) SAINT-MICHEL-L’OBSERVATOIRE

Rundtur fra Saint-Michel-l’Observatoire

Distance: 8 km | Opstigning: 200 m | Nedstigning: 200 m | Tid: ca. 2 t. og 45 min.

Vest for Forcalquier ligger den søvnige landsby Saint-Michel-l’Observatoire. ’Observatoriet’, som indgår i navnet, blev bygget i 1920’erne få kilometer fra landsbyen, hvor man finder en af landets klareste himmeludsigter. Vandringen fører til hjertet af garrigue-vegetationen med enestående udsigt til Alperne. Her kommer man bl.a. forbi en gedefarm, der ligger godt skjult i krattet. Det er en lille, familiedrevet virksomhed, som er prisbelønnet for deres cremede Bannonoste med en eksplosion af smag og omhyggeligt indpakket i kastanjeblade. Et indbydende picnic-bord er det perfekte frokoststop, før rundturen slutter.

  • Der er et stort, berømt marked i Forcalquier mandag formiddage.
  • Der er marked i Saint-Michel-l’Observatoire søndag formiddage.

8) VALENSOLE: ET HAV AF LAVENDEL

Rundtur fra Valensole

Distance: 11 km | Opstigning: 100 m | Nedstigning: 100 m | Tid: ca. 3½ t.

Denne dag er STORE lavendeldag. Glem de små pletter jord overstrøet med lavendel i de områder, hvor de fleste turister kommer: i dag kommer du til at svømme i et sandt hav af lavendel på Valensole-højsletten. Det er en almindelig misforståelse, at lavendel er udbredt i hele Provence. I virkeligheden er lavendel ikke en middelhavsplante og vokser ikke i det Provence, som de fleste turister bevæger sig rundt i. Lavendel vokser oppe på højsletterne mellem Provence og Alperne, og du kommer til at befinde dig i hjertet heraf. Det er en ægte sansefest med lavendelblå og lilla nuancer så langt øjet rækker, og den intense provençalske sol koncentrerer den tunge lavendelparfume i luften til glæde for næseborene. Giv dig god tid til at nyde det hele, mens du går ad stierne mellem lavendelmarkerne. Du kan undervejs besøge et familiedrevet lavendeldestilleri midt i markerne og få alt at vide om planten og dens oprindelse, anvendelse og medicinske egenskaber.

Der er marked i Valensole lørdag formiddage.


Find vej til Chateau de la Gabelle

Den nærmeste lufthavn er Marselles-Provence Lufthavn.
For at komme til Château de la Gabelle fra motorvejen A7 skal du tage afkørslen ved Orange eller Avignon i retning mod Carpentras og herefter køre mod Sault og Ferrasseères.
Ventoux hike
Savoillans
Mont Ventoux
Ventoux summit
Sault lavender market
Sault lavender walk
Sault lavender walk
Sault lavender walk
Sault
Montbrun les Bains
Montbrun les Bains
Provence lavender field
Gordes
Senaque Abbey
Walking in the lavender fields, Provence

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering