8 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Italien
Sted
marts-oktober
Rejseperiode

Udforsk borgen og de smalle gader i Otranto.

Følg fantastiske vandreruter langs de ældgamle tratturi-stier blandt frugthaver og olivenlunde.

Gå ad Cipolliane-stien – en bjergtagende kyststi opkaldt efter de mange huler og grotter i klipperne.

Opdag de utallige små bugter og vige med glitrende, krystalklart vand.

Oplev Lecce – ’Sydens Firenze’ – med de mange barokke paladser og kirker.


Kystvandring i Puglia

Selvguidet vandreferie med bagagetransport

En vandretur langs puglias kyststi fra Otranto til Gagliano del Capo er en perfekt måde at opleve alle de vidundere denne turistfattige region byder på; bjergtagende udsigter, fantastiske badesteder, uopdagede landsbyer, der blot venter på at blive udforskede, og vindblæste, uforstyrrende landskaber.

Efter en fortryllende rundvandring blandt appelsin- og oliventræer forlader du Otranto og følger en sti på rødlig jord få meter fra havet. Stien leder dig til fyrtårnet ved Punta Palascia, som er Italiens østligste punkt, og videre til den lille Porto Badisco-bugt. I løbet af denne 8-dages selvguidede vandreferie kommer du desuden forbi bittesmå fiskerlandsbyer, spabyer og ældgamle messapianske landsbyer. Turen ender i Lecce, der byder på et væld af barokke paladser og romerske mesterværker.

Turen her er en ægte sansefest, og naturens nærvær bliver mere og mere tydelig for hvert skridt, du tager. Den holder dig med selskab i form af gamle oliventræers knirken og raslen, cikaders sang, duften af vild fennikel og havets azurblå glimten.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 5.999 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Tillæg for dobbeltværelse med to enkeltsenge: 150 kr. pr. person.
*Rabat for tre personer i tremandsværelse. Kontakt os for pris.

*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

I de større byer kommer du til at bo på komfortable hoteller, og i landsbyerne på hyggelige, familiedrevne B&Bs. Alle værelser har en suite-faciliteter, og en god italiensk morgenmad er inkluderet hver morgen.

Der masser af muligheder for at smage det vidunderlige lokale køkken og det store udvalg af regionens prestigefulde vine. Aftensmad er derfor kun inkluderet i Porto Badisco og i Marina Serra, da der disse to steder ikke er nogle alternative spisemuligheder i umiddelbar nærhed af overnatningsstederne.

Alle overnatningssteder er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Nogle af de overnatningssteder, vi samarbejder med, er opført nedenfor. Hvis et bestemt hotel er optaget, vil vi skaffe et lignende og informere om det.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE 20. marts til 26. juli og 1. september til 31. oktober.
INKLUDERET
7 overnatninger på dobbeltværelse i hoteller og B&Bs
7 x morgenmad
2 x aftensmad
Bagagetransport
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Otranto og fra Lecce
Lokale tog/busser/både
Frokost og aftensmad medmindre andet er angivet
Byskatter
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
Transport fra Bari/Brindisi Lufthavn til Otranto
Transport fra Lecce til Bari/Brindisi Lufthavn
Transport fra togstationen i Gigliano del Capo (hvor vandreturen på dag 7 ender) til Lecce. *Om foråret og efteråret går der ikke offentlig transport på søndage fra togstationen i Gagliano del Capo til Lecce, så her kan det anbefales at booke transport på forhånd.
SVÆRHED På denne tur vandrer du 70,6 km over seks dage (gennemsnitligt 11,7 km pr. dag). Ruterne følger mest stenede kyststier, indimellem gennem lav vegetation, muldyrstier og når du nærmer dig landsbyerne asfalterede veje. Selvom distancerne og op-/ned-stigningerne ikke er særlig krævende, har vi givet turen sværhedsgraden let-moderat, da terrænet er stenet og stierne ikke altid helt tydelige.
1

Dag 1: Ankomst til Otranto

Du ankommer til den dejlige by Otranto, der ligger ved Adriaterhavskysten. Indkvarter dig på dit overnatningssted og gå bagefter udenfor og nyd den fantastiske, friske havluft. På klare dage kan man se hele vejen over Otrantostrædet til Albanien. Om eftermiddagen kan du slentre rundt i de stemningsfulde gader i byens historiske centrum.

Overnatning i Otranto.

2

Dag 2: Rundvandring fra Otranto

Distance: 7½ km | Opstigning: 96 m | Nedstigning: 96 m | Tid: ca. 2 t.

Dagens vandring er en skøn opvarmningstur til resten af ugen. Den korte rundvandring bringer dig gennem Idro-floddalen og et landskab, der er rig på frugtplantager, oliventræer, appelsiner og en mangfoldighed af grøntsager.

Du følger floden mod strømmen, inden du drejer ind i olivenlundene og passerer den imponerende Sant Angelo-kirke. Herefter krydser du floden og følger den tilbage til Otranto, der i øvrigt er kendt som ’Orientens Perle’ på grund af sin østlige beliggenhed.

Overnatning i Otranto.

3

Dag 3: Otranto til Porto Badisco

Distance: 12½ km | Opstigning: 270 m | Nedstigning: 240 m | Tid: ca. 5 t.

Først navigerer du vej gennem den gamle bydels labyrint af smalle gader til den nye havn. Herfra snor en flad grussti sig langs kysten omkring en række små vige. Du passerer flere bunkere fra 2. Verdenskrig og har mulighed for at tage en lille afstikker indenlands til en spændende ’bauxite-sø’ med smaragdgrønt vand, der danner en dramatisk kontrast til den røde jord omkring.

Tilbage ved kystlinjen fortsætter du mod Punta Palascia-fyrtårnet, der nu tydeligt kan ses. Nogle steder bliver den knæhøje middelhavsvegetation meget tæt, og det kan være svært at se stien, men så længe du har fyrtårnet foran dig og havet på venstre hånd, er du på rette vej! På klare dage kan man se Albaniens bjerge over Adriaterhavet. Punta Palascia-fyrtårnet er Italiens østligste punkt kun 71 km fra Albanien.

Overnatning i Porto Badisco.

4

Dag 4: Porto Badisco til Santa Cesarea Terme

Distance: 13 km | Opstigning: 200 m | Nedstigning: 170 m | Tid: ca. 4 t.

Det første stop på dagens vandretur er den smukke Porto Badisco-vig, som er et oplagt sted at stoppe og få en kop kaffe og købe ind til en picnic-frokost. Følg en hyrdesti langs kysten og hold udkig efter de karakteristiske pagliari, som er runde, fladtoppede stenbygninger, hvor hyrderne plejede at sove. Efter 6 km forlader du kysten og går opad til indlandsplateauet. Her følger du smalle stier gennem markerne. Efter 8½ km er der et godt picnic-sted i en lille fyrskov med dejlig skygge. Den sidste sektion går langs en asfalteret vej ned til spabyen Santa Cesarea Terme – en lille perle med et overdådigt udsmykket palads og nogle fantastiske badeområder, hvor du kan køle af efter vandringen.

Overnatning i Santa Cesarea Terme.

5

Dag 5: Santa Cesarea Terme til Marittima

Distance: 11½ km | Opstigning: 309 m | Nedstigning: 245 m | Tid: ca. 4½ t.

Forlad Santa Cesarea og gå opad langs den asfalterede vej til du kommer til en gammel grus/græssti imellem gamle stenmure. Følg smalle stier gennem markerne til den gamle messapiske by Castro med de imponerende høje mure. Brug lidt tid på at udforske den gamle by og spis evt. frokost, inden du går videre ned til den gamle havn. Fortsæt langs kysten på en ujævn, stenet sti til Acquaviva-bugten; en smuk, skjult bugt med en ferskvandskilde, som er et ideelt sted at tage sig en forfriskende dukkert. Den sidste del af stien går opad gennem den skovbeklædte Acquaviva-dal mod landsbyen Marittima.

Overnatning i Marittima.

6

Dag 6: Marittima til Marina Serra

Distance: 13½ km | Opstigning: 310 m | Nedstigning: 370 m | Tid: ca. 4½ t.

Din rute fra Marittima tager dig i første omgang gennem lunde med store, gamle oliventræer. Herefter følger du den første af flere tratturi; et netværk af gamle veje og stier, der traditionelt blev brugt af de lokale til at gå ned til havet eller til at forbinde landsbyer og frugtplantager. På vej ned til Tricase Porto kan du stoppe og få en lækker caffè in ghiaccio (iskaffe) og tage en hurtig dukkert, inden du fortsætter til dagens endestation; den lille hyggelige kystby Marina Serra, hvor der er flere gode badesteder.

Overnatning i Marina Serra.

7

Dag 7: Marina Serra til Gagliano del Capo

Distance: 12½ km | Opstigning: 530 m | Nedstigning: 380 m | Tid: ca. 5 t.

Den sidste dags vandring starter med en kort opadgående sti, der lokalt er kendt som Sentiero del Nemico eller ’fjendens sti’, fordi det angiveligt var det perfekte sted at angribe uventede gæster i gamle dage!

En kort asfalteret sektion langs kystvejen bringer dig tilbage til den gamle tratturi, der fører dig indenlands, inden den igen går ned til kysten ved den stenede strand Novaglie. Her starter den fantastisk smukke Cipolliane-sti, som er opkaldt efter hulerne, man kan besøge på vejen. Denne sti leder dig til det sidste ideelle badested på din tur ved Ciolo-broen. Fra den lillebitte Ciolo-bugt går du op langs dalen til Gagliano del Capo, hvorfra du tager toget til den smukke barokby Lecce, som er din sidste overnatningsdestination.

Overnatning i Lecce.

8

Dag 8: Arrivederci Lecce!

Din vandreferie er ved vejs ende. Hvis dette er din første tur til Puglia, vil vi stærkt anbefale dig at forlænge ferien og besøge nogle af de andre fascinerende byer i denne spændende region – f.eks. Albertobello og Matera.


Find vej til Otranto

/ Det letteste er at flyve til enten Bari (BRI) eller Brindisi (BDS).

Fra Brindisi Lufthavn kan du enten tage en taxa eller et tog til togstationen i Brindisi og herfra en direkte bus til Otranto. Du kan også tage et tog til Lecce og herfra en direkte bus til Otranto.

Fra Bari kan du enten tage en bus eller et tog til togstationen Bari Centrale og herfra et tog til Lecce, hvorfra du kan komme videre med en direkte bus til Otranto.


Find vej fra Lecce

/ Efter din vandreferie kan du tage et tog fra Lecce til togstationen i Brindisi eller Bari, hvorfra du kan komme videre med en bus til lufthavnen.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Otranto
Bauxite-søen i Otranto
Blomster langs Puglia kysten
Santa Cesarae Terme
Marina Serra
Acquaviva strand, Marittima
Sentiero delle Cipolliane
Sentiero delle Cipolliane
Cipollane
Lecce Duomo
Lecce Amphitheatre

Turanmeldelser

4.00 baseret på 1 anmeldelse
11/04/2023

Fantastisk god planlægning. Varierende vandreruter langs kysten og lidt ind i landet. Super god rutebeskrivelser med den info man har brug for. Der var lidt for køligt på et par overnatningssteder. Tag varmt indetøj med.

Skriv en anmeldelse

Vurdering