8 dage, 10 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Østrig, Tyskland
Sted
juni-september
Rejseperiode

Følg Der Lechweg gennem et af de sidste vilde flodlandskaber i Europa.

Lad dig fascinere af Lech-flodens turkisblå vand og de brusende vandfald.

Kryds slugten Höhenbachtal via Østrigs mest spektakulære hængebro.

Overnat i små billedskønne, traditionelle bjerglandsbyer.

Se de eventyrlige slotte Hohenschwangau og Neuschwanstein i Füssen.


Selvguidet vandreferie ad Der Lechweg fra Formarinsee til Füssen

Denne vandreferie følger den enestående langdistancerute Der Lechweg gennem et af Europas sidste vilde flodlandskaber. Der Lechweg åbnede i 2012 og var den første langdistancerute på tværs af to grænser, der fik tildelt certificeringen ”Leading Quality Trail – Best of Europe” af European Ramblers Association.

Du følger den turkisblå Lech-flod fra dens udspring nær søen Formarinsee i de østrigske Vorarlberg-alper hele vejen til det brusende Lechfall-vandfald i den tyske by Füssen. På vejen kommer du helt tæt på den utæmmede og forrevne skønhed, der karakteriserer disse alpinområder, som også er hjemsted for en af Europas største stenbukkolonier. Du kommer også forbi et mystisk vandfald, der – som ved magi – hvert år forsvinder for så at udspringe på ny. Desuden kan du glæde dig til at krydse en spektakulær hængebro og nyde de majestætiske syn af Kong Ludvig 2.s to slotte: Hohenschwangau og Neuschwanstein. Under hele din vandring spiller Lech-flodens vilde brusen som en konstant baggrundsmusik.

Denne tur kan enten bestilles som en 8-dages eller 10-dages vandreferie. Se fanen ‘turplan’ for flere detaljer.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.550 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

*Rabat for børn, der sover på samme værelse som deres forældre.
*Højsæsontillæg fra d. 1/7 til d. 25/8.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

10 DAGE / 9 NÆTTER Fra 8.495 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

*Rabat for børn, der sover på samme værelse som deres forældre.
*Højsæsontillæg fra d. 1/7 til d. 25/8.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

Du kommer til at bo på dejlige 3- og 4-stjernede hoteller med eget bad/toilet. De hoteller, vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et bestemt hotel er optaget, vil vi booke et andet hotel af samme standard og informere om det.
MÅLTIDER Morgenmad er inkluderet hver dag. Du kan bestille frokostmadpakke på hotellerne til at tage med på dagens vandring, og om aftenen kan du enten spise på hotellet eller finde en restaurant i byen. Frokost og aftensmad er ikke inkluderet i prisen.
REJSEPERIODE 15. juni til 22. september
INKLUDERET
7/9 overnatninger på udvalgte hoteller
7/9 x morgenmad
Bagagetransport
Lech Card (giver rabat på svævebaner, entrébilletter m.m.)
1 x original Lechweg-ost fra det økologiske mejeri Sojer i Steeg
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Service-hotline
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til Lech am Arlberg og fra Füssen
Lokale busser eller tog, der ikke er nævnt under inkluderet
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden moderat og kræver en god grundform. Du vandrer på lette, velholdte vandrestier. Enkelte strækninger kræver ekstra opmærksomhed, og at du er sikker på benene. Der er mange muligheder for at forkorte de længere etaper ved at tage den lokale bus. Hvis du ikke bryder dig om højder, kan du let undgå de spektakulære hængebroer.
VANDRING MED HUND Det er muligt at medbringe din hund på denne tur. Vi arrangerer gerne hundevenlig indkvartering (ruten kan variere en smule). Kontakt os for yderligere information og oplys os om din hunds størrelse og race.

NB: Ekstra udgifter for din hund (f.eks. i offentlig transport eller på hotellet) er ikke inkluderet i turens pris og skal betales på stedet.

1

Dag 1: Ankomst til Lech am Arlberg

Den postkortskønne bjerglandsby Lech (1.450 m) er tidligere modtager af prisen for Europas smukkeste landsby. Du kan komme dertil med bus fra Langen am Arlberg (25 min.), der er forbundet med tog til Innsbruck og Zürich.

Overnatning i Lech am Arlberg.

2

Dag 2: Rundvandring via Formarinsee

Distance: 14 km | Opstigning: 50 m | Nedstigning: 500 m | Tid: ca. 4½ t.

Efter morgenmad tager du vandrebussen til den idylliske sø Formarinsee, hvor Der Lechweg starter i 1.793 meters højde. Nyd de fantastiske udsigter over den funklende bjergsø, som ligger midt i de nordlige kalkstensalper i Østrigs Vorarlberg-provins. Bagefter følger du stien langs Lech-floden tilbage til Lech am Arlberg. Hold udkig efter stenbukke, mens du går!

Overnatning i Lech am Arlberg.

3

Dag 3: Lech am Arlberg til Steeg

Distance: 14/25 km | Opstigning: 400/550 m | Nedstigning: 400/850 m | Tid: 5-7 t.

Dagens vandring fører dig i første omgang højt over Lech-floden gennem idylliske landbrugsområder og frodige bjergenge. Snart kan du nyde udsigten over den dybe og vilde slugt Lechschlucht nedenunder. Ruten går blidt opad gennem højtliggende skov til Walserlandsbyen Warth, hvor du bl.a. finder en dejlig badesø samt Alpernes højst beliggende mejeri. Du kan få en smagsprøve hos den lokale ostehandler.

Du starter dagen med at krydse Krumbach-åen, som markerer grænsen mellem Vorarlberg og Tyrol. Nyd de fantastiske udsigter over Lechtal-dalen og den skinnende turkisblå flod, mens du vandrer ad den bugtede sti til den kønne lille by Steeg.

Overnatning i Steeg.

4

Dag 4: Steeg til Elbigenalp

Distance: 18 km | Opstigning: 380 m | Nedstigning: 400 m | Tid: ca. 5 t.

Denne dag starter med afslappet vandring langs Lech-flodens bred til den smukke landsby Holzgau, som er kendetegnet ved sine farvestrålende huse. Etapens højdepunkt er den spektakulære Holzgauer-hængebro 110 m over slugten Höhenbachtal, der med en længde på 200 m er den længste hængebro i Østrig*. Herefter fortsætter du over blomstrende enge og ad skovstier til Elbigenalp, der er Lechtal-dalens geografiske centrum og hjertet for områdets traditionelle træhåndværk.

*Vandrere, der lider af højdeskræk, kan tage en alternativ rute til Elbigenalp.

Overnatning i Elbigenalp.

5

Dag 5: Elbigenalp til Stanzach

Distance: 20 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 550 m | Tid: ca. 5½ t.

Den første del af dagens rute bringer dig gennem et flot naturreservat til Häselgehr, hvor det kan anbefales at besøge den fine sognekirke, der er meget overdådigt udsmykket indvendigt. Herfra går det opad til Doser-vandfaldet, som er kendt for sin mystiske opførsel. Der er mange legender og historier om dette mærkelige vandfald, som hvert år i november forsvinder for så at dukke op igen i april. Området er også kendt for sin flora og fauna, der bl.a. inkluderer mange sommerfugle og vildtvoksende orkideer.

Via en højt beliggende sti med vidunderlige udsigter over den vilde flod kommer du endelig til den rolige, maleriske landsby Stanzach.

Overnatning i Stanzach.

6

Dag 6: Stanzach til Höfen

Distance: 19 km | Opstigning: 50 m | Nedstigning: 150 m | Tid: ca. 5 t.

I dag vandrer du langs det brede flodleje til Forchach. Her har modige vandrere mulighed for at krydse endnu en hængebro, inden stien fortsætter gennem naturreservatet Moosberg til Weissenbach. Her krydser du floden Rotlech og følger så blide stier langs flodbredden til den lille stille landsby Höfen.

Overnatning i Höfen.

7

Dag 7: Höfen til Füssen

Distance: 16 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 450 m | Tid: ca. 5½ t.

Endnu en panoramisk sti venter dig denne morgen, hvor du vandrer til et smukt højtliggende udsigtspunkt ved Costaries-kapellet. Herefter fortsætter du forbi den glitrende sø Frauensee og kommer til fuglekiggerparadiset Pflacher Au, hvor et 20 m højt fugletårn byder på pragtfulde udsigter over det omkringliggende vådområde. Kort herefter forlader du Lech-floden og vandrer opad gennem enge og skove. Du krydser grænsen over til Bayern lige inden den smukke sø Alpsee. Snart herefter får du det første glimt af Ludvig 2.s to storslåede eventyrslotte Hohenschwangau og Neuschwanstein! Til sidst når du det imponerende vandfald Lechfall, som markerer afslutningen af Der Lechweg.

Du tilbringer din sidste nat i Füssen, som er Bayerns højst beliggende by ved bredden af Lech.

Overnatning i Füssen.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie på Der Lechweg er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Vi bestiller gerne en ekstra overnatning til dig i Füssen, hvis du vil have mere tid til at udforske slottene og de smukke omgivelser.

*Vær opmærksom på at ovenstående vandredistancer er vejledende og kan ændre sig afhængig af, hvor du skal overnatte.

1

Dag 1: Ankomst til Lech am Arlberg

Den postkortskønne bjerglandsby Lech (1.450 m) er tidligere modtager af prisen for Europas smukkeste landsby. Du kan komme dertil med bus fra Langen am Arlberg (25 min.), der er forbundet med tog til Innsbruck og Zürich.

Overnatning i Lech am Arlberg.

2

Dag 2: Rundvandring via Formarinsee

Distance: 14 km | Opstigning: 50 m | Nedstigning: 500 m | Tid: ca. 4½ t.

Efter morgenmad tager du vandrebussen til den idylliske sø Formarinsee, hvor Der Lechweg starter i 1.793 meters højde. Nyd de fantastiske udsigter over den funklende bjergsø, som ligger midt i de nordlige kalkstensalper i Østrigs Vorarlberg-provins. Bagefter følger du stien langs Lech-floden tilbage til Lech am Arlberg. Hold udkig efter stenbukke, mens du går!

Overnatning i Lech am Arlberg.

3

Dag 3: Lech am Arlberg til Warth

Distance: 11 km | Opstigning: 300 m | Nedstigning: 300 m | Tid: ca. 4 t.

Dagens vandring fører dig i første omgang højt over Lech-floden gennem idylliske landbrugsområder og frodige bjergenge. Snart kan du nyde udsigten over den dybe og vilde slugt Lechschlucht nedenunder. Ruten går blidt opad gennem højtliggende skov til Walserlandsbyen Warth, hvor du bl.a. finder en dejlig badesø samt Alpernes højst beliggende mejeri. Du kan få en smagsprøve hos den lokale ostehandler.

Overnatning i Warth.

4

Dag 4: Warth til Steeg

Distance: 15 km | Opstigning: 200 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 4½ t.

Du starter dagen med at krydse Krumbach-åen, som markerer grænsen mellem Vorarlberg og Tyrol. Din rute leder dig opad til Lechleiten, hvorfra du følger en pragtfuld panoramisk sti. Nyd de fantastiske udsigter over Lechtal-dalen og den skinnende turkisblå flod langt nedenunder dig.

Den bugtede sti fører dig herefter hele vejen ned til flodbredden og videre gennem små bjerglandsbyer hele vejen til den kønne lille by Steeg.

Overnatning i Steeg.

5

Dag 5: Steeg til Elbigenalp

Distance: 18 km | Opstigning: 380 m | Nedstigning: 400 m | Tid: ca. 5 t.

Denne dag starter med afslappet vandring langs Lech-flodens bred til den smukke landsby Holzgau, som er kendetegnet ved sine farvestrålende huse. Etapens højdepunkt er den spektakulære Holzgauer-hængebro 110 m over jorden, der med en længde på 200 m er den længste hængebro i Østrig*. Herefter fortsætter du over blomstrende enge og ad skovstier til Elbigenalp, der er Lechtal-dalens geografiske centrum og hjertet for områdets traditionelle træhåndværk.

*Vandrere, der lider af højdeskræk, kan tage en alternativ rute til Elbigenalp.

Overnatning i Elbigenalp.

6

Dag 6: Elbigenalp til Stanzach

Distance: 20 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 550 m | Tid: ca. 5½ t.

Den første del af dagens rute bringer dig gennem et flot naturreservat til Häselgehr, hvor det kan anbefales at besøge den fine sognekirke, der er meget overdådigt udsmykket indvendigt. Herfra går det opad til Doser-vandfaldet, som er kendt for sin mystiske opførsel. Der er mange legender og historier om dette mærkelige vandfald, som hvert år i november forsvinder for så at dukke op igen i april. Området er også kendt for sin flora og fauna, der bl.a. inkluderer mange sommerfugle og vildtvoksende orkideer.

Via en højt beliggende sti med vidunderlige udsigter over den vilde flod kommer du endelig til den rolige, maleriske landsby Stanzach.

Overnatning i Stanzach.

7

Dag 7: Stanzach til Höfen

Distance: 19 km | Opstigning: 50 m | Nedstigning: 150 m | Tid: ca. 5 t.

I dag vandrer du langs det brede flodleje til Forchach. Her har modige vandrere mulighed for at krydse endnu en hængebro, inden stien fortsætter gennem naturreservatet Moosberg til Weissenbach. Her krydser du floden Rotlech og følger så blide stier langs flodbredden til den lille stille landsby Höfen.

Overnatning i Höfen.

8

Dag 8: Höfen til Pflach

Distance: 11 km | Opstigning: 300 m | Nedstigning: 300 m | Tid: ca. 4 t.

Endnu en panoramisk sti venter dig denne morgen, hvor du vandrer til et smukt højtliggende udsigtspunkt ved Costaries-kapellet. Herefter fortsætter du forbi den glitrende sø Frauensee og kommer til fuglekiggerparadiset Pflacher Au, hvor et 20 m højt fugletårn byder på pragtfulde udsigter over det omkringliggende vådområde.

Overnatning i Pflach.

9

Dag 9: Pflach til Füssen

Distance: 15 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 450 m | Tid: ca. 5 t.

Din sidste vandreetape bringer dig over grænsen fra Østrig til Tyskland. Først forlader du Lech-floden og vandrer opad gennem enge og skove. Du krydser grænsen over til Bayern lige inden den smukke sø Alpsee. Snart herefter får du det første glimt af Ludvig 2.s to storslåede eventyrslotte Hohenschwangau og Neuschwanstein! Til sidst når du det imponerende vandfald Lechfall, som markerer afslutningen af Der Lechweg.

Du tilbringer din sidste nat i Füssen, som er Bayerns højst beliggende by ved bredden af Lech.

Overnatning i Füssen.

10

Dag 10: Afgang

Din vandreferie på Der Lechweg er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Vi bestiller gerne en ekstra overnatning til dig i Füssen, hvis du vil have mere tid til at udforske slottene og de smukke omgivelser.

*Vær opmærksom på at ovenstående vandredistancer er vejledende og kan ændre sig afhængig af, hvor du skal overnatte.


Find vej til Lech am Arlberg

  De lufthavne, der ligger tættest på Lech am Arlberg er Innsbruck og Zurich.
/
  • Fra Innsbruck tager du først toget til Langen am Arlberg eller St. Anton am Arlberg (1½ t. eller 1 t.). Derfra skal du videre med bus til Lech am Arlberg (25 min. eller 30 min.).
  • Fra Zürich tager du toget til St. Anton am Arlberg (2½ t.) og derfra bussen til Lech am Arlberg (30 min.).

Find tider og priser hos SBB.

Hvis du rejser i bil, så er der et begrænset antal parkeringspladser, hvor man kan holde gratis. Vær dog opmærksom på, at de ikke kan reserveres på forhånd, og man derfor ikke kan være sikker på, at de er ledige. Der er også et offentligt parkeringshus tæt på hotellet, hvor man kan parkere. Det koster ca. 20 euro pr. uge.

Find vej fra Füssen

/ Fra Füssen kan du komme til Innsbruck med bus via Reutte (ca. 2½ t.) eller til Zürich med tog via Buchloe (ca. 5 t.) eller til lufthavnen i München med tog (ca. 2 t. 45 min.).

Hvis du skal fra Füssen tilbage til Lech am Arlberg for at hente din bil, skal du med bussen. Det tager ca. 3 t. inklusive et skift.

Det fantastisk smukke vandfald Lechfall markerer turens afslutning
Udsigt over søen Formarinsee i de østrigske Vorarlberg-alper
Formarinsee (1.793 m) er udgangspunktet for Der Lechweg
Vandring langs Lech-floden tæt ved dens udspring
Gangbro langs Lech
Smukke alpinblomster langs Lechweg
Vandring langs Der Lechweg
Den idyllisk beliggende kirke Sankt Jakobus am Simmel i Warth
Den smukke landsby Warth
Der Lechweg er godt skiltet hele vejen
En vandrer nyder udsigten over vandfald og bjerge på Der Lechweg
Den spektakulære Holzgauer Hängebrücke 110 m over jorden er den længste hængebro i Østrig
Hængebroen over Höhenbachtal krydses
Holzgauer Hängebrücke set nedefra
Vandring langs Lechweg-stien oven over Holzgau
En af de mange små landsbyer man passerer på Der Lechweg
Pause ved bredden af den turkisblå Lech
Udsigt til Ludvig 2.s eventyrslot Neuschwanstein
Kong Ludvig 2.s utrolige eventyrslot Neuschwanstein i Füssen
Det fantastisk smukke vandfald Lechfall markerer turens afslutning
Lech-kløften ved Lechfall i Füssen
På vej op ad Kalvarienberg ved Füssen
Udsigt fra toppen af Kalvarienberg oven over Füssen
Udsigten nydes fra toppen af kalvariebjerget over Füssen
Hohe Schloss i Füssen ved bredden af Lech

Turanmeldelser

5.00 baseret på 7 anmeldelse
29/08/2023

Lige hjemvendt efter en fantastisk vandretur i Østrig!
Alt fungere med transport og det materiale der er udleveret fra Wild Rover Travel.
En meget smuk vandrerute! Lidt højdemeter og nogen vandreruter noget længere end andre. Her er der mulighed for at forkorte vandreturen ved at tage bussen, hvilket vi gjorde brug af en enkelt gang.
Kan kun anbefale at anvende Wild Rover Travel.
Vi brugte dem også sidste år, hvor vi tog til Dolomitterne – hvilket også var en fantastisk tur.
Tænker at næste år også står på Wild Rover Travel 🙂

Nichlas og Isja

01/08/2023

Vi havde en fantastisk sommerferie. Den skønneste vandretur langs Lech-floden. Der er stor variation i naturoplevelserne på ruten. Forrygende udsigter, hulestemning i både fyr- og løvskove, åbne vidder, smukke søer, stor variation i underlaget fra små smalle trappestier, til bratte opstigninger i skovbund, ujævne underlag med store sten/klippestykker og grusstier. Hele vejen er afmærkningen i top og GPS kort til den enkelte dagsrute er også et +
Vi nød at gå selv, ruten er ikke overbefolket, kun omkring søerne er der mange andre vandrere.
Overnatningsstederne var alle meget tilfredsstillende og den daglige transport af baggagen fungerede også upåklageligt.
Vi vil til enhver tid anbefale andre at rejse med Wild Rover Travel, og drømmer allerede om at tage en ny vandreferie.

19/08/2022

Netop hjemkommet fra en fantastisk tur langs Lech-floden, hvor vi havde højt solskin alle dagene, det er næsten mere end man kan forvente!
Natur-oplevelserne kan slet ikke beskrives – de skal opleves, og det at gennemføre turen til Füssen og stå ved vandfaldet var rørende!
Dog vil vi sige, at ruterne er noget mere krævende end vi havde forudset, det at gå på smalle stier på stejle skrænter kræver, at man er rutineret i at vandre, og der findes ingen steder i Danmark som overhovedet kan måle sig med de højdemeter man skal op og nedad på denne tur!
Alt logistik med bagagen fungerer til punkt og prikke, -det var dejlige værelser/hoteller vi var indlogeret på, hvilket vi satte pris på efter de krævende Vandreture hver dag!
Tak for en god oplevelse..

08/08/2022

Helt igennem fantastisk tur og alt spiller! De bookede hoteller var supergode med serviceminded personale, bagagetransporten uden problemer og så er selve vandreturen noget at det smukkeste, vi nogensinde har set!
Vi kommer helt sikkert tilbage til området og til Wild Rover Travel!

08/07/2022

Vi er lige kommet hjem fra en fantastisk vandretur på Lechweg. Vi har været på mange vandreture, men denne ligger helt klart i top 3 over fantastiske ture. Vi valgte at gå turen på 6 dage.Dag 2 og 6 var lidt hårde med henholdsvis 25 og 26 km, da det absolut ikke bare er lige ud af landevejen. Vandrestavene ville vi ikke have undværet til de bratte op- og nedstigninger.Vejret var super flot med sol. Regn og torden kom hovedsagelig om natten. Fine hoteller, sødt personale, fungerende bagagetransport. Vi kan virkelig anbefale denne tur og Wild Rover Travel.

22/09/2021

En fantastisk flot vandrerute, hvor vi begyndte ved Lechflodens start med solskin og udsigt til alpetoppe og søer. Vi gik hele ruten men tog en mindre genvej den sidste dag. Dag to er hård og sad lidt i benene den næste dag. Vandrestave er et must på nogle af de lidt mere besværlige stykker vej.
På nær en enkel time holdt regnvejret sig til nattetimerne selvom vejrudsigterne så lidt skumle ud et par dage.
Hotellerne undervejs er virkelig gode.

03/09/2021

Er lige kommet hjem efter en skøn uge. Det var nogle smukke, spændende og udfordrende vandreruter. Hvor der var mulighed for at forkorte ruterne ved at tage bussen, hvis man synes turene blev for lange. Det gjorde vi et par gange. Der var super service på de hoteller vi overnattede på. Vi var to par på 60 år der var afsted sammen. Vi er vandt til at gå længere ture i Danmark, hvilket var godt, da ruterne ikke er for nybegyndere i vores alder 😉 Vi fandt ud af at det var godt at få anskaffet nogle vandrestave. Alt i alt en fantastisk oplevelse, lige med undtagelse af en del regn de sidste par dage.

Skriv en anmeldelse

Vurdering