8 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Portugal
Sted
november-april
Rejseperiode

  Gå højt over havet på Madeiras solrige sydkyst.

 Udforsk São Lourenço-halvøens dramatiske klipper.

  Nyd stille vandring gennem de fortryllende ældgamle regnskove.

 Slap af efter dagens vandring med friske fisk og skaldyr og et glas af den lokale hedvin.

  Bo på dejlige 4-stjernede hoteller med swimming pools.


Vintervandring på Madeira: Let vandreferie for hele familien

Madeira er en vandrers paradis. De bjergtagende landskaber har for nylig fået World Travel Awards til at kåre øen som Europas bedste ø-destination for sjette gang.

Øen, der opstod ved et vulkanudbrud for 8 millioner år siden, ligger som en perle i Atlanterhavet ca. 1.000 km syd for Portugal og 650 km fra den afrikanske kyst. Madeira var oprindeligt dækket af primitiv skov (Madeira betyder ’skov’ på portugisisk), og portugiserne brugte flere århundreder på at rydde skov, udhugge de komplicerede terrasser i de stejle bjergsider og skabe et over 3.000 km stort netværk af smukke kanaler, de såkaldte levadaer, til dyrkning af en mangfoldighed af afgrøder i øens frugtbare vulkanske jord.

Opdag Madeiras hemmeligheder, mens du vandrer langs levadaerne og de panoramiske kyststier, besøger traditionelle landsbyer, oplever kultiveringen af terrasserne, går gennem kløfter og skove og forbi vandfald og fortrylles af de mange lokale blomsterarter, der har givet Madeira tilnavnet ’Blomsterøen’.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 6.399 kr. pr. person i dobbeltværelse.*

*Rabat for grupper på tre eller flere personer. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg fra 15. december til 5. januar.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING 7 overnatninger i dobbeltværelse på komfortable 4-stjernede hoteller (3-stjernet hotel i Funchal i løbet af juleugen). Alle værelser er en suite, og morgenmad er inkluderet.

Det er muligt at booke at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE November til april
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden let og er overkommelig for langt de fleste. Vandringerne tager som regel mellem to og fire timer med en gennemsnitlig op- og nedstigning på 100-400 m.
INKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte 4-stjernede hoteller
7 x morgenmad
1 x frokost i Seixal på dag 4
Taxatransport fra og til lufthavnen i Funchal
Al transport, der er nævnt i turplanen
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
1 x kort over Madeira (1:40.000)
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad medmindre andet er angivet
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Madeira og transport til Santa Cruz

Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til Santa Cruz, som er en lille kystsby, der ligger på den østlige side af øen.

Overnatning: 4-stjernet hotel i Santa Cruz med swimmingpool.

2

Dag 2: Kystvandring på São Lourenço-halvøen

Distance: 7 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 400 m| Tid: ca. 3 t.

På denne vandretur kommer du til at opleve Madeiras flotteste klippelandskaber, der byder på fantastiske farver og former. Disse basaltklipper, der findes på den tørre, østlige side af øen, er blevet formet af vinde fra nord, og da der heller ikke vokser mange træer, er dette område meget anderledes end resten af øen. Der er mulighed for at tage sig en dukkert ved en lille sandstrand, inden du får et lift tilbage til hotellet.

Overnatning: 4-stjernet hotel i Santa Cruz med swimmingpool.

3

Dag 3: Caldeiro Verde

Distance: 12 km | Opstigning: 90 m | Nedstigning: 90 m| Tid: ca. 3½ t.

Efter morgenmad får du et kort lift til starten af en af de mest spektakulære levada-ruter på hele Madeira. Fra den botaniske park Queimadas snor stien sig gennem et UNESCO Biosfæreområde og ind i ”den grønne gryde” (Caldeirao Verde), som er en regnskovskløft med vandfald, forhistorisk skov, konvalbuske, kæmpemælkebøtter, laurbærtræer og minibregner. Du kan bade i en sø ved foden af et 80 m højt vandfald – hvis du er modig nok! Efter turen får du et lift tilbage til hotellet.

Overnatning: 4-stjernet hotel i Santa Cruz med swimmingpool.

4

Dag 4: São Vicente-grotterne / Porto Moniz / Paul do Mar

Distance: 4 km | Opstigning: 75 m | Nedstigning: 75 m | Tid: Ca. 1½ t.

Denne morgen bliver du hentet af en taxa og kørt til den nordlige del af øen. På den stejle nordkyst, der er rig på middelhavsvegetation, er der dybe dale med små landsbyer, der klynger sig til skråningerne, og plantager med tropiske afgrøder som bananer og sukkerrør, der får vand fra levadaerne. Højt over dalene ligger bjerge med dybe kløfter dækket af unik og oprindelig endemisk skov.

På vejen gør I holdt i Santana for at se nogle traditionelle, stråtækte hytter (gode fotomuligheder!) efterfulgt af et besøg i de vulkanske grotter ved São Vicente, hvor du kommer til at følge en oplyst underjordisk sti, der afslører dette mystiske steds skønhed. Herfra bliver du kørt videre til Seixal, hvor der venter dig en lækker frokost med grillet fisk i en fantastisk restaurant med smuk havudsigt. Bagefter er det tid til en kort vandretur i Fanal, som er et meget smukt og fredfyldt område midt i regnskoven.

Til slut bliver du kørt til Paul do Mar, som er din base i de næste to dage. I løbet af disse dage får du mulighed for at udforske den sydlige del af øen, der er domineret af en solrig kystlinje med kønne landsbyer og tropiske afgrøder (bananer, avocadoer, papaya og mango). I 1.500 meters højde ligger plateauet Paul de Serra, hvor man finder et måneagtigt landskab med heder og slugter.

Overnatning: 4-stjernet hotel i Paul do Mar med swimmingpool.

5

Dag 5: Prazeres / Raposeira

Opstigning: 100 m | Nedstigning: 100 m | Tid: Ca. 1½ t.

Efter morgenmad får du et lift til Prazeres. Inden du starter på dagens vandring, kan du besøge Quinta Pedagogica og nyde en ’cha de limao’ – en te lavet på citronskal. Herefter vandrer du langs levadaen, hvor du vil opdage en varieret landskab af kultiverede terrasser, laurbærtræer og endemiske blomsterarter. En taxa henter dig i Rasposeira og kører dig tilbage til dit hotel, hvor du kan slappe af ved poolen eller nyde en gang massage.

Overnatning: 4-stjernet hotel i Paul do Mar med swimmingpool.

6

Dag 6: Levada Rabaçal og 25 fonte

Distance: 10 km | Opstigning: 100 m | Nedstigning: 100 m | Tid: Ca. 3½ t.

Efter morgenmad bliver du kørt til Paul da Serra-plateauet. Her bringer en shuttlebus (afgang hver 10. min., €6 pr. person tur/retur) dig til udgangspunktet for en charmerende gåtur gennem en fortryllende skov, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Du kommer ind i hjertet af den frodige og fugtige subtropiske skov, hvor der vrimler med vandfald og særlige blomsterarter, som Madeira er så kendt for.

En taxa kører dig herefter til øens hovedstad Funchal, hvor du har dine sidste to overnatninger.

Overnatning: 4-stjernet hotel i Funchal med swimmingpool.

7

Dag 7: Fridag i Funchal

Din sidste dag er en fridag til at gå på sightseeing i Funchal, som er en charmerende by, der ligger som et amfiteater rundt i bugten. Byens navn stammer fra ordet fennikel (foncho på portugisisk), som voksede i store mængder rundt om bugten, da portugiserne ankom til øen.

I dag er byen hjemsted for halvdelen af øens befolkning. Besøg det gamle bycentrum og det farverige marked, som hver dag er fyldt med friske fisk og frugter – inklusiv en bred vifte af maracuja (passionsfrugter). Du kan tage kabelbanen til Monte Palace Tropical Garden, hvorfra der er panoramaudsigter over byen (kabelbane og entrebilletter til haven er ikke inkluderet). Hvis du føler dig eventyrlysten, kan du tage tilbage i en ’Carreiro do Monte’, som er en traditionel flettet slæde, der bruges af de lokale som en hurtig måde at komme ned til Funchal på!

Overnatning: 4-stjernet hotel i Funchal med swimmingpool.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Efter morgenmad kører en taxa dig til lufthavnen i Funchal.


Find vej til og fra Madeira

  Madeiras eneste internationale lufthavn er Funchal lufthavn.  Du kan enten flyve direkte eller komme dertil via f.eks. Lissabon.
Vi arrangerer taxatransport til dit første hotel i Santo da Serra og fra dit sidste hotel i Funchal til Funchal Lufthavn. Oplys os venligst om dit ankomst- og afgangstidspunkt, så snart du har bestilt flybilletter.
sao lourenço hiking-madeira
vandresti på Sao Lourenco halvøen
vandring i vintersolskin på Madeira
Levada walking Madeira
Caldeiro Verde, Madeira
Santana thatched cottages, Madeira
Hiking Fanal, Madeira
Madeira flowers
Rabacal hiking Madeira
typisk landsby på Madeira
Madeira, flower island
Madeira, flower island
svævebanen i Funchal
Botanisk have i Madeira (c) Francisco Correia
Funchal market
Paul do Mar sunset

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering