8 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Portugal
Sted
hele året
Rejseperiode

Nyd stille vandring mellem strømmende vandfald i de fortryllende gamle regnskove.

Udforsk São Lourenço-halvøens dramatiske klipper.

Tag på sightseeing i Madeiras charmerende hovedstad Funchal.

Oplev hvaler og delfiner i deres naturlige miljø på en hvalsafari med engelsktalende guide.

Bo på dejlige 3- og 4-stjernede hoteller med swimmingpools.


Let vandring på Madeira for hele familien

Madeira er en vandrers paradis. De bjergtagende landskaber har for nylig fået World Travel Awards til at kåre øen som Europas bedste ø-destination for sjette gang. På denne skønne vandreferie kommer du til at bo på tre komfortable hoteller med swimmingpools forskellige steder på Madeira. Daglig taxatransport er inkluderet i turens pris, så du kan komme til nogle af øens bedste vandrestier og mest interessante seværdigheder. Der vil være en dag uden vandring, hvor du kan udforske den fascinerende hovedstad Funchal, og på den sidste dag kommer du på en spændende bådtur ud for Madeiras sydkyst med en lokal engelsktalende guide, hvor der er mulighed for at se vilde hvaler og delfiner.

Øen, der opstod ved et vulkanudbrud for 8 millioner år siden, ligger som en perle i Atlanterhavet ca. 1.000 km syd for Portugal og 650 km fra den afrikanske kyst. Madeira var oprindeligt dækket af primitiv skov (Madeira betyder ’skov’ på portugisisk), og portugiserne brugte flere århundreder på at rydde denne skov, udhugge komplicerede terrasser i de stejle bjergsider og skabe et over 3.000 km stort netværk af smukke kanaler, de såkaldte levadaer, til dyrkning af en mangfoldighed af afgrøder i øens frugtbare vulkanske jord. Opdag selv Madeiras hemmeligheder, mens du vandrer langs levadaerne og de panoramiske kyststier. Undervejs vil du opleve traditionelle landsbyer, frodige terrasser, dybe kløfter, regnskove og ikke mindst de mange lokale blomsterarter, der har givet Madeira tilnavnet ’Blomsterøen’.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 7.799 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Højsæsontillæg i travle perioder.
*Denne tur er desværre ikke tilgængelig for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Syv overnatninger i dobbeltværelse på komfortable 3- og 4-stjernede hoteller med swimmingpools. Alle værelser er med eget bad/toilet, og morgenmad er inkluderet.

De hoteller, vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af hotellerne er optaget, booker vi et andet hotel af samme standard og informerer om det.

Det er muligt at booke at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE Hele året*

*Omkring jul og nytår kræver mange hoteller i Funchal, at man booker minimum 4-7 overnatninger. I denne periode kan det derfor være, du bliver indkvarteret et andet sted, hvilket kan forårsage ændringer i pris og turplan.

SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden let og er overkommelig for langt de fleste. Vandringerne tager som regel mellem 2-4 timer med en gennemsnitlig op- og nedstigning på 100-400 m.
INKLUDERET
7 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller
7 x morgenmad
4 x aftensmad (dag 2, 5, 6 og 7)
Taxatransport fra og til lufthavnen i Funchal
Alle transfers, der er nævnt i turplanen
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
1 x kort over Madeira (1:40.000)
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad, der ikke er angivet under ’inkluderet’
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
Guidet gourmetvandring i Funchal (kun tirsdage og fredage): 550 kr. pr. person
1

Dag 1: Ankomst til Madeira og transport til Santana

Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til Santana, som er en lille landsby på nordkysten, der er kendt for sine typiske stråtækte huse.

Overnatning: Santana (Hotel O Colmo, ****)

2

Dag 2: Caldeirão Verde

Distance: 12 km | Opstigning: 90 m | Nedstigning: 90 m| Tid: ca. 3 t.

Efter morgenmad får du et lift til starten af en af de mest spektakulære levada-ruter på Madeira. Fra den botaniske park Queimadas snor stien sig gennem et UNESCO Biosfæreområde og ind i en regnskovskløft med vandfald, forhistorisk skov, konvalbuske, kæmpemælkebøtter, laurbærtræer og minibregner. Efter et stykke tid kommer du til den berømte Caldeirão Verde (“Den Grønne Gryde”), som er et 80 m højt vandfald, der munder ud i en grøn sø, hvor du kan bade, hvis du er modig nok! Efter turen får du et lift tilbage til hotellet. Aftensmad er inkluderet.

Overnatning: Santana (Hotel O Colmo, ****)

3

Dag 3: Kystvandring på São Lourenço-halvøen

Distance: 8 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 400 m| Tid: ca. 3 t.

På denne vandretur kommer du til at opleve Madeiras flotteste klippelandskaber, der byder på fantastiske farver og former. Disse basaltklipper, der findes på den tørre, østlige side af øen, er blevet formet af vinde fra nord, og da der heller ikke vokser mange træer, er dette område meget anderledes end resten af øen. Der er mulighed for at tage sig en dukkert ved en lille sandstrand, inden du får et lift til dit næste hotel i Funchal, hvor du har de næste to overnatninger.

Overnatning: Funchal (Hotel Do Carmo, ***)

4

Dag 4: Sightseeing i Funchal

Du har hele dagen til at udforske Madeiras hovedstad; en charmerende by bygget i amfiteaterstil rundt om bugten. Byens navn stammer fra ordet fennikel (foncho på portugisisk), som voksede i bugten, da portugiserne gik i land der. Det er skønt at slentre rundt i de smalle gader og små passager, gennem de farverige parker og langs strandpromenaden. Besøg endelig også Mercado dos Lavradores, som er et farverigt marked, hvor der sælges frugter, grøntsager og fisk.

Andre muligheder:

  • Nogle af de bedste udsigter over Funchal fås fra svævebanen, der fragter besøgende fra strandpromenaden til den lille bjergby Monte.
  • Tag tilbage fra Monte til centrum af Funchal på en ’Carreiro do Monte’, som er en traditionel vidjeflettet kælk, der bruges af lokale til hurtigt at komme til Funchal.
  • Guidet gourmettur (kun tirsdag og fredag, 550 kr. pr. person): Opdag Funchals historiske centrum sammen med en passioneret lokal guide, der bringer dig på en tur, som kombinerer kultur, historie og kulinariske oplevelser. Undervejs er der syv gourmetstop med 15 smagsprøver på både salt, sødt og vådt.

Overnatning: Funchal (Hotel Do Carmo, ***)

5

Dag 5: Prazeres / Raposeira / Paul do Mar

Distance: 4 km | Opstigning: 250 m | Nedstigning: 600 m | Tid: Ca. 2 t.

Efter morgenmad får du et lift til Prazeres. Inden du starter på dagens vandring, kan du besøge Quinta Pedagogica og nyde en ’cha de limao’ – en te lavet på citronskal. Herefter vandrer du langs levadaen, hvor du vil opdage et varieret landskab af kultiverede terrasser, laurbærtræer og endemiske blomsterarter.

Herefter går turen ad en brolagt sti ned til den gamle fiskerlandsby Paul do Mar. Her bliver du hentet og kørt til dit næste hotel i Ponta do Sol, hvor du har de næste tre overnatninger. Når du har tjekket ind, kan du slappe af ved poolen eller nyde en gang massage. Aftensmad er inkluderet.

Overnatning: Ponta do Sol (Enotel Sunset Bay, ****)

6

Dag 6: Levada Rabaçal med de 25 vandfald

Distance: 11 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 400 m | Tid: Ca. 4 t.

Efter morgenmad bliver du kørt til Paul da Serra-plateauet. Her bringer en shuttlebus (afgang hver 10. min., €6 pr. person tur/retur) dig til udgangspunktet for en charmerende gåtur gennem en fortryllende skov i Rabaçal-dalen, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Du kommer ind i hjertet af den frodige og fugtige subtropiske skov, hvor du kommer forbi ikke mindre end 25 vandfald samt en masse særlige blomsterarter, som Madeira er så kendt for.

En taxa kører dig herefter tilbage til dit hotel i Ponta do Sol. Aftensmad er inkluderet.

Overnatning: Ponta do Sol (Enotel Sunset Bay, ****)

7

Dag 7: Hvalsafari

Efter en afslappet formiddag med god tid bliver du hentet og kørt til Calheta. Herfra går du ombord på en traditionel fiskerbåd eller en gummibåd og tager på hvalsafari med en engelsktalende guide, der ved alt om livet i havet omkring Madeira. Der vil være mulighed for at spotte både hvaler og delfiner, så sørg for at have et fuldt opladt kamera med! Turen tager 2½-3 timer. Bagefter får du et lift tilbage til dit hotel. Aftensmad er inkluderet.

Overnatning: Ponta do Sol (Enotel Sunset Bay, ****)

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger. Efter morgenmad kører en taxa dig til lufthavnen i Funchal.


Find vej til og fra Madeira

  Madeiras eneste internationale lufthavn er Funchal lufthavn. Du kan enten flyve direkte eller komme dertil via f.eks. Lissabon.
Vi arrangerer taxatransport til dit første hotel i Santana og fra dit sidste hotel i Ponta do Sol til Funchal Lufthavn. Oplys os venligst om dit ankomst- og afgangstidspunkt, så snart du har bestilt flybilletter.
Let vandring og hvalsafari på Madeira
Stråtækte hytter i Santana
Madeiras spektakulære nordkyst, © Francisco Correia
En af Madeiras mange levadaer
Vandring gennem et af Madeiras mange vandfald
Caldeirão Verde (Den Grønne Gryde) er et 80 m højt vandfald, der munder ud i en grøn sø i en spektakulær regnskovskløft
Palmetræ på São Lourenço-halvøen
Vandring på São Lourenço-halvøen
Vandresti på São Lourenço-halvøen
São Lourenço-halvøen
Kirke i Funchals gamle bydel
Farverigt marked i Funchal
Svævebanen i Funchal
Den botaniske have i Funchal, © Francisco Correia
Vandring ned til den gamle fiskerlandsby Paul do Mar
Udsigt over Rabaçal-dalen
Vandfald i Rabaçal-dalen
Et af de 25 vandfald, man kommer forbi på den populære rute 'Levada das 25 Fontes'
Ponta do Sol, hvor man har de sidste tre overnatninger
Udsigt over Calheta, hvorfra man stævner ud på hvalsafari, © Hugo Reis
På turens sidste dag er der mulighed for at spotte både hvaler og delfiner!

Turanmeldelser

5.00 baseret på 2 anmeldelse
03/01/2024

Vi har haft en virkelig dejlig tur arrangeret af Wild Rover Travel. Alting fungerede godt. Virkelig smukke ture og lækre hoteller. Vi er i starten af 60`erne og ruterne var tilpas udfordrende, med mulighed for at tilpasse dem til dagsformen.

30/11/2023

En veldig fin tur og vandringer på Madeira. Prikkfritt opplegg og gjennomföring.

Skriv en anmeldelse

Vurdering