8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Tyskland
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Opdag den romerske kulturarv i Trier, som er Tysklands ældste by.

Gå ad fredfyldte stier mellem vinmarker og skove højt over den bugtede Moselflod.

Oplev majestætiske slotte som f.eks. bakketopslottet Reichsburg og eventyrslottet Burg Eltz.

Bo i idylliske flodlandsbyer med farverige bindingsværkshuse.

Smag de lækre lokale vine på hyggelige vingårde og vinbarer.


Selvguidet vandreferie langs Mosel: Trier til Koblenz

Der Moselsteig er en certificeret vandresti, der har været kåret som en af Tysklands smukkeste vandreruter. Det er en utrolig naturskøn rute langs Moselfloden gennem Tysklands ældste vinregion, Moseldalen, fra den romerske by Trier til Mosels sammenløb med Rhinen i Koblenz.

Mosel er en 544 km lang flod, der udspringer i Vogeserne i det nordøstlige Frankrig, og der som sagt løber sammen med Rhinen i Koblenz. Den smukkeste del af floden er uden tvivl det langsomme, snoede stykke mellem Trier og Koblenz, hvor den løber gennem de lave bjergkæder Eifel og Hunsrück. Her finder man et landskab, der består af bølgende bakker dækket af vinmarker og gamle ruiner af tidligere tiders storslåede slotte og fæstningsanlæg. Et særligt højdepunkt er det velbevarede, majestætiske Burg Eltz, som er et af Tysklands mest romantiske middelalderslotte, der ligger gemt væk i en af Mosels sidedale. De skønne vandrestier, der løber oven over Mosels stejle bredder og hårnålesving, byder på fantastiske udsigtspunkter og idylliske afslapningssteder.

På denne 8-dages vandreferie langs Mosel kommer du altså til at gå de mest spektakulære etaper af Moselsteig. Hvis du synes, at nogle af distancerne er for lange, kan du let hoppe på et af de regelmæssige tog, der løber mellem de små byer langs floden (togbilletter er ikke inkluderet). På vejen kommer du til at besøge og overnatte i små hyggelige middelalderbyer med karakteristiske bindingsværkshuse og stemningsfulde vinbarer, hvor du naturligvis er nødt til at smage på de elegante Moselvine.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.195 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

*Rabat for børn, der sover på samme værelse som deres forældre.
*Højsæsontillæg i de travle sommermåneder.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING
Syv overnatninger på smukke 3-stjernede hoteller og kroer med eget bad/toilet.
REJSEPERIODE Fra 23. marts til 13. oktober.
INKLUDERET
7 x overnatninger på udvalgte hoteller
7 x morgenmad
1 x vinsmagning
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Informationspakke inden afrejse
GPS tracks
Service-hotline
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til Trier og fra Koblenz
Lokale tog, busser og både
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne vandreferie har sværhedsgraden moderat. Du kommer hovedsageligt til at gå på velholdte vandrestier, grusbelagte vinmarkstier og afsidesliggende skovstier. Ruten er godt skiltet hele vejen. De panoramiske stier leder dig gennem nogle stejle og stenede områder, hvor det er vigtigt at være opmærksom og sikker på benene. Op- og nedstigningerne er ikke noget problem, hvis du har en nogenlunde god basisform. Etaperne kan let forkortes via de regelmæssige tog, der kører langs floden.
VANDRING MED HUND Det er muligt at medbringe din hund på denne tur. Vi arrangerer gerne hundevenlig indkvartering (ruten kan variere en smule). Kontakt os for yderligere information og oplys os om din hunds størrelse og race.

NB: Ekstra udgifter for din hund (f.eks. i offentlig transport eller på hotellet) er ikke inkluderet i turens pris og skal betales på stedet.

1

Dag 1: Ankomst til Trier

Din vandreferie langs Moselsteig starter i Trier, der som Tysklands ældste by naturligvis er at finde på UNESCOs Verdenskulturarvsliste. Her finder du landets fineste samling af romerske ruiner, og det kan varmt anbefales at besøge den berømte Porta Nigra, som er den bedst bevarede byport fra oldtiden. Gå heller ikke glip af de kejserlige bade (Kaiserthermen) og den overdådige St. Peters Domkirke. Det er i det hele taget en oplevelse at slentre gennem byens fascinerende historiske centrum, hvor man i øvrigt også finder Karl Marx’ fødehjem.

Overnatning i Trier.

2

Dag 2: Trier til Schweich og tog til Bullay

Distance: 17 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 450 m | Tid: ca. 5 t.

På din første vandredag langs Moselsteig starter du med at krydse Moselfloden og gå op til de farverige sandstensklipper, der ligger højt over Trier i skoven Trierer Stadtwald. Du fortsætter til Biewer og udløberne af Eifelbjergene ad en vidunderlig højtliggende sti med storslåede udsigter over Trier, Mosel og de fjerne Hunsrückbjerge. Videre går det gennem store skove og plateauer hele vejen til udsigtspunktet Ehranger Kanzel, derefter nedad til Kyll-floden og så gennem Nationalpark Eifel til Schweich. Til slut skal du på en kort togtur til den charmerende flodlandsby Bullay med de karakteristiske kroer, der er kendt som Strausswirtschaften.

Overnatning i Bullay.

3

Dag 3: Rundvandring fra Bullay via Traben-Trarbach

Distance: 15 km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 500 m | Tid: ca. 5 t.

Efter morgenmad tager du det legendariske Moselvintog (linjen hedder officielt Pünderich-Traben-Trarbach) gennem Moseldalens idylliske landskab til jugendstil-byen Traben-Trarbach, hvor dagens etape starter. Herfra går det opad til de romantiske ruiner af Burg Grevenstein og videre ad Franzosensteig over vindeltrapper og stiger midt mellem ruinerne. Der er også et fantastisk udsyn over Mosel. Herefter følger et spektakulært stykke langs Kirster Grat-kammen, der fører dig til den lille vinby Enkirch med de historiske bindingsværkshuse. Du fortsætter gennem vinmarkerne til Bullay, hvor der venter dig en vinsmagning, som inkluderer nogle af de bedste Moselvine!

Overnatning i Bullay.

4

Dag 4: Bullay til Cochem

Distance: 19 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 650 m | Tid: ca. 5½ t.

I dag leder smukke stier højt over Mosel dig op til korset på toppen af Petersberg, hvorfra der er formidable udsigter ned over den bugtende flod. Efter nedstigningen og flodkrydset ved Neef bestiger du Calmont på den anden side. Du kommer til at vandre gennem den stejleste vingård i Europa, Bremmer Calmont, hvor vinmarkerne hælder op til 55°, og du bliver belønnet for anstrengelserne med en af de bedste udsigter på hele Moselsteig! Du fortsætter via en romersk bakketopbebyggelse med udsigt til den spidse klippetop ’Eller Todesangst’ forbi Galgenlay-hytten, hvorefter du tager toget til Cochem. Denne dejlige flodby domineres af det majestætiske slot Reichsburg, der troner fra sin bakketop.

Overnatning i Cochem.

5

Dag 5: Cochem til Treis Karden

Distance: 23 km | Opstigning: 750 m | Nedstigning: 750 m | Tid: ca. 6 t.

Din næste etape er en dejlig varieret en af slagsen. Du starter med enten at gå eller tage stoleliften op til Pinner-korset oven over Cochem, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Moseldalen. Når du har nydt udsigten, fortsætter du ad højtliggende skovstier til den legendariske lille hytte ’Wingerts Budche’. Såvel naturreservatet Dortebachtal, Pommerer-skoven som stien gennem floddalen Schilzergraben byder på behagelig, skyggefuld vandring. Herefter går du gennem grønne vinmarker til bjerget Martberg, hvor du kan besøge et flot restaureret romersk tempelkompleks. Langs snævre stier snor du dig så ned gennem tykke skove til dalen og etapens endestation Treis Karden, hvor du skal overnatte.

Overnatning i Treis Karden.

6

Dag 6: Treis Karden til Löf

Distance: 24 km | Opstigning: 700 m | Nedstigning: 700 m | Tid: ca. 6 t.

Højdepunktet på dagens etape er uden tvivl Burg Eltz – et af Tysklands mest romantiske eventyrslotte, der ligger gemt i Elzbach-dalen.

Du starter med at følge en fredfyldt buksbomsti gennem stedsegrønne skove med stejle klippetrapper, og fra Müden vandrer du ad historiske pilgrimsstier ind i højlandet til det legendariske Burg Eltz. Hold en kort pause i den hyggelige biergarten, inden du fortsætter opad til Maifeld-området og langs den bakkede højderyg til den lille by Hatzenport. Hvis du har mere energi tilbage, kan du bestige Rabenlay (180 m), inden det går nedad gennem tætte buksbom-træer og langs Kehrbach-dalen til dit overnatningssted i flodbyen Löf.

Overnatning i Löf.

7

Dag 7: Löf til Koblenz

Distance: 14 km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 500 m | Tid: ca. 4½ t.

På turens finaleetape venter der igen flere højdepunkter: slotsruinerne af Niederburg Kobern, det romanske Matthiaskapelle og endnu flere højtliggende panoramastier. Blumslay-udsigtspunktet byder på et spektakulært udsyn over den mægtige 136 m høje Moseldalsbro, og bagefter fortsætter du gennem frodige vinmarker hele vejen til Güls-Koblenz, hvor Moselsteig officielt ender. Efter en kort togtur når du centrum af Koblenz. Her kan du nyde afslutningen på din vandreferie ved det berømte Deutsches Eck (Det Tyske Hjørne), hvor Mosel og Rhinen flyder sammen.

Overnatning i Koblenz.

8

Dag 8: Afgang fra Koblenz!

Din vandreferie langs Moselsteig er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatning(er).


Find vej til Trier

  Hvis du vælger at flyve, er det letteste at flyve til Luxembourg eller Frankfurt.
  • Fra lufthavnen i Luxembourg kan du tage en direkte bus til Trier. Den afgår hver tredje time, og turen tager 35 min. Du kan finde tider og priser hos Verkéiersverbond.
  • Fra lufthavnen i Frankfurt kan du komme til Trier med tog via Koblenz. Der er regelmæssige tog, og turen tager ca. 3½ t. Du kan finde tider og priser hos Deutsche Bahn.
Hvis du rejser i bil, så er der et begrænset antal parkeringspladser ved det første hotel, hvor man kan parkere gratis. De kan desværre ikke reserveres på forhånd.

Find vej fra Koblenz

Fra Koblenz kan du komme til lufthavnen i Frankfurt på ca. 1½ t. med direkte tog. Fra Koblenz Hauptbahnhof er der også gode forbindelser til de mindre lufthavne Frankfurt HahnDüsseldorf og Köln Bonn samt til mange tyske og europæiske byer.

Du kan finde forbindelser, tider og priser hos Deutsche Bahn.

Hvis du skal tilbage til Trier for at hente din bil, kan du tage toget. Der er meget regelmæssige tog langs floden, og turen tager ca. 1½ t.
Mosel vandretur
den berømte Porta Nigra i Trier
Udsigt over Trier
de romantiske ruiner af Burg Grevenstein i Traben-Trarbach
Moselsteig vandresti
Vandring langs Moselsteig
Vinmarker, Bullay
Bullay
Picnic bænk langs moselsteig
fantastisk udsigt over Mosel-floden i Bremm
Udsgit fra Calmont-bjerget
det majestætiske slot Reichsburg i Cochem
bakketopslottet Reichsburg i Cochem
Cochem
det velbevarede, majestætiske Burg Eltz
vandrere på Burg Eltz
Vinmarker langs Mosel-floden
Mosel vindruer
de elegante Moselvine
det berømte Deutsches Eck i Koblenz

Turanmeldelser

5.00 baseret på 2 anmeldelse
14/05/2024

Vi havde en dejlig uge. Turarrangementet fungerede upåklageligt, og hotellerne var gode. Det fine ved konceptet var især dets fleksibilitet: muligheden for selv at vælge, hvor langt man ville gå, og så tage toget, hvis turen til fods blev for lang nogle af dagene.

22/07/2022

Tak for en skøn vandre-ferie langs Mosel-floden, som vi helt sikkert kan anbefale 😊

Skriv en anmeldelse

Vurdering