8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Prøv de fantastiske vandreture i den idylliske nationalpark Picos de Europa.

Beundr den ærefrygtindgydende bjergtop ’Picu Urriellu’.

Smag lækre lokale produkter som den berømte blåskimmelost Cabrales og æblecider fra Asturias.

Vælg mellem mange ruter, som egner sig til hele familien.

Kombiner vandringen med et ophold på den asturiske kyst eller en bytur til Bilbao eller Oviedo.


Vandring i Picos de Europa: Selvguidet vandreferie

Picos de Europa udgør nogle af de mest imponerende bjerge i Spanien og byder på nogle af Europas mest spektakulære vandrestier. Gennem et netværk af velbeskrevne vandreruter kommer man til landsbyer, som ikke har forandret sig i århundreder – f.eks. den stille og rustikke landsby Bulnes, der er omgivet af knejsende bjergtoppe og kun er tilgængelig til fods eller med den spektakulære kabelbane.

Picos skyder dramatisk op fra kystlandsskabet som en naturlig grænse mellem den grønne nordkyst og det mere tørre Castilien. Denne 8-dagstur på nordsiden af Picos i den frodige, grønne provins Asturien er designet som en behagelig, afslappende vandreferie. Med base i to forskellige områder er der mulighed for at opleve en mangfoldighed af landskaber lige fra åbne enge med græssende kvæg til fantastiske floddale med nyudklækkede gribbeunger. Der er mulighed for at vælge lettere eller mere udfordrende vandreture inklusiv en opstigning til bjerghytten neden for den berømte top Picu Urriellu.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 4.799 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat for tre personer i tremandsværelse. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

To hyggelige og komfortable familiedrevne hoteller (hhv. 2- og 3-stjernet) med udendørsterrasse (det ene med swimmingpool). Rummelige værelser med eget bad/toilet.

Hotellerne, der er listet nedenfor, er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Hvis et af hotellerne er optaget, vil vi booke et andet hotel af samme standard og informere om det.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på begge hoteller.

REJSEPERIODE 10. april til 25. oktober.
INKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte hoteller
7 x morgenmad
5 x aftensmad
Bagagetransport
Transport jf. turbeskrivelse
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
Digital destinationsmanual (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport fra og til lufthavnen
Offentlig transport (inkl. kabelbaner)
Frokost (kan købes på hotellet eller i en butik i nærheden)
Personlige udgifter (drinks, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
Transport fra og til lufthavnen ved ankomst og afgang
Transport fra Unquera til Arenas de Cabrales
1

Dag 1: Ankomst til Arenas de Cabrales

Tjek ind på dit dejlige hotel, som ligger midt i den maleriske landsby Arenas de Cabrales. Herefter har du tid til at prøvesmage den lokale cider på en af terrasserne, udforske de hyggelige torve og sidegader eller besøge den romanske kirke Santa Maria de Llas. Arenas er også et perfekt sted, hvis man vil købe vandreudstyr eller madforsyninger til turen.

Overnatning: Hotel Picos de Europa, Arenas de Cabrales.

2

Dag 2: Rundvandring fra Arenas de Cabrales

Tur 1) Distance: 10½ km | Opstigning: 380 m | Nedstigning: 380 m | Tid: ca. 5 t.

Tur 2) Distance: 10 km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 650 m | Tid: ca. 3½-4 t.

På din første vandredag går det opad til Navas enge, der ligger 500 m over floden Cares med flot udsigt til Picos. En anstrengende, men meget smuk vandretur, især tidligt på sommeren, hvor engene bugner af farverige blomster. Det er muligt at tage en alternativ, kortere rute gennem et skyggefuldt landskab i en lavere beliggenhed.

Overnatning: Hotel Picos de Europa, Arenas de Cabrales.

3

Dag 3: Tielve til Sotres

Distance: 9 km | Opstigning: 575 m | Nedstigning: 250 m | Tid: ca. 3½ t.

Efter morgenmad får du et kort lift til Tielve, som er en af de mest autentiske landsbyer i denne del af Picos. Herfra vandrer du til Valfríu, hvor de stadig producerer den berømte blå ost Queso de Cabrales. Ruten går så gradvist opad gennem et eventyragtigt landskab af lyng, gamle bøgetræsskove og vandløb til et pas i 1.240 meters højde. Derefter går det nedad til Sotres (1.050 m), som, ud over at være en af de højstliggende landsbyer i Picos de Europa, er udgangspunkt for en masse fortrinlige vandreruter. Det bliver din base i de næste fire dage.

Overnatningt: Hotel Sotres.

4

Dag 4: Rundvandring gennem Andara-massivet

Tur 1) Distance: 12½ km | Opstigning: 550 m | Nedstigning: 840 m | Tid: ca. 5½ t.

Tur 2) Distance: 18½ km | Opstigning: 1.050 m | Nedstigning: 1.340 m | Tid: ca. 8½ t.

Denne dag starter med et kort lift og byder på en rundvandring gennem det østlige Picos-massiv med mulighed for at bestige Pico San Carlos undervejs. Du går ad klippestier og et nedlagt minespor gennem et kalkstenslandskab med skarpe højderygge, stejle fordybninger og bundløse skakter. Hold udkig efter den farverige alpine flora mellem klipperne. Der er også gode chancer for at se gemser, gribbe og forskellige slags ørne. Hvis du ønsker enten at afkorte eller forlænge ruten, er der masser af muligheder for det.

Overnatning: Hotel Sotres.

5

Dag 5: Pandébano Col til Vega de Urriellu

Distance: 18 km | Opstigning: 1.000 m | Nedstigning: 1.000 m | Tid: ca. 6½ t.

Denne spektakulære rute fører dig op til bjerghytten Vega de Urriellu, der ligger ved foden af det imponerende ‘Picu Urriellu’, der også kaldes ‘el Naranja de Bulnes’. Efter morgenmad får du et lift til Pandébano Col (1.240 m). Derfra starter en stejl opstigning langs en stenet sti i et fantastisk smukt måneagtigt landskab. Dette er selve hjertet af Picos de Europa, hvor masser af gemser, gribbe og alpealliker holder til. Når du når bjerghytten, er det tid til en velfortjent pause, hvor du for alvor kan nyde den fabelagtige udsigt. Herefter går du samme vej tilbage til Pandébano Col og fortsætter din vandring tilbage til Sotre.

*Om foråret og efteråret kan sne forhindre dig i at foretage denne vandring. I det tilfælde kan du vælge en af de vandreruter, der er listet under dag 6.

Overnatning: Hotel Sotres.

6

Dag 6: Forskellige vandremuligheder fra Sotres

1) Distance: 14 km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 700 m | Tid: ca. 6-6½ t.

2) Distance: 19 km | Opstigning: 635 m | Nedstigning: 635 m | Tid: ca. 6½ t.

3) Distance: 6 km | Opstigning: 300 m | Nedstigning: 300 m | Tid: ca. 2½ t.

I dag kan du vælge mellem tre forskellige vandreruter (der er inkluderet et lift til starten af de første to ruter).

Den første mulighed er Capercaillie-ruten, som er en eventyrlig og varieret rundvandring gennem enge og bøgeskove nær Tresviso, der bl.a. byder på udsigter dybt ned i Urdón-kløften og chancen for at høre den sjældne skovhøne tjuren.

Ruten Valle de Áliva er en teknisk set lettere rute til sommerengene ved Áliva og tilbage igen. Du kommer igennem en spændende gletsjerdal i 1.650 meters højde, der er omgivet af imponerende kalkstensbjergvægge. Halvvejs på ruten kan du holde pause på Hotel Refugio de Álivas terrasse, hvorfra der er skønne udsigter.

Den sidste mulighed er en kort, afslappet rundvandring fra Sotres, som starter direkte fra dit hotel og bringer dig gennem skove og marker i et fredfyldt område omkring Sotres.

7

Dag 7: Fra Sotres til Poncebos eller Cares-kløften

Tur 1) Distance: 13 km | Opstigning: 425 m | Nedstigning: 1.100 m | Tid: ca. 5-6 t.

Tur 2) Distance: 23 km | Opstigning: 600 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 6½-7 t.

I dag forlader du Sotres og vandrer ad markstier op til Pandébano-passet (1.245 m). Herfra går det nedad langs en ældgammel vandresti gennem naturlige enge og lav vegetation til Bulnes, som er en autentisk bjerglandsby, der kun kan nås til fods eller med kabelbane. Tag banen ned gennem en tunnel til Poncebos eller forlæng din vandretur med 1½-2 t. gennem den spektakulære Texu-kløft, hvor gribbe holder til. Fra Poncebos tager du den lokale bus til dit hotel i Arenas.

Du kan også vælge at vandre i den berømte Cares-kløft. Ruten er en forholdsvis flad ‘ud-og-hjem’-tur.

Overnatning: Hotel Picos de Europa, Arenas de Cabrales.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger.


Find vej til og fra Arenas de Cabrales

Den lufthavn, der ligger tættest på Arenas de Cabrales er Santander Lufthavn (ca. 100 km / 1 t. og 20 min.). Bilbao Lufthavn er en anden mulighed (ca. 230 km / 2 t. og 20 min.)
Fra Santander og Bilbao kan du tage en direkte bus til Unquera og fortsætte med taxa til Arenas de Cabrales. Tjek bustider på www.alsa.es
Det er muligt at forudbestille transport fra og til lufthavnen. Prisen vil afhænge af lufthavn, antal passagerer og tidspunkt.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Hiking the Picos de Europa
morgentåge i Picos de Europa
Udsigt over Sotres (c) Eagletusk, Wikimedia Commons
Picu Uriellu
Alvila Pass
Vandring i Picos de Europa
Vandring til Picu Urriellu
Cares-kløften
Den lille bjergby Bulnes
Cafe i Bulnes

Turanmeldelser

4.60 baseret på 5 anmeldelse
13/11/2023

Vi havde den skønneste uge. Varieret terræn, smukt!! Fine hoteller og et meget hjælpsomt lokal rejsebureau. Kan meget anbefales. Jeg nød meget at gå rundt blandt vilde heste, æsler og køer. Vi var spændt på, om vejret ville være vandreegnet i oktober. Vi havde glimrende vejr og der var de flotteste efterårsfarver. Jorden er meget leret på mange af stierne, der gør dem noget smattede. Husk skobørste. Støvlerne bliver meget mudrede.

10/09/2023

Turen byder på utrolig smukke og meget varierede vandreruter. Gode hoteller med veltillavet mad. Turen kan absolut anbefales.
Mvh
John

28/08/2023

Vi er 4 veninder som har haft en skøn tur i Picos de Europa. Det er 3.gang vi var i Picos de Europa. Første gang arrangerede vi det selv, det var meget besværligt, 2.gang havde vi koblet os på et rejseselskabstur, men her 3.gang valgte vi WildRoverTravel og det har bare været perfekt.
Foruden at alt var vel tilrettelagt, så nød vi at kunne gå i vores eget tempo – vælge selv hvor vi ville holde pause og der var tid til at stoppe op og tage billeder.
Picos de Europa er et af de mest naturskønne områder i Europa med den imponerende bjerglandskab med åbne enge hvor der vrimler med græssende kvæg, fantastiske floddale og ikke mindst de forrevne klippetoppe.
Vi vil huske området for den flotte natur, de gamle bjergbyer, et fremragende køkken, den rene luft – og stilheden

11/08/2021

Skøn tur til den “lille” nationalpark Picos de Europa. Se ørne og nyd de små fine bjergbyer, hvor æblecider og blå ost er varemærker for området. Alle elementerne af turen gik som planlagt. Det er på nogle af ruterne en fordel med GPS, som ef præcise og sendes af Wild Rover.
Husk regntøj da vejret pga den geografiske placering kan være omskiftelig.
Mvh
Lone og Lars

20/07/2019

Vi havde den bedste vandreferie i Picos de Europa. Imponerende bjerglandskab med kombination af blomsterenge og forrevne klipper, de skønneste vandreture oftest på små stier til lyden af kobjælder på køer, geder og heste, gps-tracks med fuldstændigt præcise angivelser af ruten, små hyggelige byer, jævne og pæne hoteller med god mad og venlig betjening, upåklagelig transfer. Dejligt uspoleret lille område af Spanien. Go there! 😀

Skriv en anmeldelse

Vurdering