8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Spanien
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Prøv de fantastiske vandreture i den idylliske nationalpark Picos de Europa.

Beundr den ærefrygtindgydende bjergtop ’Picu Urriellu’.

Smag lækre lokale produkter som den berømte blåskimmelost Cabrales og æblecider fra Asturias.

Vælg mellem mange ruter, som egner sig til hele familien.

Kombiner vandringen med et ophold på den asturiske kyst eller en bytur til Bilbao eller Oviedo.


Vandring i Picos de Europa: Selvguidet vandreferie

Picos de Europa udgør nogle af de mest imponerende bjerge i Spanien og byder på nogle af Europas mest spektakulære vandrestier. Gennem et netværk af velbeskrevne vandreruter kommer man til landsbyer, som ikke har forandret sig i århundreder – f.eks. den stille og rustikke landsby Bulnes, der er omgivet af knejsende bjergtoppe og kun er tilgængelig til fods eller med den spektakulære kabelbane.

Picos skyder dramatisk op fra kystlandsskabet som en naturlig grænse mellem den grønne nordkyst og det mere tørre Castilien. Denne 8-dagstur på nordsiden af Picos i den frodige, grønne provins Asturien er designet som en behagelig, afslappende vandreferie. Med base i to forskellige områder er der mulighed for at opleve en mangfoldighed af landskaber lige fra åbne enge med græssende kvæg til fantastiske floddale med nyudklækkede gribbeunger. Der er mulighed for at vælge lettere eller mere udfordrende vandreture inklusiv en opstigning til bjerghytten neden for den berømte top Picu Urriellu.

8 DAGES VANDREFERIE Fra 4.699 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Rabat for tre personer i tremandsværelse. Kontakt os for pris.
*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

To hyggelige og komfortable familiedrevne hoteller (hhv. 2- og 3-stjernet) med udendørsterrasse (det ene med swimmingpool). Rummelige værelser med en suite-faciliteter.

Hotellerne, der er listet nedenfor, er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Hvis et af hotellerne er optaget, vil vi booke et andet hotel af samme standard og informere om det.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger på alle hotellerne.

REJSEPERIODE 10. april til 25. oktober.
INKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte hoteller
7 x morgenmad
4 x aftensmad
Bagagetransport på dag 3 og 7
Transport jf. turbeskrivelse (med undtagelse af bussen og valgfri kabelbane på dag 7)
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport fra og til lufthavnen
Frokost (kan købes på hotellet eller i en butik i nærheden)
Personlige udgifter (drinks, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
Transport fra og til lufthavnen ved ankomst og afgang
Transport fra Unquera til Arenas de Cabrales
1

Dag 1: Ankomst til Arenas de Cabrales

Tjek ind på dit dejlige hotel, som ligger midt i den maleriske landsby Arenas de Cabrales. Herefter har du tid til at prøvesmage den lokale cider på en af terrasserne, udforske de hyggelige torve og sidegader eller besøge den romanske kirke Santa Maria de Llas. Arenas er også et perfekt sted, hvis man vil købe vandreudstyr eller madforsyninger til turen.

Overnatning: Hotel Picos de Europa, Arenas de Cabrales.

2

Dag 2: Rundtur fra Arenas de Cabrales

Tur 1) Distance: 10 km | Opstigning: 350 m | Nedstigning: 350 m | Tid: ca. 3½ t.

Tur 2) Distance: 11½ km | Opstigning: 650 m | Nedstigning: 650 m | Tid: ca. 5 t.

På din første vandredag går det opad til Navas enge, der ligger 500 m over floden Cares med flot udsigt til Picos. En anstrengende, men meget smuk vandretur, især tidligt på sommeren, hvor engene bugner af farverige blomster. Det er muligt at tage en alternativ, kortere rute gennem et skyggefuldt landskab i en lavere beliggenhed.

Overnatning: Hotel Picos de Europa, Arenas de Cabrales.

3

Dag 3: Arenas de Cabrales til Sotres de Cabrales

Distance: 9 km | Opstigning: 575 m | Nedstigning: 250 m | Tid: ca. 3½ t.

Efter morgenmad får du et kort lift til Tielve, som er en af de mest autentiske landsbyer i denne del af Picos. Herfra vandrer du til Valfríu, hvor de stadig producerer den berømte blå ost Queso de Cabrales. Ruten går så gradvist opad gennem et eventyragtigt landskab af lyng, gamle bøgetræsskove og vandløb til et pas i 1.240 meters højde. Derefter går det nedad til Sotres de Cabrales (1.050 m), som, ud over at være en af de højstliggende landsbyer i Picos de Europa, er udgangspunkt for en masse fortrinlige vandreruter. Det bliver din base i de næste fire dage.

Overnatningt: Hotel Sotres.

4

Dag 4: Rundvandring fra Sotres gennem Andara-massivet

Tur 1) Distance: 12 km | Opstigning: 550 m | Nedstigning: 840 m | Tid: ca. 5 t.

Tur 2) Distance: 18½ km | Opstigning: 1.045 m | Nedstigning: 1.335 m | Tid: ca. 8½ t.

Denne dag byder på en rundvandring gennem det østlige Picos-massiv. Du går ad klippestier og et nedlagt minespor gennem et kalkstenslandskab med skarpe højderygge, stejle fordybninger og bundløse skakter. Hold udkig efter den farverige alpine flora mellem klipperne. Der er også gode chancer for at se gemser, gribbe og forskellige slags ørne. Hvis du ønsker enten at afkorte eller forlænge din tur, er der masser af muligheder herfor.

Overnatning: Hotel Sotres.

5

Dag 5 og 6: Forskellige vandremuligheder fra Sotres

Tur 1) Distance: 6 km | Opstigning: 300 m | Nedstigning: 300 m | Tid: ca. 2½ t.

Tur 2) Distance: 14½ km | Opstigning: 840 m | Nedstigning: 840 m | Tid: ca. 2½ t.

Tur 3) Distance: 18½ km | Opstigning: 635 m | Nedstigning: 635 m | Tid: ca. 6½ t.

Tur 4) Distance: 19 km | Opstigning: 1.000 m | Nedstigning: 100 m | Tid: ca. 7 t.

Du kan vælge mellem 4 forskellige vandreruter fra Sotres med udgangspunkt i vejret eller din fysiske formåen og personlige præferencer:En af ruterne bringer dig op til bjerghytten Vega de Urriellu og tilbage igen – du når op i en højde af 2.000 m ved foden af den imponerende bjergtop Picu Urriellu. Du kan også vælge en tur gennem engene og skovene nær nabolandsbyen Tresviso, hvor den meget sjældne skovhøne tjuren holder til, eller du kan gå på opdagelse i en spændende gletsjerdal i 1.650 meters højde, hvor der går får, heste og kvæg, der alle er under skarpt opsyn af gribbe. Endelig kan du vælge blot at tage en helt stille og rolig tur langs markstier tæt ved hotellet.

Overnatning: Hotel Sotres.

7

Dag 7: Fra Sotres tilbage til Arenas

Tur 1) Distance: 13 km | Opstigning: 425 m | Nedstigning: 1.100 m | Tid: ca. 5 t.

Tur 2) Distance: 23 km | Opstigning: 600 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 7 t.

I dag forlader du Sotres og vandrer ad markstier op til Pandebano-passet (1.245 m). Herfra går det nedad langs en ældgammel vandresti gennem naturlige enge og lav vegetation til Bulnes, som er en autentisk bjerglandsby, der kun kan nås til fods eller med kabelbane. Tag banen ned gennem en tunnel til Poncebos eller forlæng din vandretur gennem en imponerende kløft, hvor gribbe holder til. Fra Poncebos tager du den lokale bus tilbage til dit hotel i Arenas. Hvis vejret ikke er det bedste, eller hvis du ønsker at hvile benene, kan du få et taxalift til Poncebos om morgenen og vandre i den berømte Cares-kløft. Vend tilbage til Arenas med bus eller taxa.

Overnatning: Hotel Picos de Europa, Arenas de Cabrales.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger.


Find vej til og fra Arenas de Cabrales

Den lufthavn, der ligger tættest på Arenas de Cabrales er Santander Lufthavn (ca. 100 km / 1 t. og 20 min.). Bilbao Lufthavn er en anden mulighed (ca. 230 km / 2 t. og 20 min.)
Fra Santander og Bilbao kan du tage en direkte bus til Unquera og fortsætte med taxa til Arenas de Cabrales. Tjek bustider på www.alsa.es
Det er muligt at forudbestille transport fra og til lufthavnen. Prisen vil afhænge af lufthavn, antal passagerer og tidspunkt.
Hiking the Picos de Europa
morgentåge i Picos de Europa
Udsigt over Sotres (c) Eagletusk, Wikimedia Commons
Picu Uriellu
Alvila Pass
Vandring i Picos de Europa
Vandring til Picu Urriellu
Cares-kløften
Den lille bjergby Bulnes
Cafe i Bulnes

Turanmeldelser

4.50 baseret på 2 anmeldelse
11/08/2021

Skøn tur til den “lille” nationalpark Picos de Europa. Se ørne og nyd de små fine bjergbyer, hvor æblecider og blå ost er varemærker for området. Alle elementerne af turen gik som planlagt. Det er på nogle af ruterne en fordel med GPS, som ef præcise og sendes af Wild Rover.
Husk regntøj da vejret pga den geografiske placering kan være omskiftelig.
Mvh
Lone og Lars

20/07/2019

Vi havde den bedste vandreferie i Picos de Europa. Imponerende bjerglandskab med kombination af blomsterenge og forrevne klipper, de skønneste vandreture oftest på små stier til lyden af kobjælder på køer, geder og heste, gps-tracks med fuldstændigt præcise angivelser af ruten, små hyggelige byer, jævne og pæne hoteller med god mad og venlig betjening, upåklagelig transfer. Dejligt uspoleret lille område af Spanien. Go there! 😀

Skriv en anmeldelse

Vurdering