5 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Frankrig
Sted
maj-september
Rejseperiode

Gå rundt om den majestætiske bjergtop Pic du Midi d’Ossau, som er ikonet på de franske Pyrenæer.

Gå midt i storslåede alpinlandskaber med takkede bjergtinder, frodige dale og klare bjergsøer.

Hold udkig efter gemser, murmeldyr og store rovfugle.

Tag en forfriskende dukkert i de smukke, dybblå bjergsøer.

Overnat på et komfortabelt hotel og i to hyggelige bjerghytter omgivet af storslået natur.


Tour du Pic du Midi d’Ossau – selvguidet vandreferie i de franske Pyrenæer

På denne 5-dages vandreferie kommer du til at vandre rundt om den stenede, knejsende bjergtop Pic du Midi d’Ossau. Det 2.884 m høje bjerg tårner sig op over Ossau-dalen ikke langt fra byen Pau i det sydvestlige Frankrig. Bjergets karakteristiske form har gjort det til et symbol på de franske Pyrenæer, og Tour du Pic du Midi d’Ossau regnes for en af ​​de smukkeste korte bjergvandringer i denne del af Pyrenæerne.

Vandreturen starter og slutter ved Col du Pourtalet, som er et 1.800 m højt bjergpas på den fransk/spanske grænse. Stien gennem passet, der forbinder Valle de Tena i syd med Val d’Ossau i nord, har været brugt af mennesker og dyreflokke siden den yngre stenalder. I løbet af dine tre vandredage er der rig lejlighed til at nyde det magiske landskab med forrevne høje bjerge og smukke klare bjergsøer.

Bemærk venligst, at på grund af terrænet og manglende vejadgang til overnatningsstederne er bagagetransport ikke mulig på denne tur.

5 DAGE / 4 NÆTTER 3.599 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Rabat for grupper af tre eller flere. Skriv til os og få en pris.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

REJSEPERIODE Fra 25. maj til 30. september.
INDKVARTERING Din tur starter og slutter med en overnatning på et komfortabelt 2-stjernet hotel i et værelse med eget bad/toilet. De to nætter derimellem kommer du til at overnatte i bjerghytter omgivet af storslået natur og ikke mindst masser af fred og ro. Vær opmærksom på, at bjerghytterne er meget simple. Du kommer til at overnatte på en sovesal, og der er fælles badeværelse med toilet og håndvask, men ingen bruser. Der er tæpper og puder, men du skal selv medbringe lagenpose, pudebetræk og håndklæde. Det er ikke muligt at betale med kort i bjerghytterne, så sørg for at have kontanter med.

Det er muligt at booke en ekstra overnatning på Refuge d’Ayous, som er en hyggelig hytte beliggende i fantastiske omgivelser blandt smukke alpinsøer samt på hotellet i Les Eaux Chaudes.

INKLUDERET
4 x overnatninger
4 x morgenmad
2 x madpakke (dag 3 og 4)
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Navigationsapp
GPS tracks
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Transport til og fra Laruns
Aftensmad
Frokost, der ikke er nævnt under inkluderet
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Lokale turistafgifter
Billetter til offentlig transport
Bagagetransport (ikke muligt på denne tur)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden moderat. Selvom etaperne ikke er så lange, hvad angår antallet af kilometer, så er der betydelige op- og nedstigninger, som man skal tage højde for. Du skal medbringe alt, hvad du har brug for til de to overnatninger i bjerghytterne, da bagagetransport hverken er mulig til og fra eller mellem hytterne. Husk derfor ekstra tøj, toiletsager, lagenpose, pudebetræk og håndklæde.
1

Dag 1: Ankomst til Laruns

Din vandreferie i de franske Pyrenæer starter i den idylliske lille kurby Les Eaux Chaudes, som ligger i kommunen Laruns. Byen ligger kun knap 25 km fra Col du Pourtalet (1.794 m) på grænsen mellem Frankrig og Spanien. Du kommer til at bo på et komfortabelt 2-stjernet hotel på et værelse med eget bad/toilet.

Om aftenen kan du glæde dig til et lækkert fransk måltid med et godt glas vin, mens du nyder den vidunderlige udsigt over bjergene.

Overnatning i Les Eaux Chaudes, Laruns.

2

Dag 2: Col du Pourtalet til Refuge de Pombie

Distance: 12 km | Opstigning: 800 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 5 t.

Din første vandredag starter med en kort bus/biltur til Col du Pourtalet*. Dagens vandrerute fører dig først kortvarigt over grænsen til Spanien, hvorefter du vender tilbage til den franske side af grænsen og følger en vidunderlig nedadgående sti i utroligt naturskønne omgivelser langs en flod. Herefter følger en lang opstigning gennem skov efterfulgt af forrevne og nøgne bjerglandskaber, til du når dit overnatningssted, som er bjerghytten Refuge de Pombie. Bjerghytten har en særdeles idyllisk beliggenhed lige over søen Lac de Pombie og lige under majestætiske Pic du Midi d’Ossau.

*NB: Hvis du rejser med offentlig transport, afgår bussen til Col du Pourtalet kl. 09:00. Hvis du er i bil, er der en stor offentlig parkeringsplads ved Col du Pourtalet, hvor du kan efterlade din bil og hente den igen på dag 4.

Overnatning i Refuge de Pombie.

3

Dag 3: Refuge de Pombie til Refuge d’Ayous

Distance: 13 km | Opstigning: 700 m | Nedstigning: 700 m | Tid: ca. 6 t.

Fra Refuge de Pombie går det opad gennem maleriske bjerglandskaber til Col de Suzon (2.131 m). Hold en pause her og få pusten, mens du beundrer den spektakulære udsigt, inden du starter på nedstigningen til søen Lac de Bious. Dette er et ideelt sted at holde endnu en lille pause og evt. tage en forfriskende dukkert eller nyde en snack. Bagefter er du så klar til at tage fat på den sidste opstigning, der fører dig til dit næste overnatningssted, som er endnu en hyggelig bjerghytte. Refuge d’Ayous har en spektakulær beliggenhed lige ud til den smukke sø Lac Gentau og med udsigt til Pic du Midi d’Ossau på den anden side af søen.

Overnatning i Refuge d’Ayous.

4

Dag 4: Refuge d’Ayous til Col du Pourtalet

Distance: 14 km | Opstigning: 800 m | Nedstigning: 1.000 m | Tid: ca. 6½ t.

Din sidste vandredag fører dig tilbage til dit udgangspunkt ved Col du Pourtalet. Kort efter du har forladt Refuge d’Ayous, når du rutens første højdepunkt, som er den smukke sø Lac Bersau. Derfra har du to forskellige valgmuligheder. Den første mulighed er en eventyrlig rute langs grænsekammen mellem Frankrig og Spanien. Her går du i fredfyldt ro langs mere eller mindre tydelige fårestier med storslåede udsyn over de majestætiske bjerge. Denne rute må kun vælges, hvis der er klart vejr, og det er et must at benytte GPS tracks, da der ikke er en tydelig markeret sti at følge. Hvis vejret ikke er så godt, kan du vælge den anden rute, som følger tydeligt afmærkede stier langs foden af ​​Pic du Midi. Denne rute fører dig over et smukt højplateau, hvor flokke af får og halvvilde heste strejfer omkring. Den første mulighed er en smule kortere end den anden og har færre op- og nedstigninger, men til gengæld er stierne af en meget dårligere beskaffenhed, hvilket gør den mere udfordrende.

Når du når Col du Pourtalet, tager du enten din bil eller den lokale bus tilbage til Laruns*, hvor du har din sidste overnatning på det samme hotel, som du boede på, da du ankom.

*NB: Hvis du rejser med offentlig transport, afgår bussen fra Col du Pourtalet kl. 16:40.

Overnatning i Les Eaux Chaudes, Laruns.

5

Dag 5: Afgang fra Laruns

Din vandreferie i de franske Pyrenæer er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatning(er).


Find vej til Les Eaux Chaudes

  De nærmeste lufthavne er San Sebastián og Toulouse-Blagnac.
/ Du kan komme med tog eller bus til Pau, hvorfra du kan komme videre med bus til Les Eaux Chaudes.
Hvis du er i bil, er der ved Col du Pourtalet en stor offentlig parkeringsplads, hvor du kan efterlade din bil om morgenen på dag 2 og hente den igen om eftermiddagen på dag 4.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Vandreferie i de franske pyrenaeer
Din vandreferie i de franske Pyrenæer starter i den idylliske lille kurby Les Eaux Chaudes
Vandring i de franske Pyrenæer
Pic du Midi
Pic du midi vandretur
Solopgang i de franske Pyrenæer

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering