8 dage
Varighed
Let
Sværhedsgrad
Tyskland
Sted
april-oktober
Rejseperiode

Den pragtfulde Cathédrale de Notre Dame de Strasbourg – Europas højeste middelalderbygning.

Heidelbergs verdensberømte Altstadt og renæssanceslottet oven over byen.

De skønne vinregioner Alsace og Rheinhessen.

Fæstningsbyen Germersheim og de prægtige domkirker i Speyer, Worms og Mainz.

Den smukke, historiske Mainz, som er Tysklands vinhovedstad.


Selvguidet cykelferie langs Rhinen fra Strasbourg til Mainz

Med sine mere end 1.230 km er Rheinradweg en af Europas længste og mest veludviklede cykelstier. På denne 8-dages cykelferie kommer du til at udforske en smuk strækning på 295 km mellem de vidunderlige byer Strasbourg og Mainz.

Denne del af Rheinradweg udgør en varieret rute fuld af smukke landskaber, kulturhistoriske monumenter og kulinariske oplevelser. Du cykler igennem tre karakteristiske og fascinerende regioner – Alsace, Baden og Pfalz – og kan se frem til stor gæstfrihed og fremragende vine i dem alle. De tre regioner har det til fælles, at klimaet er mildt og landskaberne smukke. Derudover byder de på et herligt cuisine og stolte vintraditioner. Det var romerne, der først introducerede vindyrkning i regionen, og det ideelle klima og de fine jordforhold har sikret en lang og succesrig vintradition lige siden. Snyd ikke dig selv for en smagsprøve på den frugtige riesling i Nierstein am Rhein – det er en af de bedste i verden!

På det meste af turen nyder du idylliske udsigter langs bredden af Rhinen, men indimellem følger du mindre bifloder og flodsletter, hvor du finder naturreservater med et rigt dyreliv. Der er også meget at komme efter historisk set. Arven efter de tyske kejsere ses tydeligt i de mange kulturskatte, du finder i Strasbourg, Worms og Speyer, og så kommer du forbi det verdensberømte Heidelberger Schloss og fæstningsbyen Germersheim med de smukke gamle byporte.

Som med alle vores selvguidede cykelture inkluderer denne tur bagagetransport og rigtig gode overnatningssteder.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 7.099 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Højsæsontillæg i sommermånederne.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

CYKELLEJE Hvis ikke du medbringer din egen cykel, kan du leje en cykel gennem os. Alle cykler er udstyret med Shimano-gear, solide dæk, vandtætte cykeltasker, cykellås, pumpe og reparationsudstyr.
  • Turcykel (7/21 gear): 750 kr.
  • Elcykel: 2.000 kr.
INDKVARTERING Syv overnatninger på 3-stjernede hoteller med morgenmad og eget bad/toilet. Det er muligt at bestille ekstra overnatninger på alle hotellerne langs ruten. Der er også mulighed for at opgradere hotellerne – skriv til os for mere info og pris.
REJSEPERIODE Fra 1. april til 7. oktober med start torsdag eller lørdag.
INKLUDERET
7 x overnatninger på 3-stjernede hoteller
7 x morgenmad
Velkomstmøde
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Informationspakke inden afrejse
Service-hotline
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Transport til Strasbourg og fra Mainz
Færgebilletter i Neuburg (ca. €3 inkl. cykel)
Færgebilletter i Nierstein (ca. €3 inkl. cykel)
Lokale turistafgifter
Frokost og aftensmad
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Cykelleje
Halvpension
Returtransport til Strasbourg (kun om lørdagen, 650 kr. pr. person + 300 kr. for egen cykel)
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne tur har sværhedsgraden let og er egnet for hele familien. Ruten er langt overvejende flad, og det er let at finde vej. Man cykler hovedsageligt på velholdte cykelstier langs Rhinen. På flodsletterne er der længere strækninger langs grusstier. De daglige distancer er på 20-65 km.
1

Dag 1: Ankomst til Strasbourg

Din cykelferie starter med en dejlig eftermiddag/aften i hovedstaden i Alsace på den fransk-tyske grænse. Den storslåede Cathédrale de Notre Dame de Strasbourg er Europas højeste middelalderbygning. Vi anbefaler at finde en hyggelig ’winstub’ langs en af kanalerne og nyde byens unikke franko-germanske kultur og stemning.

Der er også arrangeret et velkomstmøde med en af vores lokale samarbejdspartnere, hvor du får udleveret og tilpasset din cykel.

Overnatning i Strasbourg.

2

Dag 2: Strasbourg til Rastatt

Distance: 65 km

På din første cykeldag fører en rigtig fin cykelsti dig gennem Strasbourg til bredden af Rhinen. Herfra står den på behagelig cykling langs flodbredden gennem den blide Rhindal. I Drusenheim tager du en færge over Rhinen (og grænsen) og fortsætter så gennem engene i Baden-Württemberg, til du kommer til den gamle barokby Rastatt.

Overnatning i Rastatt.

3

Dag 3: Rastatt til Germersheim

Distance: 60 km

Dagens cykelrute bringer dig igennem idylliske, uberørte landskaber i vådområdet Hördter Rheinauen, som er det største naturbeskyttelsesområde i Pfalz. Din endedestination er den afslappede fæstningsby Germersheim. Byens 1800-talsfæstning blev bygget for at beskytte den venstre bred af Rhinen mod angreb fra Frankrig.

Overnatning i Germersheim.

4

Dag 4: Germersheim til Heidelberg

Distance: 50 km

Du fortsætter nordpå langs Rhinen, som leder dig til kejserbyen Speyer. Byen er kendt for sin imponerende domkirke, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Efter Speyer forlader du midlertidigt Rhinen og cykler østpå til den smukke historiske by Heidelberg. På vej dertil kommer du forbi det berømte Schloss Schwetzingen omgivet af en pragtfuld slotshave, som bestemt er et besøg værd. Etapen slutter i Heidelberg, som er Tysklands ældste universitetsby. Byen er kendt for sin gamle barokbydel, den smukke flodbeliggenhed og det stemningsfulde slot, der ligger ovenover.

Overnatning i Heidelberg.

5

Dag 5: Heidelberg til Worms

Distance: 45 km

Denne morgen cykler du langs floden Neckar til den gamle romerske by Ladenburg. Herefter fører ruten dig gennem Rhindalen til kejserbyen Worms, der har en lang og fascinerende historie. Byens mange attraktioner inkluderer den storslåede katedral fra 1100-tallet, Martin Luther-monumentet og den ældste jødiske kirkegård i Europa.

Overnatning i Worms.

6

Dag 6: Worms til Nierstein

Distance: 55 km

Endnu en dag, der byder på dejlig afslappet cykling langs Rhinen og dens bifloder. Du cykler først gennem et område præget af landbrugsjorder, inden du krydser Rhinen til vinregionen Rheinhessen. Dagens mål, som er den charmerende landsby Nierstein, ligger i det største vinproducerende område langs Rhinen. Du bør helt klart bastille et glas riesling til din aftensmad denne aften!

Overnatning i Nierstein.

7

Dag 7: Nierstein til Mainz

Distance: 20 km

Din sidste cykeletape er en kort en af slagsen, hvilket giver dig masser af tid til at udforske Mainz, hvor du har din sidste overnatning. Ruten bringer dig gennem nogle af Rhindalens mange vinmarker med skønne udsigter over de stejle vinbevoksede skråninger langs flodbredden. Du følger flodstien hele vejen ind til hjertet af Mainz. Her kan du besøge den enorme sandstenskatedral eller Gutenberg-museet. Bagefter kan du slentre rundt i de hyggelige gågader og afprøve nogle af de mange vinbarer – der er en grund til, at Mainz er kendt som ’Tysklands vinhovedstad’!

Overnatning i Mainz.

8

Dag 8: Afgang fra Mainz

Din cykelferie langs Rhinen er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatninger.


Find vej til Strasbourg

  De nærmeste lufthavne er Strasbourg og Karlsruhe/Baden Baden.
Hvis du rejser i bil, kan du parkere på den offentlige parkeringsplads, som koster ca. €80 om ugen. Det er hverken muligt eller nødvendigt at reservere plads på forhånd!

Afgang fra Mainz

  Der er gode togforbindelser fra Mainz til Strasbourg. Find mere information på Deutsche Bahns hjemmeside.
Hvis du har brug for at returnere til Strasbourg for at hente din bil, kan vi arrangere transport med minibus hver lørdag morgen. Det koster 650 kr. pr. person (+ 300 kr. for egen cykel). Der skal bestilles plads på forhånd.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Cykelferie langs Rhinen
Strasbourg
Strasbourg
Cykelferie langs Rhinen
Speyer
Schwetzingen
Heidelberg
Heidelberg
Heidelberg
Heidelberg
Cykling i Rhineland-Palatinate
den storslåede katedral i Worms
Martin Luther-monumentet i Worms
Cykling i Rhine-dalen
Gutenberg-museet i Mainz
Mainz

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering