8 dage
Varighed
Udfordrende
Sværhedsgrad
Bulgarien
Sted
juni-september
Rejseperiode

 Udforsk nogle af Bulgariens mægtigste bjerge – et spændende alternativ til Alperne.

  Gå blandt glitrende gletsjersøer og smukke alpine græsgange.

 Bestig Balkans højeste tinder: Musala (2.925 m) i Rilabjergene og Vihren (2.914 m) i Pirinbjergene.

 Besøg det storslåede Rilakloster, der er på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Glæd dine smagsløg med lækker hjemmelavet mad, der bl.a. inkluderer lokale pølser, oste og vine.


Selvguidet vandreferie i Rila- og Pirinbjergene

Denne vandreferie byder på nogle af Bulgariens smukkeste alpinruter, der bl.a. bringer dig over Balkanhalvøens højeste tinder: Musala (2.925 m) i Rilabjergene og Vihren (2.914 m) i Pirinbjergene. Du kommer til at gå langs dramatiske højdedrag og forbi gletsjersøer og pragtfulde alpingræsgange. Derudover har du mulighed for at besøge det verdensberømte UNESCO-fredede Rilakloster.

Dette er den perfekte tur for vandrere, der er på udkig efter et alternativ til de høje Alper eller Dolomitterne. Du kommer til at vandre højt over trægrænsen mellem nogle af Europas vildeste bjerge med panoramiske udsigter, der kan tage pusten fra enhver.

8 DAGES VANDREFERIE 5.799 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING 7 overnatninger inkl. morgenmad. Fra dag 1-3 overnatter man på et lille familiedrevet hotel i landsbyen Govedartsi, hvor aftensmad er inkluderet. De resterende dage overnatter man på et 3-stjernet hotel i Bansko, hvor der er masser af restauranter at vælge imellem om aftenen. Værelserne er med eget bad/toilet.
REJSEPERIODE Midten af juni til midten af september med start enten tirsdag, onsdag, torsdag, fredag eller lørdag, da svævebanen til toppen af Musala ikke kører mandag og tirsdag.

Hvis du ønsker at starte din tur søndag eller mandag, er der mulighed for at rykke rundt på programmet, så man starter i Pirinbjergene og slutter i Rilabjergene. Kontakt os venligst, hvis du er interesseret i denne skræddersyede løsning.

INDKLUDERET
7 overnatninger
7 x morgenmad
3 x aftensmad (i Govedartsi)
Bagagetransport jf. turplanen
Privat transport på dag 2, 3, 4, 5, 6 og 7 jf. turplanen
Privat transport fra og til lufthavnen i Sofia ved ankomst og afgang
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost
Aftensmad på dag 4-7
Billetter til svævebaner o.l., der nævnes i turplanen (ca. 15 euro i alt pr. person)
Taxa eller offentlig transport, hvis du skulle få brug for at springe en etape over
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
SVÆRHED Denne tur er beregnet for erfarne vandrere, der ved, hvordan man håndterer vanskelige forhold i bjergene, og som er vant til at vandre på stenede skråninger med stejle op- og nedstigninger. På nogle af ruterne kan man støde på passager med sne helt frem til slutningen af juli (ruterne er dog farbare allerede fra midten af juni og muligvis også tidligere).
1

Dag 1: Ankomst til Govedartsi

Du bliver hentet i Sofia Lufthavn og transporteret til den hyggelige landsby Govedartsi, der ligger i naturskønne omgivelser. Her har du dine første tre overnatninger.

Overnatning i Govedartsi.

2

Dag 2: Vandring til toppen af Musala

Distance: 13 km | Op- og nedstigning: 750 m | Tid: ca. 5 t.

Din udforskning af Rilabjergene starter med en vandring til toppen af det højeste bjerg på Balkanhalvøen: Musala (2.925 m). Dagen begynder med et lift til skisportsstedet Borovets, hvor du tager en kabinelift op til starten af vandreruten. Stien er ikke specielt vanskelig, men alligevel utrolig panoramisk med en konstant udsigt til Musalas stenede top, alt imens den slynger sig forbi cirkusdale, gletsjersøer og bjerghytter. På toppen af bjerget, som samtidig er toppen af Balkan, er der smukke udsyn over det omkringliggende højland og dets mange bjergtinder.

Overnatning i Govedartsi.

3

Dag 3: De Syv Rilasøer

Distance: 16 km | Op- og nedstigning: 750-1.000 m | Tid: ca. 6 t.

En skyggefuld sti fører gennem Rilabjergenes gamle granskove, der gradvist afløses af alpint terræn i takt med, at man bevæger sig op mod De Syv Rilasøer, der ligger i 2.100-2.500 meters højde. Når du når kanten af den højst beliggende sø, bliver du belønnet med en enestående udsigt over disse glitrende gletsjersøer omgivet af Rilabjergenes knejsende tinder.

Overnatning i Govedartsi.

4

Dag 4: Fra Rila- til Pirinbjergene via Rilaklosteret

I dag siger du farvel til Rilabjergene og sætter kurs mod Pirinbjergene. På vejen gør du holdt ved Rilaklosteret, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Klosteret er det mest berømte og største kristne kloster i Bulgarien. De enestående freskoer i den centrale kirke udgør et galleri af renæssance-mesterværker, som kan sammenlignes med dem, man finder i Det Sixtinske Kapel.

Efter dit klosterbesøg bliver du kørt til byen Bansko ved foden af Pirinbjergene, der er din base på resten af turen. Om eftermiddagen kan du udforske den gamle bys brostensbelagte gader.

Overnatning i Bansko.

5

Dag 5: Vandring til toppen af Polezhan

Distance: 12 km | Op- og nedstigning: 650 m | Tid: ca. 5 t.

Efter morgenmad får du et lift, der fører dig højt op over ferie- og skisportsstedet Dobrinishte til hytten Gotse Delchey (ca. 40 min. kørsel). Herfra tager du en stolelift op til Bezbog-hytten, som er udgangspunktet for din vandretur til toppen af Polezhan (2.851 m), som byder på en af de smukkeste panoramaudsigter i Pirinbjergene. Lad blikket skue ud over ikke mindre end 17 funklende gletsjersøer, hvoraf den største, Popovo, er over 30 m dyb.

Polezhan er den femte højeste tinde i Pirinbjergene. Den er omgivet af tre cirkusdale med tre grupper af søer; Disilishki mod nord, Polezhanski mod syd og Strazhishki mod vest. Du kommer til at vandre langs den nordøstlige bjergkam ad en klassisk rute, der hverken er alt for svær eller stejl, bortset fra de sidste ca. 15 min. op til toppen.

Overnatning i Bansko.

6

Dag 6: Banderishki-søerne

Mulighed A:

Distance: 16½ km | Opstigning: 800 m | Nedstigning: 1.200 m | Tid: ca. 5½ t.

Mulighed B:

Distance: 7½ km | Op- og nedstigning: 700 m | Tid: ca. 3½-4 t.

Efter morgenmad bliver du kørt til Vihren-hytten (ca. ½ t. kørsel), hvorfra du kan vælge mellem to forskellige vandreture rundt om de uberørte gletsjersøer: Banderishki-søerne.

Den længere rute krydser ind over nabodalen med Todorini Ochi-søerne, inden den fører nedad gennem de tætte granskove i Yulen Naturreservat og til sidst når en billedskøn dal, som gennemskæres af Demyanitsa-floden.

Den kortere rute er ikke mindre panoramisk og giver dig tid til at slappe af ved Banderishki-søernes bredder og nyde bjergenes stilhed.

Overnatning i Bansko.

7

Dag 7: Vandring til toppen af Vihren

Distance: 8½ km | Op- og nedstigning: 1.00 m | Tid: ca. 5½ t.

På din sidste dag bestiger du Pirinbjergenes højeste og mest berømte top: Vihren (2.914 m).

Efter ½ times køretur kommer du til at vandre gennem kedeldalen Golemiya Kazan (Den Store Kedel), der ligger under Vihrens stejle 300 m høje nordside, hvis dolomitskrænter giver læ til sjældne edelweiss-blomster og sky Balkan-gemser (vilde geder). Udsigterne er bjergtagende, men er kun en optakt til de panoramaudsyn, der åbenbarer sig, når du når toppen af Vihren og kan se ud over det omkringliggende hav af takkede tinder.

Overnatning i Bansko.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende. Der er arrangeret transport fra dit hotel i Bansko til Sofia Lufthavn (ca. 2½ t. kørsel). Hvis du ønsker en eller flere ekstra overnatninger, så du kan udforske Sofia, inden du rejser hjem, kan vi sagtens arrangere det for dig. Du kan blot skrive det i kommentarfeltet på bestillingssiden.

Vær opmærksom på, at rækkefølgen af ruterne på dag 5-7 kan variere. Den endelige rækkefølge vil fremgå af din rejseplan, som du får tilsendt 3-4 uger inden turens start.

Find vej til og fra Sofia

Du flyver til Sofia Lufthavn, som ligger 8½ km fra Sofia.
Privat transport til og fra lufthavnen i Sofia er inkluderet i rejsen. På dag 1 bliver du hentet i Sofia Lufthavn og kørt til dit overnatningssted i Govedartsi, og på dag 8 bliver du hentet på dit overnatningssted i Bansko og kørt til Sofia Lufthavn.

OBS: Hvis der er flere bookinger til samme startdato, vil der blive arrangeret fælles lufthavnsafhentning på ankomstdagen. Denne transfer vil afgå fra Sofia Lufthavn senest kl. 16:30, så sørg for at bestille et fly, der lander senest kl. 16:00.

Vandring ved en sø i Rila-bjergene
Udsigt fra Musala, som er det højeste bjerg på Balkanhalvøen
Bjergvandring i Bulgarien
Klar igen efter en pause ved en smuk bjergsø
Vandresti mellem to søer i Rila-bjergene
Vandring langs bjergsø
Tæt på toppen af Polezhan i Pirin-bjergene
Rila-klostrets kirke
Farverige freskoer på Rila-klostret
Rila-klostrets gård med grønne bjerge i baggrunden
Udsigt over Pirin-bjergene
Vandring ad stenet sti med smukke bjergudsyn
Popovo-søen i Pirin-bjergene
En brusende flod i de bulgarske bjerge
Vandrere krydser et lille vandløb
Vandring ad en smal sti langs en bjergryg
Vandring under blå himmel i Rila-bjergene
Vandring i Rila-bjergene med udsigt til søer og snespættede bjerge
Vandring langs en af Rila-bjergenes mange søer
Bjergvandring under grå skyer
Vihren er den højeste af alle toppene i Pirin-bjergene

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering