8 dage
Varighed
Udfordrende
Sværhedsgrad
Bulgarien
Sted
juni-september
Rejseperiode

  Udforsk de mægtige Rila-bjerge i det sydvestlige Bulgarien.

  Gå blandt glitrende gletsjersøer og smukke alpine græsgange.

  Bestig Balkans højeste bjerg Musala på 2.925 m.

  Besøg det storslåede Rila-kloster, der er på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Glæd dine smagsløg med lækker hjemmelavet mad, der bl.a. inkluderer lokale pølser, oste og vine.


Denne vandreferie byder på nogle af Bulgariens smukkeste alpinruter, der bl.a. bringer dig over Balkanhalvøens højeste tinder: Musala (2.925 m) i Rila-bjergene og Vihren (2.914 m) i Pirin-bjergene. Du kommer til at gå langs dramatiske højdedrag og forbi gletsjersøer og pragtfulde alpingræsgange. Derudover har du mulighed for at besøge det verdensberømte UNESCO-fredede Rila-kloster.

Dette er den perfekte tur for vandrere, der er på udkig efter et alternativ til de høje Alper eller Dolomitterne. Du kommer til at vandre højt over trægrænsen mellem nogle af Europas vildeste bjerge med panoramiske udsigter, der kan tage pusten fra enhver.

8 DAGE Fra 4.449 kr. pr. person i dobbeltværelse*.

*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING 7 overnatninger inkl. morgenmad. Fra dag 1-3 overnatter man på et lille familiedrevet hotel i landsbyen Govedartsi, hvor aftensmad er inkluderet. De resterende dage overnatter man på et 3-stjernet hotel i Bansko, hvor der er masser af restauranter at vælge imellem om aftenen. Alle værelser er en suite.
REJSEPERIODE Midten af juni til midten af september med start enten tirsdag, onsdag, torsdag, fredag eller lørdag, da svævebanen til toppen af Musala ikke kører mandag og tirsdag.

Hvis du ønsker at starte din tur søndag eller mandag, er der mulighed for at rykke rundt på programmet, så man starter i Pirin-bjergene og slutter i Rila-bjergene. Kontakt os venligst, hvis du er interesseret i denne skræddersyede løsning.

INDKLUDERET
7 overnatninger på udvalgte hoteller med en suite-faciliteter
7 x morgenmad
3 x aftensmad (i Govedartsi)
Bagagetransport jf. turplanen
Privat transport på dag 2, 3, 4, 5, 6 og 7 jf. turplanen
Privat transport fra og til lufthavnen i Sofia ved ankomst og afgang
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Detaljeret informationspakke inden afrejse
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost, aftensmad (bortset fra de tre første dage i Govedartsi) og snacks
Billetter til svævebaner og stolelifte, der nævnes i turplanen (ca. €15 i alt pr. person)
Taxa eller offentlig transport, hvis du skulle få brug for at springe en etape over
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)

Denne tur er beregnet for erfarne vandrere, der ved, hvordan man håndterer vanskelige forhold i bjergene, og som er vant til at vandre på stenede skråninger med stejle op- og nedstigninger. På nogle af ruterne kan man støde på passager med sne helt frem til slutningen af juli (ruterne er dog farbare allerede fra midten af juni og muligvis også tidligere).

1

Dag 1: Ankomst til Govedartsi

Du bliver hentet i Sofia Lufthavn og transporteret til landsbyen Govedartsi, hvor du har dine første tre overnatninger.

Overnatning i Govedartsi.

2

Dag 2: Vandring til toppen af Musala

Distance: 13 km | Op- og nedstigning: 750 m | Tid: ca. 5 t.

Din udforskning af Rila-bjergene starter med en vandring til toppen af det højeste bjerg på Balkanhalvøen: Musala (2.925 m). Dagen begynder med et lift til skisportsstedet Borovets, hvor du tager en kabinelift op til starten af vandreruten. Stien er ikke specielt vanskelig, men alligevel utrolig panoramisk med en konstant udsigt til Musalas stenede top, alt imens den slynger sig forbi cirkusdale, gletsjersøer og bjerghytter. På toppen af bjerget, som samtidig er toppen af Balkan, er der smukke udsyn over det omkringliggende højland og dets mange bjergtinder.

Overnatning i Govedartsi.

3

Dag 3: De Syv Rila-søer

Distance: 16 km | Op- og nedstigning: 750-1.000 m | Tid: ca. 6 t.

En skyggefuld sti fører gennem Rila-bjergenes gamle granskove, der gradvist afløses af alpint terræn i takt med, at man bevæger sig op mod De Syv Rila-søer, der ligger i 2.100-2.500 meters højde. Når du når kanten af den højst beliggende sø, bliver du belønnet med en enestående udsigt over disse glitrende gletsjersøer omgivet af Rila-bjergenes knejsende tinder.

Overnatning i Govedartsi.

4

Dag 4: Fra Rila- til Pirin-bjergene via Rila-klosteret

I dag siger du farvel til Rila-bjergene og sætter kurs mod Pirin-bjergene. På vejen gør du holdt ved Rila-klosteret, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Klosteret er det mest berømte og største kristne kloster i Bulgarien. De enestående freskoer i den centrale kirke udgør et galleri af renæssance-mesterværker, som kan sammenlignes med dem, man finder i Det Sixtinske Kapel.

Efter dit klosterbesøg bliver du kørt til byen Bansko ved foden af Pirin-bjergene, der er din base på resten af turen. Om eftermiddagen kan du udforske den gamle bys brostensbelagte gader.

Overnatning i Bansko.

5

Dag 5: Vandring til toppen af Polezhan

Distance: 12 km | Op- og nedstigning: 650 m | Tid: ca. 5 t.

Efter morgenmad får du et lift, der fører dig højt op over ferie- og skisportsstedet Dobrinishte til hytten Gotse Delchey (ca. 40 min. kørsel). Herfra tager du en stolelift op til Bezbog-hytten, som er udgangspunktet for din vandretur til toppen af Polezhan (2.851 m), som byder på en af de smukkeste panoramaudsigter i Pirin-bjergene. Lad blikket skue ud over ikke mindre end 17 funklende gletsjersøer, hvoraf den største, Popovo, er over 30 m dyb.

Polezhan er den femte højeste tinde i Pirin-bjergene. Den er omgivet af tre cirkusdale med tre grupper af søer; Disilishki mod nord, Polezhanski mod syd og Strazhishki mod vest. Du kommer til at vandre langs den nordøstlige bjergkam ad en klassisk rute, der hverken er alt for svær eller stejl, bortset fra de sidste ca. 15 min. op til toppen.

Overnatning i Bansko.

6

Dag 6: Banderishki-søerne

Mulighed A:

Distance: 16½ km | Opstigning: 800 m | Nedstigning: 1.200 m | Tid: ca. 5½ t.

Mulighed B:

Distance: 7½ km | Op- og nedstigning: 700 m | Tid: ca. 3½-4 t.

Efter morgenmad bliver du kørt til Vihren-hytten (ca. ½ t. kørsel), hvorfra du kan vælge mellem to forskellige vandreture rundt om de uberørte gletsjersøer: Banderishki-søerne.

Den længere rute krydser ind over nabodalen med Todorini Ochi-søerne, inden den fører nedad gennem de tætte granskove i Yulen Naturreservat og til sidst når en billedskøn dal, som gennemskæres af Demyanitsa-floden.

Den kortere rute er ikke mindre panoramisk og giver dig tid til at slappe af ved Banderishki-søernes bredder og nyde bjergenes stilhed.

Overnatning i Bansko.

7

Dag 7: Vandring til toppen af Vihren

Distance: 8½ km | Op- og nedstigning: 1.00 m | Tid: ca. 5½ t.

På din sidste dag bestiger du Pirin-bjergenes højeste og mest berømte top: Vihren (2.914 m).

Efter ½ times køretur kommer du til at vandre gennem kedeldalen Golemiya Kazan (Den Store Kedel), der ligger under Vihrens stejle 300 m høje nordside, hvis dolomitskrænter giver læ til sjældne edelweiss-blomster og sky Balkan-gemser (vilde geder). Udsigterne er bjergtagende, men er kun en optakt til de panoramaudsyn, der åbenbarer sig, når du når toppen af Vihren og kan se ud over det omkringliggende hav af takkede tinder.

Overnatning i Bansko.

8

Dag 8: Afgang

Din vandreferie er ved vejs ende. Der er arrangeret transport fra dit hotel i Bansko til Sofia Lufthavn (ca. 2½ t. kørsel). Hvis du ønsker en eller flere ekstra overnatninger, så du kan udforske Sofia, inden du rejser hjem, kan vi sagtens arrangere det for dig. Du skal blot skrive det i kommentarfeltet på bestillingssiden.

Find vej til og fra Sofia

Du flyver til Sofia Lufthavn, som ligger 8½ km fra Sofia.
Privat transport til og fra lufthavnen i Sofia er inkluderet i rejsen. På dag 1 bliver du hentet i Sofia Lufthavn og kørt til dit overnatningssted i Govedartsi, og på dag 8 bliver du hentet på dit overnatningssted i Bansko og kørt til Sofia Lufthavn.
Bulgaria-mountain-walking
hiking-Bulgaria-Rila-mountains
lakeside-mountain-path-Bulgaria
Polezhan-Summit-Pirin-Mountains
Rila-Monastery, Bulgaria
Rila-monastery
Rila-monastery-Bulgaria
Rila-Monastery-detail
self-guided-hiking-Rila-and-Pirin
Bulgaria-mountain-stream
self-guided-hiking-Bulgaria
hiking-Rila-mountains
rila-and-pirin-walking-bulgaria
hiking-Rila-lakes-Bulgaria
hiking-Rila-lakes
Bulgaria-hiking

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering