8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Portugal
Sted
hele året
Rejseperiode

Oplev et vildt og uspoleret kystlandskab langs Portugals Atlanterhavskyst på Rota Vicentina.

Spark vandrestøvlerne af og mærk sandet mellem tæerne på de smukke, uberørte strande.

Vandring ad The Fisherman’s Trail i fodsporene på portugisiske fiskere langs velafmærkede klippestier.

Opdag det ’ægte’ Portugal, når du besøger steder, der kun kan nås til fods.

Nyd friske fisk og skaldyr, fortræffelige vine og smukke solnedgange over Atlanterhavet.


Vandring ad Rota Vicentina – ‘The Fisherman’s Trail’

Selvguidet vandretur med bagagetransport

Vandreruten Rota Vicentina, der også er kendt som ‘The Fisherman’s Trail‘, byder på fantastisk vandring langs en af Europas mest uberørte og bedst bevarede kystlinjer. Du går ad ældgamle fiskerstier langs Portugals uopdagede sydvestkyst, hvor du virkelig får fornemmelsen af at være på den yderste kant af det europæiske kontinent. Velafmærkede stier fører dig forbi dramatiske honningfarvede klipper, over kløfter og ned til idylliske, afsidesliggende bugter og sandstrande.

“En af Europas mest spektakulære vandreruter, Vicentina-ruten, byder på vild natur, kulinariske overraskelser og møder med en gæstfri befolkning.” – Jyllands-Posten 2019

Costa Vicentina, Europas største kystnationalpark, er et fredet område med et rigt dyre- og planteliv. De øde strande tiltrækker hejrer og skildpadder, og på klipperne ude i havet bygger Europas eneste havstorke reder. Det sene forår er et helt særligt tidspunkt på disse egne, for her er klippetoppene helt dækkede af middelhavsblomster samt aromatisk eukalyptus og timian.

Livet leves i et langsomt tempo her, som du vil opdage, når du besøger de søvnige, hvidkalkede fiskerlandsbyer. Her får du et glimt af en livsstil, der ikke har ændret sig meget i mange årtier. Om aftenen kan du nyde pragtfulde solnedgange over Atlanterhavet, mens du slapper af med et glas ’vinho’, friskfanget ’alt godt fra havet’ og den beroligende lyd af bølgerne, der rammer kysten.

8 DAGES VANDRETUR Fra 4.599 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Højsæsontillæg i sommerperioden.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING Gode, komfortable hoteller med morgenmad. Alle hoteller er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er en suite.
REJSEPERIODE Hele året.
INKLUDERET
7 overnatninger med morgenmad
Digital rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Navigationsapp
Bagagetransport på dag 3, 4, 5 og 6
Privat transport på dag 2, 5 (både morgen og eftermiddag), 6 og 7.
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til første og fra sidste overnatningssted
Evt. transport ved slutningen af ruten på dag 4
Evt. taxa-transport for at afkorte ruter
Offentlig transport
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Printet kopi af turmaterialer sendt med posten (200 kr.)
Taxa fra og til lufthavnen
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Enkeltværelse(r)
1

Dag 1: Ankomst til Zambujeira do Mar

Du ankommer til den lille by Zambujeira do Mar på Algarvekysten. Byen er en fredelig, lille fiskerby med en smuk sandstrand under klipperne og et godt udvalg af familiedrevne restauranter og vandsportsfaciliteter.

Overnatning i Zambujeira do Mar.

2

Dag 2: Almograve til Zambujeira do Mar

Distance: 20,7 km | Opstigning: 175 m | Tid: ca. 5½-6 t.

Efter morgenmad bliver du hentet af en taxa, der kører dig til landsbyen Almograve, hvorfra du starter den første dags vandring. Du følger den markerede kystrute ‘Rota Vicentina’ via Cavalheiro og Cape Sardao-fyrtårnet. På vej tilbage til Zambujeira do Mar kan du nyde nogle skønne udsigter langs klipperne.Det er muligt at forkorte ruten med 9 km ved at starte fra Cavalheiro i stedet for Almograve.

Overnatning i Zambujeira do Mar.

3

Dag 3: Zambujeira do Mar til Odeceixe

Distance: 20 km | Opstigning: 220 m | Tid: ca. 5-6 t.

I dag følger du igen en del af ‘Rota Vicentina’ gennem et landskab, der skifter mellem bølgende sandklitter og forrevne klipper. Hold udkig efter områdets berømte havstorke, der bygger reder på klipperne i havet. Langs ruten passerer du en del strande og den lille fiskerlandsby Azenha do Mar, inden du når dit overnatningssted i den hvidkalkede by Odeceixe.

Overnatning i Odeceixe.

4

Dag 4: Odeceixe til Aljezur

Distance: 17½/20 km | Opstigning: 145 m | Tid: ca. 5-6 t.

Denne dag følger du Rota Vicentina ind i landet til middelalderbyen Aljezur. Nyd den panoramiske udsigt fra den gamle vindmølle, når du forlader Odeceixe, og følg herefter en gammel vandingskanal, der snor sig gennem græsmarker og landbrugsområder, hvor der dyrkes søde kartofler, majs, peanuts og tomater. Til sidst kommer du igennem et åbent landskab, hvor der vokser masser af lyng og duftende krydderurter.En alternativ mulighed er at følge en rute langs kysten. Herfra kan du tage en afstikker til den dejlige strand Praia da Amoreira, hvor du kan hænge ud, så længe du har lyst, og så bestille en taxa til Aljezur (kun 5 km).

Aljezur er en lille markedsby med hvidtede huse og brostensbelagte gader, der domineres af ruinerne af et maurisk slot fra det 10. århundrede. Dit hotel har en lille swimmingpool og ligger meget belejligt tæt ved en af byens bedste restauranter.

Overnatning i Aljezur.

5

Dag 5: Arrifana til Carrapateira

Distance: 15,5/23,7 km | Opstigning: 200/325 m | Tid: ca. 4½-7½ t.

Dagen starter med et kort lift til fiskerbyen Arrifana. Din rute herfra afhænger af tidevandet; hvis der er ebbe, kan du vandre langs stranden, og hvis der er flod, er du nødt til at tage en alternativ rute, der går lidt ind i landet via Bordeira. Om eftermiddagen får du et lift til dit overnatningssted i den fredfyldte og kønne landsby Carrapateira, som er populær blandt surfere pga. dens spektakulære strande og høje bølger.

Overnatning i Carrapateira.

6

Dag 6: Carrapateira til Vila do Bispo

Distance: 19 km | Opstigning: 400 m | Tid: ca. 6 t.

Efter et kort lift denne morgen fortsætter du din vandring sydpå mod den charmerende lille by Vila do Bispo, der er berømt for sine fiske- og skaldyrsretter. På dele af strækningen går du langs kysten, og på andre dele går du mere indlands afhængig af tidevandet. Tæt ved rutens start kan du iagttage lokale fiskere, der forsøger at få bid højt oppe fra klipperne. Ruten slutter i den historiske by Vila do Bispo, hvor du overnatter på et dejligt hotel med indendørs swimmingpool og sauna.

Overnatning i Vila do Bispo.

7

Dag 7: Vila do Bispo til Cape Sao Vicente

Distance: 14 km | Opstigning: 150 | Tid: ca. 4 t.

Din sidste vandredag bringer dig gennem græsgange og marker til det syd-vestligste punkt på det europæiske kontinent. Ruten er karakteriseret af kolossale klipper og fantastiske kystudsigter. Du går ad en flad sti og dernæst ad snævre fiskerstier, der bugter sig oven over den stenede kystlinje. Hvis vejret er godt, kan du tage en forfriskende dukkert ved ‘Praia do Ponto Ruiva’, før du kommer til slutningen af Rota Vicentina ved det vindomsuste forbjerg Cape Sao Vicente, hvor der er storslåede udsigter over havet.En taxa kører dig tilbage til dit hotel i Vila do Bispo.

Overnatning i Vila do Bispo.

8

Dag 8: Afgang fra Vila do Bispo

Din vandreferie er ved vejs ende.


Find vej til Zambujeira do Mar

De lufthavne, der ligger tættest på Zambujeira do Mar er Lissabon Lufthavn og Faro Lufthavn.
  • Fra Lissabon Lufthavn kan du tage en shuttlebus til busstationen Sete Rios i centrum af Lissabon. Herfra kan du komme videre til Zambujeira med en bus, der drives af selskabet Rede Expressos. Du kan også tage en bus til San Teotón (ca. 3 t.) og herfra en taxa til Zambujeira (15 min.). Hvis du ankommer tidligt på dagen, er det også en mulighed at tage en bus til Odemira (ca. 3½ t.) og herfra en taxa til Zambujeira (20 km).
  • Fra Faro Lufthavn kan du tage en bus til busstationen Terminal Rodoviario i centrum af Faro. Herfra rejser du videre med en Vamus-bus (linje 57) til Lagos (ca. 2 t.). I Lagos tager du Rede Expressos-bussen til São Teotónio, hvorfra du kan tage en taxa til dit overnatningssted i Zambujeira (ca. 15 min.).

Find vej fra Vila do Bispo

/
  • Til Lissabon Lufthavn
    Fra Vila do Bispo tager du en bus med selskabet Vamus (linje 47) til busterminalen i Lagos (ca. 50 min.). Billetten købes i bussen. Alternativt kan vi booke en taxa for dig, hvis du foretrækker det. Fra Lagos kan du tage en Rede Expressos-bus til centrum af Lissabon (ca. 4 t.) og herfra en shuttlebus eller en taxa til lufthavnen.
  • Til Faro Lufthavn
    Fra Vila do Bispo tager du en bus med selskabet Vamus (linje 47) til busterminalen i Lagos (ca. 50 min.). Billetten købes i bussen. Alternativt kan vi booke en taxa for dig, hvis du foretrækker det. Fra Lagos kan du enten tage en Vamus-bus (linje 57) til centrum af Faro (ca. 2 t.), eller du kan tage et tog (ca. 2 t.). Fra centrum af Faro  kan du komme videre til lufthavnen med en shuttlebus (ca. 20  min.) eller en taxa (ca. €10-20).

Taxa fra/til lufthavnen

Det er også muligt at booke en taxa hele vejen fra/til lufthavnen i Lissabon eller Faro. Skriv til os, hvis du ønsker priser.
Rota Vicentina vandreferie
Zambujeira
Rota Vicentina vandresti
Den lille by Aljezur med sine hvidvaskede huse
Vandring langs Rota Vicentina (c) Kirsten Juda 2022
Fisker langs Costa Vicentina (Foto: Regiao de Turismo do Algarve)
Aljezur klipper
Odeceixe
Den gamle mølle uden for Odeceixe (Moinho de Odeceixe)
Vandring langs en af de smukke strande nær Carrapeteira
Den smukke strand Praia de Odeceixe (Foto: Antonio Sacchetti)
På Rota Vicentina er der masser af muligheder for at nyde friskfangede skaldyr (Foto: Regiao de Turismo do Algarve)
Udsyn over Costa Vicentina (Foto: Regiao de Turismo do Algarve)
Vandresti langs Rota Vicentina tæt på Aljezur
Stranden Praia da Bordeira tæt på Carrapateira (Foto: Gianfranco Lanzio)
Cabo São Vicente er Europas sydvestligste punkt (Foto: Regiao de Turismo do Algarve)
Cabo de São Vicente

Turanmeldelser

4.95 baseret på 21 anmeldelse
10/06/2024

En fantastisk god tur første halvdel af juni måned. God kombination af flot kystlandskab og inland. Overnatningssteder oversteg forventningerne, og alt klappede som det skulle.
Det kan nævnes, at der er direkte transport fra Vila do Bisbo til Lissabon.

19/04/2024

Vi var afsted på Fishermann´s trail i april og havde en fantastisk tur. Alt fungerede perfekt og dejlige små hyggelige hoteller med god morgenmad.
Vejret var solrigt og mellem 27-30 grader.
En smuk vandretur med flotte kyststrækninger, skove og marker.

04/01/2024

Helt fantastisk tur i december ind over juledagene. Jeg rejste solo (kvinde i 40’erne) og det egnede turen sig rigtigt godt til. Den var udfordrende, men aldrig så meget, at jeg følte det var problematisk at være alene. Alt klappede med både persontransport og bagagetransport og Wild Rover sørgede endda for, at jeg kunne være sikker på aftensmad den 24. december som ellers kunne have været en udfordring 🙂
Vejret var perfekt til vandring: tørt, ikke ret meget vind og varmt, men ikke for varmt (jeg ville nødigt gå der om sommeren) og naturen var bare helt fantastisk hele vejen igennem. Det er klart en tur, der kan anbefales!

28/09/2023

Far, mor og datter på Rota Vicentina 1/9 – 11/9 2023. En helt fantastisk oplevelse. Temperatur på 20-22 grader, kun lidt regn. Alt fungerede bare til perfektion. Som ved et mirakel stod bagagen klar hver dag ved ankomst. Portugiserne er venlige, hjælpsomme og pålidelige. især overnatning i de mindre byer var dejligt. Ruternes længde var tilpas, dejligt med dyp i Atlanten hver dag.
Rigtig godt med GPS-ruterne. Enkelte steder var skiltene svære at finde. Naturen er enestående omend den bar præg af 1/2 års tørke.
Vi kan kun VARMT anbefale turen til andre glade vandrere

21/04/2023

Vi (K-60, M-63) er lige vendt hjem til Danmark efter en fantastisk uges hiking ad Rota Vicentina, sammen med vores søn og svigerdatter begge 31 år.

Vi har alle haft en fantastisk oplevelse hele ugen, alt fungerede perfekt.

Transport af bagage fungerede uden problemer og ligeledes ingen problemer med taxa før og efter dagens vandretur.

Hotellerne leverede hvad de skulle – der var pænt, rent og dejligt at kunne få en svømmetur i poolen, efter en lang dags hiking. Især
Casas do Moinho med den lækker morgenmad, var et af højdepunkterne, men generelt god standard på morgenmaden på alle hotellerne.

Vi rejste mellem 9/4 og 16/4 og vejret var helt perfekt.

En dejlig oplevelse – og det er ikke sidste gang vi anvender Wild Rover Travel når der skal bookes vandreferie.
Vi vil helt sikkert anbefale Wild Rover Travel til familie og venner.

21/03/2023

Min hustru og jeg er lige vendt hjem til Danmark efter en fantastisk uges hiking ad Rota Vicentina.

Vi kan 100% tilslutte os de øvrige reviews her på siden. Alt klappede bare.

Transport af bagage fungerede upåklageligt – det var en fornøjelse at nå frem til det næste hotel, og så var bagagen allerede “checket ind” på værelset. Diverse taxa transfers til/fra hotel før/efter dagens hike slog aldrig fejl – det var tydeligt, at de var vant til at håndtere denne del.

Hotellerne (af varierende standard) leverede hvad de skulle – der var pænt og rent. Casas do Moinho (super lækker morgenmad) og Aldeia da Pedralva (hyggeligt koncept) var højdepunkterne.

ActiveNav app’en var en fornøjelse at anvende – der var på intet tidspunkt behov for at rode med det printede materiale, vi havde fået tilsendt på forhånd.

Vi rejste mellem 11/3 og 18/3 og vejret var helt perfekt. Temperaturen lå mellem 18 og 22 grader – og der var sol hver eneste dag. Eneste regn var en times støvregn en enkelt dag.

Det var på alle måder en fantastisk oplevelse – og det med garanti ikke sidste gang vi anvender Wild Rover Travel til at stå for en vandreferie. De bedste anbefalinger herfra.

04/11/2022

Vi (M50, K45) er netop vendt hjem efter en fantastisk uges vandring. Vi gik i oktober 2022 i blandet vejr og 20-22 graders varme, kan anbefales. Ville have været hårdt, hvis det var meget varmere. Sværhedsgraden for os i middelmådig form passede godt. Selvom ruten nogle steder var hård, var det aldrig for svært.
Og især kyststykkerne er spektakulære og det hele værd.
Alt overnatning, bagagetransport og taxakørsel fungerede perfekt. Også busturene med Rede Expressos til og fra start & slutbyer fungerede. Billetterne er billige og kan købes online hjemmefra. (OBS at de ikke med i turpakken)
Vi havde i særlig grad glæde af app’en som bare fungerede. Den var god at have især på den næstsidste dag, hvor skiltningen ude på stien (som varslet på forhånd) var en lille smule uklar. Vi brugte ikke de udleverede printede kort, booklet etc., appen klarede det hele.
Det bliver bestemt ikke sidste gang med denne ferieform, og vi vil helt sikkert lade Wild Rover Travel stå for den næste rejse også – why change a winning team?

05/10/2022

Vi er netop vendt hjem efter en fantastisk uges vandring langs noget af den smukkeste kyststrækning, man kan tænke sig: råt, storslået og varieret med sten, sand og klipper i hele farveskalaen. Turen svarede i sværhedsgrad til “moderat”: sine steder krævende, andre steder let, men aldrig uoverkommelig (jeg er 65). Alt fungerede perfekt med bagagetransport, indkvartering og taxakørsel – og vi har nydt al den fantastiske fiskemad, de kan byde på dernede. Vi kan varmt anbefale såvel ruten som at rejse med Wild Rover Travel.

21/09/2022

En dejlig flot tur, specielt kyststrækningerne. Transport af bagage og personer fungerede perfekt. Overnatningsstederne var for det meste super, især Aldeia Da Pravalva var fantastisk.

13/09/2022

Vi har lige gået på fishermanns trail langs Portugals kyst.
120 km på 6 dage. Fantastisk smuk natur og til tider en del udfordrende. Alt fungerede perfekt, transport til tiden alle gange. Dejlige overnatningssteder i små landsbyer med morgenmad.
Vejret : sol hver dag ca 24g lige til den varme side når turen var mest anstrengende . Vil klart benytte Wild Rover travel næste gang.
Marie og Eva

28/07/2022

Jeg er netop kommet hjem efter en forrygende vandretur, som jeg kun kan anbefale til andre, der ønsker at opleve vild, rå natur, lange strækniger, hvor man går alene og nyder naturens storhed og ikke mindst indkvartering af høj kvalitet og perfekte destinationer. Logistikken har fungeret perfekt og gjort turen til en kæmpe succes. Jeg vender helt sikkert tilbage til WIld Rover Travel.

16/06/2022

Vi havde en fantastisk dejlig uge på Rota Vicentina.
Dejlige og til tider udfordrende ruter og meget smuk natur
Overnatningsstederne lå på ruten og det sætter vi meget stor pris på da vi efter 20 km ikke havde den store energi tilbage.
Alle overnatningssteder var meget hjælpsomme hvis vi havde spørgsmål eller ønsker
Når vi skulle med taxa kom de altid til tiden hvilket vi syntes var dejligt.
Turen var utrolig godt arrangeret og alt fungerede.
Vi rejser gerne med Wild Rover Travel en anden gang

04/06/2022

Vi var heldige med vejret (under 28 grader), fantastisk tur, smukke naturoplevelser og dejlige hoteller, meget hjælpsomme værter og transport. Det var nemt at finde vej, gode afmærkninger, GPS og bog, så et enkelt sted, hvor man havde lavet en ændring af ruten grundet erosion af kystvejen, der lykkedes det også. Det bliver ikke sidste gang vi rejser med jer!

04/06/2022

En super oplevelse! Vi er et par, begge 67, som havde trænet lidt hjemmefra, rejste med to andre par med samme forudsætninger. Det var helt fantastisk at nyde havet, luften og vegetationen (blomstring i slut maj). God, anvendelig turbeskrivelse og god betjening, både fra selskabet og overalt hvor vi kom frem

01/06/2022

Vi har haft en fantastisk tur på Fishermans Trail, storslået smuk natur og alt fungerede. Godt materiale vi fik sendt fra jer og desuden var ruten godt afmærket. Gode, meget rene hoteller og god behandling alle steder. Lokal maden var super. Bagagetransport var også perfekt.
Vi har tidligere været på jeres rejser og har kun positive oplevelser, kan virkelig anbefales.

19/05/2022

Vi havde en helt fantastisk tur i starten af maj 2022! Naturen var så smuk – farverne, duftene var intense – og det var en fornøjelse at gå i den unikke natur på egen hånd og bare opleve kysten, havet, skovene, alle blomsterne, storke og den venlige lokalbefolkning. Der var næsten ingen mennesker udover os.. Vi var lidt spændte på, hvordan det ville være at gå hver dag og flytte sig; men det fungerede så fint – både med bagage og indkvartering. Ruterne er meget vel afmærket og med ruten også på appen kan man ikke gå forkert Vi kom til små charmerende byer og hoteller – trætte; men en kold Super Bock og lækker lokal mad og vi var klar til næste dags vandring. Kan stærkt anbefale turen.

12/05/2022

Vi var afsted i påsken på Fishermann´s trail, og det var helt fantastisk. Alt spillede lige fra vi bookede turen til vi var hjemme igen.
Total tjekket materiale vi fik fremsendt inden afgang, og meget brugbart undervejs.
Alle steder hvor vi overnattede var perfekt, rent, god service, alt transport var til tiden samt vores bagage stod klar på næste hotel når vi ankom.
Vi kan klart anbefale wild rover travel og vil helt sikkert benytte os af dem igen.

15/09/2021

Sikken en fantastisk oplevelse! Portugal og Rota Vicentina var over al forventning og Wild Rover Travels organisering af turen gjorde det virkelig let og overskueligt og gav plads til al det væsentlige; at nyde og suge til os. Det var dejligt og trygt med rute-info, alle de valgte leverandører levede op til deres opgave og vi boede og gik så alsidigt og smukt. Det er ikke sidste gang vi har rejst med jer?

22/07/2021

Ruten i nationalparken er bjergtagende smuk. Vi har gået turen i slut juni, begyndelsen af juli 2021. Det er en varm årstid, men det går an langs Atlanterhavet hvor der blæser en kølig vind. Og kolde bølger at svale sig i på de utroligt smukke sandstrande.
Overnatning på de forskellige hoteller var også en fin oplevelse, og alt klappede med kørsel og baggage. Vi er 54 og 64 år, og ruterne var ikke for svære, men vi har benyttet os af muligheden for at korte dem af et par gange. Bl.a. ved at køre med bagagebilen 4 km frem på en rute. Wild Rover Travel har været yderst hjælpsomme, sidste år måtte vi med en dags varsel aflyse pga. corona, og de sørgede for at turen alligevel kunne blive til noget i år. En på alle måder perfekt oplevelse.

11/01/2020

Vandreturen gik henover nytåret 2019 til 2020 Logistik, kort og overnatninger på meget forskellige lokationer, var et skønt blik ind i Portugals kultur. Alt har fungeret perfekt, der har ikke været noget.
Selve vandringen ad Rota Vicentina var storslående og distancerne passede os rigtigt godt, ca. 20 km pr dag, portugeserne var meget imødekommende og hjælpsomme. På dele af turen var mærkningen ikke så tydelig, det hjalp os med GPS punkterne på telefonen. Vi kommer helt sikkert tilbage til Portugal for at vandre ad stier og ud langs havet. Kan klart anbefale Wild Rover Travel, det har været et godt bekendskab

30/07/2019

Vi havde en helt fantastisk tur i foråret! Naturen var så smuk – farverne, duftene var intense – og det var en fornøjelse at gå i den unikke natur på egen hånd og bare opleve klipperne, skovene, kysterne, storkene og den søde lokalbefolkning. Vi var spændte på, hvordan det ville være at gå hver dag og flytte sig; men det fungerede så fint – og hver overnatning var en oplevelse. Vi kom til små charmerende byer og hoteller – trætte; men fik ladet op til næste dags vandring. Kan kun anbefale det!

Skriv en anmeldelse

Vurdering