8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Portugal
Sted
hele året
Rejseperiode

Oplev et vildt og uspoleret kystlandskab langs Portugals Atlanterhavskyst på Rota Vicentina.

Spark vandrestøvlerne af og mærk sandet mellem tæerne på de smukke, uberørte strande.

Vandring ad The Fisherman’s Trail i fodsporene på portugisiske fiskere langs velafmærkede klippestier.

Opdag det ’ægte’ Portugal, når du besøger steder, der kun kan nås til fods.

Nyd friske fisk og skaldyr, fortræffelige vine og smukke solnedgange over Atlanterhavet.


Vandring ad Rota Vicentina – ‘The Fisherman’s Trail’

En fantastisk vandreuge langs en af Europas mest uberørte og bedst bevarede kystlinjer. Du går ad ældgamle fiskerstier langs Portugals uopdagede sydvestkyst, hvor du virkelig får fornemmelsen af at være på den yderste kant af det europæiske kontinent. Velafmærkede stier fører dig forbi dramatiske honningfarvede klipper, over kløfter og ned til idylliske, afsidesliggende bugter og sandstrande.

“En af Europas mest spektakulære vandreruter, Vicentina-ruten, byder på vild natur, kulinariske overraskelser og møder med en gæstfri befolkning.” – Jyllands-Posten 2019

Costa Vicentina, Europas største kystnationalpark, er et fredet område med et rigt dyre- og planteliv. De øde strande tiltrækker hejrer og skildpadder, og på klipperne ude i havet bygger Europas eneste havstorke reder. Det sene forår er et helt særligt tidspunkt på disse egne, for her er klippetoppene helt dækkede af middelhavsblomster samt aromatisk eukalyptus og timian.

Livet leves i et langsomt tempo her, som du vil opdage, når du besøger de søvnige, hvidkalkede fiskerlandsbyer. Her får du et glimt af en livsstil, der ikke har ændret sig meget i mange årtier. Om aftenen kan du nyde pragtfulde solnedgange over Atlanterhavet, mens du slapper af med et glas ’vinho’, friskfanget ’alt godt fra havet’ og den beroligende lyd af bølgerne, der rammer kysten.

8 DAGES VANDRETUR Fra 3.999 kr. pr. person i dobbeltværelse*

*Højsæsontillæg juni-oktober
*Solotillæg for enkeltrejsende

INDKVARTERING Gode, komfortable hoteller med morgenmad. Alle hoteller er omhyggeligt udvalgt pga. deres beliggenhed, atmosfære og/eller unikke service. Alle værelser er en suite.
REJSEPERIODE Hele året.
INKLUDERET
7 overnatninger med morgenmad
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Bagagetransport på dag 3, 4, 5 og 6
Privat transport på dag 2, 5 (både morgen og eftermiddag), 6 og 7.
24 timers telefonassistance
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til første og fra sidste overnatningssted
Evt. transport ved slutningen af ruten på dag 4
Evt. taxa-transport for at afkorte ruter
Offentlig transport
1

Dag 1: Ankomst til Zambujeira do Mar

Du ankommer til den lille by Zambujeira do Mar på Algarvekysten. Byen er en fredelig, lille fiskerby med en smuk sandstrand under klipperne og et godt udvalg af familiedrevne restauranter og vandsportsfaciliteter.

Overnatning i Zambujeira do Mar.

2

Dag 2: Almograve til Zambujeira do Mar

Distance: 20,7 km | Opstigning: 175 m | Tid: ca. 5½-6 t.

Efter morgenmad bliver du hentet af en taxa, der kører dig til landsbyen Almograve, hvorfra du starter den første dags vandring. Du følger den markerede kystrute ‘Rota Vicentina’ via Cavalheiro og Cape Sardao-fyrtårnet. På vej tilbage til Zambujeira do Mar kan du nyde nogle skønne udsigter langs klipperne.Det er muligt at forkorte ruten med 9 km ved at starte fra Cavalheiro i stedet for Almograve.

Overnatning i Zambujeira do Mar.

3

Dag 3: Zambujeira do Mar til Odeceixe

Distance: 20 km | Opstigning: 220 m | Tid: ca. 5-6 t.

I dag følger du igen en del af ‘Rota Vicentina’ gennem et landskab, der skifter mellem bølgende sandklitter og forrevne klipper. Hold udkig efter områdets berømte havstorke, der bygger reder på klipperne i havet. Langs ruten passerer du en del strande og den lille fiskerlandsby Azenha do Mar, inden du når dit overnatningssted i den hvidkalkede by Odeceixe.

Overnatning i Odeceixe.

4

Dag 4: Odeceixe til Aljezur

Distance: 17½/20 km | Opstigning: 145 m | Tid: ca. 5-6 t.

Denne dag følger du Rota Vicentina ind i landet til middelalderbyen Aljezur. Nyd den panoramiske udsigt fra den gamle vindmølle, når du forlader Odeceixe, og følg herefter en gammel vandingskanal, der snor sig gennem græsmarker og landbrugsområder, hvor der dyrkes søde kartofler, majs, peanuts og tomater. Til sidst kommer du igennem et åbent landskab, hvor der vokser masser af lyng og duftende krydderurter.En alternativ mulighed er at følge en rute langs kysten. Herfra kan du tage en afstikker til den dejlige strand Praia da Amoreira, hvor du kan hænge ud, så længe du har lyst, og så bestille en taxa til Aljezur (kun 5 km).

Aljezur er en lille markedsby med hvidtede huse og brostensbelagte gader, der domineres af ruinerne af et maurisk slot fra det 10. århundrede. Dit hotel har en lille swimmingpool og ligger meget belejligt tæt ved en af byens bedste restauranter.

Overnatning i Aljezur.

5

Dag 5: Arrifana til Carrapateira

Distance: 15,5/23,7 km | Opstigning: 200/325 m | Tid: ca. 4½-7½ t.

Dagen starter med et kort lift til fiskerbyen Arrifana. Din rute herfra afhænger af tidevandet; hvis der er ebbe, kan du vandre langs stranden, og hvis der er flod, er du nødt til at tage en alternativ rute, der går lidt ind i landet via Bordeira. Om eftermiddagen får du et lift til dit overnatningssted i den fredfyldte og kønne landsby Carrapateira, som er populær blandt surfere pga. dens spektakulære strande og høje bølger.

Overnatning i Carrapateira.

6

Dag 6: Carrapateira til Vila do Bispo

Distance: 19 km | Opstigning: 400 m | Tid: ca. 6 t.

Efter et kort lift denne morgen fortsætter du din vandring sydpå mod den charmerende lille by Vila do Bispo, der er berømt for sine fiske- og skaldyrsretter. På dele af strækningen går du langs kysten, og på andre dele går du mere indlands afhængig af tidevandet. Tæt ved rutens start kan du iagttage lokale fiskere, der forsøger at få bid højt oppe fra klipperne. Ruten slutter i den historiske by Vila do Bispo, hvor du overnatter på et dejligt hotel med indendørs swimmingpool og sauna.

Overnatning i Vila do Bispo.

7

Dag 7: Vila do Bispo til Cape Sao Vicente

Distance: 14 km | Opstigning: 150 | Tid: ca. 4 t.

Din sidste vandredag bringer dig gennem græsgange og marker til det syd-vestligste punkt på det europæiske kontinent. Ruten er karakteriseret af kolossale klipper og fantastiske kystudsigter. Du går ad en flad sti og dernæst ad snævre fiskerstier, der bugter sig oven over den stenede kystlinje. Hvis vejret er godt, kan du tage en forfriskende dukkert ved ‘Praia do Ponto Ruiva’, før du kommer til slutningen af Rota Vicentina ved det vindomsuste forbjerg Cape Sao Vicente, hvor der er storslåede udsigter over havet.En taxa kører dig tilbage til dit hotel i Vila do Bispo.

Overnatning i Vila do Bispo.

8

Dag 8: Afgang fra Vila do Bispo

Din vandreferie er ved vejs ende.


Find vej til Zambujeira do Mar

De lufthavne, der ligger tættest på Zambujeira do Mar er Lissabon Lufthavn og Faro Lufthavn.
  • Fra Lissabon Lufthavn kan du tage en shuttlebus til busstationen Sete Rios i centrum af Lissabon. Herfra kan du komme videre til Zambujeira med en bus, der drives af selskabet Rede Expressos.
  • Fra Faro Lufthavn kan du tage en shuttlebus med selskabet EVA til busstationen Terminal Rodoviario i Faro. Herfra rejser du videre med bus (se tider og priser på EVAs hjemmeside) til Portimão. I Portimão tager du Rede Expressos-bussen til São Teotónio, hvorfra du kan tage en taxa til dit overnatningssted i Zambujeira.

Find vej fra Vila do Bispo

/
  • Til Lissabon Lufthavn
    Fra Vila do Bispo tager du en EVA-bus til busterminalen i Lagos (30-45 min.), eller du kan tage en taxa, hvis du foretrækker det. Fra Lagos kan du tage en bus til Lissabon og herfra en shuttlebus eller en taxa til lufthavnen.
  • Til Faro Lufthavn
    Fra Vila do Bispo tager du en EVA-bus til busterminalen i Lagos (30-45 min.), eller du kan tage en taxa, hvis du foretrækker det. Fra Lagos kan du tage en bus eller et tog til Faro, og herfra kan du komme videre til lufthavnen med en shuttlebus eller en taxa.

Taxa fra/til lufthavnen

Det er også muligt at booke en taxa hele vejen fra/til lufthavnen i Lissabon eller Faro. Vi undersøger priser for dig, hvis du foretrækker denne mulighed.
Rota Vicentina vandreferie
Zambujeira
Rota Vicentina vandresti
Den lille by Aljezur med sine hvidvaskede huse
Vandring langs en af de smukke strande nær Carrapeteira
Arrifana strand
Fisker langs Costa Vicentina (Foto: Regiao de Turismo do Algarve)
Aljezur klipper
Odeceixe
Den gamle mølle uden for Odeceixe (Moinho de Odeceixe)
Den smukke strand Praia de Odeceixe (Foto: Antonio Sacchetti)
På Rota Vicentina er der masser af muligheder for at nyde friskfangede skaldyr (Foto: Regiao de Turismo do Algarve)
Udsyn over Costa Vicentina (Foto: Regiao de Turismo do Algarve)
Vandresti langs Rota Vicentina tæt på Aljezur
Stranden Praia da Bordeira tæt på Carrapateira (Foto: Gianfranco Lanzio)
Cabo São Vicente er Europas sydvestligste punkt (Foto: Regiao de Turismo do Algarve)
Cabo de São Vicente

Turanmeldelser

5.00 baseret på 2 anmeldelse
30/07/2019

Vi havde en helt fantastisk tur i foråret! Naturen var så smuk – farverne, duftene var intense – og det var en fornøjelse at gå i den unikke natur på egen hånd og bare opleve klipperne, skovene, kysterne, storkene og den søde lokalbefolkning. Vi var spændte på, hvordan det ville være at gå hver dag og flytte sig; men det fungerede så fint – og hver overnatning var en oplevelse. Vi kom til små charmerende byer og hoteller – trætte; men fik ladet op til næste dags vandring. Kan kun anbefale det!

11/01/2020

Vandreturen gik henover nytåret 2019 til 2020 Logistik, kort og overnatninger på meget forskellige lokationer, var et skønt blik ind i Portugals kultur. Alt har fungeret perfekt, der har ikke været noget.
Selve vandringen ad Rota Vicentina var storslående og distancerne passede os rigtigt godt, ca. 20 km pr dag, portugeserne var meget imødekommende og hjælpsomme. På dele af turen var mærkningen ikke så tydelig, det hjalp os med GPS punkterne på telefonen. Vi kommer helt sikkert tilbage til Portugal for at vandre ad stier og ud langs havet. Kan klart anbefale Wild Rover Travel, det har været et godt bekendskab

Skriv en anmeldelse

Vurdering