7 dage
Varighed
Let-moderat
Sværhedsgrad
Tyskland
Sted
maj-oktober
Rejseperiode

Besøg en af de smukkeste bjergkæder i De Nordlige Kalkalper.

Oplev Tysklands højeste bjerg fra mange forskellige perspektiver.

Opdag frodige enge, alpine græsgange og kølige bjergbække.

Gå gennem de vilde, romantiske kløfter Partnach og Leutasch.

Fald i staver ved den fortryllende sø Eibsee, der er en af Tysklands smukkeste.


Selvguidet vandreferie rundt om ’Tysklands tag’ Zugspitze

På denne varierede 7-dages vandreferie kommer du til at gå rundt om den nedre del af Tysklands højeste bjerg, Zugspitze (2.962 m), og kan nyde vidunderlige udsigter af bjergtoppen fra mange forskellige vinkler. Turen, der starter og slutter i Garmisch-Partenkirchen, følger velafmærkede stier gennem idylliske alpine græsgange og skove. Den spændende rute bringer dig også gennem hjertet af de dramatiske kløfter Partnach og Leutasch, hvor du følger gangstier og -broer, der løber højt over rivende floder og mellem lodrette klippevægge. Allerede på din anden vandredag krydser du grænsen til østrigske Tyrol, hvor du følger floden Leutascher Aches turkisblå vand gennem de fredfyldte dale Leutasch og Gaistal. Der venter dig desuden talrige alpinsøer inklusive den utroligt smukke Eibsee, som er en af juvelerne i De Bayerske Alper. Fra bredden af Eibsee tager du Zugspitzbahn (billet inkluderet i prisen) tilbage til Garmisch-Partenkirchen, hvor det hele startede.

Du kommer til at overnatte i fredfyldte alpinlandsbyer og vil langs ruten have masser af muligheder for at holde pause i charmerende bjerghytter, hvor du kan stille både tørst og sult i bayerske og tyrolske specialiteter. Turens højdepunkt – også i overført betydning – er uden tvivl selve Zugspitze. Hvis du har tid og lyst, kan du fra enten Ehrwald eller Eibsee tage en svævebane (billet ikke inkluderet i prisen) helt til toppen af det 2.962 m høje bjerg. Hvis vejret er klart, er der panoramaudsyn for alle pengene med udsigt over 400 bjergtoppe i fire forskellige lande.

7 DAGE / 6 NÆTTER Fra 5.795 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

*Rabat for børn, der sover på samme værelse som deres forældre.
*Højsæsontillæg i de travle sommermåneder.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING

På charmerende 3-stjernede hoteller og kroer med eget bad/toilet. De overnatningssteder vi normalt benytter, er listet nedenfor. Hvis et eller flere af stederne er optaget, booker vi et andet sted af samme standard.
REJSEPERIODE Fra slutningen af maj til starten af oktober.
INKLUDERET
6 x overnatninger på udvalgte hoteller
6 x morgenmad
Færgebillet fra Herrsching til Diessen
Dag 5: Svævebanebilletter til Ehrwald
Dag 6: Zugspitzbahn-billetter fra Eibsee til Garmisch
Bagagetransport
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
Informationspakke inden afrejse
GPS tracks
Service hotline
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til og fra Garmisch-Partenkirchen
Togbillet Klais-Mittenwald (ca. €3 pr. person)
Busbillet Seefeld-Leutasch (ca. €3 pr. person)
Busbillet Leutasch-Gaistal (ca. €3 pr. person)
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
SVÆRHEDSGRAD Denne vandreferie har sværhedsgraden let til moderat og kræver blot en nogenlunde god basisform. Du kommer ikke til at vandre mere end maks. 5 timer om dagen, og man går ad velholdte vandrestier. Stejle op- og nedstigninger klares ved hjælp af transfers eller svævebane.
VANDRING MED HUND Det er muligt at medbringe din hund på denne tur. Vi arrangerer gerne hundevenlig indkvartering (ruten kan variere en smule). Kontakt os for yderligere information og oplys os om din hunds størrelse og race.

NB: Ekstra udgifter for din hund (f.eks. i offentlig transport eller på hotellet) er ikke inkluderet i turens pris og skal betales på stedet.

1

Dag 1: Ankomst til Garmisch-Partenkirchen

Din tur starter i byen Garmisch-Partenkirchen, der ligger i hjertet af Bayern. De to byer Garmisch og Partenkirchen blev slået sammen i 1936 i forbindelse med afholdelsen af Vinter-OL. Byen ligger blot ca. 1½ t. med tog fra München for foden af Zugspitze og anses for Tysklands alpinhovedstad.

Overnatning i Garmisch-Partenkirchen.

2

Dag 2: Gennem Partnach-kløften til Mittenwald/Klais

Distance: 16 km | Opstigning: 640 m | Nedstigning: 430 m | Tid: ca. 5 t.

Din vandring rundt om Zugspitze starter med en vild og vidunderlig rute gennem Partnach-kløften, hvor vandene fra Wetterstein-massivet mødes. Her har Partnach-floden mejslet en 80 m dyb spalte ned i klippen og derved skabt en af de smukkeste kløfter i regionen. I 1912 fik kløften status af nationalt naturmonument, men den har ikke altid været så let tilgængelig, som den er i dag. Før i tiden risikerede besøgende faktisk deres liv, hvis de forsøgte at gå gennem kløften. Nu om stunder er der dog to sikre stier at vælge imellem, så man trygt kan opleve det storslåede naturfænomen. Når du er kommet ud af kløften, fortsætter du gennem bløde bakker og alpine græsgange til en af de to stemningsfulde alpinlandsbyer Mittenwald eller Klais.

Overnatning i Mittenwald/Klais.

3

Dag 3: Leutasch-dalen

Distance: 14 km | Opstigning: 220 m | Nedstigning: 30 m | Tid: ca. 4 t.

Dagens rute bringer dig over grænsen og ind i østrigske Tyrol. En spektakulær gangsti fører dig gennem Leutasch-kløften med dens stejle klippevægge, og indimellem går du langs gangbroer 40 m oven over Leutascher Ache-flodens brusende strømme. Når du kommer ud af kløften, fortsætter du med at følge den turkisblå flod forbi kønne bjerglandsbyer og gennem blomsterbestrøede enge med det imponerende Wetterstein-massiv som bagtæppe. De næste to overnatninger har du i Leutasch-dalen, hvor du kommer til at bo i højplateauet Seefelds idylliske omgivelser.

Overnatning i Leutasch.

4

Dag 4: Seefelds søer eller bjergtoppe

Distance: 9 km | Opstigning: 300 m | Nedstigning: 220 m | Tid: ca. 3 t.

I dag har du en valgmulighed: Du kan enten slappe af eller gå en kortere rute på 9 km, der fører dig ud til badesøerne i og omkring Seefeld. Alternativt kan du udforske en af bjergtoppene i området – enten til fods eller ved hjælp af en svævebane og så tage en bus tilbage til Leutasch.

Overnatning i Leutasch.

5

Dag 5: Gennem Gaistal-dalen til Ehrwald

Distance: 17 km | Opstigning: 440 m | Nedstigning: 290 m | Tid: ca. 5 t.

Denne dag starter med en kort bustur til den smukke dal Gaistal. Om sommeren er der både Haflinger-heste, grå- og brunkvæg samt skotsk Gallowaykvæg, der græsser her. Den høje bjergdal er desuden hjemsted for rådyr, kronhjorte og gemser, mens kongeørne bygger reder i Wetterstein-massivets bjergsider. De tyrolske bjerge, der tårner sig op over begge sider af dalen, bidrager til fantastiske udsigter på dagens rute.

Du følger Ganghofer-stien op til den alpine græsgang Ehrwalder Alm, hvor den bayerske forfatter Ludwig Ganghofer ofte søgte tilflugt. Herfra tager du svævebanen ned til dalen og fortsætter til Ehrwald, hvor du skal overnatte.

Overnatning i Ehrwald.

6

Dag 6: Ehrwald til Garmisch via Eibsee

Distance: 12 km | Opstigning: 540 m | Nedstigning: 510 m | Tid: ca. 4½ t.

Din sidste vandreetape bringer dig til den smukke Eibsee, som er en af Tysklands smukkeste søer. Først går du opad langs skovstier på den nordvestlige side af Zugspitze til Eibseeblick, som er et fantastisk udsigtspunkt over Eibsee. Herefter går det nedad til søbredden, hvor du kan nyde storslåede udsigter over den krystalklare alpinsø til Zugspitzes majestætiske top bagved. Hvis vejret er godt, og du har god tid, kan du evt. tage svævebanen hele vejen til toppen af Zugspitze og opleve områdets ultimative udsigt. Når du har suget alle indtrykkene til dig, tager du Zugspitzbahn-toget fra Eibsee til Garmisch og fuldender dermed din rundtur om Zugspitze.

Overnatning i Garmisch-Partenkirchen.

7

Dag 7: Auf Wiedersehen Zugspitze!

Din vandreferie rundt om Zugspitze er ved vejs ende, medmindre du har bestilt ekstra overnatninger.


Find vej til og fra Garmisch-Partenkirchen

  Hvis du vælger at flyve, er det letteste at flyve til Innsbruck eller München.
  • Fra lufthavnen i Innsbruck kan du tage et direkte tog til Garmisch-Partenkirchen (ca. 1 t. 10 min.).
  • Fra lufthavnen i München skal du først med et tog ind til hovedbanegården (ca. 40 min.), hvorfra du kan komme videre med et andet tog til Garmisch-Partenkirchen (ca. 1 t. 20 min.).

Du kan finde togtider og priser hos Deutsche Bahn.

Hvis du rejser i bil, så er der et begrænset antal parkeringspladser ved det første hotel, hvor man kan parkere gratis. De kan ikke reserveres på forhånd, men der er også en del andre gratis parkeringsmuligheder tæt på hotellet.
Rundvandring om Zugspitze
Vandring gennem Partnach-kløften
Vandring gennem Partnach-kløften
Kapelle Maria Königin, Lautersee, Mittenwald
Udsigt til Wetterstein-massivet i Mittenwald
En af de hyggelige bjerghytter, hvor man kan få en forfriskning
En spektakulær gangsti fører dig gennem Leutasch-kløften
En spektakulær gangsti fører dig gennem Leutasch-kløften
En spektakulær gangsti fører dig gennem Leutasch-kløften
Vandring langs Leutascher Ache-floden
Seefeld-søerne
Vandring i Gaistal
Køer i den smukke dal Gaistal
Flot udsigt nær Ehrwald
Heste i Gaistal-dalen
Græssende køer under Zugspitze
Vandring med flot udsigt til Zugspitze
Kirken i Ehrwald
Den fortryllende sø Eibsee, der er en af Tysklands smukkeste
Udsigt over Eibsee til Zugspitze
Udsigt fra toppen af Zugspitze

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering