8 dage
Varighed
Moderat-udfordrende
Sværhedsgrad
Tyskland
Sted
maj-september
Rejseperiode

Gå ad de ældgamle saltstier mellem takkede tinder og brusende bjergstrømme.

Nyd de panoramiske udsyn over Chiemsee og de omkringliggende bjerge fra toppen af Hochfelln.

Dyp fødderne i de krystalklare bjergsøer Taubensee og Thumsee.

Udforsk den vilde og romantiske kløft Weissbachschlucht.

Tag en pause og forkæl dig selv i kurbyerne Inzell og Bad Reichenhall.


SalzAlpenSteig: Selvguidet vandring i de Bayerske Alper

SalzAlpenSteig er en langdistance-vandrerute, der strækker sig helt fra ”Det Bayerske Hav” Chiemsee til verdens ældste saltmine i østrigske Hallstatt, hvor man har udvundet salt i mere end 7.000 år. Ruten passerer adskillige historiske saltmineområder undervejs og afslører en rigdom af kulturarv og historiske skatte i de regioner, der blev rige takket være ”det hvide guld”.

På denne vandreferie går man den første sektion af SalzAlpenSteig fra Chiemsee-søens romantiske bredder til den utroligt billedskønne sø Königssee, der ligger ved foden af det knejsende bjerg Watzmann. I løbet af turen kommer du til at opleve den vidunderlige landskabsvariation i de Bayerske Alper. Saltstien er en af Tysklands smukkeste vandreruter, og den forener enestående naturskønhed med historiske saltminesamfund. Undervejs kommer du igennem unikke landskaber og får spændende viden om saltkilder, saltudvinding og saltproduktion, som har formet regionen i årtusinder. Når du passerer de mange bjergsøer, floder, åer og vandfald, får du en tydelig fornemmelse af, hvor vigtig en rolle vandet har spillet i regionens saltindustri. Det meste af tiden vandrer du ad gamle alpinstier i en fuldstændig ro, der kun afbrydes af lyden af klingende koklokker. Du overnatter i små traditionelle bayerske landsbyer, der alle ligger i idylliske bjergomgivelser.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.899 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

*Rabat for børn, der sover på samme værelse som deres forældre.
*Højsæsontillæg i de travle sommermåneder.
*Solotillæg for enkeltrejsende.

INDKVARTERING
Syv overnatninger på smukke 3-stjernede hoteller og kroer med eget bad/toilet.
REJSEPERIODE 24. maj til 29. september med start fredag, lørdag eller søndag.
INKLUDERET
7 x overnatninger på udvalgte hoteller
7 x morgenmad
Velkomstbriefing
Bagagetransport
Dag 4: Billet til Hochfelln-svævebanen
Dag 5: Billet til Rauschberg-svævebanen
Dag 6: Éntre til det gamle saltværk i Bad Reichenhall
Kort og detaljeret rutebeskrivelse (på engelsk)
GPS tracks
Service-hotline
IKKE INKLUDERET
Fly
Rejseforsikring
Frokost og aftensmad
Transport til Chiemsee og fra Königssee
Lokale tog, busser og transfers, der ikke er nævnt under inkluderet
Lokale turistafgifter
Personlige udgifter (drikkevarer, snacks, drikkepenge etc.)
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger
Enkeltværelse(r)
Transport fra Königssee til Chiemsee (kun muligt om lørdagen)
SVÆRHEDSGRAD Denne vandreferie har sværhedsgraden moderat til udfordrende. Man går langs de gamle saltstier i varierende terræn. Etapernes distance varierer fra 14 til 21 km. Der er betydelige op- og nedstigninger, og man vandrer i op mod 6 timer hver dag. Nogle strækninger er eksponerede og kræver, at man er sikker på benene og ikke lider af højdeskræk. Terrænet er alpint, så passende udstyr (såsom vandrestøvler, rygsæk, regn- og solbeskyttelse etc.) er nødvendigt. Du bør også være i god fysisk form og føle dig tryg ved at benytte svævebaner. Vandrestierne består af en blanding af skovstier, klippestier, grusveje og græsklædte stier.
1

Dag 1: Ankomst til Chiemsee

Din tur starter ved søen Chiemsee, der ud over at være kendt som Bayerns største sø også er kendt for sin skønhed. Hvis du har tid, kan du tage en sejltur på søen og måske besøge Kong Ludwig II’s Schloss Herrenchiemsee, som er et vidunderligt slot inspireret af Versailles, der ligger på en ø midt i Chiemsee.

Overnatning: Chiemsee/omegn

2

Dag 2: Prien til Marquartstein

Distance: 21 km | Opstigning: 490 m | Nedstigning: 470 m | Tid: ca. 5½ t.

Første etape af SalzAlpenSteig fører dig langs Chiemsees utroligt maleriske søbred gennem fredfyldte naturreservater nær sivbæltet. Du møder et charmerende landskab med små skovstier og typiske bayerske bondegårde, inden ruten ender i Marquartstein, hvor komponisten Richard Strauss yndede at holde sommerferie, og hvor du skal overnatte.

Overnatning: Marquartstein

3

Dag 3: Marquartstein til Bergen

Distance: 17 km | Opstigning: 800 m | Nedstigning: 700 m | Tid: ca. 5½ t.

Denne dag kan du glæde dig til en idyllisk vandretur gennem alpinenge. Efter en opstigning til Schnappenkirche-kapellet, hvor du belønnes med den bedste udsigt over Chiemsee, støder du på et utal af alpinenge, som indbyder til en pause. Ruten fortsætter forbi græssende kvæg med udsigt til stejle bjergsider, derefter gennem frodige græsgange og skyggefulde skove til den kendte ferieby Bergen.

Overnatning: Bergen

4

Dag 4: Bergen til Ruhpolding

Distance: 14 km | Opstigning: 150 m | Nedstigning: 1.100 m | Tid: ca. 4½ t.

Efter morgenmad tager du svævebanen til toppen af bjerget Hochfelln, hvor du kan nyde fantastiske panoramaudsyn over Chiemgau-området og Centralalperne fra det imponerende kors på toppen.

Fra Hochfelln vandrer du ned gennem vidtstrakte alpinenge og eventyrlige skove. Følg skiltene i retning af Ruhpolding, som er en populær sport- og kurby i hjertet af Chiemgauer Alperne.

Overnatning: Ruhpolding

5

Dag 5: Ruhpolding til Inzell

Distance: 18 km | Opstigning: 110 m | Nedstigning: 990 m | Tid: ca. 5 t.

Dagens etape byder på en varieret rute langs saltstien mellem Ruhpolding og Inzell i Chiemgauer Alperne. Først følger du floden Ache til den smukke alpinsø Taubensee, hvor du kan dyppe dine ømme vandrefødder i krystalklart bjergvand. Derefter tager du svævebanen op til Rauschberg, hvorfra der er storslåede panoramaudsyn over det omkringliggende landskab. Nedstigningen går gennem alpinenge og forbi stejle klippevægge, hvorefter du vandrer i skov og landlig idyl resten af vejen til kurbyen Inzell. Den bayerske stemning og udsigten til de omkringliggende bjergtoppe nydes bedst over en kølig bayersk øl!

Overnatning: Inzell

6

Dag 6: Inzell til Bad Reichenhall

Distance: 20 km | Opstigning: 400 m | Nedstigning: 600 m | Tid: ca. 5½ t.

En meget varieret, men også temmelig anstrengende dag venter dig i dag. Du kommer til at vandre på en sti langs saltlage-rørledninger og gennem den idylliske Höllenbachalm (en ’alm’ er en højtliggende græsgang, hvor dyr græsser om sommeren). Her kan du smage friske mejeriprodukter fra egnens græssende kvæg. Saltstien fører dig derefter over den lille smukke bjergsø Thumsee og langs skovstier med udsigt over byen Bad Reichenhall, hvor du skal overnatte. I Bad Reichenhall har man produceret salt i umindelige tider ved at fordampe vand mættet med salt fra saltlagedammene. Det kan du lære meget mere om på byens gamle saltværk, som du passerer. Om eftermiddagen kan du slappe af oven på dagens strabadser i spa-anlægget Rupertus Therme.

Overnatning: Bad Reichenhall

7

Dag 7: Fra Bad Reichenhall til Königssee

Afstand: 17 km | Opstigning: 1.100 m | Nedstigning: 1.110 m | Tid: c. 5½ t.

Din sidste dag starter med en kort togtur, hvorefter du vandrer op gennem et skønt, afsidesliggende skovområde. Højtliggende vandrestier leder dig så langs en bjergside med fantastiske panoramaudsyn over Steinerne Meer-bjergkæden og de to knejsende tinder Watzmann og Hochkönig foran dig. Derefter følger en kort strækning langs en af verdens ældste saltlage-rørledninger, der oprindeligt var lavet af træ, inden du vandrer op gennem skov til bjerget Grünstein. Langt under dig kan du herfra se den smukke, glinsende Königssee, som er det endelige mål for din vandreferie langs SalzAlpenSteig.

Når du er færdig med at nyde den betagende udsigt over den smaragdgrønne alpinsø omgivet af Berchtesgaden Alpernes stejle bjergvægge, følger du stien ned i dalen og når Schönau ved bredden af Königssee. Herfra kan du tage en sejltur på søen (betales lokalt) og besøge den ikoniske løgkuplede kirke St. Bartholomä, eller du kan tage svævebanen til toppen af bjerget Jenner, hvis du ikke kan få nok af de pragtfulde udsyn over Königssee.

Overnatning: Schönau/Berchtesgaden

8

Dag 8: Auf Wiedersehen

Din vandreferie på SalzAlpenSteig er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatning(er). Vi arrangerer gerne en eller flere ekstra overnatninger til dig i Schönau, hvis du ønsker at udforske området yderligere. Den regelmæssige lokale bus bringer dig til Berchtesgaden på 13 min., og derfra er der togforbindelse til mange destinationer i Sydtyskland og Østrig.


Find vej til Prien am Chiemsee

  München er den nærmeste lufthavn.
Fra Münchens hovedbanegård er der regelmæssige togforbindelser til Prien am Chiemsee (ca. 1 t.). Du kan finde afgangstider og priser hos Deutsche Bahn.
Hvis du ankommer i bil, er der et begrænset antal parkeringspladser ved det første hotel, hvor man kan parkere gratis. De kan desværre ikke reserveres på forhånd. Alternativt kan du parkere på den offentlige p-plads ved togstationen i Prien for ca. €18,50 for en uge.

Find vej fra Königssee

Du kan tage den regelmæssige lokale bus fra Schönau til Berchtesgaden (ca. 13 min.), hvorfra der er togforbindelse til mange destinationer i både Tyskland og Østrig.
Hvis du skal tilbage til Chiemsee for at hente din bil, kan du tage et tog eller en bus fra Königssee (c. 2½ t. med et enkelt togskift undervejs). Hvis din tur slutter på en lørdag, kan vi reservere plads til dig (min. 2 personer) i en minibus, der kører mellem Prien og Chiemsee hver lørdag. Prisen er 750 kr. pr. person. Transferen skal reserveres og betales på forhånd.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Salzalpensteig vandreferie hochfelln
Chiemsee færge
Chiemsee kirk
vandtaarn i Berna am Chiemsee
Staudacher Alm
Vandring med udsigt over Chiemsee
Kapel på toppen af bjerget Hochfelln
Vandresti på Hochfelln
Vandring på Hochfelln-bjerget
Schnappenkirche-kapellet
Ruhpolding
Salzalpensteig vandresti
skovsti langs salzalpensteig
Vandring langs salzalpensteig
Kurbyen Inzell
Salzalpensteig vandring
Den vilde og romantiske kløft Weissbachschlucht
Den billedskønne sø Königssee
Königsee-søen og den ikoniske løgkuplede kirke St. Bartholomä
Schönau am Königssee
Berchtesgaden og Watzmann-bjerget

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering