8 dage
Varighed
Moderat
Sværhedsgrad
Østrig
Sted
maj-oktober
Rejseperiode

Tag på rejse til saltproduktionens oprindelse i et utroligt natursmukt hjørne af Alperne.

Gå ad pragtfulde høje bjergstier langs de ældgamle saltruter.

Oplev Salzkammerguts takkede tinder og dybblå alpinsøer.

Nyd storslåede udsyn over UNESCO-byen Hallstatt fra det spektakulære udsigtspunkt Hallstatt Skywalk.

Glæd dig til en guidet tur i verdens ældste saltmine i Hallstatt.


SalzAlpenSteig II: Selvguidet vandring i Østrigs Salzburg-region

SalzAlpenSteig er en langdistance-vandrerute, der strækker sig helt fra ”Det Bayerske Hav” Chiemsee til verdens ældste saltmine i østrigske Hallstatt, hvor man har udvundet salt i mere end 7.000 år. Ruten passerer adskillige historiske saltmineområder undervejs og afslører en rigdom af kulturarv og historiske skatte i de regioner, der blev rige takket være ”det hvide guld”.

På denne anden sektion af SalzAlpenSteig går du ad de historiske saltstier gennem Østrigs Salzburg-region fra Hallein til Hallstatt.

SalzAlpenSteig forbinder ældgamle saltstier med andre eksisterende stier og forener på den måde storslået natur med spændende historie og kulturarv, der knytter sig til områdets mangeårige saltproduktion. Overskriften for denne vidunderlige del af ruten er ”Bjerge og Salt”. Turen begynder i den hyggelige saltby Hallein ved Salzach-floden og fører dig gennem Alpernes udløbere til Dachstein-Salzkammergut-regionen, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Undervejs kommer du forbi et væld af historiske steder, som relaterer sig til produktionen af salt. Du kommer til at følge de højtliggende og utroligt naturskønne stier, der forbinder det gamle keltiske salthøststed i Bad Dürrnberg med den forhistoriske saltmine i Hallstatt. Undervejs kommer du forbi flere idylliske alpehytter, hvor du kan tage en pause, få en forfriskning og nyde de bjergtagende udsyn i ro og mag.

a tree for your booking Et træ for din bestilling

Respekten for vores planets begrænsede ressourcer og klimavenlig transport er to af det 21. århundredes store udfordringer. Vi er derfor glade for at samarbejde med Österreichische Bundesforste, som har startet projektet ”Et træ for din bestilling”; for hver bestilling af en vandreferie gennem os bliver der plantet et nyt træ i Salzkammergut-regionen. Sammen med dine rejsedokumenter vil du modtage et billede af ’dit’ træ, som du ovenikøbet har mulighed for at besøge i løbet af din tur.

8 DAGE / 7 NÆTTER Fra 6.099 kr. pr. person i dobbeltværelse.*

*Højsæsontillæg i juli og august: 100 kr.
*Solotillæg for enkeltrejsende: 1.500 kr.

INDKVARTERING Du kommer til at overnatte et nyt sted hver dag. Seks af nætterne er i 3-stjernede hoteller på eget værelse med bad/toilet, mens den resterende nat er i en bjerghytte, hvor du kommer til at overnatte på sovesal med fælles badeværelse*. Vær venligst opmærksom på, at et dobbeltværelse med enkeltsenge i Østrig normalt betyder én stor seng med to separate madrasser og dyner. Separate enkeltsenge på et dobbeltværelse ses sjældent og kan derfor ikke garanteres.

*Der er dyne/tæppe i bjerghytterne, men man skal medbringe sin egen lagenpose.

MÅLTIDER Morgenmad er inkluderet hver dag.

Man kan bestille madpakke fra de fleste af overnatningsstederne. De skal bestilles og betales ved ankomst og består typisk af et par sandwicher, snacks og noget at drikke. På nogle af etaperne kommer du også forbi en café og/eller butik, hvor du kan købe frokost. Der vil være info om dette i dine turmaterialer.

Aftensmad kan du enten selv købe på overnatningsstederne (sørg for at have kontanter med), eller du kan tilkøbe halvpension i forbindelse med booking af turen. Du kan blot angive dette i kommentarfeltet på bestillingssiden.

REJSEPERIODE 17. maj til 10. oktober
INKLUDERET
7 overnatninger
7 x morgenmad
Bagagetransport
Dag 2: Busbillet fra Hallein til Bad Dürrnberg
Dag 4: Billet til Karkogel-svævebanen (eller transfer til Karalm)
Dag 6: Busbillet fra Gosausee til Gosau/Ramsau
Dag 7: Éntre til den historiske saltmine i Hallstatt
”Et træ for din bestilling” – der plantes et nyt træ i regionen
Velkomstvideo med information om din tur
SalzAlpenSteig-vandreguidebog (1 stk. pr. værelse)
GPS tracks
Daglig telefonassistance fra 8-18 (også i weekenden)
IKKE INKLUDERET
Fly og rejseforsikring
Evt. lokale afgifter
Frokost og aftensmad
Drikkevarer og snacks
Transport til Hallein og fra Hallstatt
Alt andet, der ikke er nævnt under inkluderet
VALGFRI EKSTRAYDELSER
Ekstra overnatninger før, i løbet af eller efter vandreferien
Halvpension (1.900 kr. pr. person)
Enkeltværelse(r)
Transfer fra Hallstatt tilbage til Hallein
SVÆRHEDSGRAD Denne vandreferie har sværhedsgraden moderat. Man går langs de gamle saltstier i hovedsageligt alpint terræn. Etapernes distance varierer fra 9 til 19 km. Et par af dagene er der betydelige op- og nedstigninger, og man vandrer i ca. 5-7 timer hver dag. Det er dog på flere af etaperne muligt at afkorte dagens rute. Du bør have en god udholdenhed, og passende udstyr (såsom vandrestøvler, rygsæk, regn- og solbeskyttelse, førstehjælpsudstyr etc.) er nødvendigt.
1

Dag 1: Ankomst til Hallein

Din vandreferie starter i den historiske by Hallein, som ligger syd for Salzburg ved Salzach-floden. Der har boet mennesker i området i over 4.000 år, men byen er først og fremmest kendt for sin keltiske fortid, som den stadig har stærke forbindelser til. Det var kelterne, der omkring år 600 f.Kr. satte gang i byens saltmineindustri, som blomstrede og gjorde byen rig ad flere omgange. I dag er Hallein en charmerende by, der byder på en bred vifte af seværdigheder og attraktioner. Det storslåede alpinlandskab, der omslutter Hallein, er ærefrygtindgydende og byder på fremragende vandremuligheder.

Overnatning: Hallein

2

Dag 2: Bad Dürrnberg til Golling

Distance: 14 km | Opstigning: 500 m | Nedstigning: 700 m | Tid: ca. 5 t.

Din første vandredag på SalzAlpenSteig forkæler dig med fantastiske skovstier og udsyn over de majestætiske bjerge Tennengebirge. Den begynder med en kort bustur (8 min.) til Bad Dürrnberg, der ligger lige syd for Hallein.

I Bad Dürrnberg er der blevet udvundet salt fra forhistorisk tid, og ligesom i Hallein er også indbyggerne i Bad Dürrnberg meget stolte af deres keltiske fortid, som bl.a. er synlig i form af keltiske grave spredt rundt omkring i byen. Hallein Saltmine er en af ​​verdens ældste og er et besøg værd for at lære om minedriftens historie i området og for at udforske netværket af minetunneler, før du begiver dig ud på din vandrerute.

Fra Bad Dürrnberg fører dagens rute dig først opad til Truckenthannalm, hvor du kan tage et velfortjent hvil og nyde den pragtfulde udsigt. Det går derefter stejlt nedad til dalen, og du passerer undervejs det imponerende vandfald Schleierfall. Lige ved den lille by Kuchl kan du bade i den smukke sø Bürgerausee, og til sidst vandrer du gennem de smukke vådområder omkring Salzach-floden til Golling, hvor du skal overnatte.

Overnatning: Golling

3

Dag 3: Golling til Abtenau

Distance: 14 km* | Opstigning: 559 m | Nedstigning: 339 m | Tid: ca. 5½ t.

*30 km, hvis du går hele vejen fra Golling til Abtenau.

Afstanden fra Golling til Abtenau er lang, så vi anbefaler, at du starter med at tage en kort bustur fra Golling til Unterscheffau (11 min., betales lokalt). Herfra krydser du broen over Lammer-floden og følger floden, indtil du når Oberscheffau.

Fra Scheffau fører ruten dig gennem den smukke Lammer-dal, over blomstrende enge og små skovområder, hvorefter du følger Schwarzenbach-flodens løb. Denne sektion er særlig naturskøn og dramatisk med imponerende vandfald og dybe kløfter. Når du kommer ud af skoven, venter der dig en vidunderlig panoramaudsigt over Scheiblingskogel (2.289 m), Großer Traunstein (1.943 m) og Taborberg (1.618 m). Du fortsætter rundt om Arlstein (913 m) og kommer forbi de to imponerende vandfald Tricklfall og Dachserfall, inden du til sidst når Abtenau, hvor du har din næste overnatning.

Overnatning: Abtenau

4

Dag 4: Abtenau til Annaberg

Distance: 9 km | Opstigning: 645 m | Nedstigning: 993 m | Tid: ca. 4½ t.

Denne etape starter med en panoramisk svævebanetur til Karkogel-hytten over Abtenau, hvorfra der er en fantastisk udsigt i alle retninger. Fra svævebanestationen på toppen af Karkogel starter du din vandring gennem de fredfyldte skove og blomsterdækkede alpinenge i naturreservatet Tennengebirge til den idylliske lille sommerlandsby Gsengalm. Her kan du smage typiske alpine landbrugsprodukter i de hyggelige træhytter. Stien fører dig herefter op mellem Großer Traunstein (1.943 m) og Schober (1.810 m) til etapens højeste punkt, der ligger ca. 1.600 m over havets overflade. Derefter bevæger du dig atter ned i Lammerdalen, men denne gang til den smukke bjerglandsby Annaberg.

Overnatning: Annaberg

5

Dag 5: Annaberg til Gosau (Gablonzer Hütte)

Distance: 11 km | Opstigning: 1.269 m | Nedstigning: 514 m | Tid: ca. 7 t.

Dagens etape er relativt kort, hvad angår antallet af kilometer, men lad dig ikke narre, for opstigningen til Gablonzer Hütte, hvor du skal overnatte, er stejl og tager tid. Du starter med at gå gennem en tæt nåleskov til bjerget Kopfberg. Du passerer nogle alpine græsgange, før du begynder den snoede opstigning til Stuhlalms farverige blomsterenge. Dette er et glimrende sted at holde pause, og både Stuhlalm og den tilstødende Theodor-Körner-hytte byder på en tiltrængt forfriskning. Når energidepoterne er blevet fyldt, er du klar til den sidste opstigning langs Gosaukamm til Gablonzer-hytten. Denne indbydende bjerghytte byder på et imponerende panorama over bl.a. Gosausee og Dachstein-gletsjeren.

Overnatning: Gablonzer Hütte.

Gablonzer-hytten er kun tilgængelig til fods, så din bagage bliver i dag transporteret fra Annaberg til Bad Goisern, hvor du skal overnatte dagen efter. Sørg for at medbringe de ting, du har brug for til overnatningen i bjerghytten, i din dagsrygsæk (husk lagenpose!).

Overnatning: Gablonzer Hütte

6

Dag 6: Gosau til Bad Goisern

Distance: 16½ km | Opstigning: 958 m | Nedstigning: 1.838 m | Tid: ca. 7-8 t.

Du starter dagens etape med enten at gå eller tage svævebanen (betales lokalt) ned til Gosausee. Derfra tager du bussen (billet inkluderet) til starten af ​​dagens rute.

Kort fra busstoppestedet begynder din opstigning langs en smuk skovsti til Iglmoosalm, hvor du kan nyde en forfriskning, inden du fortsætter op til Goiserer-hytten. Denne alpinhytte har en spektakulær beliggenhed på en bjergryg under toppen af ​​Kalmberg. Hold en velfortjent pause og nyd den fantastiske udsigt over Traun-dalen og søen Hallstattersee, inden du går ned til Bad Goisern ved bredden af ​​Traun-floden, hvor du skal overnatte.

Overnatning: Bad Goisern

7

Dag 7: Fra Bad Goisern til Hallstatt

Afstand: 19 km | Opstigning: 127 m | Nedstigning: 102 m | Tid: c. 5 t.

Spektakulære vandfald og bjergtagende udsyn kendetegner den sidste etape af SalzAlpenSteig fra Bad Goisern til Hallstatt.

Fra Bad Goisern går du i retning af Hallstättersee og følger derefter en sti langs søens østlige bred. På denne afslappede etape har du god tid til at nyde den storslåede udsigt over postkortsmukke Hallstatt samt den mægtige Dachstein-gletsjer i baggrunden. Når du når Hallstatt, bør du tage svævebanen op til Salzwelten Hallstatt, som er verdens ældste saltmine, og du må heller ikke snyde dig selv for den fantastiske udsigt over søen og byen fra Hallstatt Skywalk.

Det er muligt at forkorte dagens rute ved at tage en færge fra Bahnstation Hallstatt lidt nord for Obertraun til Hallstatt Markt i midten af Hallstatt (betales lokalt). Dette sparer omkring 8 km og giver mere tid til at udforske den smukke UNESCO-by og dens historiske saltmine.

Overnatning: Hallstatt

8

Dag 8: Auf Wiedersehen

Din vandreferie på SalzAlpenSteig er ved vejs ende, medmindre du har booket ekstra overnatning(er).


Find vej til Hallein

  Den lufthavn, der ligger tættest på Hallein er Salzburg Lufthavn. Du kan også flyve til WienInnsbruck eller München.
/
  • Fra Salzburg Lufthavn er der én daglige direkte bus (nr. 270) til Hallein (ca. 20 min). Tjek tider og priser på https://salzburg-verkehr.at/. Alternativt kan du tage en taxa (ca. 15 min.) eller en bus til Salzburg, hvorfra du kan komme videre med bus eller tog til Hallein (ca. 1 t.).
  • Fra Wien Lufthavn kan du tage et tog til Hallein via Salzburg (ca. 3½ t.).
  • Fra München Lufthavn kan du tage et tog til Hallein via München Hauptbahnhof og Salzburg (ca. 3 t.).
  • Fra Innsbruck Lufthavn kan du tage et tog til Hallein via Innsbruck Hauptbahnhof og Salzburg (ca. 3 t.).

Du kan finde afgangstider og priser hos ÖBB.


Find vej fra Hallstatt

Fra Hallstatt skal du først med tog til Bad Ischl (afgang hver time, ca. 30 min.). Fra Bad Ischl kan du komme videre med tog til Salzburg, Wien eller andre destinationer i Østrig. Du kan finde afgangstider og priser hos ÖBB.
Hvis du skal tilbage til Hallein for at hente din bil, kan vi booke en taxa til dig. Turen tager under 1 t. Du kan blot nævne det i kommentarfeltet på bestillingssiden.

Vi gør vores bedste for at holde ovenstående info opdateret, men der sker ofte ændringer i såvel køreplaner som priser, og vi kan derfor ikke garantere, at vi har den nyeste info. Vi anbefaler, at du selv tjekker op på forbindelserne. Brug f.eks. rome2rio.com, som er et rigtig godt redskab til at finde ud af, hvordan man kommer fra A til B. Hvis du skal booke fly, anbefaler vi Google Flights.

Salt-Trail-II-Hallstatt_Welterbeblick-©-Salzwelten-GmbH.jpg
Turen begynder i den hyggelige saltby Hallein ved Salzach-floden
Bad Duerrnberg bei Hallein (c) Oesterreich-Werbung Wolfgang Weinhaeupl
Salzach-floden i Kuchl (c) SalzburgerLand Tourismus
Wallingwinkl,-Golling-an-der-Salzach,-Rakousko-jiri-martinek-ySQhM6mri6c-unsplash
Golling-an-der-Salzach
Vandfald i Golling
Nikolaus Kirche, Golling
Lammerdalen (c) Oesterreich Werbung / Andreas Jakwerth
Stuhlalm i Lammerdalen (c) SalzburgerLand Tourismus
Flot udsigt over Gosausee
Gosausee
Udsigt til Hallstattersee fra Obertraun
UNESCO-byen Hallstatt
Rudolfsturm over Hallstatt

Turanmeldelser

Der er ingen anmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse

Vurdering